Foto: Kasper Pedersbæk ©
NYHED

Analyse: Resultatet var ligegyldigt, præstationen var overvejende dårlig

 
Brøndby spillede fredagaften den sidste testkamp på træningslejren i Portugal, da de tabte med 1-3 til svenske IFK Göteborg.

  • Kasper Pedersbæk
   10. februar 2024 - Klokken 08:35
 • Kasper Pedersbæk
 • Kasper Pedersbæk
  10. februar 2024 - Klokken 08:35

Det blev til et nederlag på 1-3 mod svenske IFK Göteborg i et opgør, der reelt var afgjort inden kampuret havde rundet 30 minutter, hvor Brøndby havde indledt rædderligt og kunne se sig selv bagud med 0-3.

Udfordringer og manglende løsninger

Det stod hurtigt klar, at Brøndby mod IFK stod over for to gammelkendte udfordringer:

- En modstander der klemte sammen centralt i et forsøg på at lukke det centrale rum og forcere bolden ud på siderne
- En dybt placeret organisation at spille mod, hvor der ikke blev efterladt megen bagrum at spille i for Brøndby

Kasper Pedersbæk © All rights reserved

Svenskerne var meget opmærksomme på at lukke kanalerne ind mod midten til Wass ned, i stedet lod IFK ofte Josip Radosevic stå som den frie mand (især fordi han gerne ville trække ned på forsiden af IFKs pres) med bolden i fødderne eller lade Brøndby spille bolden rundt i bagkæden.

Kasper Pedersbæk © All rights reserved

I øvrigt pressede IFK periodevis med den boksstruktur på midtbanen (2 x 10ere og 2 x 8ere) som Brøndby selv har søgt benyttet en del i preseason.

Spillet blev, også influeret af en forfærdelig bane, slet kke hurtigt nok til at flytte svenskernes organisation, så Brøndby kom aldrig tilstrækkeligt rundt om eller bagved IFK.

Det vi ikke fik set

Af den årsag var der også en række elementer i spillet, som Brøndby aldrig fik til at fungere:

- Mellemrumsspillerne (Vallys og Suzuki) blev aldrig sat i scene
- Omoijuanfo blev sporadisk fodret med indspil (og ja, han missede også DEN tværpasning til en oplagt scoring)
- Wass blev limiteret i hans playmaking, og skulle virkelig arbejde for at komme på bolden
- Wingbackerne blev ikke sat tilstrækkeligt op
- Patrick Pentz blev aldrig et aktiv i opspillet

En faldgrube for Brøndby er, hvis de i opspillet ikke får skubbet tilstrækkeligt frem fra bagkæden, en udfordring omtalt så sent som i seneste afsnit af 3point.dks podcast halvrummet. Som vist på grafikken nedenfor ender Brøndby med i situationen at have 4+1 mand på forsiden af IFKs organisation. Det er spild af spillere!

Kasper Pedersbæk © All rights reserved

Brøndbys helt store udfordring var at få flyttet bolden hurtigt nok fra opspil over midtbanen til afslutning. Når Wass blev lukket ned forsvandt linket mellem bagkæden og de offensive spillere. Brøndby manglede en overgang centralt på banen.

Resultat var ligegyldigt, præstationen var dårlig

En ting er resultatet, noget andet er præstationen i en kamp. Resultat igår var jeg groft sagt ligeglad med. Præstationen og det taktiske udtryk var langt vigtigere.

Ja, lad det være sagt med det samme. Præstationen var langt overvejende dårlig. Det blev bedre efter pausen, hvor Brøndby trykkede IFK længere tilbage og også fik skabt flere muligheder. Men rigtig kønt blev det aldrig.

Kasper Pedersbæk © All rights reserved

Det var ikke en kamp, hvor Jesper Sørensen kunne se på sit mandskab og være tilfreds med det der blev leveret. Dertil var der for mange ting, der ikke fungerede.

Kampen kan tjene som rettesnor for, hvilke udfordringer og faldgruber der er for holdet, og være en vigtig reminder for, hvilke til- og fravalg der påvirker forskellige dele af holdets udtryk.

Nej, alting står og falder ikke med en dårlig indsats i en træningskamp, men Jesper Sørensen har forhåbentlig fået nogle svar til sine overvejelser.

Deltag i diskussionen


Du skal være logget ind, for at kunne kommentere.


 • Tydeligt at JS ikke formår at ændre på de fejl han selv begår. Når alle så tydeligt kan se det ikke fungere, hvorfor ændre man så ikke på tingene?

  Spillet blev først lidt bedre da modstanderen trak sig lidt tilbage.

  Man så hvorfor Klaiber ikke skal spille centralt i forsvaret, han manglede i højre side.

  Rado skulle være skiftet ud længe før, endnu bedre slet ikke være på banen fra start.

  Hvor var plan b?
  2 enige · 2 god kommentar
   
  • @olemartin.dk da det var en træningskamp har man vel fortsat med de startende på midtbanen for at se om man kunne korrigere eller rette noget så Wass- Rado kom til at fungere. Resultatet af kampen er jo i sig selv ikke vigtigt. Det Jesper formodentlig kan konkludere er, at hvis vi skal spille som vi gerne vil, er vi nødt til at sætte boldspillere ind. Alves ( som vel sad ude med en skade? ) i stedet for Lauritsen, og Nartey/Greve på midten. Klaiber - SEB konstellationen i højre siden synes jeg nu godt kan være spændene, hvis SEB finder sit topniveau frem som han indimellem har vist.
   2 enige

  Se 1 flere kommentarer

 • Per Pøl
 • Per Pøl
  Betalende bruger
    10. februar 2024   

 • God analyse. Vi ved jo at når Wass lukkes ned og vi spiller med Rado så fungerer det ikke fremad banen.
  Desuden forstår jeg ikke at Divko ikke blev sat mere i scene. Han stod ofte helt fri og virkede som om at vi mest søgte opspil i højre side og det lykkedes kun sjældent

 • Efter en pre-season præget af jubeloptimisme og gulddrømme tror jeg, at det er en god ting at vi lige kom lidt ned på jorden i denne ligegyldige kamp. Hellere vise middelmådig leverpostej frem nu fremfor mod FCM.
  5 enige · 3 god kommentar

---

 • Perfekt kamp til at give et wakeup call. Vi har været gode, men er langt fra perfekte. Nu har man chancen for at have en hel uge til at rette op og til at finde løsninger både i forhold til opstilling og positioner. Især positioner ved forskellige modtræk er jo interessant.

  Jeg anerkender en dårlig bane, men der er ingen undskyldninger for at give den noget mere power rundt i bagkæden, så de ikke har en mand lige i masken, når bolden endelig kommer frem. Den manglende bredde kan også ses på to af billederne i analysen overfor.

  Når bolden er hos Rasmussen står Kleivert meget tæt på den vertikale midten - Skal han ikke bevæge sig i en h........ fart længere til højre for at gøre presset sværere for modstanderne? De må vel stole på, at de ikke mister den i bagkæden, når vi kører den rundt på den måde, så han pludselig skal være sikringsspiller.

 • Det skal siges jeg slet ikke overordnet ser hverken udviklingen eller arbejdet i preseason som værende på vej den forkerte vej, kampen mod IFK var en kindhest - og var fint med lige at få påpeget de sider der stadig skal udvikles (eller stagnerer man også over tid). Men man skal heller ikke tro alt er i ruiner og det hele er lort. For heldigvis har der på den lange bane været en positiv udvikling.

  Nu skal JS & co have rettet op på - og udviklet - de svagere sider.

  Banen var satme ringe, det gjorde det ved gud ikke nemmere (uden det dog skal være en undskyldning).
  8 enige · 4 god kommentar
   
  • @kasperpedersbaek: Derfor ser jeg også kampen som god. Jeg synes altid at det er en svær mental balance på mange hold - også tophold i Europa, hvornår at man selvtillid kombineret med ydmyghed, og hvornår det stille bliver erstattet af lidt selvfedme. Derfor synes, at jeg kampen var helt rigtig til at give noget energi ind i den kommende uge, så der arbejdes benhårdt med forbedringer og ydmygheden er intakt.
   3 enige
   
  • @kasperpedersbaek

   Det er ikke kun spillerne, men også træner teamet der skal forbedre sig og gå frem.

   Synes det har set fint ud i optakten, men at han fortsat bliver ved med at bruge klaiber som højre CB og fjerner en af vores bedste på banen hvor klaiber er bedst, til en plads han slet ikke fungere i

   Det er for åndsvagt kunne man ikke prøve med andet og hvis han ikke ser andre spillere der så må han skifte til 442 indtil jordi er klar igen

   Ohi har fået meget lang snor, skulle Oscar ikke snart blive prøvet af der

   Hans fysik, teknik og afslutnings evner mener jeg har kvalitet nok.

   Afskriver ikke Ohi, men Jesper må stoppe med hele tiden spille hans sikre kort

   Hvorfor vente så længe i en trænings kamp med at skifte ud, det forstår jeg intet af
   1 enig · 1 god kommentar
   
  • @kasperpedersbaek

   Bundgaards korte indhop har allerede givet 2 assist med sig på hjørnespark

   Håber ikke at han er afskrevet til startelveren, for mig er han jokeren mod FCM. Tror han bliver en stor succes for BIF. Så må vi bare håbe, at Jesper udvikler sig og tør bruge de spillere som rent faktisk levere varen

 • Saesonkort
 • Saesonkort
  Betalende bruger
  Top kommentator
  Top enige
    10. februar 2024   

 • Ohi har udviklet sig til en skarp og stor sten i skoen. Jesper Sørensens stædige fastholdelse af Ohi og Rado bliver definerende for foråret.
  4 enige · 5 god kommentar
   
  • @Saesonkort - enig - her ligger nøglen til guldet.
   3 enige

---

 • Ja der var ikke meget der virkede, og generelt er jeg bekymret over de relativt få chancer der er skabt over de 3 træningskampe, på trods af en mere offensiv tilgang. Jeg tror virkelig kampen har givet JS og trænerteamet noget at tænke over, lige fra Ohi, Rado. Kleiber, Seb og Lauritsen. Men derudover var der ikke mange som kunne være deres indsats bekendt.
  1 enig · 1 god kommentar
Relaterede nyhederMest læste nyhederMest kommenterede nyheder