Mads Hermansen
Foto: Teis Markfoged ©
NYHED

Hermansen: Skal lige vænne mig til at have bolden mere

 
I en snak efter træningen i torsdags sætter Mads Hermansen ord på sin udvikling under Jesper Sørensen. En udvikling han er glad for.

  • Mads Hermansen
  • Per Bang
   18. marts 2023 - Klokken 11:36
 • Per Bang
 • Per Bang
  18. marts 2023 - Klokken 11:36

Mads Hermansen kender godt Jesper Sørensen fra U21-landsholdet og fra fortiden i Brøndby. Der er ikke så mange ting i dagligdagen, der har ændret sig efter Sørensens genankomst, men spillestilen er en anden. 

- Det har været super at få Jesper. Måden, vi spiller på, har ændret sig siden Niels (Frederiksen, red.). Det vi gør nu, er lidt mere kontrolleret. Det er klart, at vi selvfølgelig i hele klubben lige skulle lige vænne os til det taktiske og spilmæssige. Men, jeg synes, det er gået meget godt. 

 

Sweeper keeper

Hermansens rolle på holdet har også ændret sig - især i spillet med bolden. Begrebet ‘sweeper keeper’, hvor målmanden indgår som en ekstra markspiller i opspillet, kan ofte benyttes om målmandens position i Brøndby. Det er nyt. 

- Jeg vil sige, at jeg også har spillet lidt for højt i nogle kampe. Det er så noget, vi retter til. Jesper kom jo ind og ville gerne have, at vi målmænd forsøgte at tage en højere position. Jeg skal selvfølgelig passe på, at jeg ikke tager vinklerne ud til mine stoppere, og at jeg har nok tid i forhold til angribernes pres. 

 

- Jeg skal forsøge at spille så højt som muligt. Det er med til at trykke modstanderen baglæns, så vi kan holde trykket fremme. Det er i hvert fald filosofien, og så skal jeg selvfølgelig lige finde balancen i det.  

 

Det er ikke første gang, Hermansen er kommet mere på bolden. Det er noget, han kan lide. Det er en vigtig rolle. 

- Jeg elsker det, og det er fedt at være en del af. Jeg kan også mærke, at jeg udvikler mig i det spil. Det har egentlig altid været min styrke i forhold til spillet med bolden. Her har jeg altid været på et fint niveau, men vi har jo ikke altid praktiseret den spillestil tidligere her i klubben. Vi har gjort det en del på U21-landshldet - også under Jesper. 

 

- Jeg skal vænne mig til, at jeg har bolden langt mere.  Der er måske lidt flere skæverter i løbet af en kamp, end hvad der har været tidligere, men det er fedt at spille sådan her, og jeg forsøger altid at være så involveret som muligt. 

 

Ham Joel Felix har altid fat i min ene arm

Hermansen har i denne forårssæson fået ros for sin modenhed. Han virker mere afklaret nu – bl.a. på modstanderens standardsituationer. Er det noget, han selv har givet en tanke? 

- Der er jo ikke så meget at tænke over egentlig.  Altså enten kommer bolden til mig, eller så gør den ikke. Så jeg tror, at det mest er den beslutning,  jeg er blevet okay skarp i. I efteråret var der en periode, hvor jeg havde lyst til at gå rigtig meget efter bolden, men den blev ikke rigtig smidt ind i mit område. Jeg skal jo ikke gå på noget, der ikke er mit, men i foråret har der været lidt, som er kommet ind til mig, og det har jeg heldigvis taget mig fint af. 

 

I kampen mod Silkeborg var der et godt eksempel på Hermansens kompetence i det lille felt. Selvom han kommer skævt ud til en bold, får han den bokset langt væk.   

- Den der volleyball?  Jamen, ham Joel Felix har altid fat i min ene arm, og han rev mig faktisk baglæns. Så det var lidt min eneste udvej, og så ramte jeg den heldigvis okay. Ja, den kom sgu langt væk.  

 

Vi håber, at Hermansen fortsætter sin positive udvikling i grundspillets sidste kamp mod FC Nordsjælland søndag kl. 15. 

Deltag i diskussionen


Du skal være logget ind, for at kunne kommentere.


 • Hej Per
  Tak for en fin artikel om Hermansen. Jeg håber du har lyst at lave en opfølning på hans placeringsevne og spillet med fødderne, måske mod slutningen af sæsonen? ;)
  1 god kommentar
   
  • Per Bang
  • Per Bang
   Administrator
     18. marts 2023   

  • @Vild med BIF Takker! Sender din opfordring videre til chefredaktøren :)

 • Super artikel og jeg ser frem til en analyse af resultatet på banen :D)
  1 enig · 1 god kommentar

 • Mange tak super skriv det vil nu medvirke at jeg vil se målmandsspillet i en andet perspektiv når jeg ser kamp glæder mig til din næste artikel

---
Relaterede nyhederMest læste nyhederMest kommenterede nyheder