Foto: Teis Markfoged ©
NYHED

Mensah sparkede Brøndby i gang med et enkelt point i Aarhus

 
Kevin Mensahs udligning i første halvleg sikrede Brøndby IF et enkelt point i Aarhus i første spillerunde i den nye Superliga-sæson.

  • Nanna Møller Karlsen
   18. juli 2021 - Klokken 20:58
 • Nanna Møller Karlsen
 • Nanna Møller Karlsen
  18. juli 2021 - Klokken 20:58

Søndag aften var Brøndby-truppen taget et smut til Aarhus, hvor de skulle tage hul på den nye Superliga-sæson. Niels Frederiksen og hans tropper gik ind til kampen som forsvarende mestre, men det var alligevel et decimeret hold i forhold til mesterholdet.

Da der ikke er kommet mange nye navne ind, var det med unge Mads Hermansen på kassen, Tobias Børkeeiet som højre stopper samt Rezan Corlu på midtbanen. Et relativt nyt hold og mange nye relationer - det kunne ses.

Brøndby kom frygteligt fra start. AGF kom med det klassiske AGF-udtryk og særligt Jon Dagur Thorsteinsson var i spillehumør. Eller drillehumør om man vil. Han kørte i hvert fald konstant på uprøvede Børkeeiet. Nordmanden og makkeren Bruus havde store pr​​oblemer med at styre islændingen.

Det var ikke meget Brøndby havde at byde på offensivt. På papiret er det ellers et stærkt angreb med Uhre og Hedlund, men de kom nærmest ikke i spil, fordi Brøndby som oftest havde smidt bolden væk allerede inden et reelt angreb blev sat i gang.

Men et af Brøndbys få angreb i første del af første halvleg blev netop startskuddet til AGFs føringsmål. Corlu fik bolden inde på midten og skulle vende, men blev nedlagt med ulovlige midler. Utroligt nok forblev dommer Jens Maaes fløjte tavs og AGF kunne slå kontra. En velspillende Thorsteinsson drev den frem og snød både Børkeeiet og Bruus, inden han på flot vis krøllede bolden over i det lange hjørne til 1-0.

Niels Frederiksens mandskab var på hælene. Spillet gik for langsomt og AGF stressede de blå/gule spillere, så den ene bold efter den anden blev hældt ud over sidelinjen. 

Men som halvlegen skred frem overlod hjemmeholdet mere initiativ til Brøndby og det takkede de for. Brøndby tog imod og fik sat sig mere på spillet - også på AGFs banehalvdel. Bruus fik god plads i højresiden, hvorfra han svingede et godt indlæg over bagerst i feltet mod backkollega Mensah. Sebastian Hausner steg til vejrs for at heade væk, men fik clearet op i luften. Det læste Mensah, som tog løbet mod bolden og flot flugtede bolden i mål med venstrebenet. 1-1 var stillingen ved pausen.´

Brøndby skiftede Bruus ud fra anden halvlegs start og ind i stedet kom Jens Martin Gammelby. Anden halvleg blev en langt mere lige affære, hvor Brøndby sågar var det bedste hold i perioder. Men chancer kom AGF stadig frem til.

De blå/gule kom mest frem til halve chancer og langskud omkring feltet. Det er en disciplin, der skal trænes i den kommende uge, for der manglede godt nok kvalitet. Radosevic spillede fremragende, men havde fire langskud, som alle blev høvlet langt op på tribunen.

Christian Cappis fik debut for Brøndby, da han blev skiftet ind midt i anden halvleg. Amerikaneren leverede et rigtig godt indhop og var blandt Brøndbys bedste spillere i anden halvleg. Han havde blandt andet et nærgående langskudsforsøg, som tvang Hansen ud i fuld længde, og så var han som oftest involveret, når Brøndby blev farlige.

Men tættest på var hjemmeholdet. Oliver Lund havde et hovedstød på stolpen og senere i anden halvleg fik Patrick Olsen en stor chance efter en god dribling, hvor han sendte Brøndby-forsvaret ud efter pølser. Men Brøndby kunne ånde lettet op.

I slutfasen følte Hedlund sig snydt for et straffespark, men dommerens fløjte forblev tavs og VAR blandede sig ikke. De ville i hvert fald ikke gå ind og ændre på kendelsen.

Men det blev ikke til flere mål og derfor endte det med pointdeling i Aarhus. På papiret et fint resultat for Brøndby på en svær udebane i kamp et i en ny sæson. Skulle jeg vælge en man of the match ville jeg pege på Radosevic, Cappis eller Mensah.

Deltag i diskussionen


Du skal være logget ind, for at kunne kommentere.


 • Efter en ekstremt hakkende første halve time, så kom vi nogenlunde i gang. Defensiven er stabil, AGF var udelukkende farlige på dødbolde. Jeg savnede dog at vi selv fik skabt noget mere, men i 2.halvleg virkede AGF tilfredse med uafgjort, og stillede sig noget tilbage.

  Nu får vi Frendrup tilbage mod Viborg, men der er et positivt problem på midtbanen nu. Cappis, Slimane og Rado spillede sig i hvert fald ikke af.

  Trods alt godkendt debutkamp på en svær udebane, hvor det tilsyneladende er komplet umuligt for os at have bare den mindste smule dommermarginaler. Synes godt nok det var skidt fra dommeren inkl ham i VAR-vognen.
  9 enige · 1 god kommentar
   
  • Chuck
  • Chuck   18. juli 2021   

  • @Christian Brøndbyman - så vidt jeg ved så sad Putros i VAR vognen
   1 enig

  Se 2 flere kommentarer
   
  • @Christian Brøndbyman Synes det er fint at straffet ikke dømmes. Hedlund søger det for meget. Frisparket på Corlu burde have været dømt, men det er dommerens fejl, ikke VAR.

  Se 4 flere kommentarer
   
  • preben
  • preben
   Betalende bruger
     19. juli 2021   

  • @Christian Brøndbyman kunne Cappis tage rosteds plads, som så kunne rykkes til højre i stedet for bjørke

  Se 1 flere kommentarer

 • Når man ser Corlu i dag, er det godt nok svært at se ham blive en del af det her hold. Tung i tanke og handling og spolerer vores dynamiske udtryk fr sidste sæson.

  Ros til Cappis for et godt indhop og Hermansen for hans ro og indgriben i feltet.
  6 enige · 1 god kommentar
   
  • Chuck
  • Chuck   18. juli 2021   

  • @Klipklapperen - enig. Corlu skal virke oppe sig. Selv Cappis overhaler ham hvis han ikke skifter gear.
   Det bliver virkeligt spændene med Cappis. Tror sgu han får spillet sig til en fast plads i denne sæson.
   2 enige
   
  • @Klipklapperen enig, men har Corlu ikke spillet meget lidt bold af betydning det seneste år? Reserveligaen har været lukket ned. Håber han får lidt længere snor men hvis Cappis spiller som i dag så skal han virkelig oppe sig
   2 enige

  Se 1 flere kommentarer

 • Godkendt boys så er vi igang!! Mensah bliver vigtig denne sæson!

 • SSN
 • SSN
  Betalende bruger
    18. juli 2021   

 • Jeg er fortrøstningsfuld. Godkendt præstation af Hermansen og Børkeiet. Ikke helt godt af Corlu. Sikke et indhop af Cappis.
  Bedste spillere Cappis, Maxsø og Mensah. Rado god defensiv men hans elendige langskud trækker ned.
  2 enige · 1 god kommentar


 • Fin indsats af Børkeeiet på en uvant position. Jeg synes han havde det ekstra svært idag, da han ikke får meget hjælp fra Bruus. Corlu spillede virkelig ikke godt. Han holder på bolden alt for længe og har lidt den der opgivende attitude det meste af kampen. Rigtig dejligt at se Cappis komme ind med masser af energi og gode løb.

  Synes godt nok vi blev snydt for et frispark ved GF's mål, men udover det synes jeg ikke at Thorsteinson tackling var klokkeklar rød, og Hedlund søger straffesparket for meget.
  2 enige · 1 god kommentar

 • Er godt nok begejstret over Cappis! Hold op han ser spændende ud.
  9 enige
   
  • Skævben
  • Skævben
   Betalende bruger
     18. juli 2021   

  • @Ville bliv vild ! Lidt mere fysik, så kan han blive rigtigt god.
   1 enig

 • En meget rodet kamp syntes jeg, så syntes at resultatet passer meget godt.

  Jeg fik svar på et par ting:
  Der mangler et par forsvarsspillere, især med tanke på at Børkeeiet er foretrukket fremfor en rigtig forsvarer som Skipper.
  Radosevic skal øve langskud hele dagen lang de næste mange træninger xD
  Cappis bliver (som jeg forventede) en rigtig god investering.
  Også håber jeg at der også kigges efter en angriber mere.

  Ting jeg ikke har fået svar på endnu:
  Er Hermansen god nok, det er for tidligt at sige, men han så helt okay ud i den her kamp.
  Er backerne gode nok, mjah joh, Mensah gjorde det rigtig flot, Bruus så ikke helt god ud, kan Gammelby overtage! Eller skal der en ny ind på højre.
  4 enige · 1 god kommentar
   
  • Betalende bruger
     19. juli 2021   

  • @Bornholms_Granit Slimane kan også melde sig til skudtræning, hans 2 forsøg kvalificere sig vel som tilbagelægninger til Jesper Hansen.
   Synes der er en ting ved målet.
   Tror det er Maxsø der vender siden til skudet, må man aldrig gøre, men især ikke som forsvarsspiller.
   1 enig

  Se 1 flere kommentarer


 • Skævben
 • Skævben
  Betalende bruger
    18. juli 2021   

 • Fint resultat i svær kamp. Egentlig nogle ok individuelle præstationer, men der mangler noget sammenhængskraft og tålmodighed. Særligt i opspillet. Det burde trænerne hurtigt kunne få styr på. Men vi savner Jobbe...
  2 enige

 • Corlu og Børkeiet skal og kan forhåbentlig blive meget bedre. Og bør få chancen igen for at vise noget mere.

 • Scheffen
 • Scheffen
  Betalende bruger
    18. juli 2021   

 • Hvordan kan Hummel ikke have lavet en ny målmandstrøje?? Synes sgu det er lidt underligt Mads skal stå i 2. trøjen fra sidste sæson.


 • Nu har jeg lige set kampen igen, og en ting står lysende klar. Corlu har intet at gøre på det hold andet end som indskifter..
  Jeg var bekymret før kampen ang hans evner på den centrale midtbane og kampen i dag opfyldte desværre dem alle,
  Det eråbenbart muligt i SL, at flæske spillere bagfra uden bold. Jeg tror ikke jeg har set et mere åbenlyst rødt kort, lige som straffe forseelsen var tydlig. Ekstremt dårligt dømt, hvad skal der til for en nogenlunde fair dommer i Aarhus?
  Derudover syntes jeg kampen er godkendt, men marginalerne var ikke med os. Specielt dommerne.
  Der er jo kæmpe frispark op til AGF målet. Derudover er der kæmpe straffe på Hedlund.
  Slutteligt er en ting sikkert, hvis Frendrup havde flæsket en AGF’er på samme måde, havde han fået direkte rødt.
  5 enige · 2 god kommentar

 • Putros der som 4. Dommer var skyld i at frendrup blev smidt ud på et tydeligt forkert gult kort.

  Putros der tydeligt kunne dømme tynde og ikke tydelige straffe imod os i Århus sidst.

  Ubegribeligt at han ikke reagerer i var vognen på et KLART OG TYDELIGT frispark til Corlu.

  Muligvis kunne han ha kaldt straffe mod Hedlund, som dog udlignes af at han heller ikke kaldte det mod Corlu som jeg synes havde meget hund på.

  Tror ikke Putros er neutral nok til at dømme gf Brøndby mere,

  Resultatet var dog fair nok trods alt.
  4 enige · 1 god kommentar
Relaterede nyhederMest læste nyhederMest kommenterede nyheder

KØB VORES KOPPER, BØGER OG PLAKATER