Daniel Wass
Foto: Teis Markfoged ©
NYHED

Analyse: Brøndby kvalte OB, Pentz igen afgørende

 
Brøndby dominerede på bolden, kvalte ethvert optræk til ballade fra OB og vandt helt efter bogen søndagens kamp på Fyn.

  • Daniel Wass
  • Kasper Pedersbæk
   28. februar 2024 - Klokken 12:50
 • Kasper Pedersbæk
 • Kasper Pedersbæk
  28. februar 2024 - Klokken 12:50

ANALYSE-SPONSOR: 3point.dks venner

Vil du have mere analyse fra Kasper Pedersbæk? Så meld dig ind i 3point.dks venner og støt os med et månedligt eller årligt beløb. På den måde sikrer du, at vi fortsat kan levere så meget analyse, som vi gør. MELD DIG IND HER.

Det interessante ved OB var deres formationsmæssige udgangspunkt var det samme som Brøndbys. Det kunne give nogle udfordringer for Brøndby, da de selv så skulle forholde sig til fx. to potentielle mellemrumsspillere bag en enlig 9er på toppen, ligesom den opbyggende fase kunne foregå med 3+1 (stoppere + keeperen).

Boksmidtbanen klæder Brøndby med og mod bolden

Mod OB tillod Brøndbys brug af boksmidtbanen, at de kunne presse hjemmeholdet i opspillet og gøre det centrale rum til en banegård af blågulespillere. Nedenfor bliver OBs to 6ere lukket helt ned (og alligevel er det kort tid efter to gange forsøg på indspil til dem, der koster to mål for fynboerne).

Kasper Pedersbæk © All rights reserved

Med bolden lykkedes Brøndby med at spille hurtige kombinationer op gennem midten, hvor konstant bevægelse for boldholderen var et nøgleord i sejren mod OB. I eksemplet nedenfor vrides boksmidtbanen lidt skæv, Wass går dybt og er på bolden, Vallys falder ned og lokker den naive Slotsager med sig, rummet bag OB-stopperen bliver efterladt gabende tomt for Suzuki at angribe.

Kasper Pedersbæk © All rights reserved

Den enlige 9er blev også et problem for OB at håndtere. De var ganske enkelt “for mange” stoppere. Det efterlod deres stoppere konstant i et dilemma: skulle de følge med ned på 10erne i mellemrummet eller blive i deres zoner.

Klaibers hybridrolle og playmaker Pentz

Sean Klaiber er en god wingback. Men beklæder også rollen som yderstopper med klasse. Brøndby bruger hollænderen til at veksle mellem at skubbe ham op som wingback eller på midtbanen, når Brøndby bygger op i bagkæden.

Kasper Pedersbæk © All rights reserved

Ovenfor eksemplificeret - for Lauritsen og Rasmussen bliver til de to yderstoppere, mens Patrick Pentz bliver den centrale spillende “stopper” i opbygningen. Den østrigske keepers klasse i pasningsspillet er en afgørende faktor for Brøndby kan skubbe Klaiber bredt og højt (hvilket igen frigiver Sebulonsen i den side til at blive til et punkt igen højere i banen og presse OB ned).

Patrick Pentz viste mod OB, hvor essentiel han er i den måde Brøndby bygger op på!

Kasper Pedersbæk © All rights reserved

Nøglerne til sejren mod OB

 • Den dynamiske boksmidtbane, OB kunne ikke tøjle bevægelserne fra 10erne og blev konstant sat i et dilemma mellem at følge modstanderne eller blive deres zoner.
 • Opbygningen 3+0, Pentz træder ind som en spillende stopper og tillader Brøndby at skubbe en stopper højere i banen (enten som wingback eller op på midtbanen ved siden af Wass).
 • Sean Klaibers evner til både at agere playmaker på bolden og forudseende stopper
 • Wass’ evne til at suge et pres til sig og aflevere bolden i rette tid.
 • Brøndby kvalte OBs opspil, hjemmeholdet spillede sig ikke til en stor chance af betydning og blev knægtet hele kampen igennem.
Deltag i diskussionen


Du skal være logget ind, for at kunne kommentere.


 • Er Pentz den bedste spilfordelende målmand, som har stået i superligaen?

  Jeg kan ikke umiddelbart ikke komme i tanke om nogen bedre. Hans pasningsspil er eminent.
  8 enige
   
  • @thuesan Tror i hvert fald vi er deroppe af. Men det er jo også først her indenfor de seneste 5-10 år, at spillet med fødderne er blevet så essentielt for næsten samtlige målmænd.

   Spillet har jo udviklet sig markant på både godt på på ondt.
   1 enig · 1 god kommentar

  Se 1 flere kommentarer
   
  • @thuesan marvin var en liga for sig selv med fødderne imo

  Se 2 flere kommentarer

 • Opbygningen 3+0 ?
   
  • @Porstmand Per 3+1 ville være de 3 stoppere og Wass, nu bliver det 2 stoppere og Pentz, fordi Pentz er så dygtig til at spille bolden frem i banen (så den tredje stopper kan blive skubbet frem og Wass kan tillade sig at vandre mere uden altid at skulle heeeelt ned i den allertidligste opbygning).
   1 enig · 1 god kommentar
Relaterede nyhederMest læste nyhederMest kommenterede nyheder