William Sonne-Schmidt og Menno van Dam
Foto: Freja Borne ©
NYHED

Menno Van Dam efter derbysejr: Fællesskabet vandt over FCK

 
Det var en tilfreds cheftræner, Menno Van Dam, som 3point.dk havde en snak med efter derbysejren mod FCK. Der var stor roser til holdpræstationen, men også til den individuelle præstation fra Noah Nartey.

    • William Sonne-Schmidt og Menno van Dam
    • Jakob Kjærgaard
      2. maj 2024 - Klokken 00:11
  • Jakob Kjærgaard
  • Jakob Kjærgaard
    2. maj 2024 - Klokken 00:11

Brøndby U19 vandt onsdag aften med 1-0 mod rivalerne fra FCK i en topkamp i U19-ligaen. Efter kampen tog 3point.dk en snak med cheftræner, Menno Van Dam, om kampen - og han var ikke overraskende meget tilfreds med hvad han så i 1. halvleg;

"Det er lige før, at jeg bliver nødt til at spørge jer om hvad I så fra sidelinien fordi jeg var fuldstændig opslugt af kampen. Det var en kamp med høj kvalitet og med Noah Nartey, der var på et andet niveau. Men når jeg siger dét kommer jeg også til at give alle de andre spillere for lidt kredit for jeg synes, at det var en virkelig, virkelig stærk holdprætation i dag. Vi havde en meget klar plan. Vi vidste, at en af deres centrale forsvarsspillere ikke er så stærk i opbygningsspillet. Derfor skulle vi lade ham være fri og stresse deres opbygningsspil til den side. Så imod bolden var det enten at gå højt når den blev spillet over i den ene side eller også skulle vi backtracke og falde dybere. Nærmest hver gang vi vandt bolden i det høje pres eller vandt bolden lavere på banen blev vi farlige i vores omstillinger. Vi havde rigtig mange indspil i feltet og i 1. halvleg kreerede vi 4-5 gode chancer herunder et straffespark. Og omvendt tror jeg, at FCK kun havde én afslutning som gik over mål. Vi kontrollerede kampen med bolden, vores opbygningsspil var rigtig godt og FCK kunne ikke presse os i vores opbygningsspil. Vi vidste, hvordan FCK gerne ville presse os - ved at presse os ud i banen, men vi valgte at spille imod deres pres og ind i deres pres centralt i banen - og det forventede de ikke. Ludwig (Vraa red.), Philip (Søndergaard red.), Adam (Clardige red) og Noah (Nartey red.) var så gode i de momenter. Det eneste jeg ikke var så tilfreds med i 1. halvleg var vores spil omkring deres felt, hvor jeg synes, at vi taber for mange dumme bolde, hvor vi heller ikke kommer i høj nok fart. Men ja, vi kontrollerede i dén grad kampen i 1. halvleg"

Imens 1. halvleg forblev målløs scorede indskiftede Jonathan Agyekum det forløsende - og fortjente - mål i 2. halvleg, som sendte sejren til Brøndby. En mulig indskiftning, som trænerteamet allerede diskuterede i pausen;

"I 2. halvleg fastholder vi kontrollen på kampen. Vi går højt i vores pres og det er som om, at vi presser luften ud af dem, hvor de bliver tvunget til at sparke længere bolde. Sammen med Jesper Christiansen (assistenttræner red.) og Carl-Emil (analytiker red.) snakkede vi allerede i pausen om, at det kunne være godt at bringe John (Jonathan Agyekum red.) på et tidspunkt fordi han har fart og laver flere dybe løb, hvor Kvist mere opererer i mellemrummene - og Clement og Bertram lavede mange af de samme løb så vi ikke havde nogen centralt i banen på sidste linie. Og 5 minutter efter John kommer ind laver han et dybdeløb og bringer os i front. Efter vores føringsmål begynder vi smide bolden væk lidt for let og FCK kommer lidt mere tilbage i kampen. Til sidst bringer de tre på sidste linie, men i den periode er vores defensiv så fokuseret. Den vigtigste værdi for os er fællesskabet og i dag vandt fællesskabet over FCK" 

Brøndby U19 holdte nullet i dagens kamp ligesom de også gjorde i den seneste kamp mod Sønderjyske. Til trods for topplaceringen har det dog været en af holdets udfordringer i denne sæson, som man dog på det seneste har arbejdet intenst på at forbedre. Menno Van Dam fortæller:

"Nu har vi holdt to cleansheets. For fire uger siden begyndte vi for alvor at arbejde på at skabe en bedre balance på holdet fordi vi fik for mange omstillinger imod os. Og i dag ser vi igen, at spillerne virkelig har flyttet sig og arbejder med det. Det betyder også, at vi bedre kan blive højt på banen i vores pres og vinde boldene tilbage hurtigere. Det gør det svært for modstanderne fordi de skal tænke hurtigere og når de skal udføre afleveringer under stress laver de fejl. Jeg bliver virkelig nødt til at komplimentere spillerne med hvordan de har taget denne opgave op ift. at få skabt en bedre balance, men også til min stab, hvordan vi har trænet det. Årsagen til en bedre defensiv er, at vi generelt har fået skabt en bedre balance på holdet. Vi ser også, at spillerne tager et større ansvar for at forsvare målet"

Både Brøndby og FCK havde toppet deres U19-mandskaber til dagens kamp med adskillige spillere, som normalt figurerer i klubberne førsteholdstrupper. Og det kunne ses på kampen, som var på et højt niveau i U19-sammenhæng, hvilket bidrager positivt til spillernes udviklong;

"Når du ser på hvilke navne, som de havde på banen og du ser hvilke navne vi havde på banen var det bare en kamp, som var god markedsføring for dansk talentudvikling - og det var også derfor, at det var en kamp på et højt niveau. Niveauet på denne kamp svarer til en youth-league kamp og derfor er den meget vigtig for spillernes udvikling. Så for talentudviklingen håber jeg, at vi får en anden struktur sådan vi får flere af sådanne kamp, som denne imod FCK. Den udvikler spillerne og der var mange tilskuere, hvilket var rigtig fedt."

I blandt mange rigtig fine individuelle præstationer og en stærk holdpræstation stod Noah Nartey dog frem som banens bedste spiller. Efter kampen var der store roser fra Menno Van Dam til Noah Nartey, men også til de resterende spillere fra Superliga-truppen, der altid kommer med en stærk attitude og et højt spillemæssigt niveau, når de slutter sig til U19-truppen:

"Noah Nartey var med afstand den bedste spiller på banen i dag. For nogle uger siden havde jeg et møde med U-landstræneren, hvor jeg også sagde, at jeg ikke er i tvivl om, at Noah er den bedste spiller i U19-ligaen. Hvilket niveau han har vist i denne sæson. Men du kan også se, at der er step fra U19-ligaen til Superligaen for lige nu kan han ikke spille det samme spil på Superligaen, som han kan på U19. Alle kan jo se hans potentiale og hans talent, og jeg er slet, slet ikke i tvivl om, at han også kommer til at tage det sidste skridt. Men ved du hvad der gør mig mest stolt, som træner? Der er en kultur lige nu på holdet, at når spillerne kommer ned fra Superligaen, så kommer de ned med en top attitude, top niveau, også i træningssessioner, i omklædningsrummet, rundt om kampene. I alt. I sidste uge var de med i Horsens, hvor vi, sammen med U17, var en hel dag i Jylland og nu i dag. Og jeg er stolt af at se hvordan Noah (Nartey red), Clement (Bischoff red.), Oscar (Schwartau red.), Ludwig (Vraa red.) og Bertram (Kvist red.) kommer herned og bare bidrager - ikke bare på banen med deres kvaliteter, men også i omklædningsrummet. Det er et kompliment til hele Masterclass ift. den kultur, som vi har skabt"

Brøndby U19's næste opgave er lørdag på hjemmebane mod Vejle.

 





Deltag i diskussionen


Du skal være logget ind, for at kunne kommentere.


  • Håber virkelig ikke AAB får fat i Menno.

    Den mands tankegang, spillestil og attitude, er guld værd for denne klub i nutiden og fremtiden.

    Han har stor andel i de unges succes og at Noah igen bare levere og de andre spillere han nævner kommer uden her kommer jeg.

    Viser for mig også en del om de menneskelige værdier menno værdsætter hos en spiller, respekt for spillerne og Menno

    Desværre måtte dommeren afbryde kampen, da der var et par fjolser som kom med tilråb til en FCK spiller, langt ude at man også ser det i U19 regi, men det blev heldigvis stoppet af de få fjolser, flot kamp af holdet og træner teamet.
     
    • @GARFIELD så bare lige for at forstå din tankegang:

      Når ungdomsholdene laver flotte resultater og spillerne udvikler sig positivt, så har træneren stor andel i begge dele.

      Når seniorholdet laver flotte resultater og spillerne også her udvikler sig positivt, så er det stort set udelukkende på baggrund af selvtræning og dedikation. Træneren/staben fortjener i hvert fald ikke anerkendelse for det?

      https://3point.dk/debatter/traenerteam<br />
      Jeg spørger af oprigtig interesse og fordi, at jeg personligt ikke kan se forskel.
      2 enige · 2 god kommentar

    Se 3 flere kommentarer

  • Ibber
  • Ibber   15 dage siden   

  • Fandme en gang flot bold af drengene i gul og blå, hvis bare 2-3 stykker kan banke på i supeligatruppen har vi ikke noget at frygte - håber self på flere. Mange kan nævnes, de gjorde det virkelig flot, men vil da sige at Noah burde være klar til søndag med det spil han viste i går.

    Og igen var der idioter til stede, hvorfor kan man ikke blot til bold uden at tosser skal bringe sig i fokus.

     
    • @Ibber

      Folk med lavt selvværd og en meget lille IQ.

      Meget lidt med at være fan af denne klub, da de sætter sig selv, højere end klubben.




Relaterede nyheder



Mest læste nyheder



Mest kommenterede nyheder