Foto: Teis Markfoged ©
NYHED

Future Cup: Ungt Brøndby-hold tabte 1-3 til Esbjerg

 
Fem spillere fra A-truppen, suppleret med 11 akademitalenter, tabte mandag eftermiddag fortjent til Esbjerg fB.

  • Per Bang
   19. marts 2024 - Klokken 15:22
 • Per Bang
 • Per Bang
  19. marts 2024 - Klokken 15:22

 

 

Reserveholdsturneringen har fået hårde ord med på vejen. Den er blevet kritiseret for dårlig planlægning og ligegyldige kampe - også efter den nye struktur og navngivning ‘Future Cup trådte i kraft.

På Bane 2 mandag var det udtagne Brøndby-hold også præget af mandefald og skader op til landskampspausen. Assistentræner, Frederik Birk, måtte af forskellige årsager se bort fra spillere som Jonathan Ægidius, Sebastian Sebulonsen, Christian Cappis, Henrik Heggheim, Josip Radosevic, Mateusz Kowalczyk, Oscar Schwartau, Filip Bundgaard, Philip Søndergaard og Ludvig Vraa-Jensen. I stedet havde han udtaget 11 talenter fra forskellige årgange i Brøndby Masterclass til at supplere en håndfuld spillere fra Superligatruppen.

 

Opstilling og kampstart 

Følgende 11 spillere startede for Brøndby.

Mikkelsen

Mensah - Tshiembe - Sejr (U19) - Larsen (U19)

Riaz (U19) - Claridge (U19) - Escobar (U19) 

Kvist - Yeboah - Agyekum (U19)

 

Det var af åbenlyse årsager ikke et sammenspillet Brøndby-hold, der hele kampen stillede i en 4-3-3-formation. Allerede efter tre minutter viste usikkerheden sig, efter kludder i Brøndbys midterforsvar, og Esbjerg bragte sig foran tæt under mål.

10 minutter efter den svage start rystede de blå/gule begyndervanskelighederne af sig, og den sidste halvdel af første halvleg skabte de et overtag. Kevin Tshiembe viste eksempler på Superliga-klasse i forsvaret, Sejr spillede sig op, Adam Claridge fik bedre styr på midtercirklen og Jonathan Agyekum holdt godt på bolden i opspillet.

Esbjerg stod placeret med en komprimeret central akse gennem hele banen, og det benyttede Brøndby til at finde plads på siderne. Det resulterede i en række fine angreb - især i højre side - men med ufine afslutninger til følge. Brøndbys indlæg og skud på mål var af svag kvalitet. Det gjaldt også seks hjørnespark, som kom i rap som følge af spilovertaget.

Yeboah fik stoppet et par gode opspil fra Riaz med soloaktioner, der løb ud i sandet, i stedet for at spille Kevin Mensah der ofte kom i overlap. Lukas Larsen viste eksempler på sit fine kantspil, men den sidste kvalitet manglede. På trods af hjemmeholdets dominans i slutminutterne gik holdene til pause med resultatet 0-1

 

Anden halvleg

Fra anden halvlegs begyndelse kom Malek Bakhit (U19) på banen for André Escobar. Kampen fald gevaldigt i tempo, chancer udeblev i starten og begge hold rendte ind i nogle gule kort.

Brøndby begyndte at satse og stillede nu forsvarskæden meget højt. Det var ved at koste et mål kort tid efter, da Esbjerg let fik en friløber som Mikkelsen flot tog sig af. Efter 62 minutter var kampen slut for Kevin Tshiembe, der har døjet lidt med småskader de sidste par uger. Oliver Wettergren (U17) kom ind i stedet som midtstopper i et nu meget ungt og urutineret forsvar.

Det kunne måske ses i det 62’ minut. Esbjerg udspillede meget flot Mensah i Brøndbys højre side og satte et stærkt mål ind uden chance for veteranen Thomas Mikkelsen i målet. Kampens detalje. I denne fase af kampen var især Esbjergs wing Marcus Hansen en mundfuld for hjemmeholdets unge.

Brøndby blev aldrig rigtig farlige. Mensah, der gjorde det bedre offensivt end defensivt, havde flere gange masser af plads på den sidste tredjedel af banen, men nu var især Bertram Kvis nærig med kuglen og led en del boldtab.

 

Første senior-assist til 15-årig efter 20 sekunder

Waldemar Bjergfelt (U19) og Jacob Ambæk (U17) kom på banen i det 68. minut og afløste Sejr samt Agyekum. Det viste sig at være en god ide. 20 sekunder efter indkiftningen fandt 15-årige Ambæk holdkammerat Bakhit foran mål med en cutback-aflevering, og Brøndby havde reduceret.

Brøndbys midterforsvar bestod nu af 17-årige Wenneberg samt 17-årige Bjergfelt, der normalt spiller højreback. Forsvarslinjen stod stadig meget højt, da den nemt blev overspillet, og Esbjerg igen fik en friløber. Denne gang på næsten en hel banelængde. Mikkelsen susede ud af målet, men var prisgivet, da Esbjerg-spilleren tog et langt træk uden om keeperen, og sikkert satte den ind fra en spids vinkel. 1-3 efter 71 minutters spil.

Så var den kamp overstået. Eller det troede man i hvert fald. I det sidste minut tilkæmpede Kvist sig et noget tyndt straffespark. Kvist og Yeboah diskuterede noget tid om, hvem der skulle tage det. Det endte med at blive Kvist, men symptomatisk for Brøndbys kamp blev bolden sparket forbi og over. 

 

Aflutning

Brøndby holdet endte med at se sådan ud.

Mikkelsen

Mensah - Wettergren (U17) - Bjergfelt (U19) - Larsen (U19)

Riaz (U19) - Claridge (U19) - Bakhit (U19) 

Kvist - Yeboah - Ambæk (U17)

 

Det var ikke en god kamp fra Brøndbys side. Ingen spillede sig tættere på Superliga-holdet. Dog kom der et par små plusser i bogen til Danial Riaz, som gjorde det fint på midten og kunne være et godt  bud på Brøndbys bedste Om kampen alligevel resulterer i værdifuld læring til Masterclass’ talenter, satte assistmager Ambæk ord på til 3point.dk efter kampen.

- Der er nogle lidt større profiler, man spiller med. Nogle erfarne spillere, som man kan kigge op til, og de er et godt forbillede for en, så man kan se, hvad de gør i kampe og under kampene, så det er noget, man kan tage til sig.

Du kan se hele interviewet med Jacob Ambæk her.

 

Deltag i diskussionen


Du skal være logget ind, for at kunne kommentere.


 • Vildt med en snart 41-årig i en ''future cup'' kamp. Fremtiden byder tydeligvis på heftig rutine på målmandsposten.
  1 enig · 1 god kommentar
   
  • 19Magic64
  • 19Magic64
   Betalende bruger
     19. marts 2024   

  • @RedRegnskovene Haha. Godt set! Mikkelsen spiller til han bliver 50!
   1 god kommentar

 • LJS
 • LJS
  Betalende bruger
    19. marts 2024   

 • Er ikke den store fan af disse Future cup kampe.
  De virker lidt som spild af tid.
Relaterede nyhederMest læste nyhederMest kommenterede nyheder