Foto: Teis Markfoged ©
NYHED

Frederiksen om underlig situation: Forbereder os på Viborg-kamp

 
Niels Frederiksen og resten af Brøndby-holdet møder ind mandag med det mindset at de skal møde Viborg FF på søndag. Det er en mærkelig situation, erkender Brøndby-træneren.

  • Nanna Møller Karlsen
   22. maj 2022 - Klokken 22:19
 • Nanna Møller Karlsen
 • Nanna Møller Karlsen
  22. maj 2022 - Klokken 22:19

Der venter Brøndby fire dage i uvished. Går de på ferie fredag eller først mandag? Venter der en playoff-kamp mod Viborg på søndag på Brøndby Stadion? Spørgsmålene er mange og skyldes, at resultatet af pokalfinalen mellem FC Midtjylland og oB har en indflydelse.

Brøndby IF er blevet nummer fire. Vinder FCM pokalturneringen, er det Superligaens nummer fem (AaB), der skal møde Viborg. Men vinder FCM IKKE, så er det Superligaens nummer fire (altså Brøndby). Cheftræner Niels Frederiksen erkender, at det er en underlig situation. Men holdet møder ind mandag og forbereder sig på at skulle møde Viborg.

- Det er selvfølgelig underligt. Men jeg har været fortaler for at pokalfinalen skulle spilles efter turneringen er slut, fordi det ellers får en for stor indflydelse. Det har vi set i de andre sæsoner, hvis hold skal begynde at prioritere pokalfinalen i de absolut vigtigste uger af turneringen. Så jeg er tilhænger af at pokalfinalen ligger efter turneringen, men så er det klart, at det er en smule irriterende, når det går ud over en, sagde Niels Frederiksen i mixed zone efter kampen.

- Men vores udgangspunkt er, at vi skal spille mod Viborg på søndag. Det er det, vi forbereder os på. Så kan det være at vi får den nemme vej og at vi ikke skal spille den alligevel, men allerede fra i morgen forbereder vi spillerne på at skulle møde Viborg. Hvis FCM vinder pokalfinalen, møder spillerne ind fredag morgen og spiser noget morgenmad, vi runder af, og så går de på ferie. Det er da en mærkelig situation, men jeg foretrækker stadigvæk det, frem for at der er to hold i turneringen, der begynder at prioritere til fordel for pokalfinalen.

Generelt set synes han det er underligt at nummer fire og nummer syv skal mødes i sådan en playoff-kamp. Men det er politik, siger han.

- Jo, det synes alle jo er mærkeligt. Men det er jo politik. Det var jo et kompromis, dengang man ville have et slutspil. Der skulle også være noget at spille for i Kvalifikationsspillet, og det er så sådan det er. Det er politikernes bord og ikke mit. Jeg synes ikke nødvendigvis det er en fair måde at gøre det på, men det var en handel der blev lavet, da strukturen blev lavet.

Vi overfaldt dem

Brøndby IF besejrede Silkeborg IF med 2-1 og Niels Frederiksen var meget tilfreds med holdets udtryk særligt i første del af kampen.

- Jeg oplever at vi var totalt styrende og nærmest overfaldt dem i de første tyve minutter, måske halve time. Da vi kom foran 1-0, sadlede de lidt om. De gik højere på os, og vi blev en smule mere forsigtige. Det var vi ikke tilfredse med, men det blev vi. Vi skal også have respekt for at det tryk vi lagde indledningsvist, det er svært at lægge i 45 minutter i streg. Så det var måske meget naturligt, at vi kom til at stå længere tilbage i det sidste kvarter i første halvleg, omend jeg synes vi kom til at stå for langt tilbage.

- I anden halvleg bølgede det frem og tilbage. Vi havde nogle muligheder og de havde nogle omstillinger. Så fik vi vores 2-0-mål og derfra valgte vi at sige, at nu forsvarrer vi den hjem. Selvom de havde haft bolden meget, blev de ikke rigtig farlige. Jeg er stærkt utilfreds med at de fik reduceret til allersidst.

Brøndby-træneren blev ligeledes spurgt til Carl Bjørks fravær og det skyldes en skade.

- Han er skadet. Han blev skadet i den sidste træning op til AaB-kampen. Han fik en forstrækning i baglåret, så det var grunden til at han var ude mod AaB og ude i dag. Han er ikke alvorligt skadet, men skadet.

Deltag i diskussionen


Du skal være logget ind, for at kunne kommentere.


 • Saesonkort
 • Saesonkort
  Betalende bruger
  Top kommentator
  Top enige
    22. maj 2022   

 • Jeg kunne have kvalt Niels Frederiksen i anden halvleg. Vi sidder 21.000+ mennesker i gule trøjer og forventer, som minimum, en god kamp og 3 point. Hvordan i alverden kommer Niels så frem til, at udelukkende defensive udskiftninger er en god ide? Det er endda beviseligt, at det ikke kan betale sig at forsøge at forsvare et resultat hjem. Det er jo derfor, at han selv stod med en #KeepAttacking tavle for et år siden.

  Jeg havde langt hellere set, at Bjur og Salech var kommet ind for Slimane og Hedlund.
  9 enige
   
  • @Saesonkort meget enig. Især indskiftningen af Rosted var fjollet. Hold to mand fremme og hold trykket.

   Og så på hjemmebane.
   8 enige
   
  • Gizmo
  • Gizmo   22. maj 2022   

  • @Saesonkort
   Det er jo det man får med NF
   Jeg er heller ikke fan af stilen.
   Men han har fundet en formel der kan skabe succes. Det har han bevist flere gange.

   “Underholdening” gennem resultater.
   1 enig
   
  • @Saesonkort du skal være glad for at vi har en faglig dygtig træner der kan tage temperaturen på kampen og handle klogt derefter, det gik jo som han gerne ville have det skulle gå, vi kørte stille og rogligt sejren hjem
   1 enig
   
  • @Saesonkort Cappis fyldte heller ikke for meget
   
  • @Saesonkort Niels Frederiksen har gjort der til et 13-tal. Altså vi ender 1.point fra målsætningen. Vi har mistet Uhre og Frendrup, det altså 2 klasse spillere........

  Se 1 flere kommentarer

 • NF har ret i at det er en underlig akavet situation holdet , AaB og Viborg er havnet i

 • Jeg er enig med NF at holdet i perioder havde et flot offensivt udtryk med aggressivt pres og genpres. At NF skulle være en defensivt orienteret træner er efter min mening noget sludder, hvilket jeg syntes Silkeborg kampen er et godt eksempel på. Jeg tolker de defensive udskiftninger som rettidig omhu, hvor trænerteamet har læst og forstået kampudviklingen.
  1 enig

---

 • Kunne være fedt med en play off finale mod Viborg FF. Så håber klart OB vinder pokalen........
Relaterede nyhederMest læste nyhederMest kommenterede nyheder