Foto: Teis Markfoged ©
NYHED

Frederiksen efter sejr: Vi vinder fortjent

 
Brøndby IF-cheftræner Niels Frederiksen roser AaB, men synes at Brøndby vandt fortjent søndag aften.

  • Nanna Møller Karlsen
   26. september 2021 - Klokken 21:40
 • Nanna Møller Karlsen
 • Nanna Møller Karlsen
  26. september 2021 - Klokken 21:40

Brøndby IF kom endelig tilbage på sejrssporet i Superligaen, da de søndag aften besejrede AaB med 2-1 på Brøndby Stadion. Cheftræner Niels Frederiksen var godt tilfreds med sit holds indsats og synes at sejren var ganske fortjent.

- Jeg synes vi var det bedste hold i første halvleg og det bedste hold i anden halvleg, men vi var mere det bedste hold i anden halvleg end i første, sagde han i mixed zone efter kampen.

- Jeg tæller mange muligheder, der er lige-ved-og-næsten i første halvleg og jeg tæller ikke andre chancer til AaB, end den de scorer på, hvor vi skulle forsvare os meget bedre. Så jeg synes egentlig vi var ret dominerende, men jeg er enig i at vi havde sværere ved at skabe chancer i første halvleg og at gøre dem store nok.

- Vi får lavet lidt ændringer i anden halvleg og vi får lidt mere bevægelse i vores spil og lidt flere spilvendinger, så vi kan bryde igennem på siderne.

En af ændringerne var at skifte Morten Frendrup med Mathias Greve.

- Frendrup havde brugt en masse kræfter, men selvfølgelig kunne han spille videre i anden halvleg. Men vi var bagud 1-0 og skulle have nogen ind, som er lidt mere målsøgende og kan løbe gennem linjen fra andet geled, og det ved vi at Greve kan. Det var en offensiv indskiftning.

Men selvom sejren var fortjent ifølge Frederiksen, vil han også rose modstanderen AaB, som var godt kørende inden aftenens kamp.

- Vi er også nødt til at rose AaB, som er et rigtig, rigtig stærkt mandskab. Inden i dag havde de tabt en enkelt kamp ud af ni. De har næsten ikke lukket nogle mål ind. De forsvarer sig godt og det er eet dygtigt mandskab. Men vi endte med at slå dem og vi endte med at slå dem fortjent. Men selvfølgelig var det svært for os at skabe chancer primært i første halvleg.

Efter tre kampe hvor Brøndby har slidt med at skabe chancer, glædede det Brøndby-træneren at se arbejdet fra træningsbanen bære frugt i kamp.

- Det betyder meget. Vi har arbejdet meget med det på træningsbanen og jeg synes der er nogle af tingene, vi lykkes med i dag, men vi skal arbejde videre med det. Men det giver en tro på, at hvis vi arbejder videre med det, bliver vi dygtigere til det. Generelt har vi ikke problemer med at skabe chancer på hold, der går lidt op på os, men når holdene stiller sig tilbage, og AaB har en rigtig fin defensiv, så bliver det svært. Men det bliver det for alle hold. 

Brøndbys næste opgave er en udekamp mod Lyon i Europa League.

Deltag i diskussionen


Du skal være logget ind, for at kunne kommentere.


 • mp80
 • mp80
  Betalende bruger
    26. september 2021   

 • Heldigvis kom der igen 3 point på kontoen, dog stadig en del der kan forbedres. Men godt at se holdet tro på det og arbejde en sejr hjem.

  Hedlund må til en angrebstræner og have ene timer, det kan ikke blive ved at gå. Man har kun en angriber med mål i støvlerne. Talenterne har ikke niveauet endnu, så håber man får gang i Hedlund eller henter en kvalitets angriber. Derudover bør man styrke højre back og sende Gammelby videre, ser desværre ikke ud til han får meget spilletid under NF.

  1 enig
   
  • @mp80 Gammelby har længe været en klods om benet. Ligesom Børkeeiet er det. Ingen af dem har kvaliteten til at spille på et top 5 hold i DK. Jeg forstår dog godt man har givet dem lang snor, da begge har kostet mange penge.
   1 enig · 1 god kommentar

  Se 1 flere kommentarer
   
  • @mp80 hvis man alene kigger på mål, så forstår jeg godt din kritik af Hedlund. Men hvis man også kigger på assist, udfordringer og dygtighed i presspillet så er jeg meget uenig.
   5 enige · 3 god kommentar

 • Saesonkort
 • Saesonkort
  Betalende bruger
  Top kommentator
  Top enige
    26. september 2021   

 • Jeg blev ret vild med midtbanekonstellationen: Cappis, Radosevic og Greve. Der er den tilstrækkelige dynamik og rugbrødsmotor begge veje.

  Derudover skal Hedlund ind i feltet eller ud på bænken.
  4 enige
   
  • Sinbad
  • Sinbad
   Betalende bruger
     27. september 2021   

  • @Saesonkort jeg har stor respekt for Hedlund Arbejdsindsats men er jo total ufarlig og der går jo ikke over tid.
   
  • Sinbad
  • Sinbad
   Betalende bruger
     27. september 2021   

   
  • Sinbad
  • Sinbad
   Betalende bruger
     27. september 2021   


 • Sim
 • Sim   26. september 2021   

 • Jeg synes helt seriøst - at vi spiller kedeligt, langsomt og bagud. Der er såååå mange pasninger rundt i bagkæden, ud på siden, tilbage til bagkæden, modsatte side, tilbage igen, og så tilbage til Herman. Det er så kedeligt at se på. Derudover, er der nogen der har set Greve på banen? Hvordan kan man være så anonym over så mange minutter.
  7 enige
   
  • @Sim Greve ligner én der har mistet al sin selvtillid efter skiftet til os. Han er ren boldflytter, intet andet. Håber virkelig hans potentiale forløses de næste par måneder. Ellers ligner han snart et fejlkøb.
   
  • @Sim sådan var det jo også i sidst sæson. Forskellen lå måske i at Jobbe en gang i mellem kunne gøre det uventede.
   Jeg er egentlig enig i din kritik, men jeg tror bare ikke man skifter så meget ud på et hold og kan forvente meget sprudlende fodbold. Nu skal vi først og fremmest have vores defensive base tilbage. Så må det offensive komme derefter.
   
  • Hawk
  • Hawk
   Betalende bruger
     27. september 2021   

  • @Sim Nu forsøgte jeg at have opmærksomheden på Greve konstant. Og han tilbyder sig hele tiden, løber hele tiden i mellem kæderne, kommer i feltet hver gang kantspillerne kommer fremad, men han bliver ikke fundet af medspillerne, han er ikke bange for at få bolden med en modspiller i ryggen, men Radosevic, Mensah, Bruus, og for den sags skyld bagkæden, spiller jo ikke de bolde. Jeg tror på at når først boldene lige falder ned til ham i feltet, så får han scoret, ligesom at relationerne skal falde i hak. Håber han laver en Kaiser, der også skuffede i starten, men viste kvaliteten på sigt.
   3 enige · 2 god kommentar

  Se 1 flere kommentarer
   
  • Mik
  • Mik   27. september 2021   

  • @Sim Rado r en fighter men han om nogen er da en boldflytter mere end Greve

   Forstår ikke denne konstante kritik af Greve det kræves han bruges på den rigtige måde

   For kvalitet har han, ja tør godt gå i mod flertallet herinde, for mig at se er netop det at have Frendrup og Rado inde samtidig bliver netop boldflytteri

   De spiller begge meget tilbage og side til side i sær Rado. Jeg synes fint at have en af dem inde, men begge samtidig så mister vi alt for meget offensivt fodbold
   2 enige
   
  • Dansplast
  • Dansplast
   Betalende bruger
     27. september 2021   

  • @Sim Der er en mening med at spille bolden på fra side til side i bagkæden mod hold som både står dybt og i øvrigt sideforskyder meget. Det er den simple at man venter på de til sidst ikke længere kan følge med og deres sideforskydning giver et stort rum i den ene side eller måske endda i midten.
   Men. Og der er et stort men.
   Der skal meget mere fart i tværafleveringerne så de får sværere ved at nå at sideforskyde i det tempo der er i bolden.
   Generelt må det siges, det gælder ikke kun tværpasningerne i vores bagkæde, at der er alt for lidt fart i vores afleveringer.
   1 enig · 1 god kommentar

---

 • Jeg er glad for sejren. Jeg er dog lidt bekymret for hvordan NF vil stille op i fremtiden. Når vi stiller op i 3-5-2 har vi kun 1 kreativ spiller- og vi har svært ved at skabe chancer. Jeg vil gerne have plads til Slimane og Greve på samme tid - og gerne i lidt frierer roller. Så længe man spiller med en 3 mandsbagkæde kan jeg bare ikke se det ske..

  Synes NF bør skifte til 4-3-3 - af flere grunde. I 4-3-3 kan Greve spille venstre kant, og Hedlund højre. På denne måde kan både Slimane og Greve spille på samme tid. Jeg vil spiller med to 6,ere og en 10'er. ( dette er ikke så vigtigt)

  Vi har indskiftere til begge kanter ( Singh, Divkovic og Fallenius). De 3 vil endda have lettere ved at komme ind på holdet. Pavlovic vil også passe meget bedre i 4-3-3.
  Børkeeiet vil også få mere spilletid på midten.

  Der er så mange fordele ved at skifte system. Jeg forventer han gør det efter landskamp pausen.

  Truppen passer meget meget bedre til 4-3-3. Hvis vi skal udvikle os og se fremad, så skal der kigges på dette. Så mange spillere vil have gavn af dette: Pavlovic, Divkovic, Singh, Fallenius, Slimane, Greve, Cappis, Børkeeiet, Frendrup..

   
  • Betalende bruger
     27. september 2021   

  • @Ville bliv vild ! Har undret mig meget over præcis det problem.
   NF kunne godt tit stille op med Jobbe og Slimane på samme tid, men ikke Slimane Greve.

   Den ene CB må gerne skubbe frem i mellemrummet og hjælpe den defensive midt, vis backs er på plads defensivt, ingen grund til at stå 5 på linie. Præcis derfor jeg synes man skulle havde haft givet Børkeit ide lidt mere tid, og så tænkt ham som en "offensiv" CB, og at det meste CB arbejde i den side blev Maxsø ansvar. Han ville også kunne ligge sig bag Rado når vi på bolden, så presset lige kunne rykkes et par meter frem, så vi sad tæt med alle mand.

   Men positivt Igår var det at Rosted prøvede at gå frem og hjælpe offensivt. Det har virkelig manglet fra bagkæden.
   1 enig

  Se 5 flere kommentarer
   
  • Jensen
  • Jensen
   Betalende bruger
     27. september 2021   

  • @Ville bliv vild ! - Jeg er ikke særlig stærk i hvilke formationer der vil gavne hvad og hvem.
   Men jeg ved, at der altid vil være tabere, hvis man skifter formation.
   Så i din optik, hvilke spillere vil komme i overskud eller komme i klemme, hvis vi skifter til 4-3-3?

  Se 11 flere kommentarer

 • Jeg er generelt ret træt af vores 3-5-2, som jeg synes, er alt for defensiv. Jeg er med på, at vi gerne vil spille på omstillingerne, men det holder bare ikke at gøre det så entydigt, som vi gør. Det er simpelthen for let at læse.

  Der var et tidspunkt i første halvleg, hvor Uhre jagtede boldholderen i Aab's højre forsvar, men han så tydeligt frustreret ud, da han kiggede op og så, at han var helt alene - for alle andre var jo faldet 30 meter ned i banen til deres faste positioner.

  Derudover så er jeg stadig træt af vores wingbacks. Alt for ofte ligner det mere et tungt 5-mands forsvar, mere end det ligner en bred midtbane. Jeg så også hellere en 4-3-3, hvor de to fløjangribere falder ned til midtbanen fremfor to midtbanespillere, der falder ned til forsvaret. Så kunne man tage Mensah i højre og Blas i venstre (hvis han virkelig er så god, som alle går og håberpå ).

  Så må Tshiembe/Rosted/Heggheim slås om pladsen ved siden af Maxsø, og når han så bliver solgt, er der stadig de tre til at tage over.
  1 enig · 1 god kommentar
   
  • Dansplast
  • Dansplast
   Betalende bruger
     27. september 2021   

  • @Morten Dam Må jeg have lov til at tilføje at når vi vældig gerne vil spille på omstillinger er det piskende nødvendigt med nogle spillere som spurter frem når vi vinder bolden. MH, såmænd også forsvaret, leder altid forgæves efter en hurtig offensiv igangsætning når han har grebet bolden efter hjørne- eller frispark eller andre situationer hvor vi har vundet bolden. Under AZ, åh nej ikke ham igen, var Larsson og mindst en af midtbanespillerne plus Pukki altid på vej frem nærmest før vi havde vundet bolden.
   1 enig
   
  • @Morten Dam Jeg er så mega enig :-). Vi har en trup til 4-3-3 nu.

 • Jeg så en kamp hvor BIF i mange spilsekvenser havde succes med at presse højt på banen og et AAB hold som bliver lukket ned og vel reelt kun har en eller to store chancer. Selvom spillet til tider virkede langsomt, lykkedes det at komme frem til mange chancer og det kunne let være blevet til flere mål. Uhres målnæse er blevet justeret og han havde flere fornuftige afslutninger, nu mangler vi bare at få justeret Hedlunds. Når jeg kikker på heatmap fra kampen var især Bruus mest på modstanderens banehalvdel, Mensah ligeså dog i mindre grad. Så kan jeg godt lide at stopperne går med frem i angrebet når lejligheden byder sig, hvilket også kastede et mål af sig. God kamp af Slimane. Alt i alt flot helstøbt præstation hvor det lykkedes både at skabe chancer i midten og via kanterne mod et defensivt orienteret hold og kun i meget korte perioder var vi presset i bund.
   
  • Dansplast
  • Dansplast
   Betalende bruger
     27. september 2021   

  • @DoctorEnigma Er enig i det meste. Synes dog vores pres er mere eller mindre alibipres hvor vi er alt for langt fra modstanderne og spillet mod bolden reelt er ikke eksisterende. De fik hele tiden lov til at spille bolden til en upresset medspiller. Det må ikke ske. Ham som får en aflevering skal have en mand i knæhaserne før afleveringen falder så han ikke upresset kan modtage og vende med bolden men vores mand omvendt kan komme foran ham. Tænk på Vigen's erobring ved det første mål i guldkampen mod fcn. Han var endda pænt langt fra modstanderen da afleveringen faldt men forudseende og tidligt på vej.

---
Relaterede nyhederMest læste nyhederMest kommenterede nyheder