Philip Søndergaard
NYHED

U/17-EM: Semifinalen blev endestation for Danmark og Søndergaard

Med Brøndbys Philip Søndergaard på banen i hele kampen, tabte Danmark søndag med 1-0 mod Italien og missede dermed en finaleplads ved U/17-EM.

• Philip Søndergaard
    • Steen Sørensen
      3. juni 2024 - Klokken 18:59

Søndag aften mødtes Danmark og Italien i den ene semifinale ved EM-slutrunden for U/17-landshold. Endnu en gang startede Brøndby-stopperen Philip Søndergaard inde for Danmark og fik fuld spilletid i en kamp, hvor der var klasseforskel på de to hold.

Italien vandt 1-0 på et mål scoret af Federico Coletta fra AS Roma efter en lille halv times spil. Italien var bedst på samtlige pladser måske lige med undtagelse af målmandsposten, som er umulig at bedømme.

FCK-keeper Tobias Breum-Harild stod en flot kamp, mens en næsten arbejdsløs Massimo Pessina fra Bologna FC ikke blev tvunget ud i en eneste redning i opgøret. Danmarks første og eneste forsøg indenfor målrammen faldt i 95. minut og blev blokeret af en forsvarer.

Ved scoringen måtte Søndergaard ud på kanten, da højre back Victor Gustafsen fra FCN blev overspillet, men anfører Noah Lassen var uopmærksom og OB-spilleren kom ikke ned i tide centralt.

Dermed kunne der alt for nemt slås et indlæg, som venstre back, Frej Elkjær fra AGF, syntes at have kontrol over, men alligevel kunne målscorer Coletta kaste sig ned og støde bolden i mål foran fødderne på Elkjær.

I lighed med resten af det danske hold - bortset fra Breum-Harild i målet - havde Philip Søndergaard sine problemer i første halvleg, men fik leveveret en ganske solid indsats efter pausen. Set over hele kampen var Søndergaard blandt de mindst dårlige for Danmark.

I det hele taget kan Brøndby-stopperen se tilbage på en ganske fin slutrunde med fem startpladser af fem mulige og deraf tre kampe med fuld spilletid. I de to øvrige blev det til 88 minutter i kvartfinalen mod Tjekkiet samt 45 minutter i den midterste af tre gruppekampe.

Næste gang, årgang 2007 mødes, bliver det som U/18-landshold til efteråret, og næste slutrunde for årgangen er U/19-EM i sommeren 2026. I finalen på onsdag kl. 19:30 mødes Italien og Portugal.