Ali Al-Najar
Foto: Dennis Jacobsen ©
NYHED

U/17 EM-kvalifikation: Danmark og Brøndby-trio videre trods nederlag

 
Det danske U/17-landshold er videre til næste fase af EM-kvalifikationen trods et nederlag mod Østrig tirsdag eftermiddag. Fra Brøndby Masterclass startede Ali Al-Najar og Jacob Ambæk inde, mens Sander Larsen så hele opgøret fra bænken.

    • Ali Al-Najar
    • Steen Sørensen
      15. oktober 2024 - Klokken 17:27
  • Steen Sørensen
  • Steen Sørensen
    15. oktober 2024 - Klokken 17:27

Efter onsdagens sikre sejr på 3-0 over Luxembourg og Østrigs 1-1 mod samme modstander lørdag, var det danske U/17-landshold sikkker på videre avancement i EM-kvalifikationen inden tirsdagens kamp mod østrigerne på Haderslev Stadion.

Med blot et point vill Danmark endda vinde gruppen og dermed sikre sig en bedre seedning op til forårets afgørende gruppespil. Østrig på den anden side ville vinde gruppen med en sejr, mens de kunne tåle et nederlag på op til to måske tre mål for alligevel at gå videre.

Det blev en halvkedelig affære, vhor ingen af de to hold kunne får ordelntlig greb om tingene. Danmark var ganske vist klart spilstyrende, men uden rigtig at blive farlige før hen mod slutningen af kampen, hvor de kæmpede for at udligne en østrigsk føring.

Scoringen til den føring faldt efter en lille timed spil på en omstilling efter et dansk hjørne, hvor Johannes Moser fra RB Salzburg efter blot to afleveringer var helt fri med FCN-keeper Andreas Søndenbroe og scorede usvigelig sikkert med at fladt skud.

På trods af et afsluttende pres, hvor Brøndby-angriber Jacob Ambæk uden held kom frem til to afslutninger i dommerens tillægstid på hele seks minutter, formåede Danmark ikke at få udlignet, og østrigerne kunne fejre en efter antallet af chancer bdømt fortjent sejr.

Af de tre Brøndby-spillere i den danske trup måtte Sander Larsen se hele kampen fra bænken, mens de to øvrige begge startede inde. Ali Al Najar (billedet) som anfører på den centrale midtbane og onsdagens hattrickhelt Jacob Ambæk som central angriber.

Ambæk fik hele kampen, men indsatsen er lidt svær at bedømme. Angriberen fik stort set intet at arbejde med, hvilket fik ham til i enkelte tilfælde at søge ud på fløjene, uden at det gav noget. Løbeindsatsen som den forreste i det danske pres kan der imidleetid ikke sættes en finger på.

Ali Al-Najar havde en offday på midtbanen, hvor boldomgangen var langt under vanlig standard, og et par gange smed han bolden væk i nogle situationer, der kunne have resulteret i store østrigske chancer. Det blev til 83 minutter på banen.

I det hele taget var der ikke mange på det danske hold, der leverede en indsats, de kunne være bekendt, men som nævnt i indledningen er holdet videre til næste og afgørende fase af EM-kvalifikationen, som spilles til foråret.





Deltag i diskussionen


Du skal være logget ind, for at kunne kommentere.


  • GARFIELD
  • GARFIELD
    Top kommentator
    Top gode
    Top enige
      7 dage siden   

  • Tillykke til dem alle, træerne vokser ikke altid i himlen, dejligt at Jacob Ambæk også er menneskelig :))for han er sku en vild knægt.

    Flot af alle vores spillere der har været afsted til landskampene. CV fik heldigvis forlænget Jacob Ambæk, inden han blev opsat og det var godt.
    1 enig · 1 god kommentar

  • Stefkis
  • Stefkis
    Betalende bruger
      6 dage siden   

  • Stort tillykke drenge




Relaterede nyheder



Mest læste nyheder



Mest kommenterede nyheder