Emmanuel Yeboah
NYHED

Yeboah med fantastisk saksesparksmål i test mod Hillerød

Emmanuel Yeboah scorede et fantastisk saksesparksmål, da Brøndbys reserver mandag tørnede sammen med Hillerød i en testkamp.

• Emmanuel Yeboah
    • Nanna Møller Karlsen
      13. februar 2024 - Klokken 00:21

Brøndby IFs spillere returnerede lørdag fra træningslejr. Generalprøven stod fredag aften mod IFK Göteborg, men allerede mandag ventede der en ny test, denne gang mod Hillerød, hvor de spillere, som ikke spillede så meget, eller slet ikke kom i aktion fredag, kunne få minutter i benene.

Cheftræner Jesper Sørensen stillede med følgende hold i kampen:

Thomas Mikkelsen
Kevin Mensah - Henrik Heggheim - Ludwig Vraa - Lukas Larsen
Mathias Greve - Noah Nartey - Mateusz Kowalczyk
Filip Bundgaard - Oscar Schwartau - Clement Bischoff

Det blå/gule hjemmehold tørnede ud på en velbesøgt bane 2, hvor mange havde fundet vej i vinterferien på trods af heldagsregn over Vestegnen. De mange fremmødte tilskuere kunne se Brøndby få en mareridtsagtig start på kampen, hvor der blot var spillet syv minutter og så var gæsterne foran med 2-0 efter to mål scoret på hjørnespark.

Første halvleg var generelt en halvfesen affære, hvor Brøndby ikke rigtig fik spillet til at flyde, men det blev bedre efter pausen. Meget bedre faktisk. Bischoff blev rykket ned på venstre back og gjorde plads til Emmanuel Yeboah i forreste linje fra anden halvlegs start, og de skulle begge komme på måltavlen.

Bischoff var først med en reducering til 2-1, da han afsluttede resolut efter et godt Brøndby-angreb. Bischoff kom generelt i rigtig mange gode situationer og positioner og havde også et par gode udfordringer og afslutninger. Han er ikke den mest omtalte spiller i pre-season, men bestemt stadig en spiller, som rykker sig og byder sig til i Superliga-truppen. Mon ikke vi får ham at se i løbet af foråret.

Men ikke længe efter var den igen gal med opdækningen på et hjørnespark. Hillerød scorede igen. Og Brøndby må have fokus på defensive standarder i træningsugen.

Kampens helt store øjeblik faldt i det 63. minut, da Yeboah diskede op med en vanvittig kasse. Kevin Mensah smækkede et indlæg ind fra højresiden. Yeboah tæmmede det hårde indlæg med brystet og fik samtidig lagt bolden til rette for sig selv, han lavede et saksespark, som i en flot bue gik over keeperen og i mål. Folk tog sig til hovederne på bane 2 over den vilde detalje. Ikke desto mindre må sådan en kasse give noget selvtillid til en angriber, der har set langt efter spilletid siden skiftet til Brøndby. Jeg tror årets mål i Brøndby er scoret.

Brøndby fortsatte de gode takter og skabte godt med muligheder for at komme tilbage på lige vilkår. Med ti minutter igen lykkedes det indskiftede Bertram Kvist at få bolden over stregen til 3-3. De blå/gule jagtede målet til 4-3 og var også tæt på, men det blev ikke til mere og dermed en uafgjort i vinterens sidste test, inden det søndag går løs mod FC Midtjylland.

Det var en kamp, hvor det handlede om at tanke minutter, men det var naturligvis også en mulighed for spillerne i periferien af startopstillingen for at imponere trænerteamet og bringe sig selv i spil til på søndag. Her slap Nartey på midtbanen igen godt fra det og spillede en god kamp. Han dikterede spillet og var involveret, når Brøndby fik strikket gode angreb sammen. Han må seriøst banke på til en startplads søndag.

Filip Bundgaard fik også leveret endnu et godt indhop. Han er konstant en trussel, konstant udfordrende og går allerede super godt med i spillet med holdkammeraterne. Og så leverede han assisten til Bischoffs mål og kan derfor notere sig for tre assists i sine første tre uofficielle optrædender for Brøndby. De to første var på hjørnespark og han sparkede også gode hjørnespark i dagens kamp, hvor et af dem lå perfekt til Yeboah i feltet, men Hillerøds keeper diskede op med en god redning. Vi kommer nok ikke til at se Bundgaard fra start på søndag, men han bliver helt sikkert bragt fra bænken - og så er han ellers klar til at tage kampen op om startpladserne.

Kowalczyk spillede endnu en gang også en fornuftig kamp på midtbanen. Han har overordnet set haft en glimrende pre-season, men står nok længst tilbage i køen på midtbanen på trods af det. Værd at bemærke var det også at Mathias Greve var tilbage i fuld vigør, så han må også være klar til søndagens Superliga-kamp.

Til gengæld bliver det formentlig en kamp mod tiden for Mathias Kvistgaarden og Frederik Alves, som begge døjer med skader og heller ikke var med i fredagens kamp mod IFK Göteborg.

Du skal være logget ind, for at kunne kommentere.

• Zuma go home!
    1 enig · 2 god kommentar

• Joblar
  • Joblar   13. februar 2024

• Fed kasse og godt at se Yeboah - men men men tre indkasserede mål på hjørnespark... hvad sker der.
    3 enige · 1 god kommentar

• Kramer
    • Kramer   13. februar 2024

• @Joblar der er vel omkring 4 spillere fra startopstillingen, der også starter inde på søndag og forsvaret var helt nyt. Det tror jeg ikke vi skal ligge så meget i.

Men er bekymret for Alves. Forhåbentligt røgslør til FCM.
      1 enig

Se 3 flere kommentarer

• @Joblar
      Hvorfor står Mikkelsen?
      Ægidius stod en super kamp forleden, og må være 2 målmand nu, hvorfor står han ikke igen?
      1 enig

Se 2 flere kommentarer

• Synes der var en del spillere, som i sær i første halveg skuffede mig. Vraa og Larsen synes jeg fx. godt man kunne se mangler lidt endnu, førend de er superliga klar. Heggheim, Mensah og Schwartau skal også være nogle af dem, som skal være bedre end de modstandere, som de stod overfor.

Bundgaard ærgrighed og fart ser dog spændende ud. 3 assist i 3 kampe er en god start for en ny, 19-årig gut.
    2 enige · 2 god kommentar

• @RommeTilPhiriOgSå Lukas Larsen spillede venstre stopper, noget han mig bekendt aldrig har gjort før. Han er VB og endnu bedre VWB. Da han fik minutter tidligere i preseason som VB gjorde han det fremragende. Synes bestemt også Schwartau spillede en god kamp igen - bidrog meget. Mensag ville ikke starte på mange 1.div hold - så forventede ikke han ville brilliere igår.
      1 enig · 1 god kommentar

---

• I ishockey hedder det 3 kæden, dog gider dem er spiller at forsvarer eget mål, det gad de unge så ikke lige at gøre så meget ved i de første minutter, men som kampen skred frem, vel først rigtigt fra 2 halvleg, så vi flere lovende momenter, synes Natey, Bischoff og Bundgaard skinner igennem med kvalitet på bolden, synes de alle 3 er tæt på start 11´eren så mon ikke der er spilleminutter i vente, hvis ikke fra start så fra bænken....! FORZA BRØNDBY

• @Rasmus Stephansen
      I USA har der lige været NFL finale. Men tænker at hvis vi gør som dig og bruger 3point, til andet end fodbold kan du jo ligeså godt bare gå på Facebook. 'I ishockey' stop dig selv dette er et fodboldsite fking klovn.

Se 8 flere kommentarer

• Yeboah har altså en spændende pakke og hans indhop ligner mere og mere SL standard.
    Hvis han løfter sit niveau 10%, lidt mere konditontræning, hurtigere i opfattelsen og lidt i relationerne, så kan han blive et monster, for han er piv hurtigt, har god teknik og er et fysisk monster, der er meget svær at spille i mod.
    4 enige · 1 god kommentar

• @Sorteslyngel vi mangler jo netop en uortodoks type som ham, der ville kunne smides ind med 15 minutter igen, for at skabe ravage i modstanderens felt.

Han fylder i hvert fald lidt mere i feltet end de fleste af hans konkurrenter på pladsen.