Foto: Adam Møller Karlsen ©
NYHED

Future Cup: Flere lysglimt i Brøndbys 5-2-sejr

 
Brøndby IF vandt mandag eftermiddag 5-2 over Hvidovre IF i Future Cup.

    • Nanna Møller Karlsen
      16. september 2024 - Klokken 16:28
  • Nanna Møller Karlsen
  • Nanna Møller Karlsen
    16. september 2024 - Klokken 16:28

Mandag eftermiddag var der mulighed for minutter i benene til en del Brøndby-spillere, da bane 2 i Hvidovre lagde græs til sæsonens første Future Cup-kamp for de blå/gules vedkommende. Brøndby stillede med følgende hold i kampen:

Thomas Mikkelsen
Jordi Vanlerberghe - Kevin Tshiembe - Ludwig Vraa
Lukas Larsen - Noah Nartey - Stijn Spierings - Adam Claridge - Marko Divkovic
Jacob Ambæk - Mileta Rajovic

Bænken: William Sonne-Schmidt, Philip Søndergaard, Gustav Nøhr, Waldemar Bjergfelt, Mathias Jensen og Jonathan Agyekum

Brøndby spillede en flot første halvleg på mange parametre og begge angribere fik vist sig godt frem. Mileta Rajovic bragte Brøndby foran efter et fornemt oplæg fra Jordi Vanlerberghe, som fik sine første kampminutter efter omkring seks ugers skadespause.

Det så generelt fornuftigt ud fra Vanlerberghe, der ikke så hæmmet ud af skaden, men lignede sig selv og tilbød sig godt i spillet frem ad banen, ligesom han passede sine defensive pligter.

Jacob Ambæk udbyggede føringen til 2-0, da han modtog bolden fra en aktiv Lukas Larsen i højresiden. Ambæk var Brøndbys klart yngste, men det kunne på ingen måde ses. Han indgik godt i spillet og havde mange gode aktioner, ligesom han naturligvis scorede et flot mål. Han ligner en spiller, som sagtens kan begå sig på dette niveau. Han spillede ikke anderledes end han ville have gjort i en U/19-kamp og gik godt med i det opbyggende spil samt kombinationer. Også ros til Rajovic for at være en god makker og for hele tiden at hjælpe Ambæk i spillet uden bold. Der var god kommunikation og indbyrdes forståelse.

Rajovic scorede sit andet mål i kampen, da han gjorde det til 3-0. Denne gang var det Stijn Spierings, der var i oplæggerens rolle med et flot chippet indlæg til bagerste stolpe, hvor Rajovic med største selvfølgelighed tæskede bolden i nettet. Den tårnhøje angriber med nummer 17 på ryggen kan blive en stor gevinst for Brøndby-holdet, hvis de sætter ham op i feltet på samme måde, som han blev i første halvleg i dagens Future Cup-kamp. Han er en ordentlig mundfuld for enhver defensiv, hvor han tager fra i duellerne og går godt ind i linkup-spillet.

Angriberen kunne have scoret hattrick, da han lidt senere i første halvleg fik sendt et hovedstød mod mål. Bolden havde retning mod netmaskerne, men Kevin Tshiembe var hurtigt over kuglen og fik sendt den det sidste stykke over stregen. Intet hattrick til Rajovic, men endnu en understregning af, at han er en magtfaktor i feltet.

Tshiembe kunne notere sig som målscorer, men kunne også notere sig for en god kamp, hvor han vandt sine defensive dueller og slap rigtig godt ud af mange situationer. Han så ikke så rusten ud, som man kunne have forestillet sig, og med det niveau han viste i dagens Future Cup-kamp, bør han bestemt banke på til minutter, skulle muligheden byde sig. Han vandt mange hovedstødsdueller og fik løbet farlige situationer op med sin fart.

Anden halvleg blev lidt mere en ørkenvandring og en kamp præget af mange udskiftninger på begge mandskaber. Hvidovre fik lavet to reduceringer og Brøndby virkede lidt på tynd is i denne periode af kampen, indtil de fandt sig selv mod slutningen af opgøret.

Noah Nartey drev bolden godt frem og fik spillet ud til venstre til indskiftede Jonathan Agyekum, der med sit gode venstreben smaskede bolden over i det lange målhjørne til slutresultatet 5-2 til Brøndby.

Slutteligt også lidt ord på Brøndbys nye midtbanespiller Stijn Spierings. Han ligner en ubetinget gevinst for Brøndby. Han tonser ikke rundt på banen og ligner en, som aldrig når ret meget over hvilepuls, men han kan heller ikke stresses. Hvidovre-spillerne forsøgte ellers ihærdigt, men der sidder et godt fodboldhoved og en god fod på hollænderen, som ligner den flow- og balancespiller, som Brøndby i perioder har savnet. Han lægger nogle gode og visionære bolde i dybden, men det meste af det, han foretager sig, er ikke spektakulært. Han cirkulerer bolden og så er han dygtig i erobringsspillet og placerer sig godt. Og så smasker han en mand ned, når en mand skal smaskes ned.

Der var altså flere lysglimt i Hvidovre mandag eftermiddag og Jesper Sørensen har efterhånden en trup, hvor en del flere end 11 spillere gør sig fornemt til i forhold til når der skal vælges startopstilling om søndagen.





Deltag i diskussionen


Du skal være logget ind, for at kunne kommentere.


  • Fedt!!
    1 god kommentar

  • LJS
  • LJS
    Betalende bruger
      2 dage siden   

  • Er nu ikke den store fan af disse Future Cup kampe.
    Men en sejr, er selvfølgelig en sejr, og de helt unge bliver matchet lidt.
    1 enig · 1 god kommentar

  • Det er vel Ambæks første senior mål?
    Det er altså rimelig sejt taget hans alder i mente!
    4 enige · 1 god kommentar

---

  • Det er sgu noget af en offensiv vi snart har os, så skal der bare lukkes af bag til
    1 enig · 1 god kommentar

  • GARFIELD
  • GARFIELD
    Top kommentator
    Top gode
    Top enige
      2 dage siden   

  • Lækkert med 2 kasser af vores lejesvend, samt stor talentet ambæk 16 år og levere allerede nu sit første mål for senior holdet

    Det er sku flot gået af hans alder, lovende takter og han bliver vores største salg nogensinde hvis han fortsætter sin udvikling på Landsholdet med score mål og når han får sin debut i superligaen.

    Der venter en stor fremtid, hvis han holder begge ben på jorden og arbejder hårdt for det
    3 enige · 3 god kommentar
     
    • LJS
    • LJS
      Betalende bruger
        2 dage siden   

    • @GARFIELD
      Tror M. Kvistgaarden bliver vores største salg først, og så overgår J. Ambæk den senere.
      Han virker ihvertfald særdeles spændende :-) :-)
      2 enige · 1 god kommentar

    Se 4 flere kommentarer




Relaterede nyheder



Mest læste nyheder



Mest kommenterede nyheder