Foto: Kasper Pedersbæk ©
NYHED

Før søndagen - sådan går Brøndby i top 6

 
Der er lagt op til en gysersøndag, når sidste runde i Superligaens grundspil bliver skudt i gang. Mange hold kan stadig drømme om en plads i top 6, og kun de øverste 4 i den nuværende stilling er garanteret en plads. 3point.dk kigger på regnestykket, og kommer her ind på de mulige scenarier.

    • Kasper Pedersbæk
      18. marts 2023 - Klokken 22:05
  • Kasper Pedersbæk
  • Kasper Pedersbæk
    18. marts 2023 - Klokken 22:05

Der er lagt op til en gysersøndag, når sidste runde i Superligaens grundspil bliver skudt i gang. Mange hold kan stadig drømme om en plads i top 6, og kun de øverste 4 i den nuværende stilling er garanteret en plads.

3point.dk har haft regnehatten på, og kigget nærmere på de scenarier der sender Brøndby i top 6.

Brøndby vinder

Hvis Brøndby tager de 3 point i Farum afgør klubben deres egen skæbne, det resultat sender endegyldigt Brøndby i top 6 uagtet alle øvrige resultater. Afhængig af hvordan AGFs opgør mod OB slutter kan de blågule sågar ramme 4.pladsen.

Mulige slutposition(er) ved sejr: 4. / 5. pladsen.

Uafgjort

Ved et kryds i Farum skal regnehatten for første gang på, for en uafgjort giver både Randers og Silkeborg mulighed for at gå forbi hvis begge de respektive klubber vinder deres opgør (AaB - Randers / Silkeborg - FC Midtjylland). OB vil med en sejr mod AGF på udebane kunne komme á point med Brøndby (med nederlag til både Randers og Silkeborg), men vil med i skrivende stund -10 i målscore stå markant svagere over for Brøndbys aktuelle -1.

Mens Brøndby kan bevare sin plads i top 6 med uafgjort med pointtab til en eller begge klubber AaB og Silkeborg. 

Mulige slutposition(er) ved uagjort: 5. / 6. / 7. pladsen.

Nederlag

Det bliver straks mere udfordrende med et nederlag i Farum, for her er Brøndby ude i at stjerner og planeter skal stå på rad og række for at lyset skinner Brøndbys vej. For et nederlag betyder at både Randers, Silkeborg, FC Midtjylland og OB alle har en mulighed for at ende i top 6.

Skal Brøndby ryge ud af top 6 ved et nederlag i Farum kræver det at maksimalt et af følgende udfald sker: Randers slår AaB, at Silkeborg - FC Midtjylland får en sejrsherre eller at OB slår AGF i Aarhus.

Mulige slutposition(er) ved nederlag: 5. / 6. / 7. / 8. pladsen.

Opsummering

Brøndby kan klare skærerne selv ved at vinde i Farum, det udelukker al tvivl og sender de blågule i top 6. En uafgjort kræver sejre til både AaB og Silkeborg, mens et nederlag til Brøndby i Farum vil sende klubben ud i en sand balancegang, hvor man er afhængig af maksimalt et af følgende scenarier må finde sted Randers slår AaB, at Silkeborg - FC Midtjylland får en sejrsherre eller at OB slår AGF i Aarhus.

Kasper Pedersbæk © All rights reserved

Deltag i diskussionen


Du skal være logget ind, for at kunne kommentere.


Relaterede nyhederMest læste nyhederMest kommenterede nyheder