Jan Bech Andersen
Foto: Teis Markfoged ©
NYHED

Nyhedsanalyse: Brøndby sælger næppe en spiller for 100 mio i næste transfervindue

 
Jan Bech Andersen har til Tipsbladet talt om drømmen om et 100-millioner-kroners-salg i et snarligt transfervindue, 3point.dk bringer her analyse og perspektiverne.

  • Jan Bech Andersen
  • Kasper Pedersbæk
   17. februar 2024 - Klokken 11:23
 • Kasper Pedersbæk
 • Kasper Pedersbæk
  17. februar 2024 - Klokken 11:23

Det danske medie Tipsbladet talte med Jan Bech Andersen under Brøndbys træningslejr i Portugal, her talte bestyrelsesformanden om drømmen om et snarligt 100-millioner-kroners-salg ud af Brøndby.

En transfer af Jesper Lindstrøm har, erkender Jan Bech Andersen, endt oppe i den prisregion, men det er kommet qua klausuler, og ikke med en grundpris.

Det sagde Jan Bech Andersen

 • "Det håber jeg jo, at vi gør måske i det næste transfervindue. Det er måske for optimistisk, men hvis ikke til sommer så i de kommende transfervinduer derefter"
 • "Vi skal jo gerne tilbage til over 10 millioner euro og flirte med den grænse. Ellers bliver afstanden større for hver gang, de andre klubber sælger"
 • "Det hele hænger sammen. Enten skal du være et exceptionelt talent, og dem er der heldigvis mange af i danske klubber"
 • "Det hænger jo sammen, at hvis du skal have de ekstra nuller på, så kræver det, at du spiller på de største scener i Europa"

Analyse: Disse spillere er solgt i den prisklasse

Der er, sat på spidsen, grundlæggende to veje til et stort salg ud af Superligaen: Præstationer eller potentiale. De spillere der reelt “spiller sig ud af ligaen” qua en lang periode med gode præstationer. Og så er der de spillere, hvor det handler mere om uforløst potentiale end reelle langvarige præstationer.

Præstationstransfers kunne være spillere som Ernest Nuamah, Kamaldeen Sulemana, eller Kamil Grabara.

Potentialetransfers kunne fx være: Ibrahim Osman, Hakon Haraldsson.

(Der er 7 spillere i Danmark listet hos Transfermarkt med en salgspris på 13.5+ mio euro).

Hvad er perspektiverne for et stort salg i truppen?

En ting er drømmen om et stort salg ud af Brøndby i klassen 100+ mio kroner, noget andet er at realisere det.

Et af de stærkeste kort i indeværende sæson har været Nicolai Vallys, efterårets profil i Superligaen og et varmt emne i det kommende transfervindue. Rammer næppe en transferpris i lejet 100 mio kroner in mente spillerens alder.

Mathias Kvistgaarden er en anden spiller, der gennem sæsonen har præsteret på et stabilt højt niveau, ligesom angriberen er blevet langt mere alsidig i sit skillset. Der har været transferrygter fremme med en pris i lejet 70 mio kroner.

Skal Brøndby op i salgssummer omkring 100 mio kroner skal det være en kombination af (lav) alder gerne krydret med europæisk erfaring via et gruppespil.

I den nuværende Brøndbytrup skal det være de helt unge spillere, der over en kort tid kan eksplodere i udvikling og vise et potentiale for udenlandske klubber der gør dem attraktive.

Et stort salg synes urealistisk på den korte bane

Det virker urealistisk på den korte bane, at Brøndby skulle kunne sælge en spiller for 100+ mio kroner, hvert fald i det kommende og det efterfølgende transfervindue. Dertil har Brøndby ikke helt den track record og renommé, der fordrer store salg, ligesom de åbenlyse salgsobjekter ikke har trådt helt frem endnu.

Der er en række skridt for Brøndby at følge, hvis de skal gøre sig håb om at foretag et så stort salg en gang i fremtiden:

 • Første skridt er europæisk gruppespil
 • Brug af de helt unge spillere, i dagens transfermarked handler klubberne i den grad potentiale
 • Kontinuerlig udvikling og fokus på Masterclass
Deltag i diskussionen


Du skal være logget ind, for at kunne kommentere.


 • Hvis det er ambitionen, skal man også finde modet til at bruge de unge spillere.

  Schwartau, eksempelvis, har potentiale til et sådant salg, men så skal man også bruge ham.
  3 enige · 2 god kommentar
   
  • JJOLSEN
  • JJOLSEN
   Betalende bruger
     17. februar 2024   

  • @Porstmand Per mod til at bruge unge spiller, er ikke noget hverken Niels Frederiksen eller Jesper Sørensen har vist.
   De har nærmere brugt de unge af nød frem for af lyst.
   2 enige · 2 god kommentar

  Se 2 flere kommentarer
   
  • @Porstmand Per Oskar skal naturligvis gøre sig fortjent til kontinuerlig mere spilletid, hvilket bestemt ikke var tilfældet sidste år.
   1 enig · 1 god kommentar
   
  • Kramer
  • Kramer   17. februar 2024   

  • @Porstmand Per men det kræver også vi spiller Europa igen, før vi kan lave så store salg. Den nuværende strategi er 100% at sikre også et godt udgangspunkt, for at komme i Europa og etablere os som tophold i suppen. Det vil være en kæmpe streg i regningen hvis det mislykkedes. Det kan vi ikke risikere ved at spille for meget talent, med de penge vi har investeret. Jeg er ikke i tvivl om, at vil se mere af ungdommen blive sluset ind, i takt med det forhåbentlig sker.

  Se 1 flere kommentarer

 • 19Magic64
 • 19Magic64
  Betalende bruger
  Top gode
    17. februar 2024   

 • Hermansen, Frendrup og en Lindstrøm der forhåbentligt snart finder melodien, har gjort at unge spillere fra Brøndby, pludseligt er blevet langt mere interessante for udenlandske klubber!

  De 100 mio. er måske ikke så langt ude i fremtiden, synes dog også at CV's taktik med at få en god videresalgsklausul, kan noget..
  3 enige · 2 god kommentar
   
  • @19Magic64

   Vi får for lidt for spillerene og har kørt for længe med stort underskud

   Nu kender vi jo ikke salg i detaljerne andet end hvad pressen skriver og rygter

   Så vi ved ikke om de vidersalgs % har noget på sig andet end formodning om det.

   I princippet kan procenterne være mindre end der har været fremme, ved at man har en formodning at det er som pressen skriver

   Så har CV ro på og ingen pres ved fx at sælge en Frendrup alt for billigt.
   1 enig · 1 god kommentar

  Se 2 flere kommentarer

 • Et salg af 100 millioner + kræver vi begynder at kigge mod de afrikanske lande, da de tit har fart og en anden fysik udviklet som unge, end de europæiske spillere

  Det kræver spillere med særlig speed, for fart sælger altid som angribere og giver de større klubber interesse i at investere og håbe de rammer lige ham der kan sælges videre for X antal millioner

  De største handler er tit angribere med fart i støvlerne, tag bare vores egen Højlund
  2 enige · 1 god kommentar

---

 • Solz
 • Solz   17. februar 2024   

 • Det er ikke så vigtigt for mig, om det er Schwartau, Nartey eller Bischoff, som man for alvor viser ekstra stor tillid, men der skal simpelthen være et mod til at få nye gjort klar, før vi sælger ud af vores få yngre profiler, hvis økonomien skal hænge bare nogenlunde sammen. Gevinsten er bare mest massiv på egne unge talenter.

  Yngre spillere som Suzuki og Bundgaard kan ligeså blive store salg, men der skal være flere yngre salgsobjekter ad gangen, så vi ikke er så pokkers afhængige af, om f.eks. Kvistgaarden forøger sin værdi, plus den næste hele tiden skal være klar, så vi ikke pludselig står uden store åbenlyse talenter, der allerede har opnået en fornuftig værdi.

  Jeg har ikke kompetence til at vurdere præcis hvilke talenter, der ikke bliver vist nok tillid, men det må dem, der ser dem til dagligt kunne vurdere. Der skal dog udvises mere mod ifh til vores talenter, da vores træner, trods pres og forventninger, er nødt at tænke på fremtiden , også selv om det naturligvis altid er vigtigt at vinde den næste kamp.

  Vi lever i høj grad for lånte penge, og ingen af os ved hvor længe vi får lov til dette, hvilket er grunden til, at jeg personligt stadig er bekymret, selv om jeg anerkender og lovpriser fremgangen.
  2 enige · 2 god kommentar

 • Jeg tror nøglen til større salg er, at vente lidt med salg. Vi har solgt mange spillere, hvor de kun har været profil i èn sæson.
  Hvis Kvistgaarden ryger til sommer. Så har han også kun haft èn sæson som profil..

  Hvis Brøndby kan komme i europa + holde lidt længere på de unge. Så vil prisen også stige. For så sælger man en spiller, der har bevist sig over tid + har bevist sig i europa, og samtidig stadig har masse af udviklingspotentiale.

  Kort sagt. Med sportslig succes. Så kommer det andet også
  2 enige · 2 god kommentar

 • Jeg syntes vi begynder at se tegninger til MC spilletid samtidig med at holdet har performet godt det meste af efteråret. Jeg vil dog minde om, at truppen har fået et kvalitetsløft, hvorfor det naturligvis bliver sværere at tilkæmpe sig en start plads.
  1 enig

---

 • ZnapZ
 • ZnapZ
  Betalende bruger
    17. februar 2024   

 • Super debat. Kunne vi have fået 100 mill. for Lindstrøm tror jeg at vi havde gjort det.
  Vi skal nok komme.
  1. Styr på kontrakter i MC.
  2. Styr på ledende skikkelser i transitionen.
  3. Spil europæisk gruppespil.
  Så skal vi nok sælge i den prisklasse.

  Til dem der siger Schwartau ikke får spilletid. Altså han har sammenlagt fået over 2 timer i Superligaen i foråret. Han har bare ikke sat et indtryk. Giv ham tid. Han skal nok komme.
  1 enig · 1 god kommentar
   
  • @ZnapZ,

   Tja, han gjorde indtryk på mig, og det på trods af at han oftest blev brugt nærmest på central midt og altså langt ude af af position. Jeg kan simpelthen ikke forstå at man ikke brugte han konstant i foråret hvor klubben lå i en position hvor der bogstavelig talt ikke var noget at tabe.

   Og det gør mig nervøs for om der er styr på butikken. Det hænger overhovedet ikke sammen med Jan Bs udtalelser her.
   1 enig · 2 god kommentar

  Se 2 flere kommentarer

 • Tror JBA laver en stor cliffhanger nu han får ene medietid, mange vil høre om ambitionsniveauet og det nye gamle Brøndby, synes det er god storytelling, Brøndby var suveræne i 90`erne, det god markedsføring. Men jeg tror ikke han tænker på hverken Kvisten,Vallys eller Oscar S. men Bundgaard, tænk om vi kommer i europæisk gruppespil og Bundgaard slår igennem på den europæiske scene......!!

 • Sunderland
 • Sunderland
  Top debattør
    18. februar 2024   

 • Jo, for vi blir mestre i år
  1 god kommentar

---

 • mimor1
 • mimor1   19. februar 2024   

 • Kvistgården er virkelig en god presspiller, men i bund og grund en elendig angriber. Scorer ALT for få mål på mange store chancer.
  Derfor kommer han aldrig til at koste over 100 mill
  Vil også sige at vi gør ingen af vores spillere en tjeneste, med den måde vi valgte at spille i Europa sidste gang. Mener vi havde et skud på mål tilsammen på de første 5 kampe.
  Kan kun håbe vi vælger en anderledes tilgang, hvilket viser vores spillere i et andet lys
  1 enig · 1 god kommentar
Relaterede nyhederMest læste nyhederMest kommenterede nyheder