Oscar Schwartau
Foto: Teis Markfoged ©
VIDEO

Stort interview med Oscar Schwartau: Har altid scoret mål

 
I dette Masterclass-portræt kan du lære U/17-angriberen Oscar Schwartau bedre at kende.

  • Oscar Schwartau
  • Nanna Møller Karlsen
   10. februar 2022 - Klokken 21:59
 • Nanna Møller Karlsen
 • Nanna Møller Karlsen
  10. februar 2022 - Klokken 21:59

Oscar Schwartau har altid scoret mål. Det gør han stadig flittigt - både på Brøndbys U/17-hold, men også på klubbens U/19-hold, hvor han nu agter at bide sig fast.

Lær ham bedre at kende i dette interview, hvor han blandt andet fortæller om at vælge Brøndby over FCK, om altid at spille en årgang op samt om prøvetræningen i RB Salzburg.

Tak til Brian Asmussen for brug af mål fra træningskampen mellem Frem og Brøndby U/19. Se fuld highlightspakke fra kampen her.

Deltag i diskussionen


Du skal være logget ind, for at kunne kommentere.


 • Saesonkort
 • Saesonkort
  Betalende bruger
  Top kommentator
  Top gode
  Top enige
    10. februar 2022   

 • Jeg bliver simpelthen rasende, når jeg hører en ung spillers forældre og rådgivere råde til at vælge CV og udland frem for udvikling.

  Det er fuldstændigt absurd, at overveje et udlandsophold fordi det er en oplevelse og et punkt på CVet, som er rart at have hvis karrieren går i stå. En ung spiller skal altid vælge rammer og udvikling fremfor alt andet. Så kommer det næste skridt automatisk.
  2 enige · 1 god kommentar
   
  • @Saesonkort Som forælder til en rigtig dygtig u12 spiller ved jeg, at det bare ikke er nemt, at undgå at lade sig dupere og forføre af en al den virak der er rundt om sit barn. Alle fortæller, at de vil have en til at spille, de siger alle sammen at de vil gøre alt for knægten og at kun the sky is the limit Her er det virkelig vigtigt, at du har nogen i klubben der kan vejlede og få både spiller og forældre ned på jorden og være mere rationel. Forældre vil gøre alt i verden for deres børn men lader sig også forføre af udsigten til guld og grønne skove læs.. berømmelse mm.
   Min dreng spiller i Næver og vi har kontakt til alle de store her på Sjælland. Det er faktisk kun BIF der følger reglerne fra DBU omkring kontakt til børnespillere Jeg har faktisk selv måtte tage kontakt til BIF for at høre om de havde hørt om ham. Svaret var, at det havde de selvfølgelig men at de ikke ville overtræde DBUs regelsæt. Jeg har også som far måtte sande, at et er at tænke rationelt, et andet er ikke at lade sig forføre af ens egne følelser og drømme. Jeg forsøger at gøre det bedste for min knægt, men det kan være svært når for eksempel FCK tilbyder at ansætte en mand til at hente og bringe drengen til træning og kampe 5 dage om ugen, og de er ikke de eneste, og han er kun 11 år. Men en rådgiver burde være mere skarp, også selvom der måske også ligger en økonomisk gulerod og venter for den pågældende person. Alle der har med ungdomsfodbold at gøre ved, hvor meget tryghed og leg med bolden betyder for alle former for udvikling og dermed også for præstationen på den lange bane. Jeg håber, at de lytter til klubben. Heldigvis har vi en talent chef hernede som er rigtig god til at vejlede os og fortælle os noget om elite sport, men det er ikke alle der er så heldige. Mange unge spillere som er mega talenter får en kæmpeskuffelse når de skal stå alene et fremmen sted i denne verden. 19 år gammel er man altså ikke voksen endnu...
   Hav en god dag
   1 enig · 10 god kommentar

  Se 5 flere kommentarer
   
  • @Saesonkort Jeg mener selvfølgelig 16-17 år gammel :)

 • Det lyder desværre som om han vil videre til sommer. Virkelig ærgerligt når vi endelig har et mega talent på angriberpositionen.

  Det bliver svært for os at lave de rigtig store salg, når de allerbedste talenter vil videre, inden de når førsteholdet. Ryger han til sommer ligger en transfer vel i niveau 3-4m EUR, hvis vi skal sammenligne med Maurits Kjærgaard, Christian Rasmussen og Victor Jensen.
  1 enig
   
  • @Klipklapperen
   Enig. Jeg vil dog være fint tilfreds hvis vi sælger et talent som Schwartau til 25-30 mio inden han når at få debut. De allerbedste skal alligevel videre hurtigt, sådan er mekanismerne i øjeblikket. Så kan det lige så godt være os, der kapitaliserer på dem fremfor andre.

   Det bliver så de næstbedste samt latebloomers der skal blive hos os længere tid og slå igennem.
   2 enige

  Se 2 flere kommentarer

 • Philip
 • Philip
  Top kommentator
  Top gode
  Top enige
    11. februar 2022   

 • Fornuftig ung mand der naturligvis ikke lukker nogen muligheder for sig selv. Som jeg også skrev før han forlængede så han det største angrebstalent i Brøndby de sidste 20 år og nok også længere tilbage.
  4 enige · 3 god kommentar

---

 • Jeg mener selvfølgelig 16-17 år gammel :)

 • K-man
 • K-man   11. februar 2022   

 • Håber godt nok vi kan holde på sådan en ung spiller og lade ham udvikle sig her.

  Tror ikke vi skal undervurdere betydningen af at de unge spillere kan se at vi har solgt Jobbe, som er gået direkte ind og blevet en stor profil i Bundesligaen. Og at Frendrup nu også er blevet solgt til Serie A. Begge spillere der blev i klubben og tog springet ind på førsteholdet.

  Hvis de unge spillere er gode nok, skal de nok få spilletid, udvikle sig og blive solgt med en rygsæk fyldt med de nødvendige kompetencer. Det begynder de også at kunne se i højere grad nu.

  De første tegn på at strategien virker begynder for alvor at slå igennem nu.
  3 enige

 • Joblar
 • Joblar   11. februar 2022   

 • Forstår simpelhen ikke alt hypen om at skulle afsted til udlandet i en så tidlig alder - hvorfor ? - som ungt menneske kommer man til at stå overfor en masse udfordringer som eksempelvis kultur, sprog, integration, hjemve osv., som kan gå ud over ens fodboldmæssige udvikling - jo jo, så får man selvfølgelig en på opleveren, men det er ikke uden risiko - hvorfor vælger man ikke at blive i et miljø som man kender og udvikler sig der, knægten her har jo masser af muligheder for at udvikle sig yderligere i Brøndby, er man god nok spiller man jo opad som der også nævnes i interviewet - og i sidste ende ender man i SL, hvis man er god nok, og så kan næste skridt være udlandet, alt kommer helt automatisk hvis man er god nok. Men enig han virker ekstrem spændende, ville elske at se ham brage igennem på Brøndby stadion !
  2 enige

---

 • Fedt interview! Men behold nu begge ben på jorden, Oscar.

  Når modgangen rammer, og målene udebliver, så er elitemiljøet et nådesløst miljø. Det vil - i mine øjne - være langt mere sikkert at opleve modgangen i Brøndby end eksempelvis i Red Bull. I udlandet er talenterne og konkurenterne bare markant bedre og risikoen derfor markant større. CV eller ej. Et CV som målmager i Brøndby er sgu heller ikke skidt. Dertil har Brøndby IF altså et rigtig fint navn i Europa med mange talenter og dygtige spillere på hitlisten.

  Alt det bedste på U17/U19! Håber du vælger Brøndby til!
  1 enig

 • Sikke en masse hype omkring en spiller, der ikke en gang har spillet på førsteholdet endnu. Jeg håber, at han og hans forældre kan fastholde et realistisk fokus på en gradvis udvikling af hans talent - i Brøndby. Og ikke tror, at han med det samme skal have guld og grønne skove i udenlandske klubber. Mange talenter er rådnet op på udenlandske bænke i senere år, fordi successen og deres talent gik dem til hovedet. Talent forpligter også til at man udfolder i sit lokale miljø og i nationale klubber, før man - måske - skal ud i den store verden.
  1 enig · 1 god kommentar

 • Som jeg skrev tilbage i efteråret, så har vi en fremtidens mand i Oscar. Jeg sagde at han ville snuse til A-truppen i foråret. Men det blive jo nok først til sommer. Han skal holdes på.

---
Relaterede nyhederMest læste nyhederMest kommenterede nyheder