Anthony Jung
Foto: Teis Markfoged ©
NYHED

Debat: 5 Superliga-spillere med snarligt kontraktudløb, som Brøndby bør holde øje med

 
Vi har samlet fem Superliga-spillere med udløb til sommer, som Brøndby bør holde et vågent øje med.

  • Anthony Jung
  • Nanna Møller Karlsen
   5. januar 2022 - Klokken 11:03
 • Nanna Møller Karlsen
 • Nanna Møller Karlsen
  5. januar 2022 - Klokken 11:03

- Det bedste, vi nordjyder ved, er vin ad libitum og transferfrie spillere, sagde den legendariske AaB-mand Lynge Jakobsen engang. Det kan vi altså også godt lide her på redaktionen. Derfor har vi set nærmere på de Superliga-spillere, som har kontraktudløb til sommer og som Brøndby bør holde et vågent øje med.

Med kontraktudløb til sommer, om under seks måneder, kan man allerede nu forhandle med spillerne. Vi bringer her fem bud på spillere, som Brøndby bør have på radaren. De bringes i vilkårlig rækkefølge.

1. Lars Kramer, midtstopper, Viborg FF

Det som overraskede mig mest ved Lars Kramer, da jeg læste op på ham, er at han kun er 22 år. Han er moden i sit spil og har været en stor leder hos Viborgs oprykkere i denne sæson. Han kom til Viborg til 19-årig fra Groningen og har også en fortid på akademierne i Ajax og NEC Nijmegen. Ligeledes kan det nævnes, at han har spillet seks kampe for det hollandske U/20-landshold.

Kramer er stor og stærk. Måler 192 cm. i højden, men er også gode venner med bolden. Han er også relativt målfarlig, men det skal måske tages med et gran salt, for han spiller trods alt også på et hold, som er enormt dygtige på dødbolde. Tilbage i august begyndte snakken om en mulig kontraktforlængelse. Viborg vil gerne forlænge, men Kramer forholder sig mere afventende, og der er altså endnu ikke forlænget, hvorfor midtstopperen kan hentes på en fri transfer til sommer.

Blas Riveros
Ian Nielsen / Ian Foto Sport © All rights reserved

2. Mikkel Hyllegaard, angriber, OB

Den her er der sandsynligvis nogle, måske mange, som vil undre sig lidt over. I juni sidste år kom han til skade i en træningskamp, hvor han pådrog sig en korsbåndsskade. Det er altså ikke en spiller, som har været i kamp i denne sæson og som sandsynligvis heller ikke kommer det i foråret. Så der skal is i maven.

Men som type er han spændende for Brøndby. Med sine 22 år og begrænsede Superliga-gennembrud, kunne der måske ligge en ny Uhre-case gemt i Hyllegaard. Han har spillet 39 førsteholdskampe for OB og scoret syv mål. Han har en voldsom spidskompetence i sin fart. Internettet vælter sig ikke i videoer med Hyllegaard-mål, men det lykkedes da at finde et enkelt fra en reserveholdskamp.

3. Stefan Gartenmann, midtstopper, SønderjyskE

Det føles efterhånden som om Gartenmann har været med i en evighed. På trods af det er han stadig blot 24 år. Han kom til SønderjyskE fra Heerenveen i 2017 og har været en vigtig spiller for Haderslev-klubben siden. Denne sæson har ikke været på niveau med tidligere, men holdet har haft det svært.

Men det er ikke en decideret no-brainer med Gartenmann, for spørgsmålet er, hvor stort et behov Brøndby har for endnu en højrebenet midtstopper. Gartenmann ville være mest oplagt at spille som den højre stopper i Brøndbys tre-back-kæde, men den plads har Heggheim sat sig tungt på. Leder man efter en afløser for Andreas Maxsø, som kan blive solgt, ville det måske mere være en idé at kigge efter en spiller som Rasmus Thelander i AaB, som også har kontraktudløb til sommer. Men om han kunne se sig selv i Brøndby, er nok mere tvivlsomt.

Gartenmann jubler foran en ærgrende Simon Hedlund
Teis Markfoged © All rights reserved

4. Tochi Chukwuani, midtbanespiller, FC Nordsjælland

Midtbanespilleren Tochi Chukwuani er kun 18 år, men har alligevel spillet mere end 30 Superliga-kampe for FC Nordsjælland. Han er et stort talent og har en fantastisk fysik, som han kan bruge på den centrale eller defensive midtbane, men i denne sæson har han ikke været i spil for FCN, som har set andre veje. Tochi har derfor primært spillet U/19-fodbold.

Han er en spændende ung spiller med et stort udviklingspotentiale og har landskampe for det danske U/16, U/17, U/19 og U/20-landshold i bagagen. Der er nok rigtig mange klubber, der er interesserede i Tochi, men Brøndby bør også være en af dem. Hvis de blå/gule vil have hjælp til at overtale midtbanespilleren, kan de spørge hans lillebror, som spiller på U/14-holdet i netop Brøndby IF.

5. Magnus Kofod, midtbanespiller, FC Nordsjælland

Han er måske urealistisk. Måske har en svingende sæson med et svingende FCN-hold gjort ham mere realistisk. Jeg ved det ikke, men han bør selvfølgelig figurere på denne liste. Brøndbys nuværende situation i betragtning kunne han være sådan en type, som holdet mangler på midtbanen. Han kan tage temperaturen på kampene og fordele spillet. Så har han spillet 157 Superliga-kampe i en alder af 22 år.

Generelt er der lidt for lidt output i form af mål og assists, men helt klart en spiller, som ville kunne gå ind på de fleste hold i Superligaen. 

Simon Tibbling i duel med Magnus Kofod.
Ian Nielsen / Ian Foto Sport © All rights reserved

Boblere til listen: Rasmus Thelander (AaB), Jonathan Amon (FCN), Allan Sousa (Vejle)

Deltag i diskussionen


Du skal være logget ind, for at kunne kommentere.


 • Nej, tak til alle fem.
  2 enige · 1 god kommentar

 • Christian Sørensen har ikke kontraktudløb, men kunne være et super alternativ til Riveros på VB eller måske på den venstre CB. Særligt vores dødebolde taget i betragtning.

  Alle de nævnte bortset fra Gartenmann virker interessante.

 • Ikke lige de navne jeg havde forventet - men superspændende navne faktisk. Fin research.

  Vi har vel ret beset ikke brug for en ny midtstopper hvorfor Lars Kramer og Stefan Gartenmann diskvalificeres. Lars Kramer er - mig bekendt - heller ikke bekendt med et tremands-forsvar? Hvis Maxsø ryger, så er situationen selvfølgelig en anden, men ellers er jeg helt tryg ved Heggheim, Maxsø, Rosted med Tshiembe som backup. Lars Kramer virker dog - indrømmet - som en spændende spiller. Og vildt han kun er 22.

  Mikkel Hyllegaard kender jeg kun én ting omkring: Hans hurtighed. Hans korsbåndsskade er dog en dealbreaker for mig. Medmindre han er villig til at joine på en økonomisk ubetydelig ungdomskontrakt.

  Når vi spiller mod FCN, så håber jeg altid at de spiller med den store med håret. Tochi Chukwuani kan jeg så forstå han hedder. Jeg synes ikke han har været særlig god imod os, men okay.. 18 år alligevel? Det kunne måske være interessant, men jeg håber nu mere på spilletid til Pyndt.

  Magnus Kofoed har længe været en klassespiller, men den defensive midtbane er ikke lige et sted vi mangler. Så skulle det da være som 1:1 erstatning for Frendrup eller Rado hvis de sælges.

  Boblerne er uinteressante for mig. Medmindre Maxsø ryger, for så kan Thelander blive aktuel.

  Jeg har kigget listen af snarlige transferfrie spillere igennem, og der er egentlig ikke rigtig nogen jeg higer efter. Hvis vi går over til mere traditionelle wings, så kunne Jon Dagur være en mulighed, men selv der er jeg i tvivl om, om jeg vil se på hans fjæs i den gule trøje.

  Den eneste snarlige transferfrie i Superligaen jeg med 100% ønsker vi skriver med er Thomas Mikkelsen.
  2 enige

---

 • Lars Kramer er interessant. Der er noget Heggheim i ham, trods hans unge alder spiller Kramer roligt og som en rutineret midtstopper. Tror vi kan få ham for under 0,5 millioner dkr. De andre er jeg noget mere usikker på om har niveauet til vores hold.....

 • Chukwuani er efter min mening super spændende - har set mange kampe med ham da min søn er FCN fan. Gætter på han er ude i FCN pga manglende forlængelse. Helt vildt hvis vi kunne få ham. Eksplosiv, stærk og hurtig. mangler lidt taktisk og placeringsmæssigt, men det får NF hurtigt bygget på.
   
  • Philip
  • Philip
   Top kommentator
   Top gode
   Top enige
     5. januar 2022   

  • @ALWAYS BIF 1964 er det ikke også det taktiske som Singh mangler og det har NF stadig ikke lært ham. Jeg synes vi har nok spillere der lige mangler det taktiske (Singh og Salech).
   3 enige · 3 god kommentar

  Se 9 flere kommentarer

 • Patron
 • Patron
  Betalende bruger
    5. januar 2022   

 • Lars Kramer er en no brainer, hvis Maxsø smutter. Han er stabil, rolig på bolden og dygtig i feltet. Passer profilen med unge spillere, samtidig med at han har bevist sig i ligaen. Han fås sikkert billigt. Magnus Kofod er en af ligaens bedste på sin plads og har været det længe og er i min optik en klasse signing! De andre er ikke interessante, som jeg ser det. Vi har masser unge til midten og de forreste pladser, så der skal være et bestemt niveau, for det er realistisk at de får en rolle i foråret, hvor kampene er færre. En dygtig HB er hvad vi mangler …
  1 enig · 1 god kommentar
   
  • Philip
  • Philip
   Top kommentator
   Top gode
   Top enige
     5. januar 2022   

  • @Patron Magnus er faldet meget i niveau i år og hans udvikling er gået helt i stå. Jeg tror ikke han kan forstærke holdet og jeg synes ikke han er bedre end eksempelvis Cappis.
   3 enige · 3 god kommentar

  Se 2 flere kommentarer

---

 • mp80
 • mp80   5. januar 2022   

 • Tvivler på der kommer mere end 1 ind i dette vindue og måske 2 ud, CV foretrækker at holde sammen på truppen. Så der sker nok ikke det store i dette vindue. Holdet har åbenlyse mangler, men omvendt er truppen også alt for stor til at tilføre yderligere spillere. Der måtte gerne ske en del i forhold til salg/udlån, men tror ikke man skal forvente det store desværre.

 • Philip
 • Philip
  Top kommentator
  Top gode
  Top enige
    5. januar 2022   

 • Kramer eller Gartenmann så jeg meget gerne i Brøndby. Begge spillere har niveauet til at spille fast og udvikle holdet ift. de nuværende spillere. Det er særligt relevant hvis Maxsø og evt. Rosted sælges. Jeg har talt for Gartenmann længe, men med hans niveau i indeværende sæson in mente er jeg mere varm på Kramer. Allan Sousa kunne også være interessant hvis vi skal til at spille med kanter.
  3 enige · 3 god kommentar
   
  • Patron
  • Patron
   Betalende bruger
     5. januar 2022   

  • @Philip Gartenmann har vist et utroligt lavt bundniveau (pænt topniveau, bevares). Han er ikke ligefrem noget fyrtårn og ikke vanvittigt god på bolden. Han kan overvejende spille højre side af forsvaret eller til nøds en defensiv back. Føler ikke rigtigt han passer ind, specielt ikke med HH siddende tungt på højre cb?
   1 enig · 1 god kommentar

  Se 2 flere kommentarer

 • Barca
 • Barca   5. januar 2022   

 • Hvis Maxsø smutter bør CV gå efter enten Kramer eller Gartenmann!
  Chukwuani ser meget spændende ud....så ja tak til ham.

---

 • Saesonkort
 • Saesonkort
  Betalende bruger
  Top kommentator
  Top enige
    5. januar 2022   

 • Jeg må også sige “nej tak” til hele flokken!
  Lars Kramer er et frisk bud, men resten er enten overvurderet, skadet eller gået alvorligt i stå.

 • Chukwuani og Kofod ja tak. Thelander og Sousa lige så. Resten bob bob.Gartenmann er helt godnat.

 • Gartenmann kunne være fed, men jeg er også farvet, da jeg kender ham fra hans ungdomstid i Roskilde. Jeg erindrer dog, at han er Brøndby fan, og med tanke på at hans familie samt omgangskreds vel er på Sjælland, kunne det måske være godt for begge parter? Stefan er i hvert fald en super dedikeret type, allerede fra en tidlig alder, det kan jeg bevidne.
  2 god kommentar

---
Relaterede nyhederMest læste nyhederMest kommenterede nyheder