Foto: Teis Markfoged ©
NYHED

Analyse: Kunsten at score i undertal - aflevering og bevægelse

 
Brøndby scorede sejrsmålet mod FC Midtjylland til trods for de blågule var i undertal. Lær mere om opskriften bag undertalsmålet i denne analyse.

  • Kasper Pedersbæk
   22. februar 2024 - Klokken 08:40
 • Kasper Pedersbæk
 • Kasper Pedersbæk
  22. februar 2024 - Klokken 08:40

ANALYSE-SPONSOR: 3point.dks venner

Vil du have mere analyse fra Kasper Pedersbæk? Så meld dig ind i 3point.dks venner og støt os med et månedligt eller årligt beløb. På den måde sikrer du, at vi fortsat kan levere så meget analyse, som vi gør. MELD DIG IND HER.

Brøndby scorede sejrsmålet søndag aften mod FC Midtjylland til trods for de blågule var i undertal 10 mod 11 efter Henrik Heggheims røde kort. Og målet kom ikke engang efter en standard, men efter et regulært gennemspillet angreb, hvor bolden startede på egen halvdel, og over de efterfølgende 32 sekunder nåede forbi ikke færre end 7 Brøndbyspillere (flere kom på bolden to gange i opbygningen) fordelt på 12 afleveringer inden Ohi Omoijuanfo satte foden på bolden og scorede målet.

Tålmodighed er en dyd - afleverering og bevægelse

En lang bold i dybden ned mod Jonas Lössl. Reelt set tabt. Men Ohi Omoijuanfo lægger arbejdet i det, presset dybt for at FCM-keeperen ikke skal få ro til at sætte et opspil i gang fra egen bagkæde. Bolden bliver derfor i stedet clearet op mod midten af banen.

Kasper Pedersbæk © All rights reserved

Jacob Rasmussen samler bolden op, afleverer den frem til Marko Divkovic, der i første omgang dribler bolden frem, men tålmodigt vælger at træde på den og aflevere retur til Jacob Rasmussen. Stopperen bliver klodset nedlagt af en FCM-spiller, der stempler Rasmussen ind på anklen i samme sekund han (Jacob Rasmussen) afleverer bolden frem til Divkovic igen (der nu har fået pladsen til at drive bolden frem).

Divkovic finder Mathias Greve, der har taget nok et løb og er kommet på bagsiden af FCMs midtbane. Herfra driver Greve bolden frem.

Kasper Pedersbæk © All rights reserved

Mathias Greve finder Sean Klaiber, der har skudt frem fra sin position mod bolden som yderstopper, og nu er fremme i det centrale rum som support til midtbanen. Klaiber kommer på bolden, driver den ud mod højre, hvor Vallys er på vej til at søge helt bredt.

 • Vallys trækker i FCM-spilleren Paulinho med bredt
 • Mathias Greve fortsætter sit løb frem og trækker ligeledes i FCMs centrale organisation

Kasper Pedersbæk © All rights reserved

Så mens Paulinho er blevet lokket med helt ud i siderummet på Vallys, så fjerner Mathias Greve med sit løb den FCM-spiller, der ellers lukker det centrale rum.

Det betyder at der i den efterfølgende sekvens sker flere ting, der er med til at nedbryde FCMs organisation:

 • Paulinho går højt på Vallys og åbner rummet bag sig
 • Greve angriber rummet bag Paulinho, det tvinger Gigovic til at droppe ned og forsøge at lukke det ned
 • Simsir står og kigger på Vallys, der nu er på bolden, Klaiber udnytter det og løber med et underlag (indenom i stedet for udenom) i ryggen på ikke færre end 3 (!!) FCM-spillere, der står og glor fodbold
 • Klaiber får bolden, Greve kan løbe fri

Kasper Pedersbæk © All rights reserved

Det åbner i sidste ende op for at Greve kommer fri på siden og kan centrere afleveringen mod Suzuki, der ufrivilligt får "afleveret" fri til Omoijuanfo, der scorer.

Kasper Pedersbæk © All rights reserved

Nøgleordene er bevægelse for boldholderen

32 sekunder i et etableret angrebsopbygning som undertalshold! Affødt af et godt første pres fra Ohi Omoijuanfo til efterfølgende 12 afleveringer fordelt ud på 7 Brøndby-spillere! Overvej lige at kun Patrick Pentz, Rasmus Lauritsen og Daniel Wass var de ENESTE Brøndby-spillere, der ikke rørte bolden i optakten til målet!

Scoringen kom efter simpel aflevering og bevægelse. Hver gang havde boldholderen flere holdkammerater omkring sig, der løb i nye rum og trak i FCM.

Formidabelt opbygning i undertal.

Deltag i diskussionen


Du skal være logget ind, for at kunne kommentere.


 • Synes det der kendetegner målet, er at Ohi formår at være i boksen og det er glædeligt at se

  Suzuki får masser af ros, man siger i podcasten, at det er hans bedste kamp for os.

  Det er jeg ikke enig i, han arbejdede godt, men den tilbageaflevering ville normalt koste et mål.

  Hans kæmpe afbrænder lige foran mål, er ikke godt nok som angriber. At Wass i en anden episode tager bolden fra ham, er ikke ok af så erfaren spiller som Wass

  Suzuki kæmpede godt, ros for det men synes han havde et par uheldige udfald. Som kunne have kostet os point.

  En spiller vi tit glemmer i sejre og ros og mig måske er den største årsag til vores succes og point høst, er Jacob Rasmussen.

  Gå man hans stats igennem, så i de 3 kampe, at han ikke har spillet for os i vores sæson, er der scoret over dobbelt så mange mål imod os.

  Rasmussen er en stor årsag til vores succes, synes han bliver lidt glemt, han er den bedste forsvarsspiller, vi har haft i mange år i BIF.

  Ham skal vi være glade for, og forhåbentlig i mange år endnu. Ohis reaktion ved målet undre mig, for som anfører på banen, og viceanfører normalt.

  Så skal du sætte holdets behov, før dine egne som spiller, sådan agere en sand leder.

  Men vi er alle mennesker, og glædeligt at se Ohi tilbage som vi kender ham, ser frem til han kommer igang.

  Håber Bundgaard snart kommer i spil, for tror det vil gavne Ohis boks spil væsentligt.

  Vi har set 3 assist i hans preseason og det er på 3 kampe uden spille fuldtid
  1 enig
   
  • @GARFIELD en forkert (meget forkert) aflevering, og en brændt chance, udover dette gjorde Yuito absolut alt rigtigt i denne kamp. Halt holdte sindsyg godt på bolden, tog mega mange hidsige løb frem og tilbage i banen, dækkede godt af defensivt. Han var en konstant trussel offensivt selvom han var trukket helt tilbage i banen.

   At du bedømmer han fra en fejl som kunne have kostet, og en brændt chance, er mig uforstående. Men hver sin mening selvfølgelig. :)
   6 enige · 6 god kommentar

  Se 4 flere kommentarer
Relaterede nyhederMest læste nyhederMest kommenterede nyheder