Patrick Pentz
Foto: Teis Markfoged ©
NYHED

Den defensive styrke forsvandt mod AGF

 
Analyse: Brøndby så mesterskabet smuldre efter en horribel afvikling af kampen mod AGF, der så de blågule være langt fra sæsonens defensive normbillede. Det kostede et mesterskab.

  • Patrick Pentz
  • Kasper Pedersbæk
   28. maj 2024 - Klokken 22:49
 • Kasper Pedersbæk
 • Kasper Pedersbæk
  28. maj 2024 - Klokken 22:49

Organisatorisk stillede Brøndby op i den 3-4-3, der har været udgangspunktet foråret igennem, hvor to 10ere har flankeret en enlig 9er oppe foran. Mens bunden af den “box midfield” Brøndby har benyttet bestod af to dybere 6ere, mens bagkæden var tre stoppere og bredden blev udgjort af wingbackerne.

AGF matchede Brøndbys fem i bagkæden med en tilsvarende femmandsbagkæde. Forskellen på de to holds formationer sås på den øvrige del af banen. Her havde AGF på papiret en tremands midtbane med to angribere oppe foran.

I realiteten lod AGF Tobias Bech droppe ned på midtbanen, hvilket i kampen var med til at give dem en overhånd Brøndby havde svært ved at kapere:

Kasper Pedersbæk © All rights reserved

 • Bech på midtbanen satte AGF i stand til at lade Nicolai Poulsen droppe ned og lave et 4+1 opspil (Jesper Hansen, de 3 stoppere og Poulsen)
 • Det gjorde det svært for Brøndby for alvor at presse AGFs opspil, da de var nummerisk i overtal i den første fase
 • For lod Brøndby en af 6erne skubbe frem efterlod det den sidste 6er alene med Bech (der var droppet ned) og enten Mads Emil Madsen eller Knudsen

Så AGF kom især i første halvleg til at dominere på bolden i en atypisk forestilling, hvor Brøndby havde svært ved at sætte spillet sammen og i endnu højere grad med at presse AGF ud i situationer, hvor de stressede på bolden og mistede den i potentielt set farlige situationer.

Brøndby havde omvendt rigtig svært ved at udvikle spillet. Daniel Wass havde en svær dag på kontoret. AGF havde luret Brøndby, så de fik ofte med held lukket ned for kanalerne ind til Wass og cuttet hans forsyninger og dermed hans evne til at diktere spillet.

Kasper Pedersbæk © All rights reserved

 • Daniel Wass havde markant færre modtagne afleveringer fra sine holdkammerater end gennemsnittet for sæsonen
 • Som en konsekvens deraf havde Wass også langt færre offensive afleveringer / afleveringer til banens sidste tredjedel
 • Med Wass mindre dominerende på bolden manglede alternativerne, Radosevic shiftede ud til højre væk fra det centrale pres og det trak i stedet Vallys dybere i banen

AGF forsøgte at stikke kniven ind i siderummene, hvor Mikael Anderson (der skubbede ud fra sin 8er position) og Gift Links var hårde for Brøndby at håndtere. Eller Felix Beijmo, der overlappede (eller underlappede) fra sin position som yderstopper.

Generelt leverede AGF på mange måder det angrebsspil, som Brøndby ellers har været gode til i store perioder af sæsonen. Tålmodigt lokkende modstanderne frem i en fælde, hvorefter der hurtigt spilles på bagsiden af presset.

Først et tidligt opspil:

Kasper Pedersbæk © All rights reserved

Så dropper Nicolai Poulsen ned i bagkæden og giver AGF færomtalte 4+1 opspil:

Kasper Pedersbæk © All rights reserved

Det lokker Brøndby (Wass) frem i et pres:

Kasper Pedersbæk © All rights reserved

Brøndby får pludselig 5 mand på den forkerte side af bolden, AGF spiller den forbi presset (Wass får ikke gjort det færdigt, Radosevic opdager faren for sent, de tre forreste er passive og får ikke lukket ned):

Kasper Pedersbæk © All rights reserved

I returløbet er Brøndby på hælene og skal jagte efter. Radosevic halser efter Bech ned til kanten af feltet, Lauritsen står centralt og skal dække zonen der, mens Vanlerberghe følger Mortensen ned i sin zone:

Kasper Pedersbæk © All rights reserved

Problemet opstår så, da Lauritsen ikke får lukket sin zone ned, Mortensen kommer forrest og Bech bliver ikke samlet op, både Radosevic og Vanlerberghe forsømmer at få det kommunikeret:

Kasper Pedersbæk © All rights reserved

Brøndby leverede til tider horribelt forsvarsspil. Den defensive soliditet som sæsonen overvejende har budt på var væk. Sikkerheden på bolden i den opbyggende fase var mangelfuld. Opspilsfejl, manglende opdækninger og sløset pres gav AGF tid og ro på bolden.

For sent pressede Brøndby på. Og da det skete, kom det med lange bolde mod Rasmus Lauritsen og en jagen efter tilfældigheder fra nedfaldsbolde. Udskiftningen af Sebulonsen virkede malplaceret, og fjernede en spiller med momentum. Derudover illustrerede udskiftningen af Wass meget godt udfordringerne i trupsammensætningen. Isoleret set spillede Wass en knap så god kamp og manglede den indflydelse han normalt har vist, problemet er der mangler alternativer til ham.

Det endte i en nervepræget omgang, hvor Brøndby aldrig rigtig fik domineret på bolden, opbygningen haltede og for mange spillere havde en off-day.

At Sebulonsen leverede en flot kamp (og leverede et powermål) står nu svagt i erindringen.

AGF lykkedes med at lukke ned for Brøndbys styrker og leverede en flot indsats, der var ikke meget at indvende mod sejren til gæsterne. Hvad der gjorde det til mere end bare et nederlag og en enkelt dårlig præstation var prisen for nederlaget. Et tabt mesterskab.

Deltag i diskussionen


Du skal være logget ind, for at kunne kommentere.


 • Zer
 • Zer   28. maj 2024   

 • At få sølv i år er super, MEN at spille en mesterskabskamp uden en plan (man kender AGF ud og ind) at spille uden en gnist i øjnene i så vigtig en kamp, at trænerteamet ikke har formået at sætte spillerne op, og ikke reagere i tide og når de reagere ( i min optik) hel forkert det er utilgiveligt.

  3 enige · 2 god kommentar
   
  • Barca
  • Barca   29. maj 2024   

  • @Zer spillerne var sat ‘op’… for mig lignede det kollektivt ‘præstationsangst’…tunge ben og langsomt mentalt tilstedeværelse er klassiske tegn.. desværre virkede JS også ramt - set på hans indskiftninger …
   5 enige

  Se 1 flere kommentarer
   
  • @Zer det er jo ikke et U-hold vi taler om her. Det er rutinerede spillere og vel en af de ældste trupper i superligaen. Spillerne har et stort ansvar når vi taler ‘’gnist i øjnene’’

   Jesper og team har et stort ansvar for taktikken og indskiftningerne. Og dem kan man også sagtens diskutere i søndags
   3 enige · 1 god kommentar

 • De magtede simpelt hen ikke at stå for presset og det virkede til tider næsten som om det var os som spillede på udebane. Vi så trætte ud allerede fra stort set første fløjt og det har jeg meget svært ved at komme overens med. Hvordan kunne de IKKE komme ud som vilde dyr med den opbakning og drømmescenarie?? Måske det var en kollektiv mental træthed som satte sig i stængerne....I don't know. Jeg ved heller ikke om jeg er topimponeret af JS udskiftninger og evne til at vække spillerne fra deres zombietilstand i løbet af kampen. Set udefra gav udskiftningerne ikke synderlig meget mening og de gjorde os i hvertfald ikke mere angrebslystne, hvad der jo ellers var enormt meget brug for. Klubben har desværre stadig langt igen når det handler om at besidde ægte vindermentalitet og mod til at spille op til sit bedste når det betyder allermest. Her er FC klubberne stadig foran os. Forhåbentlig suppleres truppen udefra med et par vindertyper, der kan hjælpe os med at tage de sidste skridt i den kommende sæson.
  3 enige · 2 god kommentar
   
  • @Kristianbs Se interviews med JS inden kampstart og du får dit svar. Det var tydeligvis hans oplæg og taktik, der var skyld i det dovne udtryk...
   1 god kommentar
   
  • @Kristianbs Jeg er enig i den manglende vindermentalitet. Men jeg synes også, at vi må gribe i eget barm på tribunerne. Jeg stod på Sydsiden og fik samme fornemmelse som i Derbykampen, at vi fans hellere ikke havde troen på og viljen til sejr. Folk stemplede ud og vi var max præget af nerver. Jeg er med på at spillerne ikke gav os meget at arbejde med. Men så må vi tage ansvar og vise, at vi tror på det, at vi har viljen, og at vi er en vinderklub!
   1 enig · 1 god kommentar

 • GARFIELD
 • GARFIELD
  Top kommentator
  Top gode
    28. maj 2024   

 • I min verden, var det der gjorde det største udfald, var at vores træner tabte kampen

  Med en taktik og gameplan der ikke virkede, formåede han på ingen måder at vende billedet

  Hans udskiftninger gav slet ikke mening, så kan det godt være, at spillerne ikke levede op til, hvad man kan forvente af nogen som står med det ene ben i mål.

  I så mange kampe, er marginalerne gået vores vej, vores held slap op den dag, det på trods af, at Silkeborg gjorde ALT, for at hjælpe os til guldet.

  Så gjorde vi os ikke fortjent til det, er fortsat rystet over den kamp, og generelt alt med kampen.

  Synes ikke fansene fortjener det, både spillere og træner svigtede den dag.

  Mener Jesper har det største ansvar, for at kunne ændre kamp billedet

  Det kan godt være Kasper, at du mener Wass ikke var bedst på dagen, men Wass er vores styrmand, og han har masser af erfaring og nerver.

  Han kan spiller langt bedre offensivt end Rado, og Wass skulle ikke være pillet ud. Ohi har desværre intet kommet med, så forstår intet af, at han ikke giver Bundgaard 15-20 min mere, for at komme tilbage til det han har leveret i de andre kampe, han skaber langt mere dynamik end Ohi på nogen måder gør

  Det der skuffer mest, er at han tager vores bedste mand ud i Sebastian, og sætter klaiber ind som slet ikke er 100 %, det var en kæmpe fejl, at tage Sebastian ud

  Synes vores træner fejlede BIG TIME i den kamp, ja Jesper er sympatisk det synes vi alle han er, men det vinder man altså ikke guld medaljer på.
  6 enige · 4 god kommentar

---

 • Endnu et bevis på JS er taktisk udfordret. Det samme var tilfældet i de andre kampe mod AGF og det er ærlig talt til grin, at han ikke gør det bedre taktisk og det gælder også i løbet af kampen. For intet blev ændret der taktisk udover man tog de bedste spillere ud...
  1 enig · 1 god kommentar

 • Tror simpelhen ikke at jeg nogensinde kommer mig helt over den kæmpe skuffelse og helt igennem uacceptable præstation, at man ikke kommer ud som vilde dyr med ild i øjnene, ufatteligt.
  2 enige · 1 god kommentar

 • Saesonkort
 • Saesonkort
  Betalende bruger
  Top kommentator
  Top enige
    29. maj 2024   

 • Det er svært at bebrejde budgettet denne fiasko. Og jo, det er en fiasko, når man smider det hele på gulvet i sidste runde på hjemmebane.
  3 enige · 1 god kommentar

---

 • Barca
 • Barca   29. maj 2024   

 • Håber at CV hiver en ‘ass-træner’… der HAR det som JS mangler…en Zorninger light med styr på dødbolde…

 • Da jeg læste kommentarerne i gennem, hvor især en bruger skyder alt skylden på træneren, blev jeg lidt nysgerrig på, hvordan AI ville se på situationen "at tabe en kamp og skyde alt skylden på træneren". Resultatet synes jeg var sjovt at læse, og skal også ses i det lys. Selvfølgelig var det ærgerligt, at vi ikke stod distancen i denne kamp, men det gjorde vi trods alt over hele sæsonen, i mine øjne.

  Identifikation med holdet:
  Når man identificerer sig stærkt med et hold, bliver holdets succeser og fiaskoer personlige. At bebrejde eksterne faktorer som træneren kan beskytte ens følelse af tilhørsforhold og selvværd.

  Emotionel investering:
  Fans investerer ofte meget følelsesmæssigt i deres hold. Når holdet taber, kan det skabe skuffelse og frustration. At bebrejde en ydre faktor som træneren kan være en måde at håndtere disse følelser på.

  Søgen efter enkle forklaringer:
  I komplekse situationer, som en sportsbegivenhed, kan det være fristende at finde en enkelt skyldig, som træneren, i stedet for at anerkende de mange faktorer, der bidrager til resultatet.

  Negative konsekvenser

  Manglende anerkendelse af modstanderens præstation:
  Ved ikke at anerkende modstanderens dygtighed, mister man en mulighed for at værdsætte sporten og dens udfordringer fuldt ud. Dette kan også reducere ens egen forståelse af spillets kompleksitet.

  Skabelse af konflikt:
  Konstant bebrejdelse af træneren kan skabe en negativ atmosfære blandt fans og mellem fans og træneren. Dette kan føre til dårligere støtte til holdet og skabe intern konflikt.

  Fejl i evaluering af præstationer:
  Hvis fans ofte bebrejder træneren, kan det forhindre en objektiv evaluering af holdets styrker og svagheder. Dette kan påvirke holdets fremtidige strategier og beslutninger negativt.

  Urealistiske forventninger:
  Når man altid skyder skylden på træneren eller andre faktorer, kan det skabe urealistiske forventninger til holdets præstationer. Dette kan føre til vedvarende skuffelse og frustration.

  Strategier til at modvirke denne tendens

  Fokus på objektivitet:
  Forsøg at analysere spillet objektivt og anerkend både holdets og modstanderens præstationer. Dette kan give en mere afbalanceret og realistisk forståelse af resultaterne.

  Accept af kompleksitet:
  Forstå, at mange faktorer spiller ind i et holds præstation, inklusive spillerens form, skader, og strategiske beslutninger. At bebrejde kun én faktor er sjældent retfærdigt eller præcist.

  Engagement i konstruktiv diskussion:
  Deltag i samtaler med andre fans, hvor man diskuterer holdets præstationer på en konstruktiv måde. Dette kan hjælpe med at udvikle en mere nuanceret forståelse af spillet.

  Støtte til holdet:
  Fokuser på at støtte holdet som helhed, uanset resultaterne. Positiv støtte kan hjælpe med at skabe en bedre atmosfære for både spillere og fans.
  7 enige · 8 god kommentar
   
  • LJS
  • LJS
   Betalende bruger
     29. maj 2024   

  • @Kramer Et rigtigt godt og relevant indlæg, som maner til stor eftertænksomhed.
   Tak for det :-)
   2 enige
   
  • @Kramer Tak. AI siger det meget præcist.
   1 enig
   
  • @Kramer Så kom det pædagogiske nonsens frem som forsvar imod saglig kritik...
   2 enige · 1 god kommentar

  Se 1 flere kommentarer
   
  • GARFIELD
  • GARFIELD
   Top kommentator
   Top gode
     29. maj 2024   

  • @Kramer

   Det er nok mig du henviser til da jeg korrekt giver Jesper S det største ansvar for taktisk udskiftninger der på ingen måder vendte billedet, tværtimod.

   Men nu når du henviser til mig uden nævne mit navn, så læser du også jeg skriver det STØRSTE ansvar ALTSÅ ikke alene hans ansvar alene spillerne havde også stor andel i det, men selvfølgelig er det en træner der skal vælge de spillere der kan stå for presset, bedst på dagen og ændre et udfald. Ligesom man ikke beholder Rado inde hvis du skal ud jagte en scoring eller tager vores styr mand ud Wass som har klart udtalt at han slet ikke var træt, eller vores bedste mand Sebastian, det er 100% Jespers ansvar, og det her er jo bare endnu en forsvars tale for jer der ikke kan give en kritik når den er berettiget men kun rose.

   Vi andre kan begge dele, med det du skriver vil jeg gerne svar på flere de ting for mener det er bare komme med en stor undskyldning og den køber jeg ikke:


   Modstanderen havde intet andet end æren at spille for og man burde havde sat holdet bedre op til kunne klare trænge igennem dem. Det er en træners opgave og ansvar at slå din modstanders taktik i stykker. spillets kompleksitet.

   Skabelse af konflikt:

   Det er helt normalt i et forum man snakker gode og negative ting, det er en træners opgave at kunne modstå presset og tror ikke Jesper er en der læser med herinde, så køber ikke den præmis, dertil bør man kunne stå for det pres, ellers egner man sig ikke som træner i den klubs størrelse, Jesper lavede mange fejl og det skal påpeges.


   Fejl i evaluering af præstationer:
   Hvis fans ofte bebrejder træneren, kan det forhindre en objektiv evaluering af holdets styrker og svagheder. Køber på ingen måder den forklaring og synes det bliver meget rosenrødt for det er da noget man skal kunne magte som proff spiller og træner.

   Urealistiske forventninger:
   Igen synes jeg du maler det alt for meget op, træner har til opgave stille op bedst muligt og det er en træners største ansvar at taktisk træffe rette beslutninger og det er ikke urealistisk at forvente man vinder hjemme mod et hold der har INTET at spille for, det er skuffende man end ikke kan få uafgjort og kritikken er på sin plads.

   Fokus på objektivitet:
   Lige præcis og igen står træneren her også med ansvaret at få spillet til fungere og gør det ikke det, så er det gudhjælpme hans ansvar at ændre spillet så det virker bedre ikke værre.

   Accept af kompleksitet:
   Forstå, at mange faktorer spiller ind i et holds præstation, inklusive spillerens form, skader, og strategiske beslutninger. At bebrejde kun én faktor er sjældent retfærdigt eller præcist. SVAR: JA men hvem sætter holdet for spilleren og hvem tager bedste mand ud, Wass har klart udtalt han var ikke træt kæmpe fejl tage ham ud, sætte klaiber ind han var jo slet ikke klar.

   Engagement i konstruktiv diskussion:
   Det er også det vi gør, men når man ikke har samme mening eller kritisere taktiske valg undervejs så kommer der indlæg som dette, der må ikke komme RIS kun ROS til Jesper det er ikke at køre en konstruktiv diskussion, da I ikke acceptere vi er nogen der mener han lavede fejl der kostede os sejren eller point, jeg står fast i min kritik også om det skal koste mig nogen hak i tuden. Synes du taler kun den ene parts sag og du glemmer lidt se billedet korrekt, for hvor er de mange fejl Jesper undervejs lavet i kampen, hvor er din holdning til det henne, er det noget du så fejer væk under gulvtæppet? Nej Jesper er ikke ene om vi taber guldet på ingen måder, spillerne har også kæmpe ansvar, men Jesper har det største ansvar om du vil det eller ej.

   Støtte til holdet:

   Vi støtter altid alle, men det er ikke det samme som at man ikke må kunne debattere ris og ros i et forum som dette, du sidder lige nu også kritisere os der ikke deler samme holdning som dig og andre, og ville det ikke også være ret kedeligt sidde bare give hinanden ret i alt.
   2 enige · 3 god kommentar

  Se 7 flere kommentarer
   
  • @Kramer - tak for super indlæg.
   2 enige · 1 god kommentar

 • Jeg synes udskiftningen af Wass er værd at dvæle lidt ved
  Hvis JS skifter ham ud fordi han ikke har været imponerende de første 70 min men ellers har kræfter tilbage, så er jeg enig i at det det virker meget underligt. Han er instrumental for vores spil.
  Hvis JS skifter ham ud pga træthed - som vi jo har set flere gange tidligere - så har vi et stort problem. Et problem CV er nødt til at adressere i transfervinduet.
  4 enige
   
  • LJS
  • LJS
   Betalende bruger
     29. maj 2024   

  • @Marc Johnson
   Helt enig.
   Har før slået lidt på trommen omkring Mark Brink.
   Kunne han være en mulighed.
   2 enige
   
  • @Marc Johnson Jeg synes det på sin vis var berettiget at Wass blev skiftet ud. Problemet er at når Wass ikke spiller sit bedste, så mangler der alternativerne. Der har været trukket store veksler på Wass sæsonen igennem, og det er ikke fordi manden ikke kan spille 90 min, men fordi det forventes at være ham der nonstop i 90 min skal være motoren og bindeleddet i opspillet. Det er urealistisk at forvente så stor et bidrag hele tiden.
   4 enige · 4 god kommentar

  Se 5 flere kommentarer
   
  • @Marc Johnson - når vi ikke dominerer på bolden kommer Wass givetvis til at løbe mere = træthed.

   Jeg syntes at huske en statistik der viser at når Wass ikke er dominerende så spiller vi dårligt.

---

 • Jeg synes personligt, at det er så taberagtigt, når man død og pine skal finde én enkelt syndebuk for søndagens nederlag. Ligeledes er det endnu mere taberagtigt, at nogen føler behovet for, at sende personlige svinere afsted til spillernes sociale medier.

  Så tag dog for gud skyld at blive voksne mentalt og ager derefter.

  Vi vinder sammen som klub/hold og vi taber sammen som klub/hold. Min klub/hold tabte i søndags, og det gør ondt af helvedes til, men det var kollektivt at vi tabte, ligesom det er, når vi vinder.

  Hvis man gerne vil stå og fejre klubbens sejre og være en del af det, så må man sgu også omfavne de nederlag, som vi uundgåeligt vil møde.

  Vi rejser os igen. Det gør vi altid.
  6 enige · 5 god kommentar
   
  • @RommeTilPhiriOgSå HØRT...!!!!
   1 enig
   
  • @RommeTilPhiriOgSå
   Helt enig
   1 enig

 • Uka
 • Uka
  Betalende bruger
    29. maj 2024   

 • Det lignede, at spillerne fik gummiben og JS fik vel noget der må betegnes som gummihoved med de udskiftninger han foretog.
  2 enige · 1 god kommentar
   
  • GARFIELD
  • GARFIELD
   Top kommentator
   Top gode
     29. maj 2024   

  • @Uka

   Kunne ikke være mere enige, spillerne og træner kunne ikke helt klare presset og derfor skulle Wass ALDRIG være taget ud i kampen.

   Sebastian var bedste mand og han blev også taget ud.

   Spillerne og det synes jeg ikke Kasper får nok med, spillede forkrampet og tydeligt påvirket af situationen og træneren lavede flere fejl.

   Det var over hele linjen man fejlede og kommer ikke som en særlig herinde kommer med stor forsvars tale om modstanderen gjorde det godt

   Agf var sku ikke særlig gode og de havde intet at spille for
   5 enige · 3 god kommentar

  Se 2 flere kommentarer

 • Desværre stod de ikke for presset - og kunne derfor heller ikke komme med modsvar på AGF`s fælder osv. Vi er blevet for afhængige af Wass, han er en klasse spiller når han har bolden, men det kræver jo han er spilbar...Det skal holdet udvikle en løsning på.
  1 enig · 1 god kommentar

---

 • Jeg er enig i at defensiven tydeligvis ikke var så solid som i andre kampe, men 3 indkasserede mål var lige i overkanten. Vi vinder på alle parametre på nær scorede mål.

  Xg 1,81 - 1,47
  Afslutninger 21 - 11
  Store målchancer 2 - 1
  Brændte målchancer 2 - 0

  Mht Sebseb udskiftningen ja han var super god men var i de to forrige kampe udgået med kramper, hvorfor det giver super god mening at udskifte ham.

  Ja JS gameplan fejlede tilsyneladende og vi kom aldrig rigtig til at dominere kampen med bolden, hvilket er super frustrerende når vi har været vant til suverænt eksekveret gameplans.

 • Brøndby er ikke en vinderklub. Det fik træner+spillere sat en stor, fed streg under med den gigantiske fiasko de serverede for publikum.

  Det bliver ynkeligt som sædvanligt i Europa, og vi kollapser det sekund de andre viser den vilje, der skal til.

  Jeg fatter det ikke, trods jeg har set det igen og igen og ...
Relaterede nyhederMest læste nyhederMest kommenterede nyheder