Josip Radosevic
Foto: Robert Hendel ©
NYHED

Preview: OB med de samme udfordringer

 
På søndag spilles næstsidste runde i efterårets Superliga, når Brøndby skal en tur over betalingsbroen for at møde OB på udebane. Kampen byder på et opgør mellem ligaens to svageste defensiver - set på tilladte chancer imod, ligesom begge mandskaber ikke har de mest potente offensiver når det kommer til chanceskabelse. Bookmakerne har kampen til at være en ganske lige affære, hvor favoritværdigheden ikke tilskrives nogle af holdene i udpræget grad.

  • Josip Radosevic
  • Kasper Pedersbæk
   4. november 2022 - Klokken 04:30
 • Kasper Pedersbæk
 • Kasper Pedersbæk
  4. november 2022 - Klokken 04:30

Brøndby står med (endnu) en skæbnekamp, når de søndag gæster Odense for at tage kampen op mod OB i en historisk tæt Superliga, hvor ganske få point i skrivende stund er forskellen på top 6 og det gode selskab, eller kampen for overlevelse i rækken i nedrykningsspillet.

OB ligger før rundens kampe placeret på en fjerdeplads, men der er blot 2 point ned til Brøndby på niendepladsen. Så det ER tæt. Men hvordan ser den seneste formkurve ud for de to hold - på både performance og på faktisk output på resultattavlen.

Paradoksholdene

Det paradoksale med OB og Brøndby er deres resultater kontra de statistiske sandsynligher. Tager vi et kig på grafikken nedenfor viser det med al tydelighed også to klubber med deres udfordringer med at skabe flere chancer end modstanderne. Det til trods for at begge klubber er henholds med 7 (OB) og 8 ubesejrede kampe i træk.

Expected goals difference (xGD) - altså evnen til at skabe flere chancer end modstanderne - er det som med budgetkontoen i husholdningen, den kan sagtens stå i minus en måned eller to, men over tid kommer konsekvensen og banken tager huset. På samme vis gælder det med expected goals - et hold kan sagtens outperforme gennemsnittet over kortere perioder, men over tid gælder reglen om det forventede gennemsnit, og output rammer det (forventede gennemsnit) igen.