U19 Masterclass
Foto: Ian Nielsen / Ian Foto Sport ©
NYHED

Mikkel Jensen vender tilbage til Brøndby IF som U/19-assistent

 
Brøndby IF har ansat den tidligere spiller i klubben Mikkel Jensen som ny assistenttræner på U/19-holdet.

  • U19 Masterclass
  • Nanna Møller Karlsen
   10. juli 2024 - Klokken 21:41
 • Nanna Møller Karlsen
 • Nanna Møller Karlsen
  10. juli 2024 - Klokken 21:41

Brikkerne er faldet på plads på Brøndby IF U/19, hvor cheftræner i den kommende sæson bliver Jesper Christiansen, som i sidste sæson var assistenttræner for Menno van Dam. Christiansens assistent i den kommende sæson er en kending i gult og blåt. Mikkel Jensen vender nemlig retur og bliver assistenttræner på U/19-holdet.

- Vi er meget glade for at have tilknyttet Mikkel til vores ældste spillere i Masterclass. Mikkel kommer med erfaring fra både en erhvervskarriere og en fodboldkarriere, og han kommer til at komplementere vores i forvejen stærke setup i Masterclass med nye perspektiver, siger Head of Coaching i Masterclass Bjørn Holm til 3point.dk.

- Derudover ved Mikkel hvad det vil sige at spille for Brøndby og at løbe ind på Brøndby Stadion. Den erfaring skal vi forsøge at sætte i spil, så den kommer vores spillere i Masterclass til gode. Vi synes, at vi med ansættelsen af Mikkel har fuldendt et stærkt team omkring vores U/19-hold. Og jeg er sikker på at Jesper og Mikkel kommer til at supplere hinanden rigtig godt.

Værdifuld erfaring - fra Brøndby IF og erhvervslivet

Mikkel Jensen er i dag 47 år. I sin tid i Brøndby IF tog han turen fra ungdomshold til Superliga-bold, inden han fortsatte karrieren i svensk fodbold hos Hammarby og siden Brommapojkarna. I det svenske påbegyndte han også sin trænerkarriere, men senest har Mikkel Jensen været U/15-træner i B.93.

- Min tid som spiller i Brøndby har givet mig en masse store sportslige oplevelser; danske mesterskaber, Champions League og så videre. Ud over det har jeg mange gode minder fra min ungdomstid og de passionerede ungdomsledere, som var delagtige i min egen fodboldopdragelse. Derfor glæder jeg mig også til at 'give lidt tilbage' og forhåbentlig være med til at udvikle en masse dygtige spillere og mennesker, siger Mikkel Jensen til 3point.dk.

- Gennem dialogen med Bjørn (Holm, red.), CV og Jesper Christiansen har jeg fået et rigtig godt indtryk af hvor Brøndby og Masterclass står i dag, samt om visionen for fremtiden. Jeg glæder mig utrolig meget til at komme i gang.

Jensens trænerkarriere startede som sagt i Sverige, men den nye Brøndby-træner kommer også med en baggrund i erhvervslivet, som har givet ham værdifuld erfaring.

- Min trænerkarriere har indtil videre budt på 2. divisionsfodbold i Sverige og senest U/15-fodbold i B.93. Begge opgaver har udviklet mig som træner og har forstærket vigtigheden af at have en klar vision for hvordan jeg og vi gerne vil spille og det at forstå individernes forskellige 'drivers'. De sidste seks måneder har jeg arbejdet med reflekterede og ambitiøse 15-årige, som stiller en masse spørgsmål, og det har også tydeliggjort vigtigheden af at have et tydeligt fokus på træningsbanen.

- Fra min ledelseserfaring i erhvervslivet har jeg arbejdet med at skabe synergieffekter og at udnytte vores forskelligheder til at skabe resultater, hvor 1 plus 1 giver tre. Det japanske udtryk 'Kaizen' bruges i erhvervslivet til at beskrive et fokus på konstante, daglige forbedringer. Anvendt i fodboldverdenen tror jeg på, at hvis vi hver dag og i hver træning fokuserer på at forbedre os som individer og som hold, så vil vi på sigt have en stejl udviklingskurve.

Den vigtgiste muskel

Nu glæder Mikkel Jensen sig til at tiltræde i Brøndby IF i rollen som assistenttræner på klubbens ældste akademihold.

- At arbejde med U/19 og et fokus på transition gør, at jeg kan fortsætte arbejdet med at uddanne unge, ambitiøse spillere bedst muligt gennem træning og kamp, men jeg glæder mig også til at arbejde med det mentale aspekt og sikre at spillerne er bedst muligt rustet til nye miljøer og fremtidige udfordringer i seniorfodbold og i deres karrierer. Jeg tror meget på at den vigtigste muskel for en fodboldspiller sidder lige over skuldrene, slutter han.

Deltag i diskussionen


Du skal være logget ind, for at kunne kommentere.


 • Saesonkort
 • Saesonkort
  Betalende bruger
  Top kommentator
  Top enige
    13 dage siden   

 • Han står ikke noteret for en trænerlicens hos DBU, men det er jo nødvendigvis ikke diskvalificerende.
  1 enig

 • JJOLSEN
 • JJOLSEN
  Betalende bruger
    13 dage siden   

 • Velkommen tilbage Mikkel Jensen.
  Tror på Mikkel har fat i noget meget rigtigt, det mentale er næsten lige så vigtigt, som at have fodbold tekniske færdigheder.
  Håber Mikkel kan få lært de unge, at det hårde arbejde først starter,når de første gang træner med 1 Holdet.

 • Velkommen hjem til Vestegnen - Håber du kan være med til at løfte kvaliteten i transitionsprocessen og generelt for U19...! God arbejdslyst

---

 • LJS
 • LJS
  Betalende bruger
    13 dage siden   

 • Det virker som en fremragende casting.
  Velkommen til Mikkel.
Relaterede nyhederMest læste nyhederMest kommenterede nyheder