Daniel Wass
Foto: Teis Markfoged ©
NYHED

Referat: En våd klud i hovedet på Brøndby - uafgjort mod AGF

 
Rosinen i enden af Superligaens runde 14 blev spillet mandag aften, da AGF kom til Brøndby og det, efter en ideløs kamp af de blågule, blev ved uafgjort efter et mål til hvert hold undervejs.

  • Daniel Wass
  • Kasper Pedersbæk
   6. november 2023 - Klokken 20:58
 • Kasper Pedersbæk
 • Kasper Pedersbæk
  6. november 2023 - Klokken 20:58

Om det var legendefejringen af TurboBent, der havde taget det mentale fokus for spillerne på banen, skal være usagt, men det var en rodet begyndelse på mandagens Superligakamp mod AGF. Men efter kampen havde fundet sit leje, begyndte Brøndby at trykke gæsterne tilbage via det sikre pasningsspil. De blågule spillere begyndte at sværme oppe omkring AGFs målfelt.

Først mulighed kom efter opspil i højresiden, hvor Omoijuanfo blev spillet fri i dybden, men afleveringen havde fået 2 great for meget og Peacock-Ferrell kom ud og fik lukket nordmandens skud helt ned.

Det var som om man havde set det før. For små ti minutter inde i kampen førte Brøndby bolden op gennem højresiden, hvor Wass havde placeret sig i højre halvrum. Herfra fandt han med en følt kattepoteaflevering til bagerste zone i feltet en fremadstormende Nicolai Vallys, der entrerede feltet i en sen anden bølge, hvorfra topscoreren behersket sparkede en blågul føring i netmaskerne.

Generelt var det over Brøndbys højresiden angrebene rullede frem over banen, hvor især Klaiber markerede sig med en stærk præstation. Hollænderen var også ophavsmand bag endnu en mulighed, da hans indlæg blev rettet af og nær snød Peacock-Ferrell i gæsternes mål.

AGF forsøgte periodevis at stresse hjemmeholdets opspil ved at lægge en højere preslinje på banen, men blev den passeret var det også et disciplineret aarhusiansk mandskab, der hurtigt stillede sig ned og ikke lod sig lokale alt for ofte i hurtigt blågult pasningsspil.

Nogle besynderlige tabte bolde gav AGF en række omstillinger op mod pausen, uden gæsterne dog fik det konverteret til noget der var farligt, hertil stod Brøndbys defensiv for godt og lukkede til når nødvendigt.

Brøndby havde for lidt tempo i deres opbygning, og det blev i store perioder for langsomt - om end det var kontrolleret og der blev ikke givet ved dørene til gæsterne. For AGF skabte e begrænset mængde chancer, så at stillingen ved pausen var 1-0 var ikke ulogisk efter spil og chancer.

Indianerbold efter pausen

Hvad trænerne havde sagt i pausen, så satte det gang i et wild west show af en kamp den første håndfuld minutter af anden halvleg. Frem og tilbage fra felt til felt, hvor især Vallys var ved at komme fri efter en bold i dybden, og Kvistgaarden var en Klaiber der mistede fodfæstet fra at kunne give hollænderen et fint setup til skud.

AGF fik også deres største mulighed i kampen, da Brøndby kunne takke Patrick Pentz for en særdeles flot redning i duellen med gæsternes angriber. Det var i denne periode af opgøret ikke et kampbillede, der bekom Brøndby super godt, det blev for åbent og for ustruktureret.

Kampen fandt igen sin ro, hvor Brøndby igen blev bolddominerende, mens gæsterne søgte de hurtige omstillinger. Den helt store akilleshæl for Brøndby var venstresiden, hvor savnet af Divkovic var til at tage og føle på.

Jesper Sørensen forsøgte at tilpasse sit hold med indskiftningen af Josip Radosevic for Mathias Greve og Yuito Suzuki for Omoijuanfo.

Da defensiven slog sprækker

AGF tog hjemmeholdet på sengen, da deres topscorer Patrick Mortensen blev spillet komplet blank på kanten af det lille felt. Her svigtede han ikke, og så kunne Brøndby se ind i en udligning på det, der reelt var AGFs første gennemspillede angreb.

Midtvejs i anden halvleg ramte kampen et dødvande, hvor Brøndbys offensiv skabte for lidt og hvor afleveringerne ikke fik flyttet AGFs defensive struktur, mens gæsterne omvendt virkede tilfredse med kampens udvikling, der havde tvunget Brøndby på forfoden i jagten på et nyt føringsmål.

Hjemmeholdet havde bare ikke nøglerne til den lås AGFs defensiv var sat sammen med. De blågule stod stille, der var for lidt bevægelse og ingen ide i spillet. Når Wass bliver taget taktisk ud, så har de blågule utrolig svært ved at få visioner ind i spillet.

Brøndby roede og roede, men båden flyttede sig ikke i denne periode af kampen, og frustrationerne var tæt på fysisk til at tage og skære i på lægterne. Konsekvensen var en udskiftning af Kvistgaarden, hvor Schwartau tog førstnævntes plads i den forreste kæde.

Først i det andet minuts tillægstid så man det tempo og den nødvendige bevægelse for boldholderen, der skabte en mulighed ved bagerste stang til Vallys, der dog fra en spids vinkel måtte se Peacock-Ferrell parere bolden til hjørnespark. Men det var alt alt for sent, og de resterende fire minutters tillægstid fes ud i sandet og det hele endte med en våd klud i hovedet på Brøndby.

Deltag i diskussionen


Du skal være logget ind, for at kunne kommentere.


 • Sådan vinder man ikke titler, der kommer for lidt offensivt, og synes også vores træner team burde kunne diske op med nogen ideer, når spillet ikke køre bedre

  Vi spiller uden ideer og mangler fart i spillet.

  De kampe hjemme skal der hentes 3 point i, skuffende.
  11 enige · 2 god kommentar

 • Tvang
 • Tvang   6. november 2023   

 • Lange løg af hvor langsomt det kan gå, de trasker rundt på banen, Greve var fuldstændig usynlig.. og Ohi? Tja.. kom igen da
  2 enige
   
  • ClausM
  • ClausM   6. november 2023   

  • @Tvang Det er godt at folk har fundet sig en syndebuk i Ohi ...Ohi var overhovedet ikke den dårligeste i dag.

  Se 2 flere kommentarer

 • Jeg har rent ud sagt fået enormt lange løg over at holdet endnu engang kun kan spille fodbold i 45 min.

  En ting er at AGF hanker op i dem selv, men det skal sku ikke betyde at man overlader alt til dem.
  5 enige
   
  • preben
  • preben   6. november 2023   

  • @thorrium og ikke engang i 45 min, nedgang begyndte såmænd midt i 1.
   1 enig · 1 god kommentar

  Se 1 flere kommentarer
   
  • Solz
  • Solz   6. november 2023   

  • @thorrium - Selv om vi har leveret en fornuftig sæson, so far, så er det desværre lidt for ofte, at vi er markant svagere i anden halvleg, hvilket mere og mere ligner en ærgerlig tendens.
   2 enige · 1 god kommentar

  Se 7 flere kommentarer

---

 • Altså jeg er ved at nå et punkt, hvor vi bare spiller uden højre stopper. Uanset hvem vi sætter til at spille den, så bliver det bare noget forbandet lort..

  Hvad skal Tshiembe fx helt ude ved sidelinjen på deres mål? Det gør, at Alves må skubbe over og dække det rum Kevin afgiver.

  Fornærmende ringe 2. halveg. af holdet. Vi skaber intet, vi tillader alt for meget, og der manglede simpel kvalitet og koncentration fra stort set alle mand.

  Genialt mål vi scorer dog. Det er efterhånden et Wass-trademark med den perfekt tempereret dropbold i feltet.

  Nå, vi kunne heller ikke blive ved med at vinde kampe, hvor vi ikke præsterer.

  Men jeg tager gerne et X i dag (Som mod Randers), hvis det betyder, at vi ekspedere dem ud af pokalen om lidt (Som vi gjorde med Randers).
  5 enige · 3 god kommentar

 • Vi kommer helt enormt arrogant ud til anden halvleg og virker decideret uinteresseret i at spille bold. Har vi set det før?? Som om at tiden bare skulle gå. Pinlig indsats, man bør kunne forvente mere med tanke på hvor vi ligger i tabellen.
  3 enige · 1 god kommentar

 • Solz
 • Solz   6. november 2023   

 • Forrygende første halvleg og en vanvittig svag anden halvleg. Det er absolut ikke godkendt på hjemmebane mod et skadesplaget AGF. Er på trods af en indtil videre fornuftig pointhøst, noget skuffet over en åbenlys tilbøjelighed til at være markant svagere i anden halvleg end i første.
  3 enige · 1 god kommentar

---

 • Gud hvor er jeg træt af at det tager præcis 45 min for modstanderens træner at læse os som en åben bog. Jesper Sørensen har absolut INGEN plan b. Har vi spillet en god 2.halvleg i år?
  4 enige · 1 god kommentar
   
  • @Altid1964 gud hvor er jeg træt af, at hver gang vores hold ikke vinder, så er det ALTID Jespers skyld, og ikke den absurd manglende kvalitet i udøvelsen fra spillernes side...
   6 enige · 6 god kommentar

  Se 5 flere kommentarer

 • stryiv
 • stryiv   6. november 2023   

 • Denne kamp viser hvordan vi står som hold, hvis mange af dem ikke rammer dagen. Der var ikke mange, divkovic var savnet med fart på kanten og udfordringer, der er Mensah desværre blevet for dårlig

  Ohi er igen alt for usynlig, og indskiftningerne stod ikke godt til, og igen viser hvilket niveau vi er på. Hvis vores kerne trio, Wass, Rasmussen, Vallys ikke spiller over evne.

  Der var desværre ikke mange der kunne nomineres til en motm idag.
  3 enige

 • Joblar
 • Joblar   6. november 2023   

 • Jesper Sørensen har sagt vi skal have tempo i spillet, det er ikke eksisterende i hele kampen idag, planløst spille på tværs og bagud, det ligner i bedste fald en gang fyraftens oldboys bold, hold kæft det er ringe at man ikke kan byde på noget mere på hjemmebane.
  2 enige · 1 god kommentar

---

 • Altså det er ikke overraskende at vi ser knap så overbevisende ud, når modstanderen har mere kvalitet. Og på det seneste har vi mødt modstandere af høj kvalitet.

  Det er som om, at de gode hold har læst hvordan de skal gøre os ufarlige.
  Derudover kæmper vi med at kunne ændre kampen fra bænken.

  Meget interessant. Der er en del at arbejde med
  2 enige
   
  • @Marc Johnson synes ikke ÅGF er en skræmmende modstander, vi taber igen point i dag pga. os selv, og når man ikke sætter bolden på spil ved offensive løb vinder man altså ikke kampe
   3 enige

 • Hvad fuck sker der oppe i hovederne på spiller og træner, hvorfor lære vi ikke en skid ? vi er det eneste hold som STADIG har problemer med simple afleveringer, vores spil i dag er totalt naivt og vi luller os selv i søvn, HVORFOR får vi ikke lukket den skide kamp i første halvleg da vi har ÅGF der hvor vi vil ha' dem ? den her kamp har stillet flere spørgsmål end vi har fået svar på. Ohi's tur på bænken har slet ikke virket han er stadig totalt usynlig igen i dag, hans fysik er faktisk skræmmende dårligt, selv Kvisten har bedre fysik, men i nud og grund igen en dag på kontoret hvor alt for mange har en dårlig dag, vi vinder intet på den måde, utroligt at man som spiller ikke selv kan se det.
  1 enig
   
  • @Vainio74 Du skriver, at vi ikke lære en skid, og at vi er det eneste hold, der har problemer med afleveringer. Med dette statement mener du, at følgende hold er bedre end os til dette: Hvidovre, Vejle, OB, Randers, Viborg, Lyngby, AGF, FCN, Silkeborg, FCM og FCK... Noget af et statement...

   Jeg bruger nærmest ikke 3point mere. Og det er mest pga kommentarer som denne. Bliver så træt i hovedet
   4 enige · 4 god kommentar

  Se 3 flere kommentarer

 • Tanken
 • Tanken   6. november 2023   

 • Jeg synes egentlig i dag er et godt billede på hvorfor vi ikke bliver mestre. Vi er meget en dimensionelle uden Divko, og vi har intet at bringe ind fra bænken. Hvis vi så FCK i går var det meget det samme billede, men de havde bare kvalitet at sende ind for at ændre kampen. Det har vi ikke pt.

  Der kunne jeg godt tænke mig mere fra bænken end vi pt kan sætte ind. Og specielt mere X-faktor som kan ændre kampe
  4 enige · 1 god kommentar

---

 • Endnu en positioneringsfejl fra KT, Kleiber kalder ham endda ind på plads, alligevel løber han ud til sidelinjen.. til gengæld ser Rasmussen heller ikke for gud, omvendt er mandag og alves ikke med på at træde frem.

  Men tilbage til KT, jeg håbe elsker at folk ser hvor langsomt et opspil vi får i ham kontra Heggheim..
  jeg vil langt hellere have heggheim og hans fejl end KT og hans fejl. Specielt den måde vi spiller på nu..

  Altså KT tør ikke engang at slå et indlæg, han har hvad jeg tæller minimum ti chancer fra 85 minut men hver gang spiller han den retur eller en pres bold til Wass… han er langsom og bange når han har bolden - tydeligt at se, Wass flere gange i første halvleg klappede til KT da han lavede en god beslutning .. KT er god til forsvarsbold men ikke boldbesiddelse..

  Håber folk kan begynde at se det snart.
  4 enige · 2 god kommentar
   
  • Joblar
  • Joblar   6. november 2023   

  • @Detvender helt enig KT er helt væk igen idag, usikker på bolden og dræbende langsom i sin boldomgang, lever også fint med Heggheim.
   2 enige

  Se 3 flere kommentarer

 • Få nu bare taget en forsvarsspiller ud af den start 11'er, så vi er et problem mindre dernede..Så kan vi også spille med Suzuki, Vallys, Kvistgaarden og Ohi samtidig...Og så få nogle stejle afleveringer igennem midten i stedet for at spille rundt i den hestesko nede bagfra hele tiden...
  2 enige · 1 god kommentar

 • Det var godt nok en skuffende omgang bold i dag, alt for mange dumme boldtab, og sløseri i forsvar v ågf,s udligning . DET EN OMMER !!!, lige på nær vallys som scorer en flot kasse.
  1 enig · 1 god kommentar

---

 • Kampen manglede tempo fra vores side, Wass er vores playmaker men det er ikke fra ham tempoet skal komme men fra spillere omkring ham som han så kan sætte i scene,jeg synes ikke Greve tager ansvar nok i denne fase i denne kamp.

  Klaiber og Divko plejer at kunne bringe tempo ind,men vi mangler en central boldsikker spiller ved siden af Wass der kan sætte mere fart i spillet.

  Jeg synes vi skal hente en boldsikker spiller med mere fart end Wass i Januar vinduet til 8´er positionen, en som er dygtig at få retvendt spillet fremad i banen.
  1 enig

 • Jeg kan bare konstatere, at C.V får travlt i vinter vinduet, for hvis vi skal i top3 og spille kval. som starter 11. juli, så skal der hentes spillere NU til vinter, og ikke først til sommer.

  Jeg har for blot en uge siden skrevet i et andet opslag, at vi måtte give højre stopperne til sommer, det kan jeg simpelthen ikke vente på, det er så ringe det de foretager sig på skift, det er helt vildt.

  Vi mangler en midt eller 2!! for Rado er jo ikke midtbanespiller i en top3 klub (vær nu ærlig over for jer selv). hvornår kan i huske Greve er kommet i feltet til 2-3 afslutninger i en kamp? nej, vel, og det burde han gør i HVER kamp.

  Så skal vi have en angriber som har mere speed og/eller målnæse, jeg ved ikke om Yeboah har det, for vi ser ham jo ikke, men vi mangler en deroppe, især hvis Kvistgaarden bliver solgt.

  Derudover skal målmanden på plads, jeg er nok der hvor det vil give mening og købe Pentz.

  En venstre back på Divko niveau er krævet, vi skal have min. 2 på hver position, om det så er et ungt talent der presser på, men pt. er vi alt for dårlig besat.

  Så jeg kan da nemt brænde de første 100 millioner af, førend vores trup ligner en der kan viden guld, og have en reel chance i et gruppespil, SUK..
  1 enig · 1 god kommentar

 • Lige nu handler det for holdet om at være i kontrol, og det er de blevet så gode til at de blot, ja er i kontrol. Den form for kontrol er så at spille så langsomt at der intet sker, men vi er stadig i kontrol. Jeg tænker i går at det måske også var AGF fortjeneste at de få lukket ned for os så det vi normalt er gode til ikke dur, og der mangler der nogen der tager det en anden vej. En anden ting, jeg er vild med Jakob Rasmussen, men der er ved at være en tendens til at han leder og leder efter den rigtige aflevering med det resultat at det går i stå. Hvis man laver statistik på det er jeg overbevist om at han er den der har bolden i flest minutter af samtlige på banen. At han så også koster lidt et mål i går ved at prøve at trække PM offside lige før afleveringen kommer uden at se om Alves og menza var med på den er en anden sag, og noget dre kan ske selvom det ikke var smart. Bliver også spillet bagom ham til deres store chance som Pentz redder.
  1 enig

---
Relaterede nyhederMest læste nyhederMest kommenterede nyheder