Ohi Omoijuanfo
Foto: Teis Markfoged ©
NYHED

Analyse: Omoijuanfos udfordringer afspejles i Brøndbys spildesign

 
Den norske angriber har blot scoret tre gange i åbent spil gennem efteråret 2023. 3point.dk har zoomet ind på Omoijaunfos udfordringer, og stiller spørgsmålet om det påvirker nordmandens fremtid på Vestegnen?

    • Ohi Omoijuanfo
    • Kasper Pedersbæk
      16. januar 2024 - Klokken 12:27
  • Kasper Pedersbæk
  • Kasper Pedersbæk
    16. januar 2024 - Klokken 12:27

ANALYSE-SPONSOR: 3point.dks venner

Vil du have mere analyse fra Kasper Pedersbæk? Så meld dig ind i 3point.dks venner og støt os med et månedligt eller årligt beløb. På den måde sikrer du, at vi fortsat kan levere så meget analyse, som vi gør. MELD DIG IND HER.

Fem mål. Det er facit for Ohi Omoijuanfo i efteråret. To af dem på straffespark. Det efterlader tre mål i åbent spil. En skarp kontrast til sæsonen forinden, hvor scoringssnittet var på den anden side af 0.50 mål pr. kamp.

Det store spørgsmål?

Det leder til en naturlig evaluering af den norske angriber, hans rolle i Brøndby og fører også til en række spørgsmål, denne analyse søger svarene på. 

Er Ohi Oimoijuanfo i scoringskrise?
Er det tilfældet, skyldes det så manglende kvalitet hos angriberen selv eller er det noget strukturelt i Brøndbys spil?
Skal det have konsekvenser på den lange bane for Omoijuanfos plads i Brøndby?

Data

Nedenfor findes grafikken, der illustrerer Ohi Omoijuanfos performancedata i de to sæsoner nordmanden har spillet for Brøndby.

Kasper Pedersbæk © All rights reserved

Hvad fortæller det os?

De fundamentale ændringer i Omoijuanfos præstationer kan koges ned til to ting:

  • En markant lavere volumen af skud pr 90
  • Oplever at komme til en voldsomt lavere xG pr 90

Det er ikke raketvidenskab, det lavere antal af skud og lavere produktion af xG medfører et naturligt dyk i antallet af scorede mål. Omoijuanfo oplever en helt reel scoringskrise, med baggrund i at han ikke har det samme materiale at arbejde med. Hvad Omoijuanfo har oplevet er en stigning på en række andre offensive parametre:

  • Chanceskabende afleveringer (xA)
  • Flere boldberøringer i feltet
  • Driver bolden flere gange fremad banen
  • Flere key passes

Det er også bemærkelsesværdigt, hvordan nordmanden også har set sin andel af modtagne afleveringer stige i indeværende sæson.

Performancedata fortæller om en ændring i Omoijuanfos spil, han kommer mere og tidligere på bolden end sæsonen forinden.

Brøndbys spildesign koster Omoijuanfo

Der er flere årsager til Omoijuanfos udfordringer, men alle med den samme fadder. Brøndbys spil er i sæsonen 2023/24 designet på en måde, der udfordrer den norske angribers kompetencer.

I denne sæson spillede Brøndby med højere possession, flere afleveringer og flere afleveringer pr. boldbesiddelse.

  • Omoijuanfo scorede i 22/23 13 mål, to på straffespark og 11 i åbent spil. Alle 11 var på førsteberøringen!
  • De assisterende spillere til målene var Vallys (4), Hedlund (3), Wass (2), Kvistgaarden (1), Evjen (1), straffespark (2)

Udfordringerne for Omoijuanfo kan delvist tillægges den føromtalte ændring i spillestilen, hvor Brøndby har mødt flere etablerede, pakkede modstandere, der har fyldt feltet. Brøndby spiller mindre direkte og med flere etablerede boldbesiddelser. Det giver Omoijuanfo flere sekvenser på bolden væk fra feltet, og færre boldbesiddelser, hvor han bliver sat op til en afslutning på førsteberøringen.

Kasper Pedersbæk © All rights reserved

Læg dertil salget af Simon Hedlund, der tegnede sig for tre assists til Omoijuanfo forrige sæson, ligesom Nicolai Vallys har set sin rolle ændret fra at være en spiller, som kom på bolden tidligere i angrebsopbygningerne til at være en spiller, der langt hyppigere har foden på afslutningerne.

Kasper Pedersbæk © All rights reserved

Syv af oplæggene til Omoijuanfos mål har været signeret Hedlund eller Vallys.

Kasper Pedersbæk © All rights reserved

Fremtiden for Omoijuanfo

Brøndby bruger i 2023/24 ikke Ohi Omoijuanfo til det han er bedst til. Nordmanden er en 9’er, der skal fødes afleveringer i feltet. Han skal sættes op til førstegangsafslutninger.

Det gør ikke Omoijuanfo  til en dårlig spiller. Men Brøndby skal finde en vej frem for angriberen, den nuværende er ikke funktionel, den koster skud og xG - og i sidste ende mål. Det er ikke fordi Omoijuanfo ikke kan score eller konvertere sine skud, de mangler bare i samme volumen som tidligere.

Der er to veje fremtiden kan gå for Ohi Omoijuanfo:

  • En transfer væk fra Brøndby i sommerens vindue, hvis ikke Brøndby får bragt skuddene tilbage til Omoijuanfo. Det giver ikke mening at have en højtlønnet angriber på kontrakt (der i øvrigt udløber sommeren 2025) uden at spille på hans kompetencer
  • Tilvirke spillestilen og tweake Omoijuanfo ind som en skudtager igen. Hans kvaliteter fejler intet, 10 års konvertering af sin xG taler sit sprog

Det er ikke nødvendigvis den rigtige løsning at skille veje med Ohi Omoijuanfo, men hvad der er den rigtige løsning skal den sportslige ledelse i Brøndby finde ud af i det kommende forår.





Deltag i diskussionen


Du skal være logget ind, for at kunne kommentere.


  • GARFIELD
  • GARFIELD
    Top kommentator
    Top gode
    Top enige
      16. januar 2024   

  • Handler ikke kun om han bruges forkert.

    Ohi har i flere situationer været uskarp, så på trods af jeg er kritisk overfor Jespers tilgang til vores offensiv

    Bære Ohi også en stor del og det meste af ansvaret selv, kunne en ide være at bruge Wass som anfører.

    Så Ohi kan holde sin fokus på egne præstationer i kampene.

    For han har ok med skud på mål, men han er uskarp og tænker også 1 mål straffe i denne sæson hiver hans tal væsentlig op.
    1 enig
     
    • @GARFIELD data er uden straffemotiv (2 stk), og nej - hans volumen af skud på mål er faldet markant, deraf den faldende xG resulterende i et logisk lavere antal mål.

      Hele humlen er han bliver sat op til færre skud.
      4 enige · 3 god kommentar

    Se 4 flere kommentarer
     
    • preben
    • preben
      Betalende bruger
        16. januar 2024   

    • @GARFIELD sagen er, uanset Pedersbaeks parts indlæg, at Ohi bare ikke er god
      1 enig · 1 god kommentar

    Se 2 flere kommentarer

  • Tak for god analyse: Ohi er en god angriber, der har været i en mindre scoringskrise, men holdet skal arbejde på at sætte ham op til flere skud/afslutninger igen. Det er vel konklusionen.
    6 enige · 1 god kommentar
     
    • @Michael Hansen Hans lettere målfattige efterår til trods, så synes jeg stadig Ohi er en fantastisk angriber på SL-niveau. Så handler det bare om at bruge ham så han får sine skud. Det har han ikke gjort, og det må Brøndby jo så bare håndtere hvorvidt de vil arbejde hen imod eller man fortsætter med bare at tage det output de kan få fra ham nu...
      6 enige · 3 god kommentar

    Se 1 flere kommentarer

  • Jeg køber kun til dels det med at han ikke bliver sat ordentligt op til afslutninger. Det er rigtigt at holdet ikke giver ham mange indlæg at arbejde med. Men en topangriber i superligaen har altså også selv en aktie i at søge spillet og blive involveret der hvor det afgøres. Der syntes jeg han flakker for meget og ofte næsten agerer kantspiller. Jeg aner ikke om det er med Ohi's gode vilje eller det er JS som har instrueret ham sådan. Men for mig at se har han totalt mistet sin næse for at være på det rigtige sted. Og det i en sådan grad, at jeg ikke længere mener han er selvskreven i start 11'eren.
     
    • @Kristianbs Altså når hans skud forsvinder fra den ene sæson til den anden, så har manden vist hvordan han skal sættes op. Det skal han med indspil i feltet, hvor han er en fremragende afslutter på førsteberøringen.
      Den type angreb har Brøndby langt færre, det er i højere grad Oho der skaber plads i feltet til andenbøglen (læs: især Vallys) der kommer til skud i stedet.
      Jeg siger ikke man skal frede Ohi, men han skal også have de rette arbejdsbetingelser, ellers kan man lige så godt lade være. Og spille en anden.
      2 enige

    Se 5 flere kommentarer

---

  • 19Magic64
  • 19Magic64
    Betalende bruger
      16. januar 2024   

  • Ohi har været hyppigt scorende hele sin karriere, han kommer igennem denne scoringskrise med holdets hjælp, og bliver en vigtigt spiller for os igen!
    -forza..
    5 enige
     
    • @19Magic64 Nemlig: Du siger det! Ohi og Brøndby vil komme igen. Vi kan ikke undvære Ohis bidrag, når han er skarp. Og den streng skal holdet også have at spille på, hvis vi vil ud i Europa og med i toppen
      1 enig

  • Arenzano
  • Arenzano
    Betalende bruger
      16. januar 2024   

  • Jeg er helt enig i at der skal findes en løsning senest til sommer. Ohi var god indtil vi ændrede spillestil - men selvom jeg godt kan lide ham på mange måder mener jeg ikke at vi kan/skal indstille vores spil til at passe til de gode men ret begrænsede kompetencer Ohi har. Jeg tror det er mere sandsynligt at vi bygger videre på nuværende spillestil eller tweaker i en anden retning der stadig kræver bevægelige angribere - men lad os se. Det må JS finde ud af og konkludere på de kommende måneder - så vi har stærke spillere der passer til det vi har brug for og så Ohi kan spille for en klub der bruger ham rigtigt.
    4 enige · 4 god kommentar
     
    • @Arenzano Jeg er helt uenig. Opgaven består i at stabilisere defensiven og udvikle offensiven - og herunder finde tilbage til at sætte Ohi op til skud. Ikke kun ham, men også ham. Ohi er for god til ikke at udnytte hans forcer

    Se 1 flere kommentarer

  • Ja der er ingen tvivl om at Ohi er en dygtig angriber, som er skarp i feltet til at konvertere afleveringer til mål. Men hvis JS spillestilen ikke lægger op til at bruge Ohi der hvor han er bedst, altså i boxen, syntes jeg man bør finde en løsning hvor Ohi kan komme videre.
    1 enig

---

  • GARFIELD
  • GARFIELD
    Top kommentator
    Top gode
    Top enige
      17. januar 2024   

  • Hvad er 22 tallene, og hvad er 23 tallene på dit billede du har sat ind?

    Det er vel afgørende at kunne skelne de to tal,

  • Ohi er uanset mange gode synspunkter en proven angriber. Det blev igen bevist i sidste sæson.

    Nu har JS i en periode sat ham anderledes op, bl.a. for at tilgodese vores første preslinie. Det har kostet på målscoringen da hans VAREMÆRKE afslutninger på første berøring i feltet er udeblevet.

    Skal vi så beholde Ohi eller veksle ham med en anden type, ja det må JS og teamet definerer ud fra hvordan han ønsker spillet skal udfolde sig fremadrettet.

    Personligt mener jeg en målfarlig fysik 9´er med megen tilstedeværelse i feltet er et must
    suppleret af indløb fra kanterne og især Vallys sene ankomster, således vi får mange trusler i feltet som tvinger modstanderen til hele tiden at foretage afgørende forsvars valg.
    Jeg ser ikke OS som en fysisk afslutnings 9´er der kan afløse Ohi, så skal knægten da virkelig overraske - a la Divko.....!
    2 enige · 1 god kommentar

  • DGN
  • DGN   17. januar 2024   

  • De her analyser er fine og gode, men der er en side af spillet, der altid glemmes.

    Spillet UDEN bolden.

    For fodbold spilles ikke kun af den med bolden. Det spilles også af de 10 andre holdkammerater og hvad de gør, samt de 11 modstandere.

    Hvad jeg ser er at modstanderne er hylende bange for Ohi. Når han kommer i feltet og vi er i angreb, så trækker Ohi ofte tre spillere til sig, nogle gange endda fire. De spillere mangler så til at dække op for andre, og de kan så nemmere score. Kigger man de langsomme gengivelser af vores mål igennem, så kan man se dette igen og igen.

    Selvom han ikke har en fod på bolden, så skaber Ohi ofte det rum medspillere har brug for, for at komme til afslutninger og scoringer.

    Det er OGSÅ en vigtig spidskompetence, noget som der ikke rigtig analyseres på, men som er en væsentlig faktor i vores offensiv. Vi scorer flere mål med Ohi på banen end uden. Ganske simpelt.
    4 enige · 3 god kommentar
     
    • @DGN God iagttagelse
      2 enige

---

  • GARFIELD
  • GARFIELD
    Top kommentator
    Top gode
    Top enige
      19. januar 2024   

  • Forstår ikke denne snak om Ohi og hans tidligere meritter.

    1. Manden er ikke ung længere

    2. Hans alder er begyndt påvirke hans krop (Knæ)

    3. Fordi Agger var fantastisk i BIF og Liverpool tid, var han ikke det da han vendte hjem. Det samme med Elemander to spillere med høj høj klasse

    Så ja Ohi har helt sikkert en historik, som gør ham til en dygtig angriber. Men historien er ikke nok, hans formåen i denne sæson er været en stor nedtur.

    Han er en der skal Skånes hvis hans knæ ikke er i orden og hans alder gavner ikke et slidt knæ.

    Nu skal det lige med at det er jo ikke Italien, Frankrig, England, Tyskland, Spanien, Holland han har banket målene ind i.

    Godt forstå man synes han er en effektiv angriber, men det er også i ligaer som er under den danske liga i min verden

    Håber han kommer tilbage til sidste sæsons formåen, men desværre tror jeg hans alder er imod ham med hans knæ




Relaterede nyheder



Mest læste nyheder



Mest kommenterede nyheder