Foto: Teis Markfoged ©
NYHED

Ikke kønt, men effektivt i Silkeborg

 
Analyse: Marginen mellem galskab og genialitet er tynd. Mandag eftermiddag sikrede en koldblodig taktisk genistreg Brøndby en sejr på kunststoffet i Silkeborg.

    • Kasper Pedersbæk
      22. maj 2024 - Klokken 16:25
  • Kasper Pedersbæk
  • Kasper Pedersbæk
    22. maj 2024 - Klokken 16:25

Silkeborg havde bolden meget. Rigtig meget. De kom bare ikke nogle vegne med den, da de stod over for Brøndby på Jysk Park mandag eftermiddag. For Jesper Sørensen havde sat sit hold op til succes, der dog balancerede på en tynd linje. For den krævede stoisk defensiv ro, troen på at arbejdet mod bolden skulle bære frugt og sikre Silkeborg ikke spillede sig igennem til chancer.

Undgå at løbe mod sværdet

Brøndby havde absolut intet ønske om at løbe blindt mod sværdet i form af Silkeborgs opbyggende fase. I erkendelsen af at Kent Nielsens mandskab har en kæmpe styrke her, så agerede Brøndby på to måder i spillet mod bolden:

  • Enten et højere ikke-aktivt pres, hvor Brøndby nærmest afventede Silkeborgs forsøg på at flytte spillet en kæde op
  • Eller også ved ganske enkelt at forsvare sig (oftest) i en lavere blok, hvor basen var en 5-2-3

Kasper Pedersbæk © All rights reserved

I førstnævnte udgave af presset var det ofte med Radosevic (derfor tilvalget af ham til kampen) i den frie dybe 6er rolle, hvor han lå og sweepede boldene op i det sekund Silkeborg forsøgte at spille bolden forbi det mand-mand pres de andre i zonen lagde. Netop kroaten fortjener stor ros for sin indsats mod bolden (at han stadig med bolden har sine udfordringer er ikke overraskende, det ville være unfair at forvente andet).

Kasper Pedersbæk © All rights reserved

I den sidstnævnte udgave var det et Brøndbyhold med en masse hårde og tunge meter at løbe for at lukke de centrale rum, for i stedet at lade siderne være mere åbne.

En til tider udskældt spiller har været Rasmus Lauritsen. Mod Silkeborg gav han værdi til holdet med sin duelstyrke centralt og evnen til at afvise indspillene i feltet.

En norsk genfødsel

Med Klaiber ude har Sebastian Sebulonsen spillet højre wingback de seneste 2,5 kamp. Og selvom hollandske Klaiber er savnet, og gennem hele sæsonen har været en stor profil, så har overgangen til Sebulonsen givet Brøndby en mere klassisk wingback i siderummet. Hvor Klaiber (formentlig pr. Design) er gået ind i banen for at agere playmaker, så holdt norske Sebulonsen sig bredt kampen igennem. Store roser for hans defensive awareness og ikke mindst den power han gav det mere direkte angrebsspil, symboliseret ved hans rolle i opspillet til Bundgaards mål.

Omoijuanfo og det flydende tilvalg

Med skiftet fra Omoijaunfo, den langt mere klassiske boks 9er, til Bundgaard fik Jesper Sørensen også givet fri spillerum til de forreste tre. Vallys og Suzuki lå og vekslede langt mere op og ned alt afhængig af hvordan Bundgaard positionerede sig. Det gav udfordringer for Silkeborg, når deres stoppere konstant skulle forholde sig til skiftende positioner.

Kynisk og kalkuleret

Det VAR et modigt (taktisk) valg af Jesper Sørensen. For prisen for at afvente kan også blive passivitet. Den ramte Brøndby ikke. For de scorede to forholdsvis tidlige mål. Med de mål på kontoen var der absolut intet incitament for at ændre tilgangen til kampen. Der var ingen ide i at søge bolden og et højere pres, når Brøndby forsvarede sig så klogt.

Offensivt blev det lige passivt nok. Men omvendt, Brøndby havde en føring på to mål og skulle intet jagte. Tværtimod gjorde de livet surt for Silkeborg, der jagtede og jagtede sprækker og åbninger i den blågule bagkæde. Kun for at løbe panden mod en mur.

Æstetisk kønt var det ikke. Men gameplanen var veludført. Det blev aldrig nødvendigt for Jesper Sørensen at dreje på de store taktiske knapper. Hvorfor det i denne kamp ikke giver mening at kritisere for tilgangen til kampen. For resultatet kom i hus uden Silkeborg var i nærheden af at blive farlige for alvor.





Deltag i diskussionen


Du skal være logget ind, for at kunne kommentere.


  • Barca
  • Barca   22. maj 2024   

  • Hvordan forventer du at JS vil ‘angribe’ kampen mod AGF?
    1 god kommentar

  • Nu er det jo en kendt sag at Pedersbæk ikke har blik for Rados fremadrettede spil, det ville jo være uretfærdigt at nævne andet og er vel i sidste ende derfor han kloger , men blot skal det nævnes at Rados fremadrettede spil gav det første mål, super og i øvrigt var han langt bedre end wass mht til afleveringer med adresse.
     
    • @preben jeg har skam stor respekt for Radosevic, du kan bare søge i arkivet og du vil finde flere analyser fra mesterskabssæsonen, hvor jeg roser ham for hans funktion og rolle. Men det er ikke korrekt han er bedre end Wass, Rado har mange kvaliteter, men at agere playmaker er ikke en af dem (hans “assist” til målet er i øvrigt en Silkeborgspiller der retter den af).

      Men det betyder ikke at Rado ikke var essentiel på jysk park forleden. Synes du skal læse artiklen igennem igen, og have udpræget fokus på det omkring hvordan Brøndby pressede. Her havde Rado en væsentlig rolle, og var generelt vigtig for holdets spil mod bolden mandag. Så forstår sq ikke helt hvor du læser kritikken du fremfører henne! Du opfinder den jo til lejligheden.
      5 enige · 5 god kommentar

    Se 5 flere kommentarer

  • Med en hurtig 2-0 føring, en del skader og endnu flere i karantænefare, så synes jeg det er klassearbejde af træner og hold, at stå i mod og turde være lidt passive. Hold resultatet, undgå at miste spillere til den altafgørende sidste kamp. Så kan jeg leve med at det ikke er underholdende i 90 minutter.

    Skulle vi være dygtige og få en tidlig 2-0 (ikke 1-0) føring på søndag, så håber jeg at man ike bliver lige så passive, men at vi samtidig heller ikke angriber med 10 spillere og giver GF plads til en nervepirrende reducering.
    3 enige · 3 god kommentar

---

  • LJS
  • LJS
    Betalende bruger
      23. maj 2024   

  • Spørgsmålet ang. Rado, er vel om han er så dårlig på bolden, som han bliver beskyldt for.
    Nogen superteknikker er han bestemt ikke, men er han nu så dårlig.
    Er mest bekymret, når han skal vende med bolden, har han spillet foran sig, synes jeg egentlig ikke at han så dårlig igen.
    Kan godt lide, hans lange afleveringer frem i banen og så giver han sig altid fuldt ud.
    Og så vil jeg vove, at kalde ham en af de bedste i ligaen, i spillet uden bolden.
    Og så er der noget Auri over ham.
    Ham var jeg også fan af :-)
    Håber vi beholder ham :-)
     
    • GARFIELD
    • GARFIELD
      Top kommentator
      Top gode
        23. maj 2024   

    • @LJS

      I gamle dage var Rados diagonal afleveringer langt bedre og sad altid i skabet, ligesom hans skud ude fra også havde snert af en anden Roberto Carlos :).

      Synes den del er blevet dårligere med tiden, og han er absolut god bolderober, men hans vending med bolden er ikke god som du skriver og så laver han alt for lidt af de lange afleveringer man tidligere så.

      Han laver mange bolde tilbage og korte nu, så synes faktisk hans spil har ændret sig hvad det angår, for synes hans offensiv i gamle dage var klart bedre.

      Men en god erober, fighter er han og bestemt en der levere altid alt, det er fedt som fans at man kæmper for trøjen og ikke surmuler at sidde på bænken, aldrig hørt ham have nykker eller ikke kunne glæde sig over på andres vegne. Det kan man kun værdsætte
      2 enige · 2 god kommentar

    Se 3 flere kommentarer




Relaterede nyheder



Mest læste nyheder



Mest kommenterede nyheder