Fodbold live resultater
Blas Riveros
Foto: Teis Markfoged ©
NYHED

Analyse: Er Riveros nøglen i offensiven?

 
Den sydamerikanske back har siddet, når han ikke har været skadet, tungt på pladsen som venstreback hos Brøndby. Men som efteråret er skredet frem er produktiviteten hos backen dalet, og de seneste kampe har afsløret hvordan de blågule ganske simpelt får for lidt ud af Riveros. En af nøglerne til at kickstarte den offensive produktion findes i venstre siderum hos Blas Riveros.

  • Blas Riveros
  • Kasper Pedersbæk
   3. november 2022 - Klokken 03:55
 • Kasper Pedersbæk
 • Kasper Pedersbæk
  3. november 2022 - Klokken 03:55

Produktiviteten er ikke god nok. 0 mål og 0 assist står Blas Riveros noteret for hos Wyscout i indeværende sæson efter 869 minutters Superligafodbold fordelt på 9 kampe. Og kigger vi på de underliggende parametre - og vurderer potentialet, så siger tallene samlet 0.22 xG og 0.51 xA, ikke tal der fordrer et potentiale for utappede mængder af mål og assists.

Hvorfor får Brøndby ikke et højere udbytte af den driblestærke back? Han bliver ikke sat nok i scene i de zoner af banen hvor det er mest fordelagtigt, og han vælger de forkerte løsninger.

Sammenligner vi de to første kampe i sæsonen med de efterfølgende 7 Riveros har spillet, så er det gået fra 4 skudassist til 1 i, fra 6 progressive løb med bolden pr kamp til under 2 - og fra 9 indlæg med en modtager til 7 indlæg med modtager. Læg dertil 12 skud i sæsonen med blot 8.3% inden for rammen.

Skud på mål

Blas Riveros har en tendens til at vælge dårlige skudlokationer. For få gange bringer han sig selv i en position der er værdi i at skyde fra, og for ofte foretager han et skud fra positioner med meget lav værdi. Et kig på Riveros' shotmap fortæller en grum sandhed in mente den samlede xG for backens 12 skud er 0.22!

Kasper Pedersbæk © All rights reserved

Trænerteamet skal have skolet backen i at tage færre skud, og blive dygtigere til at bringe sig i positioner hvorfra det giver mening at foretage skuddene. Af de 12 skud er ikke et med en xG over 0.06!

Kasper Pedersbæk © All rights reserved

Ovenstående eksempel er fra kampen mod AGF, hvor Riveros tager et skud fra en værdiløs lokation, i en situation hvor der er mere værdi i at holde i bolden for at sætte en bedre skudsekvens op. Derfra hvor det giver mening er som i opgøret mod FCN, hvor backen tager et skud fra en position i feltet.

Kasper Pedersbæk © All rights reserved

Sættes op i de rigtige zoner

Når det kommer til det assisterende spil, så handler det for Brøndby også om at bringe Riveros i spil i de ønskværdige zoner på banen. Riveros skal sættes op højt i siderummet, hvorfra han kan udfordre sin direkte modstander for at komme til indlæg - hvadenten det er højre eller langs græsset.

Kasper Pedersbæk © All rights reserved

Indledningen på sæsonen bød på en Riveros med indlæg fra høje positioner i banen, hvor han kom på bagsiden af modstandernes forsvar - og herfra kunne vælge mellem afleveringer i luften eller de skrå flade afleveringer til andenbølge indløbende spillere i feltet. Ovenstående grafik er fra Riveros' mest produktive kamp i sæsonen, hjemme mod FCN, hvor han havde 4 key passes på indlæg fra dybe positioner.

Kasper Pedersbæk © All rights reserved

Med Ohi Omoijuanfo liggende som aftager af indlæggende inde i boksen er der en mand at ramme, men hidtil har Riveros ikke connected med Omoijuanfo i nogen videre ud tilstrækkelig grad. Nordmanden har været modtager på under 3 indlæg fra Riveros siden han ankom til klubben.

Sammenfatning

Blas Riveros er  en af nøglerne til at få kickstartet den offensive produktion. Med 0 mål og 0 assist har produktionen hidtil ikke været god nok. Backen har hidtil i de 9 kampe han har spillet slet ikke fået nok ud af anstrengelserne, og kan med en smartere beslutningestagen omkring skudlokationer optimere sit spil ligesom han generelt skal sættes i scene højere i banen, så han kan komme til indlæg fra dybere positioner for at ramme blandt andet Omoijuanfo (med hvem man også må forvente at samarbejdet bliver bedre, når backen lærer den nye angribers løbemønstre og servicebehov at kende).

Deltag i diskussionen


Du skal være logget ind, for at kunne kommentere.


 • mp80
 • mp80   1 måned(er) siden   

 • En Riveros i form er virkelig god, men han virker ligesom mange af de øvrige til at løbe tør for energi alt for hurtigt og så daler niveauet kraftigt.
  1 enig
   
  • @mp80 på nuværende tidspunkt virker det til at hele holdet løber helt tør for energi efter 60-65min, nogen endda tidligere.
   Vi så i en kamp mod fck, at vores spillere lå med kramper, det til trods for at fck var holdet der havde spillet Europæisk fodbold i midtugen, jeg skal ikke gøre mig på klog på hvordan vi træner, men noget virker til at være for dårligt, når vi cardio præstere så markant lavere end vores modstandere gør på nuværende tidspunkt.
   4 enige · 1 god kommentar
   
  • lusk
  • lusk   16 dage siden   

  • @mp80 Enig, men kan der ligge noget taktisk i hans placeringer på banen? Tænker, at hans udgangspunkt måske er ændret lidt i takt med at vi spiller juletræsformation med Vallys ankomst.

 • 3 indlæg til Ohi. Det var ikke meget. Hans Skud for håbløse positioner får jeg lange løg af. En træner burde slå hårdt ned på dette!

  Relationen mellem Vallys og Riveros burde være et stort fokus område for NF. Man kunne lave en meget farlig venstre side. Og jeg har store forventninger til dette.
  2 enige · 1 god kommentar

 • Det er muligt at han er nøglen offensivt, men defensivt er han intet mindre end håbløs.

 • Gad vide om Blas stadigvæk har sproglige udfordringer, som igen begrænser hans spil?


 • Seikers
 • Seikers   1 måned(er) siden   

 • Jeg er meget udfordret om Blads og et spildt potentiale indtil videre:

  1. Han holder ikke fart, når han er spillet 1:1. Han går helt ned i fart, og laver et par samba moves, og imens kommer der opbakning på, og resten af forsvaret kommer på plads. Nogle gange har jeg på fornemmelsen, og han venter på opbakning, så kan kan vise, at han kan sætte 2-3 mand. Han har rigeligt med teknik til at sætte angrebet ind hurtigt på eller lige efter 1. berøring.

  2. Jeg har ham (måske sammen med Radio) mistænkt for at se for meget NFL med popcorn og Cola søndag aften. Bolden skal ikke over overliggeren, men inden for rammen - Det hedder målet. Hans teknik forpligtelser til at kunne ramme målet. Især med Oki inden foran til at kunne score på affald fra en målmand, som ikke kan holde den.

 • Man burde kunne få mere ud af ham. Og han burde selv komme med noget mere i betragtning af de fine evner, som han har

 • Jeg ville hellere stille spørgsmålet, nu vi spiller med en 4 back kæde. Er Blas løsningen i defensiven, er han god nok syd for midterlinien....? Jeg synes det ikke - hans spil er for impulsivt og chancebetonet og luftspillet helt fraværende.Jeg synes han skal sælges til januar...!
  1 enig
   
  • 19Magic64
  • 19Magic64
   Betalende bruger
     1 måned(er) siden   

  • @Rasmus Stephansen Han er den bedste og vel næsten den eneste venstre back, vi har haft siden Durmisi forlod os i 2016, og så vil du sælge ham?

  Se 3 flere kommentarer


 • Her er nøglen:
  Hermansen
  Heggheim Maxsø Tschiembe
  WASS Radosevic Vallys Blas
  Hedlund Kvistgaarden
  Ohi
   
  • @Michael Hansen 3 ud 4 spillere i vores bagkæde
   passer bedre ind i 3-5-2. Jeg så gerne NF gå tilbage til 3-5-2.Jeg må dog indrømme at jeg savner Greve i din startopstilling.

  Se 1 flere kommentarer

 • LJS
 • LJS   1 måned(er) siden   

 • Passer Blas Rivereos ikke bedre som venstre wing-back, i en 3-5-2 system?...
  Et system der også passer A. Maxsø bedre.
  Er ikke ubetinget fan af 4-4-2/ 4-3-3.


 • Er humlen ikke at NF - af årsager der vanskeligt forstås - insisterede på at spille med 4 spillere i bagkæden på trods af at både Gammelby, Blas og Maxsø var/er bedre i en 3-5-2.. Hverken Gammelby eller Blas har deres styrke i det defensive, men man formåede ikke at bygge systemet op til at de kunne komme i spil til at lave indlæg - de bruger groft sagt alt for lang tid nede i forsvaret, hvor de i øvrigt ikke er særligt gode.

Relaterede nyhederMest læste nyhederMest kommenterede nyheder

KØB VORES KOPPER, BØGER OG PLAKATER