Foto: Freja Borne ©
NYHED

Analyse: De skarpeste skud i Brøndby

 
Analyse: I gennemsnit har Brøndby 13 skud på mål pr kamp i Superligaen i indeværende sæson, men hvem er det der står for majoriteten af de skud, og er der en karakteristika for de enkelte spillere? 3point.dk har i denne analyse kigget nærmere på netop skuddene, og hvad de enkelte spillere har af dos and don'ts i top 8 for de mest afsluttende på Vestegnen.

  • Kasper Pedersbæk
   6. januar 2023 - Klokken 03:45
 • Kasper Pedersbæk
 • Kasper Pedersbæk
  6. januar 2023 - Klokken 03:45

Det spillerme på denne liste har tilfælles på denne liste er, at de er blandt de 8 mest afsluttende spillere i Brøndby gennem efterårets strabadser i Superligaen. Men det er også den eneste fællesnævner der kan trækkes ned over denne liste af spillere.

Startende på toppen - rent formationsmæssigt - finder vi angriberne. Og det er da også den nyindkøbte nordmand, Ohi Omoijuanfo, som topper listen på flere parametre. Han har næstflest afslutninger fra positioner inde i feltet, og han er den der er stærkest til at generere chancer med højest værdi.

Spiller Spilleminutter Skud pr 90 Skud uden for feltet xG pr 90 Mål pr 90 Konverterings %
Ohi Omoijuanfo 669 2.54 14% 0.45 0.63 25%
Oscar Schwartau 522 1.88 16.6% 0.36 0.47 25%
Mathias Kvistgaarden 715 2.64 10% 0.31 0.13 4.7%
Anis Slimane 1006 1.51 44% 0.19 0.25 16.6%
Marko Divkovic 431 1.92 30% 0.19 0 0%
Simon Hedlund 1029 1.59 47% 0.17 0.17 10.5%
Nicolai Vallys 856 1.68 29% 0.13 0.20 11.7%
Josip Radosevic 1182 1.33 78.9% 0.03 0 0%

Kigger vi på expected goals producerer den store nordmand 0.45 xG / 90 min, hvilket ikke er i nærheden af at blive overgået af en holdkammerat. På samme tid konverterer Omoijuanfo 25% af sine skud til mål, og skaber dermed grobund for 0.63 mål / 90 min. En smule højere end statistisk forventet, men ikke i en sådan grad så det synes umuligt.

En analyse af data giver os nogle bulletpoints at hive ud:

 • Kvistgaarden kommer til mange skud af høj værdi, men konverterer dem dårligt, blot 4.7% af hans skud er blevet til mål. Har en upside der ikke er blevet forløst i efteråret.
 • Anis Slimane producerer en stabil xG på 0.19 (fjerdehøjest i truppen) og har fulgt det op med et tilsvarende målsnit. Er bedst når han kommer til afslutning på kanten af feltet.
 • Hedlund kan optimere sit spil ved at afslutte i feltet fremfor fra positioner uden for (feltet), hvorfra han har alt for mange skud med lav værdi.
 • Radosevic skal ikke afslutte, kortere kan det ikke siges. 15 af 19 skud er uden for feltet, og med meget lav værdi. Rammer simpelthen alt for sjældent bare indenfor rammen på sine skud.
 • Sammenligner man skud pr. 90 for Vallys er hans tal dykket siden sidste sæson i Silkeborg, der er en upside at hente i at få Vallys i flere afslutningspositioner (med mulighed for at reproducere hans skudstats fra sidste sæson).
 • Divkovic genererer en pæn, uden at være overvældende, portion skud. Har statistisk set et uforløst potentiale, skal helst ind i boksen for at få de mest værdifulde skud.
 • Bedste til at konvertere skud til mål hos Brøndby er Ohi Omoijuanfo og Oscar Schwartau, begge ligger på imponerende 25%.

 

Shot maps kan ses listet nedad:

Ohi Omoijuanfo:

Kasper Pedersbæk © All rights reserved

Oscar Schwartau:

Kasper Pedersbæk © All rights reserved

Mathias Kvistgaarden:

Kasper Pedersbæk © All rights reserved

Anis Slimane:

Kasper Pedersbæk © All rights reserved

Marko Divkovic:

Kasper Pedersbæk © All rights reserved

Simon Hedlund:

Kasper Pedersbæk © All rights reserved

Nicolai Vallys (bemærk shotmap er inklusiv tiden i Silkeborg):

Kasper Pedersbæk © All rights reserved

Josip Radosevic:

Kasper Pedersbæk © All rights reserved

Deltag i diskussionen


Du skal være logget ind, for at kunne kommentere.


 • Tak for god analyse. "Radosevic skal ikke afslutte", konkluderes her. Man kunne også foreslå, at Rado fik arbejdet på at præcisere sine ellers gode afslutninger. Når man ser ham varme op og skyde på mål, er han jo ret sikker, men i kampene ....?
   
  • @Michael Hansen - Jeg er helt enig, at han godt kunne afslutte mere........ men inden for målet. Alt, alt, alt for meget rammer over. Hans styrke i sparket gør til gengæld, at hvis den er inden for rammen, så er der enten mål eller målmanden må give en stor chance væk.

 • mp80
 • mp80   6. januar 2023   

 • Fin analyse og data på de enkelte spillere, viser tydeligt, hvorfor man med fordel vil kunne udskifte Hedlund. Der er intet nyt i han smider alt for mange chancer væk, ingen tvivl om han kan spille gode kampe, men udbytte fra ham er bare alt for lavt. Håber man henter fx Sebastian Jørgensen eller en på samme niveau og siger tak for alt til Hedlund.

  Kvistgaarden bør sendes på leje til en klub i Norge, Sverige eller evt. toppen i 1. div., han skal have fast spilletid, men mangler lige det sidste for slå helt igennem. Håber han får masser af succes fremover i klubben.

  Divkovic bør sendes videre, tror aldrig han bliver en succes i Brøndby, han har vist tegn på kvalitet, men dog kun i korte glimt.

  Rado er en af de løntunge, som ikke lever op til det man betaler for. Han bør også sendes videre.

  Slimane er nok der, hvor værdien skal indfries. Tænker det er bedst for begge parter, tror han vil blomstre op ved en luftforandring, han er desværre gået lidt i stå.

  Ohi, Oscar og Vallys er alle tre klassespillere i SL sammenhæng, håber man får fundet den rette til at løfte niveauet yderligere ved siden af dem.
  1 enig

 • del Piero
 • del Piero
  Betalende bruger
    6. januar 2023   

 • Spændende analyse, som bekræfter billedet af at Ohi bare er en supergod angriber, som vil kunne bidrage med flere mål, hvis vi sætter ham bedre i scene.

  Statistikken viser også et af vores andre problemer: at vores backs slet ikke figurerer på listen. Blas har et godt skud, ligesom vi ved at Wass også sparker godt til en bold. Men de har været for langt fra målet i den måde vi har spillet på. Håber at JS kan finde en måde at få flyttet Wass længere frem på banen, så kan bliver farlige oppe på modstanderens banehalvdel. Han er i øvrigt også vældig god til direkte frispark og til at sparke dødbolde, hvilket vi også har fået alt for lidt ud af.

---
Relaterede nyhederMest læste nyhederMest kommenterede nyheder