Foto: Teis Markfoged ©
NYHED

Cappis sikrede Brøndby-sejr i vildt comeback

 
Christian Cappis blev matchvinder, da Brøndby IF sent vendte 1-2 til 3-2 hjemme mod Vejle Boldklub.

  • Nanna Møller Karlsen
   17. oktober 2021 - Klokken 18:03
 • Nanna Møller Karlsen
 • Nanna Møller Karlsen
  17. oktober 2021 - Klokken 18:03

Sen søndag eftermiddag var det atter tid til fodbold på Brøndby Stadion efter en landskampspause. Brøndby IF stod over for Superligaens bundprop fra Vejle.

Thomas Mikkelsen vogtede målet for hjemmeholdet i Mads Hermansens fravær. I den anden ende af banen fik Marko Divkovic sin første start i Superligaen.

Efter en sløv og noget afventende start på kampen, fik Sigurd Rosted kampens første chance efter et fint slået frispark af Josip Radosevic, men hovedstøddet gik over mål.

Og så kom VAR i fokus. Først blev der tjekket for et muligt straffespark til Brøndby, da Kevin Tshiembe blev nedlagt i feltet, men fra VAR-vognen lød dommen, at der ikke var straffespark.

I den anden ende var det så Allan Sousa der gik i græsset efter en duel med Sigurd Rosted. Dommer Mads Kristoffer Kristoffersen blev kaldt ud til skærmen og efter et tjek pegede han på pletten. Sousa eksekverede selv meget sikkert fra pletten, og så var Vejle i front.

Brøndby blev mere tændt efter gæsternes mål og der gik ikke lang tid, inden udligningen lå i nettet. Andreas Bruus tog et godt løb i dybden og blev serviceret på fornem vis af Simon Hedlund. Bruus tøvede ikke, men sparkede tørt bolden ind bag Sten Grytebust til 1-1.

Efter udligningen havde Brøndby flere muligheder for at komme i front. Den største tilfaldt Anis Slimane, der blev spillet fri i feltet, tog bolden til sig og huggede til den, men til Brøndby Stadions store ærgrelse gik den forbi.

Vejle pressede en smule i dommerens tillægstid, men Brøndby holdt nogenlunde styr på det og holdene kunne derfor gå til pause med 1-1 på tavlen efter en uskøn første halvleg, hvor intensiteten kun blev hævet i kortere perioder.

Brøndby kom stærkt ud til anden halvleg og tilspillede sig to løse muligheder, men der blev også skudt med løst krudt. Til gengæld blev det kun værre derfra set med blå/gule briller. Vejle overtog mere og mere af initiativet og pressede hjemmeholdet længere og længere tilbage på banen.

Det gik helt galt med opdækningen for Brøndby, da Tobias Møllgard fra højresiden kunne slå et indlæg ind i panden på Lukas Engel, hvor ingen Brøndby-spillere fik markeret. Det var ikke overraskende set ud fra kampens udvikling, men alligevel. Et Brøndby-hold på hjemmebane - pludselig bagud mod ligaens suveræne bundprop. 

Brøndby skiftede et par mand, men der kom ikke rigtig noget modsvar på Vejles mål. Det kom først da Brøndby skiftede yderligere tre mand efter 80 minutters spil. Blas Riveros gjorde comeback efter et års skadespause. 

Riveros kunne notere sig for en assist, da han på fornem vis lagde bolden på tværs til Mikael Uhre, der udlignede til 2-2. Nu lå der pludselig noget i luften på Vestegnen.

Det kunne spillerne også mærke. De pressede på og pludselig dumpede bolden ned for fødderne af indskiftede Christian Cappis. Fra kanten af feltet trykkede han til med venstrebenet og kunne se bolden gå i nettet via den ene stolpe. 3-2 til Brøndby og fuldstændig ekstase efter et vildt comeback.

Vejle pressede på med en række hjørnespark til sidst i de syv minutters tillægstid, men det endte 3-2 til Brøndby og det var tre vigtige point, de blå/gule kunne sætte ind på kontoen.

Deltag i diskussionen


Du skal være logget ind, for at kunne kommentere.


 • Solz
 • Solz   17. october 2021   

 • Jeg kunne i ren eufori tænke at alt er godt nu, men yderst bekymrende at det skal være så vanskeligt at slå Vejle på hjemmebane. En betydelig åreladning, efterfulgt af et historisk ringe og uambitiøst transfervindue er først og fremmest årsagen, synes jeg. Vi får næppe en bedre økonomi lige om hjørnet, ved bare at spille med, så at vi bare løbende kan skrue op for budgettet fremadrettet klinger lidt hult.

  Det var netop i år vi havde muligheder for koefficientpoint, da vi var så heldige, at det højest overraskende mesterskab gav mindst Europe League. Store sats i starten af sæsonen, hvor man ventede med indkøb, de kostede momentum.

  Kan vi i øvrigt i fremtiden lokke store profiler til klubben, hvis vi ikke er ambitiøse? Næppe! Synes virkelig vi har pisset de muligheder mesterskabet gav os væk. Dejligt med tre point, men alt andet er skuffende. Vi er alt for afhængige af tilfældigheder.
  2 enige
   
  • @Solz meget enig i det du skriver. Men der er ikke noget tilfældigt i det. Klubbens ledelse ved hvad de gør og denne sæson blev ofret på skrivebordet inden den nærmest var begyndt. Og da CV så ikke lykkedes med sin vente strategi og fandt de berømte transferscoops, ja så var og er der dømt leverpostej over hele linien. Vi bliver ikke fast inventar i top 3 med denne transferstrategi, det kan næsten alle se. Men vi vinder da nogle kampe hist og pist og så må man bare glæde sig over det. Skal man tro de evige optimister på dette site, så blander dette hold sig i top 3 allerede i næste sæson. Det vil CV utvivlsomt give dem ret i. Vi skal bare være tålmodige ikke.
   2 enige · 2 god kommentar

  Se 3 flere kommentarer
   
  • Mik
  • Mik   17. october 2021   

  • @Solz det er der ingen der synes det er.

   Men det er tilladt at glæde sig over vi kommer igen to gange og vinder ellers er man sku lidt negativ indstillet

   Der er der ingen der synes det er perfekt men sejren og de 3 point varmer forhåbentlig på de mange og ægte bif fan der er på mediet.

   Alle kan se der er mange forbedringer der skal til, men der er også positive elementer i kampen.

   Nu må vi ikke konstant lade det negative overtage det positive for så bliver det godt nok en meget lang sæson hvis vi ikke kan engang kan glæde os på god fight og 3 point
   5 enige · 3 god kommentar

  Se 2 flere kommentarer

 • Dejlig afslutning og smukt med Riveros-assist, men panderynkerne vil ikke helt gå væk..
  3 enige · 1 god kommentar

 • Joblar
 • Joblar   17. october 2021   

 • Fedt at det blev til en sejr og at vi nu er i top6, men men men der er satme plads til massiv forbedring over hele linjen.
  3 enige · 1 god kommentar

---

 • Den 3 mands bagkæde må sgu være død nu!
  1 enig
   
  • Sunderland
  • Sunderland
   Top debattør
     17. october 2021   

  • @Ville bliv vild ! Jo og Nej Rosted-Maksø-Tchiembe fungerer ikke, Tchiembe fungerer ikke. Men Rosted-Maksø-Heggheim så altså stærke ud imod Lyon.
   1 enig

  Se 2 flere kommentarer

 • Betalende bruger
    17. october 2021   

 • Cappis skal være fast starter snart, den er ikke længere.

  Forstod ikke man starter med Rado den dårligste boldspiller af de 6ere vi har, når man viste vi kommer til at være på bolden meget.

  God kamp af Rosted som ene mand sørgede for at bolden forlod bagkæden meget af kampen.

  Dejligt med Blas tilbage og så med en assist helt perfekt.
  2 enige · 1 god kommentar
   
  • @Balalaikamel Synes Rosted var klodset og virkede panisk i sit opspil

  Se 1 flere kommentarer
   
  • @Balalaikamel hmm sjovt som du er præcis modsat af BTs bedømmelse ..her er rosted og divkovic banens dårligste og rado den absolut bedste …så i samme kamp ?
   1 enig

  Se 23 flere kommentarer
   
  • loejf
  • loejf   17. october 2021   

  • @Balalaikamel Det er så ærgerligt du ikke lægger vægt på alle de bolderobringer, som Rado udfører.
   1 enig

  Se 1 flere kommentarer

 • Betalende bruger
    17. october 2021   

 • Men forstår ikke vi skal være bagud før de kæmper igennem så presset er højt og intensivt nok
  1 enig

---

 • Lige 3 hurtige;
  Så blev en dejlig søndag
  Cappis på min nye trøje.
  Lad ham starte inde…
  4 enige

 • Det var et helt andet hold med BLAS og Cappis på banen. Man kan bare se, at der er krummer i ham Blas og sålænge han spiller, så vil det uundgåeligt blive bedre. Men Pavlovic var igen usynlig på trods af de mange minutter. Singh med færre minutter viste et par gange, hvad det er han kan og hvad der virkelig kan blive en gave for os i fremtiden, hvis vi får gjort ham mere parat til Superliga bold. For det er godt nok nogle finurlige ting den knægt kan og om et år eller 2 er der ingen som kan tage bolden fra ham. Jeg vil også lige nævne, at Anis ikke rigtig fik noget ud af sine mange forsøg idag.

  Man sagde inden kampen at man havde arbejdet på at være mere offensiv, men det lader til man kun har arbejdet med at lade forsvarerne løbe frem. Midtbanen var ikke meget værd indtil Cappis og Frendrup kom ind. Rosted var igen klodset og virker panisk i sit opspil. Og ham Mikkelsen gør mig nervøs, han er ikke alt for god.

  Men fandeme lækkert at se bolden ryge ind til 3-2 og de 3 point på kontoen!
  1 enig

 • 19Magic64
 • 19Magic64
  Betalende bruger
  Top gode
    17. october 2021   

 • Cappis er for god til at sidde på bænken..
  Pavlovic er for tandløs, til at være ham der skal vende kampene for os!!

  Mærkeligt at vi får de udfald i kampene?! Vores problemer er lige så meget mentalt, som spillemæssigt, som jeg ser det, forklaringen ligger helt sikkert i de manglende sejre!

  Så mener NF skal skifte nogle startere, som også flere er inde på, Tshiembe ligner også Bambi på glatis ved flere lejligheder, og JMG må føle sig lidt til grin, at han ikke får flere chancer..

  Ser gerne Uhre med Hedlund og Divkovic prøvet mere af, tænker der er perspektiv i den formation.
  2 enige · 1 god kommentar
   
  • @19Magic64 Og mere Singh så han kan lære det
   2 enige

  Se 1 flere kommentarer

---

 • Sikke dog en kamp, første halvleg ejer vi Vejle, kommer bagud på det tyndt straffe men vi kæmper røven ud af trussen, der var saft og kraft i tacklingerne, vi kan kun takke os selv for ikke at være foran ved halvleg, anden halvleg lignede det vi har set hele sæsonen, masser af personlige fejl og dårlig opdækning, 4 super indskiftninger fra NF redder de 3 point.
  1 enig · 1 god kommentar

 • Mik
 • Mik   17. october 2021   

 • Det er sku ikke kun lort på lort som nogen skriver:

  Vi vender at have været bagud to gange, kommer igen og igen og vinder kampen til sidst

  Ja det var ikke super kønt, og ja vi mangler også noget kvalitet på nogen poster.

  Men da positivt at se Cappis fedt indhop igen.

  Fint med kritik nogen gange, bare ikke når det kun er negativt altid. For at komme tilbage sådan er sku også kvalitet og vilje

  Og det får de min respekt for
  3 enige · 2 god kommentar
   
  • @Mik pssst de spiller mod vejle på hjemmebane …altså vejle som alle andre hold banker nærmest uden af få sved på panden
   1 enig

  Se 2 flere kommentarer
   
  • Uka
  • Uka
   Betalende bruger
     17. october 2021   

  • @Mik Jeg er fuldstændig enig med dig. Men den dommer gir mig nervøse ticks. Ham bryder jeg mig ikke rigtig om.
   3 enige · 1 god kommentar

  Se 1 flere kommentarer

 • Fortjent sejr. meeeennnn der skal fandme ikke kun spilles godt bold i 30 min ud af 90 min
  men VIGTIG sejr før kampen mod rotterne

---

 • Godt kæmpet af drengene. Dejligt at se en effektiv runde indskiftninger fra NF's side. Særligt godt at se Riveros stemple ind igen, og kan virkelig også godt unde Cappis at blive matchvinder.

  Er dog stadig lidt bekymret over, at det skulle blive så vanskelig en omgang at slå Superligaens suveræne bundprop på hjemmebane. Må håbe momentum fra denne kamp kan være begyndelsen til noget godt de næste par kampe.
  3 enige · 3 god kommentar
   
  • Mik
  • Mik   17. october 2021   

  • @Keep_Attacking enig med dig men netop det vi vinder og kommer to gange tilbage og endda ender med en sejr

   Må være noget vi kan bruge positivt for 3 point er 3 point :) men enig kønt var det ikke men godt vi vandt :)
   4 enige · 2 god kommentar

 • Men hvad fanden skal der ske før vi får et fu..... straffe, synes hver gang det er os flytter man lige grænsen og tilbage igen når det er den modsatte vej, det straffe Vejle får foræret i dag har jeg aldrig nogen sinde set dømt, og hvis vi går helt ned i de små sko ville der være mange straffe/frispark i en kamp. Så de sidste 25 min. af FCN og FCM, her blev FCN snydt for et klokkeklart straffespark begået af Dalsgaard, man må i dag godt stikke et ben i vejen for en modspiller så længe man ser uskyldig ud
  1 enig · 1 god kommentar

 • Fuzzy
 • Fuzzy   17. october 2021   

 • Stort tillykke med de 3 point - men denne kamp viser desværre langt hen af vejen vores niveau lige nu.
  Niels Frederiksen har et stort ansvar for Brøndbys præstation i dag. Vi stiller op alt for defensivt og intet fungerer de første 65 min. Flere spillere virker som om de har flere gear mere at give af. Midtbanen kan ikke sætte afleveringer sammen, så næsten udelukkende lange bolde.
  Så beslutter NF endelig at foretage ændring i formation og sætte flere tekniske spillere på banen, og straks bliver vi mere farlige og kommer til afslutninger.
  Bruus scorer et rigtigt flot mål, men for pokker hvor begge wingback`s har store mangler i det fremadrettede spil.
  Jeg har tidligere flere gange efterlyst flere 1. gangs afleveringer, men spillernes teknik er åbenbart ikke til det, da det ofte også kniber med afleveringerne efter flere berøringer.
  Lad os håbe, at spillerne er sultne næste weekend til derbyet.

  3 enige
   
  • @Fuzzy Helt enig. 3 mands bagkæden må være død nu. Det fungere slet ikke.

   Vi har i den grad truppen til at spille mere dominerende fodbold.

   Håber lyset er gået op for NF nu.

   Håber snart NF stiller skifter til 4-2-3-1 - eller noget i den retning
   2 enige
   
  • Uche
  • Uche   17. october 2021   

  • @Fuzzy - Det med førstegangs afleveringer, det kan man faktisk træne i.
   22 mand stor fodboldbane, spil til 2 store mål, de første 20 min. max 2 berøringer, herefter 15 min med kun 1 berøring pr spiller
   1 god kommentar

  Se 1 flere kommentarer
   
  • @Fuzzy jeg så gerne vi brugte Pavlovic mere med Hedlund og Uhre på sin side

---

 • Fuzzy
 • Fuzzy   17. october 2021   

 • Uvis af hvilken grund var mit ovenstående indlæg opdateret 2 gange ???

 • En forfærdelig anden halvleg. Hvordan kan vi komme så dårlige ud, når vi slutter første halvleg rimelig stærkt af?
  Det er foruroligende at:
  - Vi ikke ser bedre ud offensivt når vi lige har haft en landsholdspause til at få arbejdet med de ting
  - Vi defensivt koger rundt ved 1-2 målet og generelt tager nogle tåbelige beslutninger.

  Kampen i dag ender med at være noget af det ringeste jeg har set siden EfB kampen hvorefter Zorniger blev fyret.
  Og der er bare ingen undskyldninger. Alle mand er klar og har været det i rum tid.

  Trods alt positivt at NF prøver med 3-4-3. Og jeg synes også man kan se Divkovic har nogle kvaliteter.
   
  • Uche
  • Uche   17. october 2021   

  • @Marc Johnson - 1 -2 målet er helt og holdent Bruus der står og kigger fodbold igen

  Se 3 flere kommentarer

 • Uche
 • Uche   17. october 2021   

 • Tillykke med de 3 point. Tillykke til indskifterne der kom ind og gjorde en forskel.
  Når disse positive ting er sagt, så er der nogle skribenter herinde, der mener at det er CV og NF skyld det man ser på banen. Dette forstår jeg ikke, tag f.eks. dagens opstilling, af nye spillere ift. 24 maj 2021, var der i start 11'er 3 nye navne, nemlig Mikkelsen, Tshiembe og Divkovic, alle 3 spillere der i dag ikke faldt igennem, ellers er 8 mand gengangere, og så er det lidt spagt og blive ved med at snakke manglende relationer. Jeg tror snare der er tale om ældre spillere som ikke er kommet i gang efter mesterskabet og afgangen af Jobbe.
  Det er her jeg mener CV har fejlet ved at købe Greve han skulle i stedet have købt Mistrati da han i spillet mere ligner Jobbe ligner, har i øvrigt også en god sparkefod.
  Det var rare 3 point hvad med fremad rettet, der tror jeg at 4-3-3 vil blive vores fortrukne og 3-5-2 bliver opstillingen mod hold der meget spilstyrende, derudover håber snart at spillere som Cappis, Heegheim, bliver en del af start 11'er, Blas giver sig selv.
   
  • @Uche sjov ting Mistrati var til prøve træning i BIF men endte i Hobro så vidt jeg husker :)
   
  • Solz
  • Solz   17. october 2021   

  • @Uche Du skriver mange fornuftige ting, men at man ikke må bebrejde f.eks. CV, hvordan truppen ser ud, når der er 8 gengangere i vores start 11’er i forhold til en kamp i maj måned, så forudsætter du samtidig, at man var tilfreds med samtlige spillere fra dengang. Det er absolut ikke tilfældet, ikke fra min side i hvert fald. I øvrigt er vi på ingen måde sluppet godt afsted med at erstatte Jung og Jobbe, hvilket vel er naturligt nok. Du har selvfølgelig ret til din holdning, men synes ikke argumentet mht start 11’er holder. I øvrigt enig i det meste af det øvrige du skriver

---

 • marjan
 • marjan   17. october 2021   

 • Bum bum.. Fra starten af da Bruus lavede en skidt aflevering tilbage til TM kunne man se hvilken kamp det ville blive.

  Fint at der blev prøvet en ny opstilling af, og point for at det var med en mere offensiv tilgang. Hvad er ideel opstillingen egentlig nu hvor alle mand næsten er tilbage?

  Jeg må bare sige at det ikke virker med Uhre på kanten. Ind med Singh på den ene kant og Hedlund på den anden og så Uhre i midten. Singh og Hedlund kan sætte en mand og det er der simpelthen behov for. Så vil jeg s…. på om Singh er ung og man ikke kan ligge ansvaret over på ham men alternativerne er simpelthen for ringe.

  Kevin T kunne godt ligne en der har brug for en pause men for dælen da Rosted koksede også et par gange. Men med de tre midterforsvarer bliver det for meget sidelæns og når Rado eller andre så løber ned efter bolden jamen så mangler vi de ekstra mand fremme. Omvendt så er spørgsmålet om Blas’ defensive kvaliteter.

  Så 4-1-2-3:
  MH
  Mensah, Maxsø, Rosted/Kevin T, Blas
  Rado
  Anis, Cappis
  Hedlund, Uhre, Singh

  Men nu er jeg også bare sofatræner

  Nå men god gejst og så er vi klar til torsdag.

  O.s hvorfor holder vi ikke nogen fremme ved modstanderens hjørnespark?
Relaterede nyhederMest læste nyhederMest kommenterede nyheder