Blas Riveros
Foto: Teis Markfoged ©
NYHED

Analyse: Er Riveros nøglen i offensiven?

 
Den sydamerikanske back har siddet, når han ikke har været skadet, tungt på pladsen som venstreback hos Brøndby. Men som efteråret er skredet frem er produktiviteten hos backen dalet, og de seneste kampe har afsløret hvordan de blågule ganske simpelt får for lidt ud af Riveros. En af nøglerne til at kickstarte den offensive produktion findes i venstre siderum hos Blas Riveros.

  • Blas Riveros
  • Kasper Pedersbæk
   3. november 2022 - Klokken 03:55
 • Kasper Pedersbæk
 • Kasper Pedersbæk
  3. november 2022 - Klokken 03:55

Produktiviteten er ikke god nok. 0 mål og 0 assist står Blas Riveros noteret for hos Wyscout i indeværende sæson efter 869 minutters Superligafodbold fordelt på 9 kampe. Og kigger vi på de underliggende parametre - og vurderer potentialet, så siger tallene samlet 0.22 xG og 0.51 xA, ikke tal der fordrer et potentiale for utappede mængder af mål og assists.

Hvorfor får Brøndby ikke et højere udbytte af den driblestærke back? Han bliver ikke sat nok i scene i de zoner af banen hvor det er mest fordelagtigt, og han vælger de forkerte løsninger.

Sammenligner vi de to første kampe i sæsonen med de efterfølgende 7 Riveros har spillet, så er det gået fra 4 skudassist til 1 i, fra 6 progressive løb med bolden pr kamp til under 2 - og fra 9 indlæg med en modtager til 7 indlæg med modtager. Læg dertil 12 skud i sæsonen med blot 8.3% inden for rammen.

Skud på mål

Blas Riveros har en tendens til at vælge dårlige skudlokationer. For få gange bringer han sig selv i en position der er værdi i at skyde fra, og for ofte foretager han et skud fra positioner med meget lav værdi. Et kig på Riveros' shotmap fortæller en grum sandhed in mente den samlede xG for backens 12 skud er 0.22!

Kasper Pedersbæk © All rights reserved

Trænerteamet skal have skolet backen i at tage færre skud, og blive dygtigere til at bringe sig i positioner hvorfra det giver mening at foretage skuddene. Af de 12 skud er ikke et med en xG over 0.06!