Marvin Schwäbe
Foto: Teis Markfoged ©
NYHED

Guldholdet: Marvin Schwäbe høster minutter i Bundesligaen

 
I en række artikler zoomer vi ind på de Brøndby IF-spillere, der var en del af guldholdet i 2021, og hvor de er nu.

  • Marvin Schwäbe
  • Daniel Mads Jensen
   14. februar 2022 - Klokken 12:08
 • Daniel Mads Jensen
 • Daniel Mads Jensen
  14. februar 2022 - Klokken 12:08

I 2021 vandt Brøndby IF et længe ventet dansk mesterskab. Efter 16 års tørke kunne DM-pokalen atter løftes på Brøndby Stadion. Successen gjorde mange af Brøndbys guldvindere interessante i andre klubber. I denne artikelserie, Guldholdet, zoomer vi ind på de tidligere Brøndby-spillere og hvordan de gør det i deres respektive klubber i dag. 

Marvin Schwäbe

I løbet af Brøndbys mesterskabssæson, var der én konstant i startopstillingen. Marvin Schwäbe stod mellem stængerne i samtlige 33 kampe. I guldsæsonen lukkede han 38 mål ind og holdt målet rent 8 gange - i begge statistikker næstbedst af alle i Superligaen.

Alligevel har den tyske keeper ofte udskældt i Brøndby-tiden, og derfor var det heller ikke den store overraskelse, at han og Brøndby IF lod kontrakten løbe ud efter sæsonen.

Her skiftede Marvin Schwäbe fra det sikre førstevalg i Brøndby IF til en rolle som det klare andetvalg i Bundesligaklubben 1. FC Köln. Storklubben havde nemlig allerede Timo Horn stående i målet. Her har han stået siden han i 2011 rykkede op som førsteholdsspiller, og en klublegende som ham slår man ikke bare lige af, når man kommer fra den danske Superliga.

Bundesliga-ekspert Nicolai Lisberg fortæller da også til 3point.dk, at tilgangen af Marvin Schwäbe gik en smule under radaren i det tyske.

- Der var ikke de helt store forventninger til ham på forhånd, idet han var hentet ind som det klare andetvalg. Man kan også sige, at han egentlig var ret ukendt i Tyskland, selvom han er tysker. Nogle vil måske huske ham fra tiden i Dresden, og det har også givet lidt genlyd, at han har vundet et dansk mesterskab, men så udbredt er kendskabet til Superligaen jo heller ikke i Tyskland.

Rollefordelingen var da også helt tydelig fra starten af sæsonen. Marvin Schwäbe fik sin debut i den tyske pokalturnering mod Carl Zeiss Jena, som Köln måtte ud i forlænget spilletid og straffesparkskonkurrence for at ekspedere ud. Og så måtte han ellers vente i to og en halv måned på sin næste kamp - ligeledes i pokalturneringen.

Men i slutningen af november blev Timo Horn skadet, og så lå ansvaret lige pludselig hos reservekeeper Schwäbe.

I skrivende stund er det blevet til ti Bundesligakampe, hvor Marvin Schwäbe har lukket 16 mål ind - syv af dem mod Bayern München og RB Leipzig. Undervejs er det også blevet til to clean sheets mod Freiburg og Stuttgart.

Alt i alt er hans indsats blevet positivt bemærket, fortæller Nicolai Lisberg.

- Han har fået en del spilletid på det seneste, efter Timo Horn er blevet skadet, og han har gjort det ret godt. Han har efterhånden spillet flere kampe i Bundesligaen, væsentligt mere end jeg havde forventet på forhånd, men de er selvfølgelig også kommet pga. Timo Horns skade. Men han har stået nogle rigtig gode kampe, hvor han faktisk også har været afgørende.

- Jeg har været lidt overrasket over, at han faktisk har været så godt et alternativ under Timo Horns skade. Köln spiller en anderledes type fodbold end Brøndby, så der har ikke været de store krav til spillet med fødderne. Det har været redninger, han har skulle levere, og selvom det ikke har været sprudlende, så har han gjort sit arbejde.

I Brøndby var Marvin Schwäbe aldrig en reel fanfavorit, og selvom det også har lange udsigter i FC Köln, så har tyskernes fans taget Marvin Schwäbe til sig.

- Han var både usikker og udskældt i Brøndby, og der har Köln-fansene taget godt imod ham. Mit indtryk er, at de ser ham som en solid reservemålmand, men det er stadig Timo Horn, som er det klare førstevalg.

Der er pt. ikke nogen tidshorisont på Timo Horns skade, så indtil videre er det stadig Marvin Schwäbe, der vogter buret for FC Köln.

Deltag i diskussionen


Du skal være logget ind, for at kunne kommentere. • mp80
 • mp80   14. februar 2022   

 • Schwäbe er en klasse målmand og var det også i Brøndby. Godt at se det går ham godt i det tyske.
  2 enige · 1 god kommentar

 • Da der først kom styr på dødboldene, var han en udemærket målmand. Han havde dog stadigt sine mærkelige udfald, hvilket nok gjorde ham noget undervurderet.
  Er dog glad for det går ham godt.

  Men jeg savner ham ikke synderligt, da MH allerede er en rigtigt dygtig keeper.
  Når Mads får 100 kampe under bæltet, bliver han en klasse keeper, der helt sikkert vil kandidere til Landsholdet og et udlandsophold i en af de store ligaer.

  3 enige

 • Flot at Schwäbe, som øjensynligt har bidt sig fast på et Bundesligahold.

  Det siger vel også en del om Hermansens niveau, at der ikke er mange BIF-fans der savner Schwäbe. Jeg ville i hvert fald ikke bytte tilbage.
  4 enige


 • del Piero
 • del Piero
  Betalende bruger
    14. februar 2022   

 • Schwäbes kvaliteter ligger nok mest i de mere usynlige dele af spillet og kombineret med en afdæmpet personlighed blev han aldrig helt fan-favorit, som f. eks. Rønnow og MH.

  Selvom det måske er lidt unfair over Scwäbe (som er en dygtig målmand), så sælger det bare flere billetter med en målmand, som råber, styrer forsvaret og går overbevisende ud og ejer feltet...eller redder 2 friløbere per kamp, som Rønnow ofte gjorde under Zorniger. Så lægger man bedre mærke til hvem der står på mål :-)
  4 enige
Relaterede nyhederMest læste nyhederMest kommenterede nyheder

KØB VORES KOPPER, BØGER OG PLAKATER