Nilas Yacobi
Foto: Freja Borne ©
NYHED

U/17: Brøndby hentede vigtig sejr i topstriden

 
Brøndby IF U/17 vandt lørdag eftermiddag med 3-2 i Aalborg og holder sig for alvor til i medaljekampen.

  • Nilas Yacobi
  • Nanna Møller Karlsen
   15. april 2023 - Klokken 18:05
 • Nanna Møller Karlsen
 • Nanna Møller Karlsen
  15. april 2023 - Klokken 18:05

Brøndby IF U/17 er kommet godt efter det efter en svær start på 2023. Denne lørdag skulle holdet en tur til Aalborg for at møde et af rækkens bundhold. Cheftræner Menno van Dam stillede med følgende mandskab fra start:

Noah Sømmergaard
Waldemar Bjergfelt - Oliver Sejer - Erem Özkul - Lukas Larsen
Jakob Wismann
Ali Al-Najar (U/15) - Danial Riaz
André Escobar
Jonathan Agyekum - Jacob Ambæk

Brøndby IF kom ud til kampen fuld af intensitet og spillelyst. Der var spillet bare tre minutter, da de blå/gule kunne bringe sig foran 1-0 på et mål af Danial Riaz efter en indøvet hjørnesparkskombination.

Minutter senere fik Jacob Ambæk en kæmpechance, men misbrugte den. Brøndby var aggressive, gode på bolden og spillede med høj intensitet, hvilket ikke gav AaB et ben til jorden i starten af kampen.

Men som kampen skred frem, gik gassen mere og mere af Brøndby-ballonen og mod slutningen af halvlegen nærmede AaB sig Brøndbys mål mere og mere. Med ti minutter til pause fik de også udlignet på et afrettet skud. I den anden ende kunne André Escobar alligevel have sørget for en Brøndby-føring ved pausen, men han missede muligheden. Derfor gik mandskaberne til pause med 1-1 på tavlen.

Starten på første halvleg var virkelig, virkelig god. Kan kategoriseres som en rigtig Brøndby-start, hvilket også burde have udmøntet sig i en større føring, men sådan gik det altså ikke og derfor var det lige efter de første 45 minutter. Få minutter før pausefløjtet var Brøndby nødsaget til at skifte U/15-spilleren Ali Al-Najar ud. Ind i stedet kom Nilas Yacobi.

Anden halvleg begyndte fuldstændig vanvittigt. Yacobi bragte Brøndby foran med 2-1, da der dårligt var spillet et minut, men så svigtede koncentrationen i den anden ende og gæsterne begik et straffespark. AaB scorede og så stod den pludselig 2-2. Der var spillet to minutter af anden halvleg.

Da der var spillet fem minutter af anden halvleg, var der scoret igen. Denne gang var det midtstopperen Oliver Sejer, der mellem venner og fjender i feltet, fik sendt bolden i nettet efter et hjørnespark. Minuttet efter headede AaB på overliggeren i den anden ende.

Puha. Det var hektisk. Men herefter fik Brøndby igen mere kontrol på kampen og var det bedste hold set over hele opgøret. Sejren kom dog også hjem fordi målmand Noah Sømmergaard valgte at have en stærk dag i målet, hvor han flere gange diskede op med vigtige og flotte redninger.

Brøndby kunne dog også have udbygget føringen undervejs med en stor mulighed til Waldemar Bjergfelt, mens André Escobar havde et nærgående forsøg fra 25 meter og et skud på stolpen. Men det blev ikke til flere mål og derfor kunne Brøndby trække sig sejrrigt ud af kampen med en sejr på 3-2.

De tre point sender aktuelt Brøndby op på en førsteplads i U/17 Ligaen. Det skal dog bemærkes, at FC Nordsjælland har spillet et par kampe færre og dermed kan gå forbi Menno van Dams mandskab. Men Brøndby IF er brandvarme i medaljejagten i U/17 Ligaen.

KAMPEN I TAL:

AaB U/17 - Brøndby IF U/17, 2-3 (1-1)

3. minut: 0-1; Danial Riaz
35. minut: 1-1; Valdemar Damgaard
44. minut: Gult kort til Waldemar Bjergfelt
45. minut: Ali Al-Najar UD / Nilas Yacobi IND
45. minut: Gult kort til Marcus Bonde
46. minut: 1-2; Nilas Yacobi
48. minut: 2-2; Bertram Peter Skovgaard (str.)
51. minut: 2-3; Oliver Sejer
53. minut: Gult kort til Noah Sømmergaard
61. minut: Jakob Wismann UD / Viktor Løvgren Sørensen IND
77. minut: Jacob Ambæk UD / Hamed Traore IND
77. minut: Danial Riaz UD / Gustav Johansen IND

Deltag i diskussionen


Du skal være logget ind, for at kunne kommentere.


 • Saesonkort
 • Saesonkort
  Betalende bruger
  Top kommentator
  Top gode
  Top enige
    15. april 2023   

 • Menno van Dam bør være i spil som U19-træner i næste sæson.
  5 enige
   
  • Joblar
  • Joblar   15. april 2023   

  • @Saesonkort skal vi ikke bare give ham den ?
   
  • mp80
  • mp80   15. april 2023   

  • @Saesonkort Tænker nærmere SL holdet, spørgsmålet er om han har taget den krævede uddannelse. Han er virkelig dygtig, så håber at han når langt med Brøndby.
   
  • @Saesonkort Det må være en reel overvejelse. Og formentlig nødvendigt hvis vi skal holde på Menno.
   
  • @Saesonkort Ja, Han er meget kompetent og må være kommende U19 træner.
   Desuden virker han til at være en grundlæggende behagelig ledertype, man har lyst til at være sammen med og har lyst til at se op til, hvilket er nogle rigtige gode egenskaber, når man som ham arbejder med unge mennesker.

 • JJOLSEN
 • JJOLSEN
  Betalende bruger
    15. april 2023   

 • Har Menno fået familien herop?
  så kunne vi måske få et flow indefra, med trænere, så vi ikke skal søge land og rige efter en ny træner efter JS.
  virker også til at det har været sundt for Klubben med en træner udenfor Danmark.
  Der må findes flere yngere trænere fra Holland, Tyskland eller overskud fra red bull klubberne. Som vi kan hente, så de kan lære os at spille kontroleret offensiv fodbold.
  Den form for fodbold, jeg gerne ser vi spiller læres ikke på en dbu skole eller her i landet, der er vi nødt til at hente udenfor landets grænser.
  2 enige

 • Super godt.
  1-0 på et mål af Danial Riaz efter en indøvet hjørnesparkskombination.... Kan vi så fluks få den ansvarlige træner op på førsteholdet og hjælpe med at indøve. For indøvningen på førsteholdet, såfremt der overhovedet er nogen, er noget af en mangelvare.
  3 enige · 1 god kommentar

---
Relaterede nyhederMest læste nyhederMest kommenterede nyheder