Christian Cappis og Oscar Schwartau
Foto: Teis Markfoged ©
NYHED

Christian Cappis solgt til Viking Stavanger

 
Der har floreret flere historier i medierne de seneste dage om et kommende Christian Cappis skifte til Norge. Det skifte er bekræftet i dag, hvor Brøndby oplyser den amerikanske altmuligmand er solgt til Viking Stavanger.

    • Christian Cappis og Oscar Schwartau
    • Kasper Pedersbæk
      13. august 2024 - Klokken 10:16
  • Kasper Pedersbæk
  • Kasper Pedersbæk
    13. august 2024 - Klokken 10:16

Siden sit skifte i 2021/22 sæsonen har Christian Cappis spillet i omegnen af 3000 minutters førsteholdsfodbold for Brøndby IF, mest kendetegnende har været amerikaneren har været benyttet som et multitool, og dækket flere forskellige roller på midtbanen, ligesom han også en overgang har spillet wingback i den gule trøje.

Men helt regelmæssig spilletid har aldrig rigtig været gennemgående, og især de seneste 18 måneder har set Cappis glide længere ude i periferien af truppen hos Brøndby, i samme periode var han også udlejet et halvt år til norske Molde (uden reel spilletid grundet en skade kort efter han var sendt ud på leje).

Christian Cappis får pæne ord med på vejen af fodbolddirektør Carsten V. Jensen, der kalder amerikanerens indsats i Brøndby for professionel:

- Vi vil gerne takke Christian for hans altid professionelle tilgang. Han har været en virkelig god holdkammerat, som med sin professionelle tilgang har bidraget positivt til truppen og vores træningsmiljø.

Årsagen til skiftet er et ønske om mere spilletid, noget som Carsten V. Jensen har forståelse for, men ikke kan se ske i Brøndby, hvorfor aftalen med nordmændene blev sat op:

- Dog er det ingen hemmelighed, at Christian har manglet spilletid, og derfor giver det god mening for alle parter, at han nu får muligheden for at fortsætte sin karriere i Viking FK, hvor vi ønsker ham alt det bedste.

Nu står den på en retur til det norske for Christian Cappis, der denne gang skifter permanent adresse efter at have skrevet under på en kontrakt med Viking Stavanger. Her har Cappis underskrevet en kontrakt frem til udgangen af 2027.

I den forbindelse udtaler sportsdirektøren i Viking, Erik Nevland, om kontrakten:

- Christian er en spiller, vi har fulgt længe, ​​og som vi er meget glade for at have her nu. Vi tror, ​​han kan være med til at styrke os på vej ind i efterårssæsonen, han er en venstrebenet indespiller med en god fysik. Vi kan ikke vente med at se ham i en Vikingtrøje.

Christian Cappis skifter tirsdag på en permanent aftale til norske Viking Stavanger på en kontrakt frem til udgangen af 2027. Ingen af klubberne har meldt noget ud om en transfersum, men der har i medier været nævnt en sum i omegnen af 2,5 millioner danske kroner. Cappis nåede 65 kampe for Brøndby siden sit skifte i 2021.





Deltag i diskussionen


Du skal være logget ind, for at kunne kommentere.


  • Alt held og lykke til Cappis. Som jeg også skrev på facebook, så har der ALDRIG været noget brok fra ham eller hans bagland/agent!
    Cappis har i glimt vist at han sagtens kan spille med i moderne fodbold på en 3-mands midtbane, men hans type, ligesom Greve, er bare ikke den type JS skal bruge. Så hvor end det er nemt at pege pilen hen mod CV, så synes jeg også at der tegner sig et billede af, at der er en del midtbanespillere som er fejlcastet.
    Cappis har samtidig også vist han er forholdvis målfarlig og kommer til chancerne. Altså se hans 21/22 sæsonen i 2-2 kampen mod FCM hvor han scorer til 0-1 er det ham som vinder den i presset, og løber med. Den situation er Cappis på topniveau og når han spiller sådan, så er han også god, men det har været for svingende.
    Jeg begriber ikke, at vi har fundet plads til ham igennem JS trænerperiode, med 5 udskiftninger pr kamp så er sådan en midtbaneslider jo guld værd at kunne smide ind.
    4 enige · 4 god kommentar

  • Alligevel vildt nok at han er nødt til at skifte land for at komme til at spille fodbold. Jeg gætter på han foretrak at blive i DK, men at der ganske enkelt ikke var attraktive tilbud. Det viser at BIF ikke er de eneste som vurderer, at han mangler meget for at kunne etablere sig som superligaspiller. Sympatisk fyr uden brok, men fejlcastet big time til at spille i en så stor klub som Brøndby. Greve bør være næste, han er mindre fejlcastet, men passer bare ikke ind i JS stilen, hvor man nipser frem og tilbage, side til side, 150 boldberøringer og så måske en afslutning i hvert 10. angreb.
    1 enig

  • Saesonkort
  • Saesonkort
    Betalende bruger
    Top kommentator
    Top enige
      1 måned(er) siden   

  • Jeg har altid været fan af Cappis omend han aldrig vil ende i Real Madrid. Jeg synes, at Viking har gjort et scoop til €350K. Jeg håber, at vi har lidt procenter i et videresalg - for ellers har Viking igen taget os for hårdt.
    3 enige · 1 god kommentar
     
    • @Saesonkort En videresalgsklausul i dette tilfælde er ikke så presserende og husk at i norske penge er der tale om ca. 4 mio NOK

    Se 2 flere kommentarer

---

  • Joblar
  • Joblar   1 måned(er) siden   

  • Fint nok og held og lykke til Cappis, han har gjort hvad han kunne.
    2 enige

  • Sunderland
  • Sunderland
    Top debattør
      1 måned(er) siden   

  • Hvis transfermarkedet er troværdige: så får vi 350.000 euro for ham. Vi købte ham for 268.000 euro. Så vel en ok case…..selvom det selvfølgelig er håndøre

  • Sinbad
  • Sinbad
    Betalende bruger
      1 måned(er) siden   

  • Tak for indsatsen
    Dette var så den første - mon ikke Bertram Kvist, Greve og HH også forlader Brøndby her i august uanset resultatet på torsdag - hvis det bliver exit på torsdag så er det vel også en god chance for at Ohi og KT også forlader Brøndby.

---




Relaterede nyheder



Mest læste nyheder



Mest kommenterede nyheder