Niels Frederiksen
Foto: Teis Markfoged ©
NYHED

Niels Frederiksen efter derbynederlag: Jeg er helt rolig

 
Panik var der ikke det mindste at spore hos Brøndbys cheftræner Niels Frederiksen i mixed zone efter opgøret mod FCK trods et nederlag, og dermed den fjerde kamp i sæsonen uden en sejr. For cheftræneren ser opløftende momenter i sit holds præstationer, og betoner samtidig man er i begyndelsen af en proces med at spille et nyt hold sammen efter sommerens afgange. Men erkender dog også, at det i store træk var helt fortjent hjemmeholdet tog de tre point i gårsdagens derby.

  • Niels Frederiksen
  • Kasper Pedersbæk
   9. august 2021 - Klokken 17:40
 • Kasper Pedersbæk
 • Kasper Pedersbæk
  9. august 2021 - Klokken 17:40

I grove træk var det en tilfreds cheftræner der entrerede mixed zone efter kampen, vel at mærke så tilfreds man nu kan være, når ens hold har tabt en tabt. Nederlaget i sig selv stillede Niels Frederiksen sig ikke tilfreds med, men han så opløftende momenter i sit holds spil:

- Jeg synes egentlig vi leverer en ganske fin præstation. Jeg ved godt man kan blive forblændet af vi lukker fire mål ind. Men det tror jeg man skal passe på med, for hvis jeg kigger på præstationen i dag og præstationen over i vejle, så spiller vi på et markant højere niveau i dag. Men i dag møder vi så bare et markant bedre hold end både mod Vejle og Viborg.

Og uddybber i samme moment:

- Men det er klart, når man lukker fire mål ind i Parken, så bliver det vanskeligt at få noget med hjem. FCK vandt jo kampen i dag fortjent. Men derfor synes jeg stadig at vi leverer en god kamp herinde.

At sommeren har budt på en del afgange fra mesterskabstruppen er næppe gået de flestes næse forbi, og det er også noget der har betydning for, hvordan cheftræneren anskuer sit holds præstation, og lægger selv vægt på det strukturelle i holdet:

- Der er fine strukturelle ting, både i spillet med og i spillet mod bolden. Vi spiller godt med i store dele af kampen. Og vi møder som sagt bare et godt hold i dag, men spiller godt med i en i store dele lige kamp indtil 3-2 målet, da de derefter scorer til 4-2 lukker de kampen.

Nanna Møller Karlsen © All rights reserved

At nævne ordet proces for nogle Brøndbyfans giver en association til en anden tid, hvor netop ordet proces fik en klang af undskyldning for et potentiale der aldrig rigtig blev forløst eller åbnet op for. Men det er ikke destomindre det, som Niels Frederiksen sætter af ord på Brøndbys situation i øjeblikket, hvor der er spillet fire kampe i Superligaen og de blågule endnu har første sejr til gode:

- Jeg kigger også på, og det er vi nødt til i den situation vi står i pt., at kigge på processen. Vi ser os selv som en top 3 klub , men vi har også sagt der kan være udsving. Og der må vi bare erkende, at vi står i en situation, hvor en del spillere har forladt os, og vi skal bygge noget nyt op. Vi skal selvfølgelig præstere samtidig med vi bygger op, men vi kan bare ikke forvente at vi skal præstere helt på samme niveau som vi gjorde i sidste sæson med et hold der havde været arbejdet med i halvandet år.

Hvis nogle iagttagere til de hidtige kampe i sæsonen har siddet med følelsen af Brøndby godt kunne have stået med flere point på kontoen, så er det en holdning som bliver delt af Niels Frederiksen:

- Sådan er det jo nogle gange i fodbold. Præstationerne har været til mere. Vi kunne sagtens have fået 9 point i de første tre kampe uden man kunne anvende det store mod det. Jeg har ingen bekymring over den manglende sejr. For jeg ved hvor vi står henne, og hvad vi har været igennem, og at vi er i gang med en genopbygning af et hold. Der er gode takter, vi har måske ikke helt fået som mulighederne har budt os i de første kampe, men jeg er fortrøstningsfuld og tror på tingene. Det har bare ikke helt flasket sig for os i de første runder, også med nogle skader og nu corona fravær. Men jeg er rolig.

Deltag i diskussionen


Du skal være logget ind, for at kunne kommentere.


 • Mik
 • Mik   9. august 2021   

 • Niels F du er sku altid så rolig, kan man andet end elske den mand :)

  Fanme en gave til Brøndby og han har stor andel i vi trods alt har spillet bedre end forventet med så få spillere

  Har kæmpe respekt for hans person.
  13 enige · 8 god kommentar

 • Godt at høre. Jeg er nemlig også helt rolig ved at lade NF (og resten af vores dygtige trænerteam) genopbygge holdet. Det har været urimelige vilkår den seneste måned. Set i det lys var det faktisk en imponerende præstation, at kunne byde FCK så meget op til dans som vi gjorde. Men vi SKAL forstærke os yderligere hvis ikke Europa kampagnen skal blive pinlig.
  7 enige · 2 god kommentar

 • Joblar
 • Joblar   9. august 2021   

 • Jeg er nu også ganske rolig, syntes faktisk at selve spillet ude på banen mod FCK var opløftende, og med gode tegninger, med lidt mere tid tror jeg det kan blive fint. Nu skal der dog nogle sejre på kontoen startende på fredag mod FCN, håber vi formår at sætte en god lang stime sammen, så tror jeg det ser fint ud i løbet af september.
  8 enige · 4 god kommentar

---

 • Det er så fedt, at mærke Niels’ ro - endda oven på lige præcis den kamp.
  Vi skal nok opfylde målsætningen.
  Vores hold er nyt, men stærkt og med gejst, kampgejst.
  Vi kommer ikke til at vente i 16 år igen. Aldrig mere.
  Aldrig alene.
  4 enige · 4 god kommentar

 • Niels er uden tvivl en af de allermest sympatiske og reele cheftrænere, som findes i superligaen. Han fremstår altid velovervejet, nøgtern og rolig i interviews. Står op for sine spillere, smider ikke folk under bussen og går op i holdet som en enhed. Han kan sagtens erkende, når vi taber til et bedre hold på dagen og fremstår hverken smålig, arrogant eller bitter - Jeg tror heller ikke man skal undervurdere, hvor mange unge danske spillere, som kigger vores vej, fordi vi har ham i sædet. Mikkel Duelunds far kommer fast på mit arbejde. Han er godt nok lige skiftet på leje til Holland, men fortalte også at Mikkel havde haft ham på U21, og mente at Niels var én af de bedste trænere han nogensinde havde haft - Hvilket jeg tror går igen hos rigtig mange unge danskere. Håber det fortsætter mange år ud i fremtiden. Forhåbentlig gav sidste års mesterskab ham det længere snor i fremtiden, når vi rammer en længere dårlig periode.
  2 enige · 2 god kommentar

 • Basse
 • Basse   10. august 2021   

 • Glæder mig til at vi vinder guld igen om mange år

---
Relaterede nyhederMest læste nyhederMest kommenterede nyheder