Yuito Suzuki
Foto: Teis Markfoged ©
NYHED

CV om Suzukis fremtid: Sådan set markedet der bestemmer

 
Brøndbys japaner er varm. I et interview med Discovery forholder Brøndbys fodbolddirektør sig til rygter om potentielle bejlere til Suzuki. 

  • Yuito Suzuki
  • Per Bang
   1. maj 2024 - Klokken 07:58
 • Per Bang
 • Per Bang
  1. maj 2024 - Klokken 07:58

Der er store europæiske klubber på besøg, når Brøndby spiller kampe. Én af de spillere, udenlandske talentspejdere holder øje med, er de blå/gules kandidat til forårets Superliga-profil; Yuito Suzuki. 

Før søndagens uafgjorte kamp mod FC Nordsjælland udtalte fodbolddirektør Carsten V. Jensen sig til Discovery.

- Jeg har selvfølgelig set de klubber, som besøger Brøndby, når vi spiller hjemme, og der kan jeg da godt nikke genkendende til, at der er nogle af de klubber (Manchester City, Liverpool og Ajax, red.), der også er der.

 

GFH-effekten?

I sommer tog Brøndby en beslutning om bl.a. at købe ungt internationalt talent. Amerikanske Justin Che, ghanesiske Emmanuel Yeboah, polske Mateusz Kowalczyk og japanske Yuito Suzuki blev bragt til Vestegnen. En anderledes transfer-tilgang i Brøndby-regi bakket op af klubbens nye majoritetsejer, Global Football Holdings.

- Vi havde en beslutning om at kigge lidt længere ud i sammenhæng med nyt ejerskab og kigge lidt længere ud i verden og se, om der ikke kunne være noget for os derude. Og det japanske marked, der har man jo set, at f.eks. i Celtic, at de har haft stor succes med det. Og den vej igennem, jamen, så nåede vi også frem til at holde lidt øje med det. Og det er derfor Suzuki er her i dag.

 

Spiller næste sæson i Brøndby, men..

Suzuki er blomstret op i forårets indtil nu ti kampe i Superligaen. Syv mål og fire assists er det blevet til. På trods af japanerens succes, og den medfølgende interesse fra større klubber, tænker CV stadig, at Suzuki er Brøndby-spiller næste sæson.

- Man skal aldrig sige aldrig i den branche her. Men det skulle gerne være sådan, at man er i en længere periode i Brøndby først, før man skal videre ud. Men vi er jo ikke herrer over det 100 procent. Men målet er, at han skal være spiller for Brøndby til næste år også.

- Det er jo sådan set markedet, der bestemmer det. 

 

Du kan se hele interviewet her.

Deltag i diskussionen


Du skal være logget ind, for at kunne kommentere.


 • Saesonkort
 • Saesonkort
  Betalende bruger
  Top kommentator
  Top enige
    1. maj 2024   

 • Det vil være fuldstændig sindssygt at sælge ham før sommeren 2026. 3 back-to-back mesterskaber og europæisk gruppespil opvejer til fulde. Det er bunden som skal sælges og ikke toppen.
  1 god kommentar
   
  • @Saesonkort at beholde Suzuki er jo ikke en garanti for 3 back-to-back mesterskaber eller europæisk gruppespil for den sags skyld.

   Havde det været det, så var der jo ikke noget at rafle om, men det er lidt forsimplet at stille det sådan op.

   Jeg advokerer bestemt ikke for, at vi skal sælge Yuito efter en god halvsæson, men vi er også en klub, der skal tjene penge via spillersalg qua vores position i den internationale fødekæde. Og vi tjener jo ikke penge ved, at sælge bunden af vores spillertrup.
   3 enige

  Se 2 flere kommentarer
   
  • @Saesonkort

   Jeg er enig i det du siger omkring at man skal sælge bunden og ikke toppen. Men det er nu engang toppen der er attraktiv for dem på en højere hylde.

   Og hvis en spiller kan garantere 3 mesterskaber og gruppespil, så vil han også blive solgt, dertil er hans værdi for stor til at være i superligaen.

   Men jeg er enig med dig.

  Se 1 flere kommentarer

 • CV siger vel sådan set bare, at kommer der et bud på 170 millioner fra Manchester City til sommer, så spiller Suzuki ikke i Superligaen næste sæson.
  5 enige
   
  • Lasse P
  • Lasse P
   Betalende bruger
     1. maj 2024   

  • @Kramer ... og det Skal Suzuki heller ikke hvis et sådan beløb blev budt.
   1 enig

  Se 3 flere kommentarer

 • Hvis der kommer et stort bud, kan jeg ikke tale imod. Jeg forventer vi stadigvæk kører med stort driftsunderskud, da vi ikke har noget stort overskud på transfers eller Europa. og med det forventede underskud der er meldt ud, syntes jeg faktisk det ville være fornuftigt og sælge hvis det blev 3 cifret eller tæt på. Min hjerne er allerede gået i gang med næste transfervindue.. Vi er jo gået fra alt var håbløst, til et godt hold, der skal kun signes en keeper, venstre back, en angriber med top fart og mål, samt en top klasse midtbanespiller, så vil jeg syntes vi er ligeværdige favoritter til mesterskabet næste år. Kvistgaarden kan jo sagtens erstatte Suzuki, nu han er skadet og nok ikke bliver solgt til sommer, da vi ikke kan få de penge han er værd nu, og det er helt sikkert 3 cifret.
  1 enig

---

 • MR
 • MR   1. maj 2024   

 • Gud. Jeg havde helt glemt Mateuz Kowalczyk… han havde da nogle fine indhop i efteråret… er han skadet?

 • Endelig fortæller CV at GFH har gjort han kigger længere væk end DK og især Norge
   
  • @mimor1 - det mener du, at CV har skjult for os indtil nu?
Relaterede nyhederMest læste nyhederMest kommenterede nyheder