Fodbold live resultater
Brøndby Stadion, arkiv
Foto: Teis Markfoged ©
NYHED

Er Ohi Omoijuanfo den nye 9er i Brøndby?

 
Transferrygte: Henover weekenden blev Brøndby igen sat i forbindelse med en angriber, denne gang norske Ohi Omoijuanfo, som for nuværende er på kontrakt i serbiske Crvena Zvezda. Nordmanden er rejsende i mål, og har gennem siden fodboldkarriere leveret det i alle klubber for hvem han har spillet. Spillestilen vinder måske ikke priser for kunstfærdighed og elegance, men trods en ranglet statur og store bevægelser leverer Omoijuanfo kontinuerligt varen. Mål. Læs mere om spilleren der rygtes til Brøndby her.

  • Brøndby Stadion, arkiv
  • Kasper Pedersbæk
   21. august 2022 - Klokken 06:00
 • Kasper Pedersbæk
 • Kasper Pedersbæk
  21. august 2022 - Klokken 06:00

Ohi Omoijuanfo har sit fodboldophav i det norske, hvor Lillestrøm er første registrerede klub for nordmanden. Siden da har karrieren bevæget sig over Jerv, KuPS, Stabæk og Molde - inden karrieren tog ham til serbiske Crvena Zvezda i starten af 2022.

Den primære placering gennem knap 19.000 minutters seniorfodbold har været i forreste kæde som angriber med enkelte afstikkere på fløjen og som offensiv midtbane, men det er ubestridt som angriber at Ohi Omoijuanfo kommer til rette med sine kvaliteter.

Rejsende i mål

Den lange angriber - som står listet til at måle 188 cm - har fra sine første sæsoner været leverandør af mål startende i Jerv i den næstbedste række videre over sine næste klubber. Med lige knap 19.000 registrerede seniorminutter siden 2015 har Ohi Omoijuanfo præsteret 0.56 mål på 0.56 xG pr 90 min.

Nordmanden leverer en bred pakke af kompetencer på afslutningensfronten. Men den helt store styrke er den kliniskhed hvorpå de bliver udført. Der er kvalitet og omtanke fremfor tankeløse skud i det blinde. Han er klog og dygtig til at udføre den rigtige afslutning.

Afslutningerne sker fortrinsvis fra positioner i feltet, og Ohi Omoijuanfo er da også afhængig af sit hold til at blive sat op i positionerne. Men - når det er sagt, så kan Ohi Omoijuanfo også blive sat op på mange forskellige måder. Han er ikke så endimensionel som en højde på knap 190 cm ellers kan give anledning til a tro.

Ohi Omoijuanfo mestrer dybdeløbene, hvor han med sin fysik kan skærme modstandernes defensivespillere, og med sin relativt fornuftige fart kan skabe den nødvendige fremdrift, kombineret med en kantet, men ganske stabil og solid teknik, til at drive bolden fremad.

På samme tid er Ohi Omoijuanfo også dygtig til at tage positionerne i dangerzone, hvor han lurer på riposter og indspil langs jorden fra sine holdkammerater. Indlæggene dyrker han også, hvor han med sin højde er et naturligt fokuspunkt - uden det dog er et muskelsvulmende targetman bæst af en angriber som nordmanden kan beskrives som.

Bidrag på banen

Målene er og bliver Ohi Omoijuanfos bidrag på fodboldbanen. Man skal ikke forvente en større mængde skudassists eller chanceskabende afleveringer fra den lange angriber til sine holdkammerater. Dermed ikke sagt Ohi Omoijuanfo ikke kan spille med ryggen mod mål og agere opspilsstation, det kan han sagtens, men det er ikke ham der lægger den chanceskabende aflevering kamp efter kamp. Igennem seniorkarrieren snitter han 0.09 assist pr. kamp - Ohi Omoijuanfo afslutter angrebene, han starter dem ikke.

Kasper Pedersbæk © All rights reserved

Ovenstående er fra hans sidste sæson i norsk fodbold, hvor han i Molde præsterede 27 ligamål som topscorer i den bedste norske række. Ohi Omoijuanfo ramte 3.44 skud med omkring 50% træf indenfor målrammen. Det er heller ikke en konstant udfordrende offensivspiller Brøndby vil få på holdet, såfremt Ohi Omoijuanfo kommer til klubben. Det er sjældent mere end 3-4 udfordringer pr. kamp, ikke noget tal der topper statistikkerne.

Typen på banen

Ohi Omoijuanfo er først og fremmst en skarpretter. Han leverer mål, og han leverer dem alsidigt: med fødderne, med hovedet - på opspil langs jorden, på indlæg eller på riposter. Han afslutter klogt og hurtigt - er dygtig til at modtage bolden og afslutte på den næste berøring. Aftrækket er kort. Men det kræver et hold at få ham til at fungere, Ohi Omoijuanfo skaber ikke chancerne selv, han afslutter dem.

Men Ohi Omoijuanfo magter også at spille med ryggen mod mål. Han kan vende og løbe på de forsvarer der måtte gå i ryggen på ham. Men han kan også lægge bolden af til sine medspillere.

På flere måder minder Ohi Omoijuanfo i statur og spillestil om Niklas Helenius fra Silkeborg. Ranglet og høj, fysisk stærk og dygtig afslutter. Uden det dog er fysikken der er den dominerende faktor, men derimod de kloge afslutninger. Begge med et godt spil for helheden på banen, men begge også glubske afsluttere i boksen.

Med Ohi Omoijuanfo ville Brøndby i mindre grad få en fysisk kriger som i Sebastian Andersson, men derimod i større omfang få en teknisk dygtig afslutter. Ohi Omoijuanfo er dog stadig den mest komplette 9er af de angribere der er rygtet til Vestegnen.

Deltag i diskussionen


Du skal være logget ind, for at kunne kommentere.


 • Beha74
 • Beha74
  Betalende bruger
    21. august 2022   

 • Tak for en virkelig fin analyse af nyeste rygte på angriber positionen som i den grad bliver et emne/ debat indtil det lykkes at få ham på plads. Det er fuldstændig afgørende vi hurtigst muligt får dette på plads og jeg synes personligt dette er pt. bedste bud set i lyset af det økonomiske og hans proformance og vi skal sgu nok lære at udtale hans navn. Sæt i gang CV!
  5 enige
   
  • mimor1
  • mimor1   21. august 2022   

  • @Beha74 Man frygter desværre at han også nøler den her.
   Hvis han ikke finder en angriber der er 2-3 niveauer over det andet bras han købte sidst, håber jeg snart Jan B åbner øjnene. Der er ikke mange klubber, der kan se igennem fingre med så impotent en indkøber

  Se 4 flere kommentarer

 • Jeg vil se den transfer før jeg tror det. Er blevet skuffet så mange gange når rygter ikke har været og blevet til andet. Ham her ser da for en gangs skyld decideret spændende ud, men det er der med statsgaranti også andre der syntes. Vi vinder ikke nogen budkrig det vist helt sikkert og hvad er selling points udover klubbens fantastiske fanskare? Nå, men man kan da håbe at spilleren har en fjern slægtning i København eller noget...
  1 enig · 1 god kommentar
   
  • Mr.D
  • Mr.D   21. august 2022   

  • @Kristianbs
   Måske muligheden for fast spilletid også kan være med til at lokke?
   2 enige
   
  • @Kristianbs et rart og positivt skriv fra dig, tak for det, forandring fryder :)
   1 enig

 • Som altid, en fed analyse fra Kasper, det er klasse.

  Ohi virker som et godt match, en god afslutter og målmager er præcis det vi mangler. Virker som et rigtig godt match, håber vi henter ham.
  2 enige

 • Super analyse af endnu en potentiel angriber. Det virker som om at CV virkelig prøver at finde en god angriber. Selv den mest ignorante mandagstræner her i debatten, kan vel næppe bebrejde CV, at Andersson ikke består lægetjekket primo august. Ingen ved hvad der foregår af forhandlinger klubberne imellem, alligevel har utroligt mange en mening om CVs indsats. Det virker fx ikke særligt langsomt, jeg vil nærmest sige super hurtigt, når CV fortæller, at det tog 2 dage fra de fik muligheden for at købe Wass, til at Wass havde bestået lægetjekket.
  9 enige · 7 god kommentar
   
  • Mr.D
  • Mr.D   21. august 2022   

  • @DoctorEnigma
   Det er min oplevelse at CV kritiske røster ofte skriver ud fra den forudsætning at spillere vil skrive med BIF hvis de får muligheden. OG at vi har penge nok til at tilfredstille både sælgende klub og spiller.
   Set fra det perspektiv ville jeg også være frustreret.
   7 enige · 3 god kommentar


 • @alle. Hvordan er jeres forestilling om hvordan en transfer foregår?

  Det lader til at flere har den forestilling om at vi i BIF/superligaen bare kan vælge og vrage.
  Vi ligger langt langt nede i den internationale fødekæde, med mindre vi er villige (læs råd til) at smide store summer på bordet.

  Jeg vil anbefale folk at se interview med CV i forbindelse med Wass transferen.
  Der blev stillet kritiske spørgsmål om hvorfor Wass ikke kom før.
  Årsag, Atletico ville ikke slippe ham før.
  Der er mange interessanter i forbindelse med transfers. Det er altså ikke bare afgiv bud, accept, underskrivelse.....
  4 enige · 5 god kommentar
   
  • @Hoptimisten ,
   JoJo, men altså: Det var efter mesterskabet åbenlyst at Uhre ville blive solgt. Derfor havde det optimale været at hente en erstatning i juli 2021.

   Der er gået over et år siden. Så svært kan det heller ikke være.

  Se 2 flere kommentarer

 • Det er jo allerede meldt ud at større klubber ser på ham, så eftersom at brøndby er allersidst i rækken af klubber som sådan en spiller vil til så er chancen nok ret lille, selvom det selvfølgelig gir mange click og sælger mange aviser
  1 enig
   
  • @Brøndby 1964 IF Der er jo også den mulighed at han ser en chance for en fast plads i Startopstillingen hos Brøndby, som han måske ikke vil få i større klubber, og derfor vælger Brøndby !!!

  Se 1 flere kommentarer
Relaterede nyhederMest læste nyhederMest kommenterede nyheder

KØB VORES KOPPER, BØGER OG PLAKATER