Sean Klaiber
Foto: Teis Markfoged ©
NYHED

Analyse: Klaiber på backen giver Brøndby en ny dimension

 
Et øjeblikkeligt hit. Så kort kan transferen af Sean Klaiber beskrives. Hollænderen, hentet i hjemlandets Utrecht, har vist sit værd på Vestegnen, i denne analyse sætter 3point.dk ord på den nye højre back.

    • Sean Klaiber
    • Kasper Pedersbæk
      7. december 2023 - Klokken 05:30
  • Kasper Pedersbæk
  • Kasper Pedersbæk
    7. december 2023 - Klokken 05:30

ANALYSE-SPONSOR: 3point.dks venner

Vil du have mere analyse fra Kasper Pedersbæk? Så meld dig ind i 3point.dks venner og støt os med et månedligt eller årligt beløb. På den måde sikrer du, at vi fortsat kan levere så meget analyse, som vi gør. MELD DIG IND HER.

Brøndby hentede Sean Klaiber i Utrech kort før transfervinduet lukkede i sommeren 2023. Hollænderen kom til Danmark efter en karriere, der hidtil udelukkende havde fundet sted i hjemlandet, hvor han blandt andet havde været forbi storklubben Ajax, inden han igen var i ungdomsklubben Utrecht.

Spørgsmålene der presser på

Men hvad er det, der på den korte bane har gjort Sean Klaiber til en succes i Brøndby? Hvilke kvaliteter og egenskaber bringer hollænderen til banen?

Ligasammenligning og rivalerne til pladsen

Sammenligner vi Sean Klaiber mod de øvrige højre (wing)backer i Superligaen får vi et indblik i, hvilke kompetencer hollænderen excellerer i på banen.

Kasper Pedersbæk © All rights reserved

Grafikken illustrerer hollænderens performancedata sammenlignet med lignende spillere i Superligaen, og skal aflæses således, at desto højere en percentil han performer i, desto højere rangerer han i nævnte kategori.

Da Brøndby hentede Sean Klaiber til klubben havde de allerede et par spillere i form af Kevin Mensah og Sebastian Sebulonsen, der ligeledes opererede med et udgangspunkt som højre (wing)back, og begge havde spillet 500+ minutter i sæsonen 2022/23 i Superligaen for de blågule.

Sammenligning med Sebastian Sebulonsen:

Kasper Pedersbæk © All rights reserved

Sammenligning med Kevin Mensah:

Kasper Pedersbæk © All rights reserved

Performancedata fortæller på de to ovenstående grafikker, hvilke forskelle der er på Klaiber og konkurrenterne på pladsen, dataen på Mensah og Sebulonsen er fra 2022/23 sæsonen.

Den oplagte wingback

Brøndby har i Sean Klaiber fået en ideel spiller til pladsen som højre wingback in mente det skillset hollænderen har bragt til klubben, om end der dog stadig er downsides til de åbenlyse upsides han har med i bagagen.

Sammenlignet med Kevin Mensah og Sebastioan Sebulonsen er det tydeligt, hvor forskellig Klaiber er fra dise i det output han leverer på banen.

Han udrangerer fuldstændigt de to øvrige spillere på parametre som npXG, mål, skud, progressive afleveringer, deep completed indlæg, nøgleafleveringer og boldberøringer i modstanderens felt.

Hvor Mensah og Sebulonsen oftere driver bolden frem ved fødderne, er Klaiber en pass and move back, der afleverer og så indtager en ny position.

Pass and move. En nøgleegenskab for Klaiber er hans kvalitet i pasningsspillet, og villighed til øjeblikkeligt at indtage en ny position i en ny zone efter at have sluppet bolden. Er fremragende til at åbne spillet op for sine holdkammerater.

Kasper Pedersbæk © All rights reserved

Løbevillighed. Han er fremragende til at åbne banens bredde for sine holdkammerater, hvor Klaiber er dygtig til at tage de lange offensive løb, der giver muligheder for boldholderen i halv- såvel som siderum.

Kasper Pedersbæk © All rights reserved

Pasningsspillet. Han har roen og de tekniske egenskaber til også at kunne være en faktor på denne front.

Indlæg. Med over 4 indlæg i snit pr 90 er hollænderen en faktor i det offensive spil, hvor han er en dobbelttrussel, i det han både kan sætte sine holdkammerater op via indlæg eller selv blive sat op.

Offensiv produktion. Med 0.20 npXG i snit og mere end et skud er Klaiber en solid bidragsyder i offensiven.

Aggressiv i duellerne. Klaiber er fremadrettet og aggressiv i sit presspil. Går gerne højt i banen for at vinde bolden.

Kasper Pedersbæk © All rights reserved

Risikovilligheden kan give bagslag. Netop det at Klaiber går aggressivt i pres, og gerne søger den tidlige og høje generobringer kan også være hollænderens akilleshæl. Især hvis han bliver spillet i bagrummet, det kræver en del opmærksomhed fra den højre yderstopper.

Kasper Pedersbæk © All rights reserved

Ovenfor omtalte risikovillighed kan fra tid til anden resultere i nogle dueller, hvor Klaiber bliver for ivrig, og bliver slået i den direkte duel.

Kasper Pedersbæk © All rights reserved

Kasper Pedersbæk © All rights reserved

Lederskab. Hollænderen har i sin første tid i Brøndby vist sig som en leder og indpisker på banen, hvor han med sin arbejdsomme og utrættelige stil har været en inspiration for holdkammeraterne.

Opsummering

Sean Klaiber er ikke en driblende back, der slår sin modstander 1-vs-1 på driblingen, men en hurtig back, der via kvikt og præcist pass and move flytter bolden hurtigere videre og med det samme indtager et nyt rum. Han er dynamisk og aggressiv i spillet mod bolden, hvor hans villighed til at presse højt fra tid til anden dog kan give bagslag og åbne rummet bag ham, hvis han bliver slået i den tidlige duel.

Hollænderen giver Brøndby en ny dimension, hvor han giver de blågule en ny offensiv trussel i højresiden. Offensiven kan bredes ud og Brøndby har en trussel bredt i hver side på banen, hvilket gør det sværere for modstanderne at forholde sig til en bred trussel.

Han har vist sig at være en elite back i Superligaen, hvor han dominerer offensivt for Brøndby og passer perfekt ind i den lidt mere frie / offensive rolle som wingback frem for som traditionel back i en firemandsbagkæde.

Sean Klaiber har været en kvalitetstransfer for Brøndby.





Deltag i diskussionen


Du skal være logget ind, for at kunne kommentere.


  • Peps
  • Peps
    Betalende bruger
      7. december 2023   

  • Det har virkeligt været en fornøjelse, at få ham på holdet. Specielt når vi spiller med
    3 centerbacks er det ekstra vigtigt med "rigtige" wing backs. Forlæng gerne asap.
    4 enige

  • Saesonkort
  • Saesonkort
    Betalende bruger
    Top kommentator
    Top enige
      7. december 2023   

  • Jeg er helt vild med Klaiber og han er den type spiller som får mig til at glemme alt om MasterClass. Den eneste downside er vel, at vi kun har skrevet 2 år med ham, uden option på et 3 år.
    3 enige
     
    • Kepgar
    • Kepgar   7. december 2023   

    • @Saesonkort han har været ud og sige at han er vild med klubben og at ham og
      familien er rigtige glade i Danmark. Samtidig er han oppe i årene, hvilket gøre ham mindre attraktiv for de større klubber da der ikke ville være det store videre salg i ham.

      Man kan håbe at alt dette gøre at han vælger at blive et par år mere i Danmark og Brøndby.
      3 enige

  • Kepgar
  • Kepgar   7. december 2023   

  • Han har været en klassespiller og håber på flere af hans kaliber kommer til i sommervinduet.
    Et af årets bedste køb
    4 enige

---

  • Det at have ham, samt Divkovic på den modsatte side har løftet holdet mest i det seneste transfervindue, derefter Rasmussen, som er klart den bedste centrale forsvarspiller.
    2 enige




Relaterede nyheder



Mest læste nyheder



Mest kommenterede nyheder