Jesper Sørensen
Foto: Freja Borne ©
NYHED

Jesper Sørensen: Vi manglede de store chancer

 
Brøndby-cheftræneren erkendte efter mandagens sejr, at hans mandskab havde svært ved at komme frem til de store chancer mod Vejle Boldklub, da han satte ord på kampen i mixed zone, hvor der også var tid til ros til Marko Divkovic, som for første gang startede inde på sin nye position.

  • Jesper Sørensen
  • Anders Villaume Vestergaard
   29. august 2023 - Klokken 19:38
 • Anders Villaume Vestergaard
 • Anders Villaume Vestergaard
  29. august 2023 - Klokken 19:38

Brøndby IF formåede at sikre sig en 1-0-sejr i en tæt kamp over Vejle Boldklub mandag aften på udebane, takket være et straffesparksmål af Ohi Omoijuanfo og en straffesparksredning af Patrick Pentz i Brøndby-målet.

Efter kampen delte Brøndby IF’s cheftræner, Jesper Sørensen, sine tanker om præstationen i mixed zone med 3point.dk og resten af den skrevne presse.

- Vi var meget bolddominerende, men vi var ikke i stand til at skabe de store chancer, specielt ikke i første halvleg. Vejle forsvarede sig godt, sagde Jesper Sørensen og understregede, at han synes, at hans mandskab blev bedre til at skabe chancer i anden halvleg.

- Vi blev mere direkte i anden halvleg, og jeg tror, vores store mængde af boldbesiddelse i første halvleg var med til at trætte dem. 

Men selvom der, ifølge Jesper Sørensen, blev skabt flere muligheder i anden halvleg, var det et straffespark, der endte med at sende Brøndby IF hjem med de 3 point. Et straffespark, som viceanfører Ohi Omoijuanfo tog sig af. 

Frem mod kampstart havde Jesper Sørensen gjort plads til en lille overraskelse i sin startopstilling, da Marko Divkovic fik lov at starte inde på venstre wingback for første gang i Superligaregi – og kroaten leverede en præstation, som Brøndby-chefen var tilfreds med. 

- Vi har prøvet Divkovic af på venstre wingback under træning og set, at det så lovende ud. Derudover har han set lovende ud i nogle trænings- og opstartskampe. Han har haft nogle gode indhop i Superligaen, og nu fik han vist, at han sagtens kan stå distancen med stor kvalitet. 

Brøndby IF har én Superligakamp til gode, inden der venter en landsholdspause, når de blå/gule på søndag tager imod Randers FC på hjemmebane. 

Deltag i diskussionen


Du skal være logget ind, for at kunne kommentere.


 • Joblar
 • Joblar   29. august 2023   

 • Det helt store og alt overskyggende problem er tempoet i spillet med bolden, det skal meget højere op, så kommer chancerne helt automatisk, noget JS selv har i tale sat.
  9 enige · 1 god kommentar

 • Der mangler virkelig meget spilmæssigt, der er for meget spil fra side til side og tilbage til forsvaret / målmanden. Det går for langsomt og når fx Wass har bolden centralt er der alt for lidt bevægelse foran ham. Det taktiske oplæg fra JS fungere slet ikke, det er direkte modsætninger med, hvad JS siger man vil og det som sker på banen.
  1 enig
   
  • @olemartin.dk
   Har du hørt det taktiske oplæg?, og så må spillerene på banen godt tænke selv
   
  • @olemartin.dk - jeg er enig i at der er for lidt bevægelse foran Wass. Efter jeg genså kampen kan jeg se at Wass er involveret i størsteparten af alle temposkift, men ofte mangler han nogen at spille. Det er vel stort set AZ der i nyere tid har formået at dirke defensive forsvar op.

 • Problem er at fart i bolden opnås ved gennemtrænet angrebsmønstre og løb uden bold, 1:2 og spil på tredje mand. Noget som det lader til, vi ikke har trænet nok endnu.
  Derudover var vi ekstremt ringe til at vende spillet i går, enten fra back til back eller via en enkelt spilstation via midtbanen, så vi kommer 1:1 på backen til udfordring på kanten, hvor Vejles sideforskydning kommer under pres og derved får forsvaret ude af position.
  Vejle havde læst på lektien og sikrede at Wass’ drop kryds til bagerste stolpe og spillet gemmen midten ikke var en option.
  Så derfor stod vi mere eller mindre på flade fødder, med endeløs boldomgang.

  Vi burde i bagklogskabens lys, have vendt 3kanten om eller som vi også gjorde senere, men blot for sent, spille med 2 10er (Vallys/Suzuki) med Schwartau på 9eren i en 343
  Det voldte Vejle problemer, da en til to af Vejles stoppere blev nød til at træde frem og agere, hvilket derved åbnede deres organisation, således de ikke bare kunne stå med 3 garder høje forsvarsspiller og tage i mod.

  Det er her jeg har noget kritik af JS. Hvor han i sidste weekend, til stor ros, agerede prompte omkring de 60 i en 343, ventede han alt for længe i denne kamp. Vi fik langt bedre greb om kampen, da Suzuki og Vallys kom ud at løbe med Vejles 3 centrale forsvarsspillere. P.s. jeg ser nogle udtaler at Suzuki ikke var superliga klar. Jeg syntes han klarede det ganske fint, specielt set i lyset af han lige er landet. Hvis man ser kampen igen, udfordrer han 4 gange på 25 minsom volder problemer for Vejles forsvar. Og han var tæt på at få en assist, hvis ikke Schwartau havde formåbelt chancen. Han skal bare lære at han ikke har så lang tid på bolden, som han er vant til fra JL. Når han lærer at slippe bolden hurtigere, skal det nok blive godt. Kompetencerne er der i hvert fald.
  6 enige · 5 god kommentar
   
  • @Sorteslyngel jeg er enig omkring vores japaner. Synes også at han leverede et udemærket indtryk, ift. at han netop lige er landet. Og ja, Schwartau burde have lukket den til 2-0 der. Det gør han forhåbentlig næste gang.
   2 enige

  Se 1 flere kommentarer
   
  • @Sorteslyngel - flot analyse problemet med formationsskifte som jeg ser det, er at vi samtidig giver Vejle flere muligheder.

---

 • Vi har vundet 3 i streg hvilket er et mindre mirakel med tanke på vores kvalitet på bolden offensivt. Gud forbyde det, men hvis man tog Vallys ud af ligningen ville vores chanceskabende offensiv dybest set være ikke-eksisterende. JS og hans besætning mangler stadig for alvor at vise os hvad de egentlig vil med bolden. Der bliver nipset meget, spillet langsomt og ret Thomas Frank agtigt i øjeblikket. Jeg syntes f.eks. heller ikke Greve ligefrem stråler p.t. Måske Kowalczyk skulle prøves af på hans position? Hvis han sidder på bænken er det vel fordi han er klar til at gi den gas.
  5 enige · 3 god kommentar
   
  • @Kristianbs Ja, eller en ny kvalitets 6er og Wass højere op i banen som 8er.
   2 enige
   
  • @Kristianbs - enig i at vi skaber for få chancer. Mod Vejle syntes jeg egentlig at boldomgangen var ok, men der har været kampe hvor det har set skidt ud. Omvendt har der også været kampe eller dele af kampe, hvor vi har spillet flot offensivt chanceskabende spil, men når bussen er parkeret mangler vi tydeligvis værktøjerne til at dirke defensiven op.
   Jeg er dog positiv, vi har nu en god defensiv, vi er bolddominerende, vi presser og genpresser godt og kan skabe chancer i mere åbne kampe. Nu skal JS lægge det sidste på i landskampe pausen, så vi også performer mere stabilt på de offensive parametre

 • synes generelt der løbes for lidt- eller det virker sådan. langsomme og for få løb når vi skal kombinere os igennem en tung defensiv.
  1 enig

 • Fedt for Marko at få nogle succesoplevelser med holdet igen. Først hans afgørende assist i herning og nu fuld tid i en ny 0-1 sejr med flere gode defensive aktioner. Han har to afgørende defensive aktioner i første halveg. En blokering i feltet midt for målet og så den situation, hvor Jacob Rasmussen dummer sig, og Divkovic' fart redder os.

  Håber at han får genvalg mod Randers. Tror han kommer i flere gunstige offensive aktioner på hjemmebane mod et skrøbeligt Randers hold.
  6 enige

---
Relaterede nyhederMest læste nyhederMest kommenterede nyheder