Foto: Freja Borne ©
NYHED

U/17: Danial Riaz forlænger med Brøndby til 2026

 
Danial Riaz har for anden gang i 2023 fået forlænget sin kontrakt med Brøndby IF.

    • Nanna Møller Karlsen
      10. oktober 2023 - Klokken 23:06
  • Nanna Møller Karlsen
  • Nanna Møller Karlsen
    10. oktober 2023 - Klokken 23:06

På deadline day den 31. januar i år forlængede Danial Riaz med Brøndby IF. Dengang blev parterne enige om at forlænge aftalen frem til sommeren 2024. Siden har midtbanespilleren fortsat sin eksplosive udvikling. 

Han er blevet anfører på Brøndby IF U/17 og har fået debut på de danske U-landshold. Og nu har han så fået to år ekstra på kontrakten, så aftalen nu løber til sommeren 2026. Det skete i lørdags, da Riaz var hjemme at vende efter en turnering i Kroatien med Brøndby og lige inden han skulle afsted med landsholdet til Georgien. 3point.dk var med ved kontraktunderskrivelsen og fik en længere snak med midtbanespilleren.

- Jeg har min familie med til kontraktunderskrivelsen i dag. De støtter mig i alt, hvad jeg laver og foretager mig. De er der næsten til alle kampene. Mine bedsteforældre har også sæsonkort inde på Brøndby Stadion. Det betyder utrolig meget for mig, at de også kan være her. Det er en vild oplevelse, siger Danial Riaz til 3point.dk.

- Jeg har kun spillet i Brøndby. Det er en drengedrøm for mig, at ende med at spille inde på stadion. Det har jeg drømt om lige siden jeg var lille. Jeg fik en smagsprøve på det i sidste sæson, da vi spillede en ligakamp med U/17 derinde.

- Men at kunne spille foran fansene... Det vil være en drengedrøm, der går i opfyldelse. Der var mange, der kom og støttede os, da vi mødte Randers og kunne vinde guld i sidste sæson. Men at kunne spille for dem inde på Brøndby Stadion, det vil betyde endnu mere.

Udviklingen er gået stærkt for den teknisk velfunderede midtbanespiller. Og han agter at fortsætte dén udvikling.

- Først blev jeg efterudtaget til landsholdet. Denne gang blev jeg udtaget i første omgang. Mit mål er at blive en fast del af landsholdet. Samtidig vil jeg gerne byde mig mere og mere til på U/19-holdet, og stadig være en leder på U/17-holdet, hvor jeg også har en vigtig rolle.

Men sådan en udvikling er ikke altid lineær og lige til. Det ved Danial Riaz alt om. Inden han blev fast mand på U/17-holdet i sidste sæson, startede han sin U/17-tid med at spille kampe på U/15-holdet. Inden han fik kæmpet sig ind på U/17-holdet. Han så sig ikke tilbage.

Da han var lille og lige begyndt til fodbold, kunne han begynde at græde, når de skulle lære nye øvelser. 

- Det er en ret vild udvikling. Jeg var en meget stille dreng. Jeg ville rigtig gerne starte til fodbold. Men når det kom til stykket, så tror jeg, at jeg var bange for at min far og mor skulle gå, når jeg var til træning, og dermed ikke var der, når jeg trænede. Jeg var meget genert og ikke så sikker på mig selv, siger Riaz, mens han husker tilbage.

- Men jeg har taget det, som det kom. Jeg har fået meget hjælp af mine forældre og fra hele familien. Især med det mentale. Jeg har altid talt meget med min far efter kampene. Hvis jeg har spillet en dårlig kamp, kan han fortælle mig, hvad jeg har gjort forkert - eller ikke gjort forkert. Så snakkede vi om det og kom videre. Og byggede på.

Nu skal Danial Riaz fortsætte med at bygge på. For så er der ingen tvivl om, at drømmen om Brøndby Stadion er opnåelig for knægten fra Brøndby Strand, som har spillet i Brøndby IF, siden han var fem år gammel.





Deltag i diskussionen


Du skal være logget ind, for at kunne kommentere.


  • Nu må det også være tid til forlængelser med OS, Nartey og andre dygtige U19-spillere.
     
    • @Brøndby85 Enig - men jeg tror pt. vi er relativt langt fra en forlængelse med Nartey, han bliver overset ift. seniorbold. OS er jeg heller ikke sikker på forlænger som det ser ud nu. Det er ikke nemt at ligge der på vippen og få mellem 0-15 min spilletid, det er alt for lidt for en spiller på 17 år. Bischoff er nok nærmere en forlængelse, men tiden er knap, kontrakten løber ud til sommer.
      1 enig · 1 god kommentar

    Se 11 flere kommentarer

  • Saesonkort
  • Saesonkort
    Betalende bruger
    Top kommentator
    Top enige
      11. october 2023   

  • Pragtfuld knægt og fremragende artikel! Jeg hepper på Danial.

    @Nanna, jeg husker som en elefant. Og du skylder en uddybende artikel om Wismanns forlængelse.
    4 enige

  • GARFIELD
  • GARFIELD
    Top kommentator
    Top gode
    Top enige
      11. october 2023   

  • Virker moden, når man i så ung en alder har styr på, hvem man er.

    Han lyder som en person, hvor trygheden og familien skal følge med, det er flot i hans alder at stå ved det.

    Det er et godt og anderledes interview, i forhold til andre unge talenter, synes jeg at han er meget modig og giver meget af, hvem han er og står ved det, noget man kun kan respektere

    Et meget ærligt og åbent interview, med en fornuftig ung mand som står ved hvem han er, hvad er der ikke at synes om :))). En ung mand som står ved sine styrker og svagheder.

    Han skal nok komme langt i livet, og godt vi har sikret os ydeligere periode med ham.

    Virker som en type som konstant går frem, jo mere han modnes og lægger på mentalt, som fysisk.

    Spændende interview og spiller, dejligt at kunne læse ikke alle er ens. Fedt med ærlighed af så ungt et menneske, også meget modigt at han står ved sine svagheder, som jeg ser som hans styrke.

    Så hatten af for ham
    1 enig · 2 god kommentar
     
    • Fuzzy
    • Fuzzy   11. october 2023   

    • @GARFIELD du rammer lige spot on - han er en fantastisk ung mand, som mange spillere kunne lære noget af
      2 enige · 1 god kommentar

    Se 1 flere kommentarer

---





Relaterede nyheder



Mest læste nyheder



Mest kommenterede nyheder





Støt os og bliv medlem af 3point.dks venner