Carsten V. Jensen CV
Foto: Teis Markfoged ©
NYHED

Kontraktanalyse: En masse spørgsmål CV skal finde svarene på

 
Analyse: Der er ikke mange udløbende kontrakter i det kommende transfervindue, men det betyder ikke at der mangler opgaver at løse for fodbolddirektør Carsten V. Jensen. I denne analyse opridser 3point.dk spillepladen for kontrakterne i truppen forud for en afgørende sommer.

  • Carsten V. Jensen CV
  • Kasper Pedersbæk
   2. juni 2024 - Klokken 14:10
 • Kasper Pedersbæk
 • Kasper Pedersbæk
  2. juni 2024 - Klokken 14:10

Brøndbys spillere er også deres aktiver. De er på kontrakter, der har en løbetid (i skrivende stund) på alt fra udløb denne sommer frem til sommeren 2028. Denne analyse tager derfor en gennemgang af kontrakterne og ser på, hvordan Brøndby kunne tænkes at agere omkring de spillere, der nærmer sig udløb. Den øvrige trup og kontrakter bliver behandlet i en senere særskilt analyse.

Oversigt over kontraktudløb

Udløb 2024: Thomas Mikkelsen

Udløb 2024 (dec): Kevin Mensah

Udløb 2025: Daniel Wass, Josip Radosevic, Ohi Omoijuanfo, Mathias Greve, Sean Klaiber, Kevin Tshiembe, Christian Cappis, Bertram Kvist, Henrik Heggheim, Oscar Schwartau, Noah Nartey

Udløb 2026: Marko Divkovic, Nicolai Vallys, Frederik Alves, Sebastian Sebulonsen, Clement Bischoff, Carl Björk

Udløb 2026 (dec): Lukas Larsen

Udløb 2027: Jordi Vanlerberghe, Jacob Rasmussen, Rasmus Lauritsen, Jonathan Ægidius, Mathias Kvistgaarden, Yuito Suzuki, Mateusz Kowalczyk, Emmanuel Yeboah

Udløb 2028: Filip Bundgaard

Få med med udløb nu

En række spillere synes utvetydigt at have fremtiden i Brøndby bag sig, når først sommerens transfervindue finder sin lukning. 

 • Thomas Mikkelsen (41) har udløb nu, og hans fremtid ligger med en vis sandsynlighed væk fra Brøndby, medmindre man på træningsbanen evaluerer Mikkelsen til stadig at have noget at byde ind med som træningsmakker. Førstekeeper skal han ikke være i nærheden af.

 • Kevin Mensah (33)  har 6 måneder tilbage på kontrakten, og har ikke en fremtid i Brøndby længere end maksimalt den aftale ud. Kunne det tænkes, at Mensah allerede i sommerens vindue er fortid i Brøndby? Sagtens, for der er ikke udsigt til at spille en reel rolle på Vestegnen og han vil reelt bare være fyld i truppen kontrakten ud.

Ikke en fremtid i Brøndby

De to spillere er dem, der reelt står uden aftaler eller meget nært forestående. De næste brikker på brættet er de spillere med udløb i sommeren 2025, og det er her de helt store spørgsmål er, og her at fodbolddirektør Carsten V. Jensen skal tjene sine penge.

Først er der en række spillere, der ikke synes at have en fremtid på Vestegnen, absolut ikke bør tilbydes forlængelser og for hvem sommerens transfervindue bør byde på et stensikkert exit:

 • Christian Cappis har været udlejet, skadet og spillet meget få minutter. Fik nogle overraskende minutter på banen mod slutningen af sæsonen, men det lugter kraftigt af et exit fra Brøndby.

 • Bertram Kvist har længe været forsøgt shoppet væk fra Brøndby. Ikke i nærheden af minutter, på prøvetræning i Hillerød der vendte tomlen ned og med en fremtid væk fra Brøndby.

 • Kevin Tshiembe (27) har en alder, hvor et eventyr væk fra Danmark med en vis sandsynlighed kan være Tshiembes fremtid. En forlængelse giver dårlig mening alder og position in mente, hvor Tshiembe ikke står som det umiddelbare førstevalg til nogle pladser i bagkæden, og så kan han være en brik der åbner et hul i truppen for en yngre spiller.

 • Henrik Heggheim (23) er blevet vejet og fundet for let. Har gentagne gange fået de nødvendige chancer, men har ikke slået til for alvor. Potentialet har været der i blink, men stabiliteten har manglet. Vanlerberghe blev decideret hentet ind til Heggheims plads sammenholdt med nordmandens kontraktudløb om et år, er det et solidt vink med en vognstang om fremtiden ligger andetsteds end i Brøndby for Heggheim.

 • Mathias Greve (29) har ikke en fremtid i Brøndby, hvis klubben for alvor skal rykke sig. Kan lidt af det hele, men mangler kompetencerne til at gøre sig gældende.

Brøndby må vente med svar og unge forlængelser

For den kommende gruppe af spillere er fællesnævneren, at de alle har kontraktudløb i sommeren 2025. Men at deres fremtid i Brøndby af forskellige årsager kan tage en række veje. Først de spillere for hvem

 • Sean Klaiber (30). Medmindre han falder drastisk i niveau er Klaiber en CV bør forlænge med snarest, er blot 30 i næste sæson og har endnu en rolle at spille for Brøndby.

 • Daniel Wass (35) har været en vigtig brik i den netop overståede sæson og det forventes han også i skrivende stund at være, men det haster ikke med at håndtere hans kontrakt. Wass er oppe i årene, og der er rigeligt med tid på hans aftale til at se udviklingen i hans niveau det kommende år.

 • Josip Radosevic (30) har to kortsigtede veje: Et salg for et beskedent beløb denne sommer eller han bliver (tæt på) kontrakten ud. Meget afhænger af kroatens egen beslutning, kan han leve med at være en reservebrik i den kommende sæson?

 • Ohi Omoijuanfo (30): Nordmanden har faldet markant i produktion den netop overståede sæson. Det bør slet ikke haste med at forlænge hans aftale.

 • Noah Nartey (19): Det bør være en no-brainer for CV at søge en forlængelse med Nartey, der i foråret har snust mere og mere til førsteholdsfodbold i Brøndby. Fremtidens mand, og en der bør holdes til ilden, hans vej til førsteholdet skal ikke brolægges med besværligheder nu.

 • Oscar Schwartau (18): Har haft markant færre minutter på banen i 23/24, end hvad mange havde håbet på at se efter Schwartaus debut i efteråret 2022. Men Schwartau er stadig (meget) ung, og har i den grad stadig fremtiden foran sig. Er 18 år i den kommende sæson, og medmindre træningsindsatsen (og udviklingen) er gået helt i stå oplagt at søge forlængelse med. Spørgsmålet er bare om Schwartau er blevet (for) utålmodig, for så kan sommeren 2024 hurtigt byde på en transfer væk fra Brøndby.

Sammenfatning: Forlængelser og exits

Sommeren 2024 byder ikke i sig selv på mange kontraktudløb, men den byder på en mulighed for at trimme truppen via udløbne kontrakter året efter og gøre den mere strømlinet i den spillemæssige retning, som Brøndby har valgt som fremtiden.

 • Spillere uden en langsigtet fremtid i Brøndby er: Thomas Mikkelsen, Kevin Mensah, Mathias Greve, Henrik Heggheim, Kevin Tshiembe, Christian Cappis og Bertram Kvist.
 • Spillere med hvem det ikke haster at få forlænget kontrakterne af forskellige årsager eller spillere med hvem der også kan være en værdi i at beholde dem og lade dem gå kontrakterne ud: Daniel Wass, Josip Radosevic, Ohi Omoijuanfo.
 • Dem der gerne må indledes forhandlinger om forlængelse med snarest: Oscar Schwartau, Noah Nartey, Sean Klaiber
Deltag i diskussionen


Du skal være logget ind, for at kunne kommentere.


 • LJS
 • LJS
  Betalende bruger
    2. juni 2024   

 • Spændende og interessant læsning.
  Synes du rammer spot on med din analyse.
  Ser gerne at vi henter noget kvalitet ind til midtbanen.
  Synes det er her, at vi er mest sårbare.
  En gardering og potentiel afløser for Daniel Wass, må være øverst på ønskelisten.
  Og så en forlængelse med P. Pentz selvfølgelig:-) :-)
  3 enige · 1 god kommentar

 • Farvel til 4-5 spillere i dette vindue og ca. tilsvarende ind. Pentz vil være perfekt, men tror ikke på det, da man glippede mesterskabet, ellers var en aftale blevet forhandlet på plads. De gentagne rygter på det seneste peger også på, at Brøndby kigger andre steder hen.

  Jeg tror man henter 1 ny målmand evt. en reserve, hvis man ikke forlænger med Mikkelsen (tror man forlænger med 1/2 år for ikke at der kommer for meget nyt på den position).

  Derudover tror jeg på man henter 1 til hver af de øvrige kæder.

  Dem jeg tror på forlader klubben denne sommer er:
  Pentz, Mensah, Cappis, Kvist og Heggheim måske Suzuki.

  1 enig · 3 god kommentar

 • Og hvad med Justin Che, som kommer retur fra leje? Han har vist klaret det flot under sin udlejning, men løb ind i en skade mod slutningen af sæsonen? Nogen, der kender en status?
  2 god kommentar

---

 • Saesonkort
 • Saesonkort
  Betalende bruger
  Top kommentator
  Top enige
    2. juni 2024   

 • Jeg så også gerne, at der også blev indledt forhandlinger med Alves, da han med en god sæson, vil være billigt til salg med et forstående kontraktudløb.
  2 enige

 • Et par ekstra ting vi kan tilføje listen:

  Vi mangler vel en første målmand! vi er jo en transfer bagud på den post.

  Så har vi en super spiller i truppen Carl Björk (ironi, kan forekomme), måske der også skulle kigges på og få sendt ham væk! og hvis han ikke vil det, så mangler de spiller på serie 1 holdet. Han er blevet behandlet godt og fået mange chancer for og spille sig i form, nu må det være slut.

  Dertil mangler vi jo 3 vigtige trænere.
  Assistent træner.
  Talentchef.
  U19 træner.

  Der er intet, som i INTET sket, nu er det ikke mit job, men jeg har allerede pres over det ikke er kommet noget på plads af nogen slags, for tiden går bare hurtigt.
  2 enige

 • TRON
 • TRON   2. juni 2024   

 • God oversigt.
  En opfølgende artikel kunne handle om hvor der skal forstærkes/hvad CV skal købe ind. Som minimum/obligatorisk:

  - 1 god afslutter/målræv som garant for minimum 15 kasser/sæson. Der blev brændt for mange store chancer i mesterskabsspillet, selvom spillet var af svingende kvalitet. Ohi er udmærket men kun periodisk. Vi kan ikke hænge det hele/resten på Kvistgaarden (samt i parentes de 2 10'ere Vallys og Yuito), hvis han overhovedet er der i efteråret. Schwartau er dygtig men han er meget ung og der er ingen garanti for hvornår han får sit gennembrud. Angrebet er således pt. ganske enkelt for tyndt. Fodbold handler fortrinsvis om at score mål (flere end modstanderen, bevares).

  - en klasseforsvarer mere i stedet for Heggheim/Tshiembe/Lauritsen. Der blev begået alt for mange fejl i forsvaret i mesterskabsspillet, og den slags vil formentlig også blive dyrt i Europa.

  - en rigtig god (og sikkert dyr) 6'er styrmand til at frigøre Wass/Nartey, og som erstatning for Rado/Greve. De kampe fra det sidste 1½ år hvor mange af spillerne dinglede umotiveret rundt uden rød tråd i halve eller hele kampe skal desuden elimineres uanset JS's evner som motivator.

  - Afklaring på klasse 1. målmand (Pentz?)
  3 enige · 2 god kommentar
   
  • Hans
  • Hans   3. juni 2024   

  • @TRON i den grad har du ret med de 3 forsvarsspillere du påpeger de har ikke niveauet til at spille i Brøndby med de ambitioner der er meldt ud de kaver fejl opspilsfejl fejlafleveringer på stribe videre med alle 3 samt det du påpeger vedr ohi som brænder flere pointgivende afgørende muligheder i flere kampe han er langsom og misser for meget nok derfor røde stjerne sendte ham videre og ikke kunne bruge ham for mange missere i sit spil fuldstændig enig

---

 • En målmand er uden tvivl det vigtigste
  Pentz har været så god for os og at det ikke nævnes som det ubestridt første er mig en gåde
  Forestil jeg Mikkelsen på mål o Europa og superligaen i næste sæson. Av av
   
  • @mimor1 Det der behandles i analysen er de kontrakter Brøndby kontrollerer / har udløb. Pentz har været på leje og er ikke en kontrakt Brøndby kontrollerer, hvorfor den ikke behandles her :)

   Hvem / hvilke positioner Brøndby skal forstærke kommer til at blive behandlet i en særskilt analyse.
Relaterede nyhederMest læste nyhederMest kommenterede nyheder