Foto: Teis Markfoged ©
NYHED

Derbynederlag: Ikke mere i benzintanken

 
Analyse: Brøndby tabte søndag med 1-3 til rivalerne fra FCK efter et opgør, hvor Brøndby ikke havde marginalerne på deres side, men hvor kræfterne også ebbede ud og man så konsekvensen af en smal trup

  • Kasper Pedersbæk
   13. maj 2024 - Klokken 13:50
 • Kasper Pedersbæk
 • Kasper Pedersbæk
  13. maj 2024 - Klokken 13:50

5 nedslag fra kampen

 • Brøndby dominerende possession
 • FCKs afventende gameplan
 • Brøndbys genoplivede offensiv
 • Skader, fejl og en hård skæbne
 • En tom benzintank og intet push for mere

Analyse

Det lykkedes for Brøndby at dominere boldbesiddelsen, hvor de kampen igennem balancerede omkring 65%, men hvor der i de seneste kampe har været problemer med at konvertere boldbesiddelsen til et offensivt slutprodukt, så var det ikke tilfældet igår. Essentiel i den tidlige opbygning var igen Jacob Rasmussen (flest af de defensive spillere på afleveringer frem i banen) og Daniel Wass på midtbanen. Den rutinerede nummer 10 er en hjørnesten i at facilitere overgangen fra bagkæden og videre op gennem kæderne.

Kasper Pedersbæk © All rights reserved

Mere udfordret var især Rasmus Lauritsen og Josip Radosevic. Brøndby forsøger at finde løsninger, der maskerer de to spilleres mindre stærke sider (i opspillet), men det tager sin told, når især Lauritsen skal på bolden. Det går for langsomt, rummene bliver lukkede og opspillet skal “genstartes”.

Kasper Pedersbæk © All rights reserved

På samme måde bliver Radosevic næsten et misfit i opspillet, hvor han ofte bliver sat ud i højre halvrum (eller sågar siderum), mens Klaiber bliver skubbet ind i banen for at blive mere aktiv på bolden.

Når Brøndby kom ind på den sidste tredjedel var det især Nicolai Vallys, der fandt de åbne rum at arbejde i. Han leverede intelligente løb og var en konstant mulighed for at modtage bolden. Mindre iøjnefaldende var Suzuki, der bøvlede lidt mere med at finde de rigtige løsninger i gårsdagens kamp.

FCK spillede med en klart mere afventende tilgang. Det lignede de var komfortable i at stå i en art 5-4-1 mod bolden, for så at sigte mod at slå til med hurtige omstillinger.

Kasper Pedersbæk © All rights reserved

Det havde de også held med i et par tilfælde. Nogle gange efter uprovokerede fejl fra Brøndby (der var Vanlerberghe der skøjtede rundt) eller via hold-up spil på Oscarsson (Achouris friløber i anden halvleg kom efter et sådan). Alternativt på dødbolde.

FCKs tilgang var ikke sprudlende fodbold, og måske affødt af at ville tage brodden af Brøndbys styrke i possession og tvinge dem (Brøndby frem på banen).

Brøndbys offensiv var generelt genoplivet. I første halvleg og indledningen på anden halvleg bød på en fornuftig produktion af skud efter en svær periode i kampene op til. Der blev spillet langt hurtigere og med langt mere bevægelse offensivt.

Men der kom en pris at betale for Brøndby i opgøret! For efter - og her må man bare anerkende kvalitet - en over ligagennemsnit god afslutning fra Elyonouissis fod og en føring til FCK som følge, så gik gassen ud af Brøndby. Skader tog deres told (Klaiber først og senere Vanlerberghe), ligesom det var et stort problem for Brøndby, at der ikke er et fungerende alternativ til Daniel Wass på midtbanen!

Et alternativ manglede der også til Oho Omoijuanfo. For med udskiftningen af den norske angriber kom Brøndby til at mangle tilstedeværelse i feltet.

Kampen ændrede i den sidste tredjedel karakter, hvor FCK stod særdeles solidt defensivt og ikke tillod det store imod. Brøndby havde bolden meget, men gassen var gået af ballonen og chancerne udeblev.

En hård skæbne for Brøndby at indkassere et nederlag i en kamp, hvor de faktisk var godt præsterende i den første 2/3 del, men hvor Brøndby også må sande, at bredden i truppen koster. For da kræfterne løb tør ebbede Brøndbys chanceproduktion også ud, og de mistede evnen til at lave et push efter resultatet!

Deltag i diskussionen


Du skal være logget ind, for at kunne kommentere.


 • Jeg syntes vi generelt spiller en fin kamp (efter og have set den igen). Der er helt klart noget som kan forbedres, og vi har en smal trup i forhold til vores konkurrenter, MEN vi er altså ikke længere fra et 2-2 resultat end en VAR ændring af straffespark, jeg har meget svært ved og se, at det med sikkerhed er uden for efter og have set det 3-4 gange igen, (stregen høre med til feltet) men som VAR åbenbart, clear and obvius kan se, og ændrede dommerens første indskydelse, og med alt sandsynlighed resultatet. Der var åbenbart andre en mig der syntes vi blev snydt, Her er linket: https://www.tipsbladet.dk/nyhed/superliga/toefting-banker-i-bordet-broendby-blev-snydt
  8 enige · 8 god kommentar
   
  • @MetroTilStadion Meget enig. Det var en god kamp, hvor vi ikke havde heldet og dygtigheden med os i de situationer, der afgøre kampen. Jeg synes heller ikke, at flytningen af straffesparket er cler and obvius, ligesom FCs straffespark er af den type, som er kommet til efter VAR er blevet indført. Det er klart en berøring, men er den strafbar?
   3 enige · 2 god kommentar

  Se 2 flere kommentarer
   
  • @MetroTilStadion Jeg er enig i præstationen langt henad vejen var fin, og der var potentiale til mere. Skæbnen var hård for Brøndby igår. Og efter Elyonoussis scoring i går (som man også bare må anerkende var langt langt bedre end den typiske superligaspiller), så blev det bare opad bakke for Brøndby, og på det tidspunkt var gassen gået af ballonen.
   4 enige · 2 god kommentar

  Se 1 flere kommentarer

 • Uka
 • Uka
  Betalende bruger
    5 dage siden   

 • Det vi har set de sidste par kampe har været undervejs længe. Vores A kæde er virkelig stærk,men i takt med skaderne er kommet er Vores udskiftning muligheder tyndet ud. Så på bekostning af det er det blevet sværere at konkurrere med de andre tophold en hel kamp. Og for mig har det været en fin og underholdende sæson. Desuden kan vi jo stadig nå at blive mestere.
  7 enige · 6 god kommentar
   
  • @Uka Ganske enig, de første 11 ser det godt ud med, og de første reserver også. Men så kommer der et mismatch mellem hvad Brøndby har købt ind til af stil tidligere og det man har signaleret man vil da JS kom til. Det er det Brøndby lider lidt under nu. Det kræver tålmodighed at sætte kursen for et stort skib. Truppen skal ventileres henover nogle transfervinduer for at der kommer en mere ensartetethed ind.
   4 enige · 4 god kommentar

  Se 1 flere kommentarer
   
  • @Uka

   Meget enig vi skal vinde alle 3 ellers er der ingen mesterskab til os
   3 enige

  Se 2 flere kommentarer

 • Jeg er slet ikke enig i, at Rado er et misfit i opspillet. Særligt i første halveg indgår han overraskende godt i kombinationer, spilvendinger og dybe løb - blandt andet på målet.
  3 enige · 2 god kommentar
   
  • @Mortensputnik Alle kan danse en sommer. Rado leverer enkelte gode afleveringer, men igennem hele kampen har han 7 vellykkede fremadrettede afleveringer, ligesom han bliver skubbet ud på siden for at undgå at skulle arbejde i mellemrummet. Jeg elsker og respekterer virkelig Radosevic, men han er ikke egnet til den type fodbold Brøndby er ved at indføre gennem de seneste 12ish måneder. Det bliver for meget gåen-på-kompromis med ham på banen.
   1 enig · 2 god kommentar

  Se 2 flere kommentarer

---

 • Saesonkort
 • Saesonkort
  Betalende bruger
  Top kommentator
  Top enige
    5 dage siden   

 • Det er noget fordrukkent sludder, at vi har en smal trup! Dem vi har er bare fejlcastet, elendigt scoutet og generelt for middelmådige til et titelræs.
   
  • @Saesonkort Fint du er uenig, men tænk lige over debattonen. Det indlæg kan sagtens leveres med samme pointer, men i en sober tone.
   9 enige · 5 god kommentar

  Se 1 flere kommentarer

 • Hvad mener du med at der bliver taget told?
   
  • @Porstmand Per At det har en pris. At man tager told af noget. Det har nogle omkostninger. I Brøndbys tilfælde fysisk afmatning og problemer med at køre en kamp helt igennem på samme niveau.

 • Jeg kan ikke lade være med at tænke på, at det på en eller anden måde er en blåstempling af vores tilgang at FCK vælger den tilgang til spillet. Altså at vi har så massivt et spilovertag.
  FCM skabte et resultat mod os med en anden mere offensiv tilgang, men det ‘’tør’’ historiens dyreste superligatrup simpelthen ikke.
  4 enige · 3 god kommentar

---

 • En rigtig fin analyse. Jeg synes det var befriende, at vi turde søge spillet i går, hvor vi i lange perioder kombinerede godt og spillede uden om FCerne. Synes til gengæld vi mangler folk i feltet, når vi endelig kommer til indlæg fra bagrummet.

  Men i alt det sure, så synes jeg vi spiller underholdende fodbold, taget bredden i betragtning og jeg håber JS får lov til at videreudvikle konceptet. Med den rette justering af truppen, så tror jeg på, at han kan løfte det yderligere.

  For mig kunne det godt minde lidt om Silkeborg, hvor KN over nogle sæsoner, fik ro til at tilslibe sit projekt. Og vi har endda pengene til at købe spillere der kan gå direkte ind. Her er jeg både enig og uenig med sæsonkort; ja, nogle af vores spillere ville være gode på andre hold, men omvendt rammer du ikke plet på alt og alle, og det tager tid at afslutte kontakter fra tidligere trænerperioder. Hold på Vallys $$ og byg videre på vinterens indkøb.
  5 enige · 4 god kommentar
   
  • LJS
  • LJS
   Betalende bruger
     5 dage siden   

  • @Kramer
   Vallys får vi nok svært ved at holde på, men ellers er jeg helt enig.

  Se 2 flere kommentarer
   
  • @Kramer Hvis JS kan holde os i top 3 får han mere tid til at bygge videre på, hvis resultaterne udebliver så kender vi på forhånd hvad vej det går, så får han ikke ro til at arbejde videre, det er forskellen.
   2 enige · 1 god kommentar
   
  • @Kramer,

   God observation. Jeg er dog uenig i at man skal holde på Vallys. Han er god, men hvis Masterclass skal tages seriøst, skal der gøres plads til Schwartau, Nartey og Bischoff. Og så er der jo også Bundgaard.

  Se 1 flere kommentarer

 • Kasper du har ret i at da Ohi gik ud manglede vi tilstedeværelse i feltet og derfor kan det også undre at man smider Nartey og Greve ind på bekostning af Yeboah som trods alt fylder noget og er en større trussel i luften end Ohi er.
  1 enig

 • Ibber
 • Ibber   4 dage siden   

 • Du skriver…
  “Et alternativ manglede der også til Oho Omoijuanfo. For med udskiftningen af den norske angriber kom Brøndby til at mangle tilstedeværelse i feltet.”

  Men manden er jo helt væk, hvor mange bolde vinder han i hovedspillet og hvor mange bolde sender han videre i denne kamp, mener det er en enkelt - simpelthen en for dyr mand og have løbene i forhold til hvad han giver i sådan en kamp.


---
Relaterede nyhederMest læste nyhederMest kommenterede nyheder