Jan Bech Andersen
Foto: Teis Markfoged ©
NYHED

Jan Bech: Potentiel investor skal være fuldstændig indforstået med Brøndby IF og vores kultur

 
Brøndby IF er i Ekstra Bladet blevet kædet sammen med David Blitzer, som angiveligt vil købe sig ind i klubben. Bestyrelsesformand Jan Bech Andersen sætter her ord på processen om en mulig investor og hvad der er vigtigt.

  • Jan Bech Andersen
  • Nanna Møller Karlsen
   19. september 2022 - Klokken 14:45
 • Nanna Møller Karlsen
 • Nanna Møller Karlsen
  19. september 2022 - Klokken 14:45

Brøndby IF og en potentiel ny investor... Hvis man følger de blå/gule bare en lillebitte smule, så kan det ikke være gået ens næse forbi. Ekstra Bladet skrev søndag aften at amerikanske David Blitzer og Brøndby IF er i varme forhandlinger om at han kan købe sig ind i klubben.

Nogle er optimistiske, andre fans er skeptiske. Nogle mere, andre mindre. Nogle midt i mellem. Bestyrelsesformand Jan Bech Andersen fortæller på Brøndbys hjemmeside, at en potentiel ny investor i klubben skal købe hundrede procent ind på klubben og dens værdier. Ellers vil de blive afvist, som andre tidligere er blevet det.

Vi bringer herunder Jan Bech Andersens ord i sin fulde længde fra brondby.com:

- Jeg har holdt med Brøndby IF i hele mit liv. Så da jeg i 2013 havde midlerne og fik muligheden for at støtte klubben, der var i en trængt situation, så trådte jeg til. Fordi jeg kunne, og fordi jeg ville. For Brøndby IF er min hjerteklub. Og her i dag, ni år senere, banker mit hjerte stadig gult og blåt, måske endda endnu mere efter alt det, vi har været igennem sammen af op- og nedture.

- Men som jeg har sagt mange gange før, så har klubben brug for mere end bare mig. Brøndby IF skal have et bredere og stærkere fundament at stå på, hvis vi skal være konkurrencedygtige. Og det skal vi. Brøndby IF hører hjemme i toppen af dansk fodbold, og vi skal igen række ud efter de bedste placeringer og europæisk gruppespil. Derfor har jeg over de sidste par år haft snakke og drøftelser med potentielle partnere, men som jeg også har sagt til de aktive fans på vores møder, så er det på klubbens præmisser, man som potentiel partner kommer ind i klubben og ikke omvendt. Vores kultur og værdier er ikke til forhandling.

- Helt konkret har det betydet, at jeg blandt andet har takket nej til at indgå i dialog med visse potentielle partnere, da det har været helt tydeligt for mig, at der ikke har været en interesse for os som klub og det fællesskab, vi repræsenterer, men man udelukkende har set os som et investeringsobjekt. Og nej, det betyder på ingen måde, at man skal have blåt og gult blod i årene for at komme ind i klubben, men man skal have respekt og forståelse for vores historie og kulturen i klubben. Hvis der ikke er det, så giver det ikke mening for nogle af parterne at have en dialog.

- Det betyder også, at de dialoger, jeg fortsat har med potentielle partnere, er med mennesker, som er fuldstændig indforstået med Brøndby IF og vores kultur, og som på den baggrund ønsker at skabe et stærkere Brøndby IF. Sammen med mig. Sammen med os. Ikke ved at kopiere andre, men ved at være tro mod vores DNA og arv. Det er vigtigt for mig, og jeg ved, det er vigtigt for jer, der også har Brøndby i blodet.

Deltag i diskussionen


Du skal være logget ind, for at kunne kommentere.


 • mp80
 • mp80   19. september 2022   

 • Dejligt med en klar og tydelig udmelding fra JBA
  13 enige

 • Ja, fint med en klar udmelding - og både klogt og rettidig omhu at lede efter andre investorer nu. Al respekt for Per Bjerregaard og kredsen omkring ham - jeg mener faktisk, at der med tiden bør rejses en statue af ham foran stadion - og alt det han/de har gjort for klubben, men tiden er altså løbet fra “forenings-Brøndby”. Vi er NØDT til at finde nye, eksterne investorer, hvis vi vil kunne følge med de to andre FC-klubber, og fremover være en del at dansk topfodbold samt ude i Europa! Naturligvis skal det være ordentlige folk, vi indlader os med, og jeg har fuld tiltro at Jan og Palmå ved hvad de har med at gøre. Desværre gik det ikke med Redbull, da de jo ville ha’ os til at spille i hvide trøjer - og dén går jo ikke :-) Det er ellers gået glimrende dér hvor Redbull har købt sig ind, bare se på Leipzig og Salzburg…
  2 enige · 1 god kommentar
   
  • Chuck
  • Chuck   19. september 2022   

  • @Lå-lå-lååå - men at der kommer en ny investor udelukker vel ikke “forenings Brøndby”. Det bliver jo ikke forbudt at have et fællesskab i klubben.
   3 enige

 • preben
 • preben   19. september 2022   

 • Super og dejlig klar tale og så lægger jeg mærke til at han bruger “vi” om det fremtidige arbejde i ledelsen af klubben , det må betyde at han fortsat er klubbens formand og vel så også hovedaktionær
  3 enige · 1 god kommentar
   
  • @preben Det betyder det jo ret beset ikke.

   Det betyder at han stadigvæk er med, og ikke bare sælger alt hvad han ejer og har.

   Han kan jo af gode grunde ikke selv placere sig i de stole han vil, hvis en anden ejer en større del end ham.

  Se 7 flere kommentarer

---

 • JBA er ude og gentage sig selv, nok nødvendigt, men ikke en nyhed JBA har hele tiden stået fast på sine og klubbens værdier og dem bærer ham med sig forhandlingerne - Jeg er tryg ved JBA som rorgænger. Umiddelbart ser David Blitzer ikke rædselsfuld ud - han har opbygget et sports konglomerat og flere ejerskaber er sammen med andre finansielle partnere bl.a Philadelphia 76ers ejerskabet der startede i 2011 men en købspris på USD 280 mio. idag er Philadelphia 76´ers 1,7 mia. USD. værd.Han virker til at være en investor med det lange lys på. Cristal Palace investeringen er fra 2015 og så han han været tro og loyal over for Blackstone hvor han har været ansat i over 30 år er jødisk gift med den samme kone som han har 5 børn med.Han siges at være god for ca. 11 mia. dkr. så jeg synes der tegner sig et billed af en investor med en rolig hånd og hvis JBA får lavet et juridisk bindende letter of intentions så tror jeg på det kan blive et godt og langvarigt samarbejde.
  7 enige · 5 god kommentar

 • Af ren nysgerrighed, hvem ejer de resterende 45.4% af klubben? Der må være nogle større aktionærer med over 5-10%. Er det offenligt nogle steder?

   
  • @stephbanan Alle med en aktiepost på 5 % og mere skal indberettes til fondsbørsen - minoritetsaktionærer kan ikke ses.

   Fra BIF hjemmeside
   Ejer Antal aktier Procent
   Jan Bech Andersen
   322.400.834

   55,3 %

   Øvrige
   247.931.899

   44,7 %

   I alt
   570.332.733

   100,0 %   
  • Kenneth
  • Kenneth
   Betalende bruger
     19. september 2022   

  • @stephbanan
   Som @Rasmus Stephansen skriver så kan man ikke se minoritetsaktionærer, men du kan se hvor mange aktier dem der er i Bestyrelse og direktion har.
   Det kan du se i årsrapporten
   Men ud over Jan's 55,3% så er der ikke meget at komme efter
   Torben Bjørn Christensen er flest med 2,52%
   Niels Roth med 0,5% og ellers ligger det omkring 0,1% for Jesper Møller, Herman Haraldsson og Ole Palmå

   Ialt sidder bestyrelsen og direktion på 58.6% af aktierne

 • Bjarke
 • Bjarke   19. september 2022   

 • Jeg håber, hvis en investor bliver præsenteret, at vi holder fast i mange af de gode ting JBA har været arkitekt bag får tilført følgende:

  - Mulighed for at købe talenter fra en højere hylde til MasterClass
  - Investere i tilbageerobring af sportslige samarbejdsklubber som er mistet til FC
  - Have fokus på, at det er et marathon at komme tilbage til toppen
  3 enige · 1 god kommentar

---

 • Så kom der mere ro på, tak Jan
  2 enige · 1 god kommentar

 • Jeg tilslutter mig det tilfredse kor af stemmer ovenpå JBA's udmelding.
  Jeg hører til den fløj som mener at penge styrer fodbold UANSET om man kan lide det eller ej. Det er gammel-romantisk at forestille sig en klub som BIF kan udvikle sig ved egen kraft og salg af talenter - det sker ingen steder mere.

  Hvis vi ikke vil indstille os på en langsom (måske hurtig) bevægelse mod middelmådighed, så skal BIF udvikles og det kræver investeringer.

  Jeg mener ligesom JBA at selve værdien i BIF er lige netop den kultur og dedikation som præger klubben på og udenfor banen og ikke mindst på lægterne. Det er præcis det DNA som Dortmund, Celtic og lignende klubber også har og som er mange penge værd - hvorfor det vil være idiotisk for en investor at smadre dette aktiv.
  5 enige · 1 god kommentar

 • DF
 • DF   19. september 2022   

 • Jeg better på JanB og hans dømmekraft.
  1 enig

---

 • For 15 år siden fik fck/pse tilført knap 500 mia. kr i forbindelse med aktie emission for at forhindre konkurs, og til afdrag på gigantisk gæld. Siden da er pse koncernen ikke tilføjet yderligere kapital. Tværdigmod er der (næsten) hvert år udbetalt aktieudbytte!
  Udvikling de sidste 15 år:
  * Sportsligt, en stor (kæmpe) succes ; selvom fck nu er overhalet af fcm i SL.
  * Økonomisk. Hvis man kikker på udviklingen af koncernen, så er det gået skidt: egenkapitalen er skrumpet (pre corona tal). Men det er selvfølgeligt rigtigt, at ejerne er glade for de beløb, de har 'malket' koncernen for.

  Brøndby har i de sidste 15 år fået tilført knap 400 mio. kr. i aktie emisioner.

  (Min) konklusion:
  Engangsbeløb/ aktieemitioner er IKKE en langsigtet løsning
   
  • Sunderland
  • Sunderland
   Top debattør
     19. september 2022   

  • @Supporter i 40 år argh 500 milliarder til pse koncernen. Tror du mener 500 millioner dkr....
   3 enige

  Se 2 flere kommentarer

 • Jeg er sgu Jan Bech taknemmelig for alt, hvad han har gjort for klubben. Vi skal være glade for hans engagement i Brøndby
  3 enige · 2 god kommentar
   
  • @Michael Hansen
   Det spændende er hvor taknemlig du er for hvad han har gjordt for klubben om 5-10 år.

  Se 3 flere kommentarer

 • fin udmelding fra JBA, men uanset hvem der skulle komme til klubben vil alpha jo ikke være tilfredse ...de er jo rigtig gode til deres statesment men så snart det trækker op til debat er de usynlige, derfor er det bare rigtig svært at tage dem seriøst, de vil jo heller ikke tage afstand fra den bølge af vold og uroligheder der følger i kølvandet på Brøndbys kampe for tiden ...hvorfor mon. Men pointen med dette er min undren over hvorfor en gruppe på 80-100 mand overhovedet skal have taletid i dette, er de utilfredse kan de jo bare købe aktier selv, så har de indflydelse.
  5 enige · 3 god kommentar

---

 • Elsker den mand og det har stået for og fået vores klub på benene igen️, klar tale af JB…. Og han har helt ret nu er klubben sund, men vi skal højere op og det kræver penge!!…. Og hvis vi skal være i top3 hvert år så kræver det kvalitet på banen og trænerteam…. Tror vi bliver en kæmpe faktor nu hvis den rigtige investore kommer ind og investeret i alt i klubben…. God nyhed️
  4 enige · 2 god kommentar

 • Sunderland
 • Sunderland
  Top debattør
    19. september 2022   

 • Ny investor er en win-win. Jan Bech ønsker fast med om Mesterskabet og på sigt europæisk gruppespil hvert år. Havde Jan Bech know how og økonomiske midler til at komme nærmere dette var en medinvestor ikke et tema. I vores konkurrerende klubber er der skudt i hvertfald 0,5 til 1 milliard dkr i hver klub før de har opnået hvor de står i dag. Jeg ville elske at se La liga, Serie A, Bundesliga, Premier League klubber blive seriøst udfordret hvert år på Brøndby Stadion. Jan Bech bor i England.....vores nye medinvestor er velkommen og det må meget gerne være David Blitzer omend jeg har min tvivl om han vil investere i Brøndby IF.......
  4 enige · 1 god kommentar
   
  • @Sunderland Brøndby aktieværdi var før i dag ca. 300.000.000 eller 1 stk. Lewandowski. Jeg tror DB anser Brøndby for værende meget mere værd og alene hans tilstedeværelse vil give en kæmpe kursspring, jeg tror sagtens vi kunne komme til at se en fordobling af aktiekursen inden 1-2 år. Jf. transfermarkt er superliga spillertruppens værdi på 270.000.000.
   3 enige · 1 god kommentar

  Se 2 flere kommentarer
   
  • @Sunderland pse/fck aktie emission indbragte for 15 år siden 500 mio. - Pengene blev brugt til at forhindre konkurs og til afbetaling på gæld! Pse er (før corona) mindre værd en efter emission (check pse egenkapital på konsernens egen hjemmeside).
   Aktionærerne i pse tilfører efter emission IKKE penge til klubben; tværtimod trækkes der store beløb ud af konsernen (aktieudbytte)

   Brøndby har indkasseret små 400 mio i aktie emissioner, og klubben har IKKE betalt udbytte til aktionærer

   Brøndby har en fordel på tilskuerbasen: På stadion, og en klar fordel på TV.

   Pse/fck har ikke opnået sin position på grund af pengetilførsel - men på grund af ledelsesmæssigt/ organisatorisk dygtighed.

 • Indforstået med Brøndby if.
  Herlig udmeldelse. Så kan det ihvertfald ikke blive Blackstone.
  1 enig
   
  • Chuck
  • Chuck   19. september 2022   

  • @valbynakskov - Hvorfor ikke?
   Og Blackstone har nok aldrig været interesseret i bif.
   1 enig
   
  • @valbynakskov jeg tror ikke Blackstone køber fodboldklubber. Det ville være noget helt nyt

  Se 2 flere kommentarer
   
  • @valbynakskov jeg tror ikke Blackstone køber fodboldklubber. Det ville være noget helt nyt

  Se 1 flere kommentarer

---

 • Chuck
 • Chuck   19. september 2022   

 • Er rigtig glad for JBA og alt han har gjort og jeg går også ind for et salg når han nu ikke gider bruge yderligere 200 millioner. Men han kan sælge til dem han mener har de rigtige meninger, men når skødet er skrevet, så kan han intet gøre. Så må vi bare håbe at de holder ord.

 • Super udmelding af Jan Bech , jeg stoler 100 procent på hans dømme kraft . Tror vi går en rigtig spændende tid imøde . Tak for det J an Bech
  1 enig · 1 god kommentar

 • Tommel op til JBA
  1 enig · 1 god kommentar

---

 • Mon CV og bestyrelsen venter på en ny investor, inden de siger tak for denne gang til Niels F.?

 • Jeg er spændt på hvorledes den nye ejer vil udvikle klubben og dermed øge omsætningen, som jo sætter rammerne for hvor meget klubben kan investere i spillertruppen. Derudover håber jeg at de nye ejere kan bibringe egne kompetencer inden for fodbold og underholdning og også gerne netværk som klubben kan gøre brug af. Med en ny investor skal vi dog også forvente, at der skal genereres afkast til ejerkredsen.
   
  • @DoctorEnigma kommercielt kan vores brand godt udnyttes bedre.

 • Har lige læst i Tipsbladet, at Alpha har skrevet følgende på Facebook: “Vi er klar til at kæmpe for bevarelsen af, hvad vi mener er klubbens identitet, forsvare det Brøndby IF står for og kæmpe imod det, som truer med sit indtog i klubben.”

  Hvad betyder det, at de vil kæmpe? Når jeg tænker på afsenderen, bliver jeg noget nervøs for en del uroligheder… Håber de bare går i stilhed, men det er nok for optimistisk…

---

 • Har lige læst i Tipsbladet, at Alpha har skrevet følgende på Facebook: “Vi er klar til at kæmpe for bevarelsen af, hvad vi mener er klubbens identitet, forsvare det Brøndby IF står for og kæmpe imod det, som truer med sit indtog i klubben.”

  Hvad betyder det, at de vil kæmpe? Når jeg tænker på afsenderen, bliver jeg noget nervøs for en del uroligheder… Håber de bare går i stilhed, men det er nok for optimistisk…
   
  • Mathat
  • Mathat   21. september 2022   

  • @Anton Dværg
   Det viser jo bare hvor meget over klubben Alpha føler sig. Der er ingen andre end dem selv sim ønsker at de skal kæmpe for andet end god stemning. Det er så indbildsk og arrogant
   1 enig
Relaterede nyhederMest læste nyhederMest kommenterede nyheder