Yuito Suzuki
Foto: Lars Rønbøg ©
NYHED

Analyse: 5 ting testkampen mod Salt Lake fortalte

 
Lørdag eftermiddag spillede Brøndby den første kamp på træningslejret i Portugal, da de blågule mødte Real Salt Lake i Atlantic Cup. 3point.dk har sat kampen under lup og hvad der kan udledes fra den.

    • Yuito Suzuki
    • Kasper Pedersbæk
      4. februar 2024 - Klokken 06:00
  • Kasper Pedersbæk
  • Kasper Pedersbæk
    4. februar 2024 - Klokken 06:00

Brøndby spillede lørdag eftermiddag den første kamp på træningslejret i Portugal, da de mødte Real Salt Lake i Atlantic Cup og vandt 2-1 på mål af Yuito Suzuki og Nicolai Vallys. En ting var resultatet af kampen, noget andet de ting der kunne give et hint om fremtiden på banen for de blågule. 3point.dk har haft kampen under lup.

Her er 5 ting, der kan udledes fra kampen:

En ny formation

Til kampen mod Real Salt Lake var udgangsformationen igen den 3-4-3, der har været set implementeret gennem preseason i 2024. Her har to 10ere spillet bag en enlig 9er, mens midtbanen er blevet varetaget af to 6ere flankeret af en wingback i hver side og tre stoppere.

Kasper Pedersbæk © All rights reserved

Det nærmer sig slutningen på preseason, og at 3-4-3 igen vælges som udgangspunktet fortæller os, at den taktiske evolution har ramt Brøndby, og det ligner den for nu fastlagte formation (som udgangspunkt).

En Suzuki i femte gear

Yuito Suzuki
Lars Rønbøg © All rights reserved

En af de store vindere i preseason har indtil dags dato været japanske Yuito Suzuki. Den vævre japaner har med sine hidsige retningsskift, evne til at vende på en femøre og chanceskabende spil vist sig godt frem, og ligner en af de to startende 10ere. Suzuki har vist sine kvaliteter som mellemrumsspiller, og scorede senest mod Salt Lake. Udover at være en chanceskabende spiller har han også vist en upåklagelig vilje til at arbejde retur i banen i spillet mod bolden, og har ageret som en dygtig presspiller.

Den centrale midtbane og makkeren til Wass

Clement Bishoff har vist sig rigtig flot frem, men det er Noah Nartey, der har taget syvmilestøvlerne på og trukket en billet til start 11eren, som den ville se ud i skrivende stund. Foretrukket foran Radosevic som makker til Wass. Det store spørgsmål bliver, når Greve er helt klar igen, hvorvidt Jesper Sørensen stadig lader den dygtige unge Nartey spille pladsen ved siden af Wass. Han har hvert fald ikke spillet sig af, det ville være synd at sige.

Noah Nartey
Lars Rønbøg © All rights reserved

Et klart vink med en vognstang til Heggheim

Han sad hele kampen på bænken. Først blev belgiske Vanlerberghe foretrukket blandt de startende 11, og da han blev skadet var det Sebulonsen, der blev sendt på banen og Klaiber ned som højre yderstopper. I sig selv ikke bekymrende, hvis ikke det var fordi, at de øvrige spillere på banen lugtede af den primære startende 11. Et klarere vink med en vognstang kan der vist ikke sendes til Henrik Heggheim. Nordmanden må se sig selv et stykke nede i hakkeordenen til den højre yderstopper plads.

Kevin Tshiembe sad over kampen (med en mindre skade), hvorfor den store afklaring på stopperkabalen givetvis først for alvor vil blive åbenbaret i fredagens Atlantic Cup kamp mod IFK Göteborg (da mandagens opgør mod FCK, efter aftale klubberne imellem, bliver med reserveholdene / ungedomsspillerne.

Få åbne pladser på holdkortet

Det kunne godt lugte af få åbne pladser tilbage på det, der vil blive de 11 foretrukne på holdkortet. I virkeligheden er det vel næsten største spørgsmål, hvad Jesper Sørensen gør, når Mathias Kvistgaarden bliver klar til kamp igen. Skal den hurtige angriber op som enlig 9er og sende Ohi Omoijuanfo ud på bænken, eller skal han til at rokere rundt på holdkortet (og ville det "tvinge" Brøndby til en større strukturel ændring for at få plads til to mere rendyrkede angribere)?

Nicolai Vallys bliver ikke sat af, Suzuki har vel næsten også indtil videre kun spillet sig på. Ville det i yderste potens lokke Jesper Sørensen i fordærv og igen bringe Vallys længere tilbage på banen? Der er utrolig mange underspørgsmål til det spørgsmål, der startede med, hvad cheftræneren skulle gøre, når Kvistgaarden var klar igen. Lugter det af Kvistgaarden går ind og sender Omoijuanfo på bænken?

Det er dog som nævnt indledningsvist en af få problematikker i start 11eren, der ellers langt henad vejen er ved at tegne sig på brættet. Bliver Vanlerberghe nødt til at sidde ude i længere tid kunne det pege mod Klaiber spiller stopperen og Sebulonsen får et chance til at shine.

Deltag i debatten

De få reelle spørgsmål handler om en enkelt plads i hver kæde for Brøndby, og er ridset op nedenfor:

  • Hvem skal spille højre yderstopper, hvis Vanlerberghe skal sidde ude i længere tid?
  • Skal Nartey fortsætte som makker til Daniel Wass på den centrale midtbane?
  • Hvem skal sættes af holdet, når Kvistgaarden er spilleklar igen?

 

Giv din mening til kende i kommentarsporet nedenfor





Deltag i diskussionen


Du skal være logget ind, for at kunne kommentere.


  • JJOLSEN
  • JJOLSEN
    Betalende bruger
      4. februar 2024   

  • Sæt Ohi af. Han er ikke bygget til at løbe så meget, som det kræves i Jesper's system. Der har Kvistgaarden en meget bedre motor og det virker til at han går bedre i spænd med Suzuki. Ohi må så komme ind i 2 halvleg, hvor vi måske mangler et mål. Kom i feltet og blive der, så må indlæg komme fra alle andre. Jesper Sørensen's valg af anføre, kan man kun ryste på hovedet af. Hverken anføren eller vice anføren er gode nok til at starte inde. Lidt bekymerne at Jesper Sørensen havde valgt så lille en bænk til kampen, for så fylde den med 2 keeper og 5 defensive spillere.
    Hvad var grunden for det i en træningskamp?
    Hvis Heggheim er så langt nede på stigen, hvorfor så ikke tage Vraa med på bænken?
    Jesper kunne for at sende et positivt signal, have et par unge spillere med på bænken.
    Ingen siger at han skal bruge som han udtager.
    De unge kunne sikkert lære en ting eller to, ved at blive udtaget til kamp truppen.


    PS. Måske 3point skulle tage en snak med Cappis og høre hvordan det står til .
    Også at han ikke føler sig helt glemt.

    2 enige · 3 god kommentar

  • JJOLSEN
  • JJOLSEN
    Betalende bruger
      4. februar 2024   


  • Ekstremt interessante spørgsmål som jeg ser frem til at få besvaret. Hvad angår vores tapre tilbageværende nordmænd, så er det jo også interessant om Sebulonsen stadig accepterer ikke at være i start 11'eren hans alder taget i betragtning. Han bør spille fast nu og det kommer han ikke til i Brøndby 7-9-13. Heggheim venter man bare på at få et bud på. Han er up for grabs, derom kan der ikke længere herske tvivl.
    3 enige · 1 god kommentar

---

  • Umiddelbart er jeg rigtigt positiv overfor 3-4-3. Hvis man kan få gang i Ohi igen, hvilket jeg er ret overbevist om at man kan. Så er et salg af Kvistgaarden heller ikke lige så skræmmende mere.
    Og så virker fremtiden rigtigt lys.

    Lang tid siden, at vi har kunne bygge videre på en sæson. Vi har hele tiden skulle starte forfra. Men med 3-4-3, så virker det til, at vi har fundamentet til næste sæson.

    Selvfølgelig vil et salg af Vallys kunne mærkes. Men med fundamentet i orden. Så er det nemmere at få kørt en ny ind.

    Ohi og Kvistgaarden må kæmpe om pladsen. Hvilket kun er ret fedt. Kan Kvistgaarden spille ene 9'er. Så har han udviklet til en ret komplet angriber. Bliver spændende at se.

    Jeg kan også sagtens se Kvistgaarden spille på siden i 3-4-3, hvor man så vil se lidt forskydninger i holdet. Eks vil den ene 8'er gå op i mellemrummet, og backen/den ene stopper trække ind/op på midten.
    Jeg ser ret meget fleksibilitet med vores offensiv. Dejligt at vi endelig har lidt flere strenge at spille på.
    4 enige · 2 god kommentar

  • GARFIELD
  • GARFIELD
    Top kommentator
    Top gode
    Top enige
      4. februar 2024   

  • Kunne godt tænke mig at se 4 back kæde med denne opstilling, nu når jordi er skadet og Kvistgaarden måske ikke er helt klar:


    Pentz

    Klaiber Alves Rasmussen Div
    Suzuki Wass Noah
    Bundgaard Vallys
    OHi

    Kvistgaarden er nok ikke helt klar, kunne også være et alternativt til Ohi hvis han ikke levere igen, men Ohi skal også have mere at arbejde med og det vil ske med Bundgaard og Vallys bag sig. Kvistgaarden er forhåbentlig snart klar igen på toppen

  • Er der nogen førstehåndsindtryk af Jordi,
    Inden han gik skadet ud?

    Dejligt Suzuki forsætter den gode preseason. Glæder mig meget til at se han videre udvikling for/på holdet.


---

  • Barca
  • Barca   4. februar 2024   

  • Ohi har vel ikke spillet sig på, så mon ik Kvistgaarden skal spille 9’r med Vally/ Susuki som 10’ere….Nartey har i mine øjne fortjent pladsen ved Wass
    1 enig

  • Barca
  • Barca   4. februar 2024   

  • Ohi har vel ikke spillet sig på, så mon ik Kvistgaarden skal spille 9’r med Vally/ Susuki som 10’ere….Nartey har i mine øjne fortjent pladsen ved Wass
    1 enig

  • Barca
  • Barca   4. februar 2024   

  • Ohi har vel ikke spillet sig på, så mon ik Kvistgaarden skal spille 9’r med Vally/ Susuki som 10’ere….Nartey har i mine øjne fortjent pladsen ved Wass
    1 enig

---

  • Ibber
  • Ibber   4. februar 2024   

  • Helt enig i analysen, Ohi er på ingen måde stærk nok til en startopstilling - for mig at se render han for meget i vejen for de andre - lad os få Kvistgaarden på spidsen. Ny anføre er Wass, Kevin og Ohi har kun er deres plads til låns - det mø være endegyldigt med dem til sommer.

  • Sunderland
  • Sunderland
    Top debattør
      4. februar 2024   

  • Det Store Spørgsmål: Tør Jesper Sørensen sætte Kvistgaarden på bænken når han er klar igen. Synes Suzuki og Vallys er enestående sammen på banen, skal vi spille med 1 på toppen, da tror jeg vi får brug for Ohi, da han er vores eneste rigtige box angriber udover Yeboah, der nok stadig skal finde niveauet for at komme i betragtning. Ser vores offensiv som et luksus problem for Jesper Sørensen: Med Bundgaard og Kvistgaarden som 2 måske på bænken, så har vi altså også en stærk bænk der kan vinde kampe for os.....

  • GARFIELD
  • GARFIELD
    Top kommentator
    Top gode
    Top enige
      4. februar 2024   

  • Hej Kasper

    Mener du at Kvisgaarden kan begå sig som boks spiller.

    Han er meget bevægelig, og kvistgaarden i form bør han være med fra start.

    Synes du Ohi giver for lidt til holdet, eller har han for lidt af arbejde med?

    Hvor placere du vores 22-25 millioner køb henne , på bænken? For jeg tror godt Jesper kan finde på at bruge
    Ham fra start.

    Kunne Jesper finde på at gå over i 4 back kæde, for at få plads til en mere på offensiv midt?

---

  • Craash
  • Craash   4. februar 2024   

  • Tænker start 11’eren bliver denne samme som i dag med ændring, hvor Klaiber bliver højre stopper og Sebulonsen som wingback.

    Taget betragtning at Kvistgaarden ikke har været i kamp i preseason endnu (se bort fra Brentford-kampen), så er han ikke i kampform, og skal bruge forårets første kampe til at komme i kampform til slutspillet.
    Herfra bliver han enten 9’er eller 10’er afhængig af modstanderen.

    Nartey får chancen fra start, hvor Radosevic er første reserve grundet skade til Greve.
    1 enig

  • mimor1
  • mimor1   5. februar 2024   

  • Ærgeligt hvis Jesper laver en gigafejl som han gjorde med Wass, hvis han placerer Klaiber i midterforsvaret. Han er fremragende som wingback
    Ellers ser det hele spændende ud og håber han vil bruge Bundgård og ikke lader ham sidde på bænken og rådne det første halve år




Relaterede nyheder



Mest læste nyheder



Mest kommenterede nyheder