Yuito Suzuki
Foto: Teis Markfoged ©
NYHED

Nyhedsanalyse: Hvorfor skal Brøndby hente Mads Enggaard?

 
På rygtebasis skulle Brøndby være meldt interesseret i Randers’ centrale midtbanespiller, Mads Enggaard. 3point.dk forklarer her om perspektivet i en eventuel transfer.

    • Yuito Suzuki
    • Kasper Pedersbæk
      9. august 2024 - Klokken 12:23
  • Kasper Pedersbæk
  • Kasper Pedersbæk
    9. august 2024 - Klokken 12:23

ANALYSE-SPONSOR: 3point.dks venner

Vil du have mere analyse fra Kasper Pedersbæk? Så meld dig ind i 3point.dks venner og støt os med et månedligt eller årligt beløb. På den måde sikrer du, at vi fortsat kan levere så meget analyse, som vi gør. MELD DIG IND HER.

Det er ingen hemmelighed, at Brøndby har brug for tilføjelser til den centrale midtbane. Men hvad er perspektivet i eventuelt at hente Mads Enggaard fra Randers FC? Og hvordan ville han passe ind som type? Det ser 3point.dk nærmere på i denne nyhedsanalyse:

Mads Enggaard er, trods sine 20 år, ikke helt uden erfaringer fra højeste niveau i Danmark, hvor han allerede i 20/21 sæsonen fik sine første senior minutter for Randers i pokalturneringen. Det blev fulgt op med halvanden hundrede minutters Superligabold i sæsonen efter før han i 22/23 spillede lige over 1000 minutter for kronjyderne i Superligaen.

Sæsonen 2023/24 var hans tydelige gennembrud som stamspiller med over 2700 minutter på banen for Randers i Superligaen alene.

Enggaard har spillet mere eller mindre alle sine 4700 minutters seniorfodbold på den centrale midtbane i en klart defineret rolle som en spiller, der skal dække banen felt-til-felt.

Kasper Pedersbæk © All rights reserved

Hos Randers har Enggaard ikke været den mest chanceskabende spiller, men har været pålagt at holde flow og fart i pasningsspillet i overgangen fra opbygning til afslutning. Han er ikke den driblende midtbanespiller, der sætter sin direkte modstander, men en spiller, som forsimplet afleverer og bevæger sig. Binder spillet sammen og giver bagkæden en aftager til en aflevering frem i banen.

Kasper Pedersbæk © All rights reserved

Kasper Pedersbæk © All rights reserved

Kasper Pedersbæk © All rights reserved

Hvordan ville Mads Enggaard passe ind hos Brøndby?

I Brøndby ville Enggaard blive pålagt en lignende rolle, hvor det var påkrævet af ham at gøre sig tilgængelig som modtager af afleveringer frem i kanalerne på bagsiden af modstandernes første pres. Hans løbekapacitet og evner i pasningsspillet ville komme til sin ret.

Han er ikke en Daniel Wass 1:1, men hvad Brøndby ville kunne hente fra Enggaards egenskaber er den unge midtbanespillers evner til de progressive afleveringer. Afleveringer frem gennem modstandernes kæder der udvikler spillet og finder holdkammeraterne i lommerne.

Kasper Pedersbæk © All rights reserved

Kasper Pedersbæk © All rights reserved

Dykker vi ned i en sammenligning med netop Daniel Wass er det også tydeligt, hvordan Wass har en stor pakke af kvaliteter, hvor især hans kreative spil (xA =chanceskabende afleveringer) og deep completions (fuldførte afleveringer inden for en radius af 20 meter fra modstanderens mål). At Wass modtager flere afleveringer i løbet af en kamp er mere et udslag af taktisk varians mellem Brøndbys og Randers’ spillestil end et udtryk for forskelligheder i de to spilleres kapaciteter.

Kasper Pedersbæk © All rights reserved

Mads Enggaard har et potentiale til at udvikle en interessant værktøjskasse på længere sigt. Han har aggressivteten i de fysiske dueller og tendenser i det progressive afleveringsspil.

Hvad Mads Enggaard ikke er, er en scorende spiller. Generelt er hans afslutningsspil et rum for udvikling. Han tager mange lavværdi skud uden for feltet, og har heller ikke scoret mere end en enkelt gang i 2023/24 sæsonen.

Kasper Pedersbæk © All rights reserved

Perspektivet for en transfer af Mads Enggaard

En transfer af Mads Enggaard til Brøndby handler ikke om at købe en færdigudviklet spiller, men om at handle potentiale. Men en spiller, der har fået lagt bunden og fået en markant portion af minutter i benene hos en Superligaklub.

Kasper Pedersbæk © All rights reserved

Det handler om at der er en tro på at Brøndby kan finpudse og videreudvikle Mads Enggaard og forstærke de tendenser der er i hans kompetencer.

Meget handler for Brøndby om hvilken transfersum Mads Enggaard ville kunne hentes til. Bliver han handlet for dyrt kan det blive svært at gøre ham til en rentabel forretning på længere sigt.

Mads Enggaard ville klart være en god tilførsel til Brøndbys midtbane, især på længere sigt. Han har et interessant sæt af kompetencer, og komplementerer Brøndbys spillestil.





Deltag i diskussionen


Du skal være logget ind, for at kunne kommentere.


  • Jeg syntes helt sikkert han ser spændende ud. Men ligner han ikke Nartey en hel del? Jeg syntes Nartey gør det godt i det fremadskabende spil, men han mangler meget defensivt, hvilket i går og kampe i superligaen har understreget. Besidder Enggaard de defensive kvaliteter som Nartey mangler?
    1 enig · 1 god kommentar
     
    • @Kristianbs Fuldstændig enig. At lave en analyse Wass vs en anden superligaspiller ser jeg ikke nogen ide i. Sammenligningen burde være Nartey vs Enggaard.

    Se 3 flere kommentarer
     
    • @Kristianbs Ja. Han er ikke bange for at smadre igennem.

  • kewell
  • kewell
    Betalende bruger
      9. august 2024   

  • Jeg vil så tilføje til den fine analyse, at Enggaard virker til at have lagt endnu et lag på sit niveau, hvilket ikke er unormalt i hans unge alder.
    For jeg ser Enggaard anno 24/25 være minimum et niveau over Enggaard anno 23/24.
    Så selvom der er en masse udviklingspotentiale i ham, så mener jeg også vi ville få en rigtig god spiller ind med det samme.
    5 enige · 3 god kommentar
     
    • @kewell Glem alt om at han kommer til BIF. Randers overvejer et bud fra udlandet. Det kræver selvfølgelig at han selv siger god for det. Men hvorfor skulle han dog vælge BIF efter blamagen i går?
      1 enig · 1 god kommentar

  • GARFIELD
  • GARFIELD
    Top kommentator
    Top gode
    Top enige
      9. august 2024   

  • Enggård og BrinK :))

    Der findes vel andre muligheder som er bedre

    Nørgaard ville være den perfekte løsning og har alt det vi mangler

    Vi mangler en leder, en der kam binde kæderne og sætte struktur over vores spil

    Ikke mindst en spiller vores modstandere kan slå sig på, for mig er Nørgaard den der ville passe på alle måder til det vi mangler

    Under 1 år af sin aftale tilbage, haft ønske om slutte med BIF mens han kunne give noget.

    Det rygtes at Brentford er ved hente en lejet spiller ind som spiller helt samme pladser som er Nørgaards styrke, er klar over det er ønsketænkning men heller ikke umuligt.
    5 enige · 1 god kommentar
     
    • @GARFIELD
      Det er ønsketænkning
      3 enige

    Se 8 flere kommentarer
     
    • @GARFIELD Det kommer ikke til at ske. Der er indgået et bud fra udlandet som Randers overvejer. Emil Holten ser også ud til at smutte mellem fingrene på os. Han er vist på vej til Elfsborg. Men måske opstår der en mulighed for en eller anden nordmand i Viking Stavanger når transfervinduet er lukket her hjemme. Desuden er Nør sandsynligvis usandsynligt at vi skal kunne overtale. PL giver altså monsterlønninger og han har ikke været længe nok i udlandet til at komme under forskerordningen. Men man skal selvfølgelig aldrig sige aldrig. Det gjorde jeg heller ikke. Ja, jeg skrev det 2 gange men det er jo ikke det samme som at sige det ;))

    Se 1 flere kommentarer

---

  • GARFIELD
  • GARFIELD
    Top kommentator
    Top gode
    Top enige
      9. august 2024   

  • Denne spiller skulle være på vej til lægetjek i Brentford ifølge rygte.

    Kan det åbne døren til Nørgaard comeback i BIF? Han spiller samme pladser, siger det bare :)) ville elske at se Nørgaard tilbage hvis ikke nu, så i næste vindue, vi må kunne hente ham hjem til en ok pris hvis ikke nu så i næste sæson, hvis han altså vil hjem nu, så tror jeg det er muligt, hvis rygtet om denne spiller taler sandt, link er nedenunder:
    2 god kommentar
     
    • Kenneth
    • Kenneth
      Betalende bruger
        9. august 2024   

    • @GARFIELD
      Det skal så være fordi Nørgaard vil tilbage til DK nu, ellers slipper de ikke deres anfører.

      Det lyder også til at det er Frank Onyeka der skal videre, hvilket åbner op for Jens Cajuste.

      Håber at se Nørgaard tilbage os Brøndby. Optimalt til sommer 25, men nok mere realistisk til sommer 26
     
    • @GARFIELD Hvilken spiller talte du om her - jeg kan ikke se at Brentford har købet en defensiv midtbane spiller ??

    Se 1 flere kommentarer


  • Tak for analyse!
    Du har tidligere nævnt Oscar Fraulo som et emne til midtbanen. Han spiller ligesom Enggård på u21 landsholdet men virker til at være i overskud i Gladbach.
    Hvor godt vil du vurdere at Fraulo sim type passer ind i Brøndby vs. Enggård?

---

  • Tvivler på han kommer, da der officielt er kommet bud på ham fra udlandet.

  • Craash
  • Craash   9. august 2024   

  • Super analyse Kasper - som altid.
    Jeg tvivler dog at Brøndby henter ham nu, det bliver sikkert en Vinter-handel som Bundgaard, medmindre Enggaard og Randers vil det anderledes.

    1. På det tidspunkt er der et halvt år til Radosevic og Greve forlader klubben.
    2. Enggaard kan nok mere accepter ikke at starte inde som han gør i Randers i mellemliggende periode.
    3. Han er ikke en spiller Brøndby mangler her og nu.


  • Så skal der til at være fart på. Der er budt på ham fra udlandet. Jeg ved ikke hvem og hvor men Randers overvejer det vist ifølge overskriften på Tipsbladet. Esbjerg er vist også ved at sælge Emil Holten til Elfsborg. Så får vi nok ikke en eneste af dem jeg meget gerne havde set i klubben for 1 1/2 måned siden. Måske kan vi lige nå at hente Mark Brink på sidste transferdag. Så får vi da måske i det mindste en fjerdedel af de stjerner jeg havde håbet vi ville hente i dette vindue. Desværre ønsker ledelsen øjensynligt ikke succes til BIF. Øv, øv og tre gange øv. Vi ryger ud af Conference League på grund af manglende mod og tørst efter succes. Ud over p.g.a. en smølende tilgang til styrkelse af truppen. Ganske enkelt ingen rettidig omhu (det englænderne kalder, "Due Diligence" og/eller "timely care"). Sørgeligt for alle Jer som er storaktionærer at den daglige ledelse sådan pisser på Jeres investering og trist for koefficientpointene til Danmark og især for BIF. Det er hårdt at holde med en klub uden ambitioner. Andet end at spare på pengene. Desværre indebærer det nok at vi aldrig bliver store igen.

---

  • Zeng
  • Zeng
    Betalende bruger
      9. august 2024   

  • Jeg synes det ville give så god mening af supplere truppen med endnu en spiller på et godt nuværende niveau og med et potentiale til at løfte sig yderligere. Jeg har bare svært ved at forestille mig hvor pengene skal komme fra? Tror man har afventet klarhed omkring et evt. gruppespil som ser vanskeligt ud nu. Man har endnu ikke solgt og man laver i forvejen minus på 200 tkr. pr. dag. Derudover har man allerede et transfer minus på 20 mio. denne sommer og Jeg tror desværre først der sker noget i den størrelse, hvis man får solgt for et markant beløb. Det jeg ikke forstår er hvorfor man ikke er mere kommunikativ omkring situationen, så alle fans ikke brokker sig over de manglende handler hele tiden.
    1 enig · 1 god kommentar
     
    • @Zeng Præcis. Uden gruppespil er det formålsløst at hente en ny spiller. Hvis Nartey fortsat skal udvikle sig, så nytter det ikke noget, at smide ham på bænken igen.
      1 god kommentar

  • preben
  • preben
    Betalende bruger
      10. august 2024   

  • Hvorfor bliver det kaldt, nyheds analyse..?
    Er det ikke bare et rygte eller ønske for nogen , det er vel først en nyhed hvis man køber , men det ser da fornemt ud
    1 enig · 1 god kommentar

  • De må også gerne hente ham her: Lucas Kjerrumgaard fra OB! Han er brand varm, 6 mål i 5 kampe - 21 år og kan slå ohi væk

---

  • En Frederik Sørensen til forsvaret. Kontrakt fri, 32 år spiller pt i den italienske division, men har spiller i serie A, en No brainer.
     
    • @Fan_passion Fornuftig spiller, men vi har alt for mange forsvarsspillere i forvejen. Tshiembe og Heggheim spiller jo næsten ikke. Der skal også være plads til talenter fra MC.
      1 enig

    Se 2 flere kommentarer

  • GARFIELD
  • GARFIELD
    Top kommentator
    Top gode
    Top enige
      18. august 2024   

  • Så bør den være lukket og slukket, og tror slet ikke BIF har været interesseret, de gjorde det for hæve prisen til Molde, rent forhandlingstaktik:

    https://bold.dk/fodbold/stillinger/superligaen/nyheder/medie-enggard-taet-pa-stor-transfer-rejser-sondag
     
    • @GARFIELD Der er noget jeg ikke forstår - du skriver BIF slet ikke har vist interesse for Enggård - hvad er det så BIF skulle have gjort for at hæve prisen - det forstår jeg ikke...???

    Se 7 flere kommentarer

  • Enggaard købt af Molde for 20 mill., om halvandet til to år sælger de ham videre for 80+ er jeg næsten sikker på. Lidt ligesom Bodø gjorde med Grønbæk.

---




Relaterede nyheder



Mest læste nyheder



Mest kommenterede nyheder