Viktor Kynde
Foto: Teis Markfoged ©
NYHED

Viktor Kynde om sejr i testkamp og opstarten for Brøndby U17

 
Brøndby U17 sejrede med 4-0 over AB fra U17 divisionen i sæsonens første testkamp. Efter kampen havde 3point.dk en længere snak med cheftræneren om kampen, opstarten og nye fokusområder for de to ældste akademihold.

    • Viktor Kynde
    • Jakob Kjærgaard
      30. juli 2024 - Klokken 22:39
  • Jakob Kjærgaard
  • Jakob Kjærgaard
    30. juli 2024 - Klokken 22:39

Brøndby U17 er startet optakten til den nye sæson. Efter en uges træningsopstart var det tirsdag eftermiddag tid til sæsonstartens første testkamp mod AB fra U17 divisionen hjemme på bane 2. Det blev til en Brøndbysejr på 4-0 og efter kampen mod AB tog 3point.dk en længere snak med cheftræner, Viktor Kynde, om kampen og opstarten, hvor han blandt andet kom ind på interessante ting omkring fokusområderne for de to ældste Masterclass-hold:

"Vi har brugt den første uge lidt utraditionelt vil jeg næsten sige. Vi har har fortsat meget af det arbejde, som der har ligget tidligere og det er noget af det fede ved kontiniuitet. Vi kommer ikke med en følelse af, at vi har startet forfra. Vi har gjort nogle nye tiltag ift. hvordan vi gerne vil træne på de to ældste hold (U19 og U17 red.) på akademiet og der har vi kigget rigtig meget på forsvarsspil. Der er noget analyse bag og vi har kigget meget på data, at det især er forsvarsspillet bredt set, som vi skal forbedre på de to hold, for at gøre vores spillere klar til Superligaen - og det var dét vi brugte kampen i dag på at øve os i. Det betød, at kampbilledet langt henad vejen blev som vi forventede, at det ville blive, men også lidt mere passivt end hvad vi gerne vil, når vi skal spille turneringskampe for der er det nogle andre ting, som vi også skal have i fokus. Men vi skal også engang imellem kunne øve os i andet end det høje, ultimative pres. Der er noget med hvad spillerne skal lære på deres rejse til Superligaen og det er blandt andet at kunne forsvare bedre. Ikke bare for de bagerste. Men vi har arbejdet med nogle zone-principper, hvornår vi går i pres, hvilke rum modstanderne må spille i og hvilke rum de ikke må spille i, hvordan vi hænger sammen som hold, hvordan vi lukker pasningslinier. Alle sådan nogle ting. Og jeg synes det gik fint i det. Forsvarsspillet på den måde er jo ikke et emne, som vores spillere traditionelt har brugt meget tid på tidligere og det er også noget man kan se. Jeg synes dog, at drengene arbejder godt med det og der er mange gode situationer i dag, hvor de får forsvaret godt. Det er vigtigt at sige, at vi ikke er interesserede i at lave forsvarsspillere eller defensive spillere, der bare kan forsvare og kun er vildt gode til det, men på akademiet synes vi, at vi skal have løftet vores spillere på det område og det var en god start i dag".

Brøndby U17 stillede til start i en flad 4-4-2. En formation, som man sjældent set på Masterclass-holdene, men det skyldes arbejdet med forsvarsspilet. Udover forsvarsspillet har man også sat et skærpet fokus på overgangen fra forsvarsspillet til erobringsspillet. Viktor Kynde forklarer;

"Vi spillede i en flad 4-4-2 i dag, som vi ikke har gjort mange gange tidligere. Men det var som led i det her arbejde med at træne vores forsvarsspil i bred forstand. Vi synes, at det var den bedste måde at træne de principper, som vi har kigget på. Det har været en principuge med forsvarsspil og det her var en principkamp ift. forsvarsspillet. Vi har også arbejdet en del med vores overgang, altså hvordan kommer vi over i vores erobringsspil, når vi forsvarer. Det er også en erfaring af, at vi tidligere ikke har været gode nok til, når vi har været presset ned, så har vi haft svært ved at komme tilbage i vores pres. Så når vi er kommet ned at forsvare, hvordan finder vi en prestrigger, der gør, at vi kan komme op i presset igen. "

I Brøndby Masterclass har der i mange år været fokus på det høje, ultimative pres og det direkte spil. Et udtryk man stadigvæk gerne vil bibeholde, men i Masterclass er der også en erkendelse af, at spillerne skal kunne mere for blive superliga-spillere:

"Vi er hele tiden interesserede i at finde ud af, hvordan vi klæder de her drenge bedst muligt på til at blive superliga-spillere. Og noget af det vi har fundet ud af på akademiet er, at ift. at være dygtige i det høje pres, som kendetegner os, så har vi vurderet, at det er rigtig vigtigt at vi bliver bedre til at forsvare. Som alle ved, vil vi gerne presse højt og aggressivt, det er det vi står for og det vil fortsætte med at ville, men vi bliver også dygtigere presspillere af at være dygtigere forsvarsspillere. Det her med at have nogle grundprincipper og en større forståelse af forvarsspillet, gør også, tror vi, at når vi kommer ud til sæsonen så vil vi se Masterclass-hold, som er endnu dygtigere i presset sådan det ikke hele tiden bare er hovedet under armen og gå i et højt pres, men det er at gå i pres for at tage bolden. Det er ikke tanken, at vi vil se et anderledes udtryk på nogle af vores Masterclass-hold, men vi vil forhåbentligt se forbedringer i presspillet og i forsvarsspillet. Spillerne er kommet tilbage i virkelig god form og vi har kun haft én testdag. Det er virkeligt et stort cadeau til drengene og den fysiske stab. Det har betydet, at vi ikke har haft brug for en eneste løbetur eller noget som helst for at bringe drengene tilbage i tilstrækkelig fysisk form, så vi har egentlig bare trænet fodbold. Det er anderledes ift. tidligere år. Det er ikke så ofte, at jeg har prøvet, at man efter en uge kan nå så langt med de taktiske ting. Det har derfor primært været det emne omkring forsvarsspillet og overgangen fra forsvarsspil til erobringsspil, som vi har kigget på"

I U17-truppen er der et nyt navn i Brøndbyregi fra denne sommer, som vi skal lære at kende, Julius Sonnenborg. Han er hentet til Brøndby fra Marienlyst på Fyn - og allerede i hans første kamp i den gule trøje viste han prøver på sine kvaliteter ved at score målet til 4-0. Om den nye spiller i Brøndby fortæller Viktor Kynde afslutningsvist:

"Julius er enormt dynamisk, han er god til at bevæge sig og han er farlig offensiv. Han har primært sine forcer i det offensive spil, men han er faktisk også en god presspiller og han har set god ud i det emne, som vi har arbejdet med i den første uge i opstarten. Han kan både finde mellemrum, men også true i bagrum og han kan spille 9'er, 10'er og 8'er - så de fleste offensive positioner. Meget dynamisk spiller og god på bolden"

Kampen i tal:
1-0 Raphael Canut
2-0 Elo Sandersen
3-0 Viggo Poulsen
4-0 Julius Sonnenborg

Opstilling i 1. halvleg:

Tobias Heilburth (årgang 2009)
Malthe Mortensen (2009), Raphael Canut (2009), Gustav Ruby (2008), Mathias Schou (2009)
Jonas Gretlund (2009), Tahir Cevher (2008), Villads Tuxen (2009), Christian Nielsen (2009)
Elo Sandersen (2008), Elias Broberg (2009)

Opstilling i 2. halvleg:

Tobias Heilburth (årgang 2009)
Malthe Mortensen (2009), Mohamad Aliko (2009), Gustav Ruby (2008), Magnus Buades (2008)
Christian Nielsen (2009), Villads Tuxen (2009), Casper Svart (2008), Julius Sonnenborg (2009)
Viggo Poulsen (2008),Ekene Chukwuani (2009)

Ali Al-Najar og Sander Larsen var fraværende som følge af landsholdstjeneste med U17 landsholdet.

Brøndby U17's næste kamp er d. 3 august på udebane mod HSV hvor man hhv. spiller en U17 og en U16 kamp.





Deltag i diskussionen


Du skal være logget ind, for at kunne kommentere.


  • Saesonkort
  • Saesonkort
    Betalende bruger
    Top kommentator
    Top enige
      30. juli 2024   

  • Fremragende artikel, tak!

    Den ultimative konsekvens af et velfungerende MasterClass er, at CV og seniorafdelingens rekrutteringsteam nedlægges og at vi vinder mesterskabet med 24 MasterClass-spillere.
    1 enig

  • Stauning74
  • Stauning74
    Betalende bruger
      31. juli 2024   

  • Jeg sætter så meget pris på de her artikler og podcast om MasterCLass




Relaterede nyheder



Mest læste nyheder



Mest kommenterede nyheder