Frederik Birk og Anders Storskov
Foto: Teis Markfoged ©
NYHED

Kommentar: Hvorfor blev Henrik Hansen assistent?

 
Kommentar: Denne kommentar kaster lys på Henrik Hansen som ny assistenttræner i Brøndby. For hvad er tankerækken bag ansættelsen?

    • Frederik Birk og Anders Storskov
    • Kasper Pedersbæk
      10. juni 2024 - Klokken 10:00
  • Kasper Pedersbæk
  • Kasper Pedersbæk
    10. juni 2024 - Klokken 10:00

I forrige uge blev Henrik Hansen præsenteret som ny assistenttræner for Brøndby forud for den kommende sæson. Stillingen skulle besættes efter den mangeårige Brøndbyassistent, Martin Retov, var tiltrådt i AC Horsens som cheftræner.

På sociale medier meldte spørgsmålene sig hurtigt - hvorfor var det Henrik Hansen, der blev ny assistenttræner? Hvad kunne han bidrage med?

Jeg mener at Henrik Hansen har potentialet til at lykkes i rollen som assistenttræner for Brøndby med baggrund i de kompetencer han skal erstatte med Retovs exit.

Jeg hæfter mig ved to pointer, når jeg skal evaluere ansættelsen af Henrik Hansen som ny assistenttræner:

  • Henrik Hansen har erfaring som tidligere mangeårig professionel spiller, og kan derfor relatere til spillernes liv / perspektiv
  • Rollefordelingen i trænerstaben taler for en ansættelse af en type som Henrik Hansen

Jeg synes det taler for en ansættelse af Henrik Hansen, at han med sine erfaringer som spiller fra Esbjerg, Sønderjyske, AC Horsens og OB kan agere i den rolle, som Martin Retov (blandt andet) også besad. En spillernes mand, der kan se tingene fra deres perspektiv, men med en træners øjne.

Ligesom han siden karrierestoppen i 2014 har været igennem flere forskellige trænerfunktioner (fra A+ træner over assistent til at være cheftræner), der har givet ham praktisk erfaring i faget.

Netop overgangen fra at være spiller til at være træner var emnet i Henrik Hansens Pro-licens opgave, da han færdiggjorde sin uddannelse som træner hos DBU i 2021. En Pro-licens opgave, der i øvrigt fokuserede meget på det psykologiske og mentale aspekt hos spillere / stabsmedlemmer.

Læg dertil, at trænerstaben i Brøndby, efter afgangen af Martin Retov, har den mangel af personel. Staben er besat af en (i øvrigt) yderst kompetent assistent i form af Frederik Birk, men som dog, hvis jeg skal sætte det på spidsen, er teoretiker / taktikker. Henrik Hansen kan med sin historik være med til at binde sløjfen i trænerteamet til en vifte af kompetencer og erfaringer.

Forhører jeg mig rundt omkring i fodboldmiljøet, så får Henrik Hansen også nogle skudsmål med, der er med til at give ansættelsen i Brøndby validitet:

Mest gennemgående er ordet professionalitet og kommunikerende. En dedikeret og arbejdsom personlighed. Som også har en veludviklet evne til at arbejde med unge spillere.

Men der tales også om en rigtig god taktisk viden kombineret med en forståelse for spillernes liv og situation.

Et andet punkt der nævnes er evnen til både at kunne være topprofessionel og lade der være plads til også at få et smil på læben hos andre ved at tage lidt pis på dem uden for kridtstregerne. Vi kan kalde det for mental fingerspitzgefühl for en trups velbefindende. Som taler i tråd med at Henrik Hansen også beskrives som en i virkeligheden bedre assistent- end cheftræner.

Der nævnes erfaring med dødbolde og håndtering af træning af disse (som der i øvrigt i Brøndby manglede en specialist i, efter de sagde farvel til Martin Retov).

Så jeg synes grundlæggende, der er ræsonnement i ansættelsen af Henrik Hansen i Brøndby. Hans profil og erfaringer falder i tråd med det Brøndby har sagt farvel til hos Martin Retov. Tidligere pro-spiller, trænerfaring, dødboldstræning, et bindeled mellem trup og trænerstab mv.

Om Henrik Hansen er et tilpas sexet navn til Brøndby lader jeg andre kaste sig ud i at bedømme. Om han får succes i Brøndby er også umuligt at spå om på forhånd. Men jeg synes kompetencerne passer til det Brøndby har brug for i trænerteamet.





Deltag i diskussionen


Du skal være logget ind, for at kunne kommentere.


  • LJS
  • LJS
    Betalende bruger
      10. juni 2024   

  • Han skal ihvertfald have en fair chance og føle sig velkommen.
    Tror og håber på, at det bliver rigtig godt.
    2 enige

  • Må håbe han falder godt til og får en fantastisk tid med holdet, dog havde jeg hellere set en fra Holland eller Tyskland til rollen eller en Daniel Agger.
    1 enig

  • Per Pøl
  • Per Pøl
    Betalende bruger
      10. juni 2024   

  • Lyder fornuftigt

---

  • Der er vel ikke rigtigt huller i det CV. andet end at nogle gerne så en udlænding - jeg synes valget af HH ser godt ud og jeg er ikke i tvivl om at HH fra dag 1 vil gå direkte ind i teamet og bidrage med sin store erfaring med alt omkring Superligaen og de skudsmål han får fra branchen lover godt. Stort velkommen til HH.
    1 god kommentar

  • Velkommen til Brøndby; Henrik Hansen!

  • joobs
  • joobs   10. juni 2024   

  • Husker ham som en rigtig fin spiller med en god fodboldhjerne. Fint øje for mål og assist. Håber på det bedste for ham

---

  • DGN
  • DGN   11. juni 2024   

  • Vi har en tendens i Brøndby at ville have vores egne gamle spillere ind i nye roller og det er fint nok, det er også noget der understøtter familiefølelsen i klubben. Men det er godt nok også vigtigt at få nye perspektiver ind. Det er Jesper Sørensen lykkedes med og det synes jeg nok i virkeligheden er det bedste ved ansættelsen af Henrik Hansen.

    Han kommer ind med nyt udefra og det skal udnyttes til at udvikle på tingene. Ikke noget skidt om Retov, men han har været længe i klubben og i den rolle. Han har en stor andel i at vi har rykket os positivt - og det med dødboldene er mere end blot det offensive - statistikkerne siger at vi har et plus på dem, så der bliver heller ikke scoret ret mange mål mod os på de standardsituationer. Det er bl.a. også Retovs fortjeneste og et perspektiv der ofte glemmes.

    Men nyt blod udefra, især fra en kriger som Hansen, det er godt nyt!
    2 enige · 2 god kommentar

  • Edin Terzic er ledig på marked. han kan støde til som head coach
     
    • GARFIELD
    • GARFIELD
      Top kommentator
      Top gode
        1 måned(er) siden   

    • @TheBadBoy

      Lyder lidt som en joke, det er vel en joke ikke?

    Se 4 flere kommentarer




Relaterede nyheder



Mest læste nyheder



Mest kommenterede nyheder