Foto: Nanna Møller Karlsen ©
NYHED

Lyn-analyse: En nulløsning mod Antwerpen gav flere svar end mål

 
Brøndby spillede en lukket, defensiv kamp mod Antwerpen fra Belgien i et opgør, der dog stadig gav nogle indikationer på, hvad der venter i efteråret for de blågule af taktiske løsninger.

    • Kasper Pedersbæk
      14. juli 2024 - Klokken 10:54
  • Kasper Pedersbæk
  • Kasper Pedersbæk
    14. juli 2024 - Klokken 10:54

Det var ganske vist ikke den mest underholdende kamp målt på niveauet af chancer og friskt angrebsspil, da Brøndby spillede 0-0 mod Antwerpen i træningslejrens anden testkamp, men ikke destomindre var der stadig en række indikationer på, hvad det er for taktiske løsninger Brøndby arbejder henimod at implementere i efteråret.

Noter fra kampen

  • 352 var igen det taktiske grundpunkt, hvor de tre midtbanespillere roterede i en trekant henholdsvis med og mod bolden: Wass var det dybe opspilspunkt i boldbesiddelse, mens Brøndby mod bolden igen forsvarede i en 5-3-2, hvor den ene 8er og wingback skød op i pres i den side bolden var i
  • Offensivt gav sammensætningen af Suzuki og Bundgaard som 9ere for meget to spillere, der gerne ville falde ned i banen og arbejde i mellemrummet, mens der blev truet mindre i længderetningen
  • Brøndby kommer til at mangle en spiller i opbygningen, når både Rasmus Lauritsen og Josip Radosevic spiller på samme tid. For selvom Lauritsen overvejende har vist markant bedre pasningsspil i Østrig, så bliver det for ofte en ulig omgang i opspillet, når Radosevic forsøges skubbet ud i højre halv- eller siderum (i et forsøg på at sætte kroaten på bolden i små pressede rum centralt?)
  • Ulempen er at Radosevic helst vil ned og spille “foran” modstandernes pres, i samme situation hvor Wass også gerne driver ned for at igangsætte spillet fra. Det skaber trængsel og skubber kroaten væk, en hård skæbne for den hårdtarbejdende Radosevic, og løsningen er svær at få øje på
  • For det har også den pris at især Nicolai Vallys bliver forceret dybere ned i banen for at modtage og drive bolden frem, det koster så igen hans positioner offensivt og handicapper Brøndbys overgang fra opbygning til angrebsspil
  • Clement Bischoff viste han er rolig i opspillet og tør holde på bolden og tiltrække pres, men viste også at han til tider tager risikable beslutninger på bolden, den unge spillers præstationer var dog klart et af lyspunkterne
  • Jordi Vanlerberghe kom til at se dum ud i flere tilfælde på bolden, det skyldes hans opgave i opspillet i særdeleshed er at drive bolden frem og flytte den med progressive pasninger fra bagkæden, hvis Wass inde centralt er lukket. Men, når Brøndby som igår, halter så meget på bevægelse foran Vanlerberghe og mulighederne hurtigt snævres ind (vi må også anerkende Antwerpen som et dygtigt hold til at lukke ned) kommer det der ligner dumme hovedløse beslutninger, men som i det store hele skyldes strukturelle udfordringer hos Brøndby på en dag, hvor løb og bevægelse for boldholderen til tider var en by i det fjerne østen

Sammenfatning: En dygtig modstander og prisen for ændringer

Brøndby mødte en dygtig modstander. Og når et hold møder en dygtig(ere) modstander, kræver det også at der bliver spillet til par eller under par. Brøndby leverede over par rent offensivt. Der manglede for mange ting til at Brøndby kunne skabe et overtag (men der var dog i en række sekvenser tegningen til præcis det, der åbner en sådan modstander: hurtige førstegangspasninger og løb i åbne rum).

Brøndbys trup er stadig ikke komplet, de ændringer der var foretaget fra onsdagens til lørdagens kamp var ikke voldsomme i kvalitet, men i effekt grundet de respektive spilleres egenskaber.

Det var ingenlunde en perfekt præstation, men defensivt var det fornuftigt på en dag, hvor offensiven havde det sværere. Kampen gav en række svar på, hvordan Brøndby får sat det (under de nuværende omstændigheder / nuværende trupsammensætning) mest flydende angrebsspil sammen (eller ikke gør).





Deltag i diskussionen


Du skal være logget ind, for at kunne kommentere.


  • GARFIELD
  • GARFIELD
    Top kommentator
    Top gode
    Top enige
      14. juli 2024   

  • Synes ikke Jordi Vanlerberghe har været et super køb, savner at se mere fra ham.
    Håber han kan hæve sit niveau yderligere i denne sæson, ellers må man kigge på en anden løsning og spiller.

    Clement gør det fornuftigt, lad os håbe det ikke kun er pga. Divkovic er småskadet, at han får den tillid fra træneren, men at Jesper fortsætter, med at give ham spilletid, når det gælder.

    Kvistgaarden håber jeg snart bliver klar, desværre har han været for meget skadet, for tror han kan få en stor sæson, hvis vi ikke sælger ham.
    3 enige · 2 god kommentar
     
    • Kepgar
    • Kepgar   14. juli 2024   

    • @GARFIELD er slet ikke enig, Vanlerberghe har spillet ganske ude mærket. Jo jo han har da haft nogen fejl og dumme bold tab og er ikke en ligeså sikker forsvarsspiller som Jacobsen men man bliver også nød til at se på, den rolle han har i forsvaret.
      Han er jo ekstrem offensiv og føre tit bolden frem i banden langt mere og aggressivt end JR og det giver pr automatik nogen flere udsving og boldtab.

      Kunne manden det hele havde han ikke spillet i Brøndby og vi havde heller ikke haft råd til ham.

      10 enige · 9 god kommentar

    Se 3 flere kommentarer




Relaterede nyheder



Mest læste nyheder



Mest kommenterede nyheder