Foto: Freja Borne ©
NYHED

CV: Masterclass er en kæmpe afgørende faktor for os

 
Utilfredsheden har ulmet i Brøndby IFs fankredse. Hvorfor ser vi mindre spilletid til egne talenter, når investeringen i, og kvaliteten af, Masterclass øges? 

    • Per Bang
      29. april 2023 - Klokken 09:59
  • Per Bang
  • Per Bang
    29. april 2023 - Klokken 09:59

Oscar Schwartau har fået mindre spilletid. Akademitalenter som Marinus Larsen, Jonathan Ægidius, Bertram Kvist, Noah Nartey og Ludwig Vraa-jensen virker langt væk fra Superliga-spilletid. Skal man være bekymret for, om døren fra Masterclass til A-holdet, er ved at blive lukket? CV svarer klart. 

- Nej. Men, jeg er glad for spørgsmålet. I Brøndby har Masterclass helt grundlæggende rigtig stor betydning. Masterclass, og hele arbejdet i den del, er en kæmpe afgørende faktor for os. Også fremadrettet. 

 

Fra 40% til 20% 

Omkring 2019 var andelen af spilminutter til egne talenter, ifølge CV, ca. 40%. Nu er den halveret, men ambitionerne er større. 

- Vi var helt op omkring 40 procent på et tidspunkt af spilletid til egenudviklede spillere i den sidste periode. I år ligger vi på lige over 20 procent. Det er garanteret mere end nogle andre i ligaen.  

- Ambitionen er, at det skal være endnu mere.  Men lige nu og her, så ligger vi der. Jeg tror faktisk, at vi havde lavet en ambition om at ligge over 20 procent.  

 

Flere Masterclass-spillere til sommer 

Ifølge CV er ambitionerne om brug af flest mulige Masterclass-spiller ret håndgribelige. 

- Nu er vi lidt nede, men vi glæder os til sommer, hvor der igen vil være spillere fra Masterclass, som kommer med hen over pausen.

 

Hvis du har interesse for Brøndby Masterclass, kan du høre det seneste månedlige magasin her.





Deltag i diskussionen


Du skal være logget ind, for at kunne kommentere.


  • De procentsatser kan man ikke bruge til noget. Vi ligger pænt, fordi Maxsø og Wass tælles med som MC. Sædvanlig udenomssnak fra CV.
    8 enige · 5 god kommentar
     
    • Joblar
    • Joblar   29. april 2023   

    • @Klipklapperen helt enig, det er varm luft fra CV, hvis MC er vigtig så må man sætte handling bag ordene. CV er efterhånden en parodi og taler uden om og prøver med dumsmarte bemærkninger, det er tåkrummende at se og høre på. Kvist, Maurinus har intet spilletid fået, OC minimalt efter JS er kommet til, det klinger hult, til gengæld skal vi trækkes med Björk, Divko, Alves - det er simpelhen håbløst og kan ikke forklares. Det hjælper ikke at der kommer flere MC til sommer, hvis de ikke kommer til at spille. En kæmpeafgørende faktor for os…. Ja det ses tydeligt. Er der en der kan forklare udregningen af de lidt over 20% ??
      4 enige · 3 god kommentar

    Se 1 flere kommentarer

  • Varmluftskanonen er på spil igen.
    Til næste sæson skal vi mindst have en 3 plads! (altså gennemsnitlig set over 15 år, minus det år vi var ved at rykke ned, divideret med pi, bla, bla).
    4 enige · 4 god kommentar
     
    • Joblar
    • Joblar   29. april 2023   

    • @Sorteslyngel ha ha ha… ja følger dig 100 %
      1 enig · 1 god kommentar

  • Det er jo tæt på ulideligt at høre på, i min optik. Lad os nu se handling bag det!
    Personligt er jeg dog også af den holdning jeg hellere vil spille om 7. pladsen med Brøndby talenter fremfor om 3. pladsen med udenlandske lejesvende. Det giver mig simpelthen større glæde at se vores egne udvikle sig, end sejre med et hold fyldt af dyre indkøb.
    5 enige · 1 god kommentar

---

  • Bare ærgerligt, at der ikke er en rød tråd i klubben. Så masterclass og superliga holdet har nogenlunde samme spilkoncept. Behøver ikke, at være samme system. Men, konceptet skal være mere ensartet.

    Jeg ved ikke om det er blevet lavet om. Men, masterclass har kørt en slags Red Bull/Zorniger koncept. Hvor pres og genpres var vigtigste elementer. Ved ikke om det stadig er sådan.

    Nogen med styr på masterclass, der ved om det stadig er sådan?

    Nytter ikke, at masterclass kører Red Bull model, imens første holdet spiller boldbesiddende. Det hænger ikke sammen

    Jeg synes virkelig, at der skal kigges på hele det sportslige setup i Brøndby.
    3 enige
     
    • @Ville bliv vild ! MC spiller stadig “Red Bull” med overfaldsfodbold og direkte spil hvor bolden sætteshurtig på spil. I sin visdom mener vores øverste sportslige ansvarlige ikke at det skal implementeres på førsteholdet, men vælger det diametralt modsatte med JS. Jeg kan næsten ikke være i det.
      5 enige · 2 god kommentar

    Se 1 flere kommentarer

  • Sinbad
  • Sinbad
    Betalende bruger
      29. april 2023   

  • Det har tidligere været en podcast med den tidligere u19 og konsulent i Brøndby. Han har også været i Kina og i Mellemøsten - kan ikke huske navnet. Men der var en super podcast om strategi og udvikling mv - det kunne være spændende at høre hans syn på Brøndby anno 2023
     
    • @Sinbad Mads Davidsen. Ansat som støtteperson for Ebbe Sand og smidt ud før tid af CV. Nu er i FCN

  • Underligt at han siger det til medierne, han skulle da starte med at forklare det til hans træner først og fremmest.
    1 enig · 1 god kommentar

---

  • Folk virker meget indebrændte over situationen med talenterne lige nu. Vi skal dog stadig huske at vi vel i sæsonen i gennemsnit har spillet med ca 2 MC-spillere fra start i hver kamp ekskl. Wass/Maxsø - Hermansen og Kvistgaarden/Slimane/Schwartau. SÅ forfærdelig ringe og forargeligt er det altså heller ikke, efter min mening.

    CV siger jo også, at vi skal have flere ind på holdet til sommer. Og der er da også flere der banker på. Udover de åbenlyse Schwartau og Nartey, kommer Salech og Friedrich tilbage fra lån. De har begge spillet mange kampe i 1.division. Og så er der Pyndt.
    Der skal endnu en oprydning til i truppen, ser det ud til.
     
    • Joblar
    • Joblar   29. april 2023   

    • @Christian Brøndbyman Wass og Maxsø til dels Slimane er ikke MC for mig, da Wass var i Brøndby var der vel ikke noget der hed MC, det er for letkøbt selv at definere spilletid på den her måde. MC er unge spillere der kommer ind via en tid i MC og får spilletid, dvs fra 20-21 år og nedefter, det andet er varm luft. Marinus og Kvist har været i SL truppen i over 1 år, Kvist har fået 10 min.

      Salec og Friedrich, det vil jeg se før jeg tror det, tror ingen af dem kommer til at spille nogen rolle overhoved. Pyndt tror jeg er en tabt sag, hvorfor skulle han vende retur til Brøndby ? Iøvrigt kan han vel forhandle med andre klubber nu, beklager jeg ikke deler dit optimistiske syn.
      3 enige

    Se 5 flere kommentarer

  • En udenlandsk sportschef med et internationalt netværk næste gang? Leverpostej fra sverige/norge er selv ikke på niveau med leverpostej fra danmark, så hvorfor handler man så meget derovre? Og de dumsmarte bemærkninger som CV kommer med viser tydeligt hans manglende sympati med brøndby og den situation vi står i. Er han overhovedet fan af klubben???

  • Nu er der bare det, at de færreste i Brøndby fankredse ved hvad der sker til træning. Og ret få ser U19-kampe. Performer spillerne på U19 og Future Cup? U19-holdet virker ikke ret stærkt i år, og de ligger kun nr. 9 i rækken. De har lige tabt 5-0 til fck og 2-7 hjemme mod AC Horsens.
    Måske det heller ikke er optimalt at kaste de unge spillere ind på holdet mens holdet famler, ikke har styr på spillestil, og hvor der ingen kontinuitet er.

---




Relaterede nyheder



Mest læste nyheder



Mest kommenterede nyheder