Foto: Ian Nielsen / Ian Foto Sport ©
NYHED

Panelet: Hvorfor presses Brøndby altid i 2. halvleg?

 
Er man fan af Brøndby IF, har de sidste ugers kampe været hårde for blodtrykket. På trods af scoringer og flot start ender Brøndby med at blive most til sidst.

    • Per Bang
      3. maj 2024 - Klokken 07:33
  • Per Bang
  • Per Bang
    3. maj 2024 - Klokken 07:33

2.430 minutter Superliga-bold har Brøndby IF spillet indtil nu i denne sæson. Plus tillægstid. Kun i knap 100 af disse minutter, har ligaens førerhold fra Vestegnen været bagud. 

 

Brøndby har, indtil videre, haft en formidabel evne til at komme foran i fodboldkampe, og har ikke tabt en kamp i Superligaen siden d. 24. September 2023. Alligevel er der ugler i mosen. Denne uges BrøndbyLyd-panel består af Ulrik 'von Liechtenstein' Hansen, Mads Lohse, Jonathan Lorenzen og vært Nanna Møller Karlsen. De diskuterer bl.a. søndagens kamp mod FC Nordsjælland, og hvorfor Brøndby altid bliver så presset sidst i kampe for tiden.

- Det, der gør det rigtig irriterende, er på grund af det kampforløb. Hvis vi ikke havde set det der kampforløb så mange gange i løbet af sæsonen, så havde man nok tilskrevet det, at vi var gode i første halvleg, og så gjorde Nordsjælland det, som Nordsjælland er bedst til. Det er fordi, at vi har set nogle tendenser, og det er de ting, der gentager sig, at smagen i munden måske er lidt mere bitter, fortæller Lohse.

 

Skal man kun jage, når man er bagud?

Nanna Møller Karlsen ser også et mønster. I de sidste tre kampe har Brøndby i anden halvleg haft en xG (expected goals) på henholdsvis 0,16 (FCN), 0,22 (FCM) og 0,02 (AGF).

- Det er jo klart, at det vil påvirke vores samlede xG-produktion, at vi er så meget foran, som vi er, og at vi er så lidt bagud, som vi er. Det er bare en helt naturlig udvikling i en fodboldkamp, at dem, der er bagud, de jagter mere, og dermed også får skabt mere, som regel. 

- Derfor synes jeg stadigvæk, det er skuffende, at vi skaber så lidt, som vi gør i de her anden halvlege. Altså anden halvleg i Aarhus skaber vi en xG på 0,02. Mod Midtjylland hjemme, hvor vi godt nok også har en føring, der skaber vi jo heller ikke rigtig noget i anden halvleg. Nu har vi så en anden halvleg her, hvor vi heller ikke skaber noget som helst.

 

Keep Attacking

Brøndbys cheftræner Jesper Sørensen har flere gange i sæsonen stået efter en kamp og været uforstående over det defensive aftryk, Brøndby endte en kamp med. Det er bekymrende ifølge Møller Karlsen.

- Det, der er mest bekymrende, er, at der er sådan lidt et mismatch mellem det, som trænerne siger, vi skal, og det, som vi gør. Jeg sad på Ride to Dream Park og kunne se Jesper Sørensen nede på sidelinjen hele anden halvleg løbe med armene ud til siden og prøve sådan at animere holdet fremad. 

- Det var bare helt tydeligt, at det ikke var en del af gameplanen, at vi skulle ned og stå igen. Når det sker over så mange kampe, er det i hvert fald lidt bemærkelsesværdigt. Vi talte jo også om det her med anden halvlege i efterårssæsonen.

 

Lorentzen og Hansen forsøger at være konstruktive og giver bud på, hvordan Brøndby løser presset fremover.

- Så gode vi er på kuglen i nogle kampe, og også i første halvleg i visse sekvenser, så har jeg det sådan, der er måder at forsvare en kamp hjem på, og at have bolden i egen række, det gør, at det er sværere for de andre at score, det er meget simpelt.

- Det må være det, trænerteamet bruger tiden på kontoret på lige nu og siger; okay vi skal simpelthen have løst det her, og det har vi fem kampe til, og masser af videomateriale til at se, hvad fanden det er, vi gør galt.Jeg synes faktisk, vi har haft et trænerteam, der har været enormt dygtige til at lære af vores fejl. 

 

Har du ikke nået det endnu, så hør ugens paneldebat her.

Hvad synes du Brøndby kan gøre for at undgå at blive trykket helt tilbage hver søndag efter pausen? Deltag i debatten nedenfor.





Deltag i diskussionen


Du skal være logget ind, for at kunne kommentere.


  • Jeg tror Daniel Wass er en del af forklaringen - holdets gode præstationer i første halvlegene beror på at Wass har friske ben og gør sig spilbar, suger bolden til sig og sætter spillet og spillerene omkring ham er trygge ved at han tager ansvar og iscenesætter spillet. I anden halvlej har Daniel Wass ikke den samme energi og løber ikke de meter der gør ham til den centrale spilfordeler man ser i 1 halvlege og spillerene omkring ham skal omstille sig og kompenserer for at Wass ikke er omdrejningspunktet på samme niveau som i 1 halvlegene, så daler boldbesiddelsen, andre ikke så boldsikre skal fører bolden frem og afleveringsprocenten daler og vi kommer under pres.

    Når der er så stor forskel på halvleg 1 og 2 så skal der vel afstemmes taktisk, skal vi blive ved med at spille os ud fra målfeltet og frem i banen i alle situationer eller skal vi have en plan B for hvordan vi kommer ud af det første pres - skal Pentz evt. kaste langt eller sparke ud mod Ohi samtidig med vi har Suzuki, Vallys evt. andre placeret omkring ham til kæmpe om anden bolden eller løbe dybt.

    Vi skal styrke vores boldomgang centralt i banen i anden halvleg så vi ikke mister så mange bolde og vi skal tage højde for at når kampen når 70-75 min. er der ikke mere luft i Wass.

    Jeg hælder til at rykke Klaiber ind på en 8´position i højre side og erstatte ham med Seb. S på hj. wb. og rykke Jordi ned i en 4 backkæde og tage Divko ud. Klaiber vil også kunne bringe noget vilje og gejst ind i midtbanekampen.

    Jeg er ikke diplomtræner men en dygtig mandagstræner.... så jeg ved ikke hvad fodboldkyndige vil sige til mit mandagstræner forslag - kan det overhoved give mening.
    3 enige · 3 god kommentar

  • Kramer
  • Kramer
    Betalende bruger
      3. maj 2024   

  • Så længe vi fortsat ikke taber vores kampe og vinder nok til at ligge nr. 1, så skal vi måske ikke ændre alt for meget i de resterende kampe. Og til næste sæson, der skal vi så have en midtbanespiller der matcher Wass lidt mere, og som forhåbentlig allerede er i truppen (Nartey).
    5 enige · 3 god kommentar
     
    • @Kramer Jeg er spændt på at se i hvilket omfang Nartey evner at får bygget mere fysik på og tage det med i sit spil på banen. Kan han tage 5-7 kilo på i muskelmasse uden at miste sine andre veludviklede færdigheder tror jeg han kan erstatte Wass 1 til 1 inden for 1-2 år og så er Wass nok også gået på pension da han da vil være 36/37 år.
      2 enige

  • Synes noget af forklaringen ligger i, at vi ikke har et farligt omstillingsspil. Når modstanderen så skal jagte et point. Så kan de gå utroligt højt op på os, og bevare et massivt pres- og vi er ikke i stand til at angribe det rum, de efterlader.
    12 enige · 5 god kommentar
     
    • @Ville bliv vild ! - her har du fat i noget væsentligt. Vi mangler fart oppe foran - modsat i 2020/2021.
      3 enige · 1 god kommentar
     
    • @Ville bliv vild ! Enig. Derfor mange af os begræder den skade til Kvisten. Kan blive afgørende for vores placering i tabellen
      4 enige · 1 god kommentar

    Se 1 flere kommentarer

---

  • GARFIELD
  • GARFIELD
    Top kommentator
    Top gode
    Top enige
      3. maj 2024   

  • Det der kendetegner tidligere og nu, er at modstanderen tør presse os mere i bund.

    Dengang Uhre, Jobbe, Hedlund, modstanderen var nød til at have lidt bremserne trukket, da de kendte spillernes fart.

    Med kvistgaarden ude, har vi ikke helt samme spillere med fart. Måske Suzuki og Divkovic, men det er slet ikke på samme måde

    Det gør også modstanderen, tør at spille med højere risiko og trykket de kommer med er en helt anden. Da truslen ved vores kontra dengang, var et helt andet niveau

    Så vi er nød til ikke at være afventende men trykke på offensivt for at sikre de ikke får alt for meget overtag

    Der har de ældre spillere som Wass fx på en meget vigtig position ikke altid benzin nok i tanken. Vallys og Kvistgaarden mener jeg er savnet for de arbejder alle 90 minutter og tit viser større overskud

    Derudover har Jesper ikke givet vores bredde (talenter ) så mange minutter og mange af de samme spillere er brugt meget, og der ser vi måske også nogen skader og træthedstegn der vil opstå. Vallys har på det sidste, grundet hans mange kampe og minutter, da han har været brugt for meget. Gået lidt hurtigere flad, håber vi ser en frisk Vallys søndag, hvis han altså er med :)
    2 enige · 2 god kommentar

  • Barca
  • Barca   3. maj 2024   

  • Hvordan kan vi udnytte vores wingbacks fart.. de sidste 20 min hvor vi presses ned?…ville det give mening at sætte Klaiber helt frem ….??
    1 enig

  • Jeg køber ikke helt præmissen med, at det er fordi vi mangler fart. Til dels er der nok noget rigtigt i det, men jeg tænker, at nervøsitet spiller en større rolle. Hvis man ser kampen i Farum, så er det tydeligt, at flere af de gange vi er farlige i første halvleg er ved at spille bolden dybt. Problemet bliver i anden halvleg, at det bliver for nervøst, så vi trækker os længere tilbage, og som JS siger, så håber den enkelte spiller på, at sidemakkeren gør arbejdet.

---

  • Jeg syntes vi skal være lidt mere SIF/FCN agtige i vores tilgang og i stedet for konstant og altid at stille op efter modstanderens styrke, så bare stille med de 11 som er bedst til at spille den slags bold som VI gerne vil spille. Vi skal tro mere på os selv, selvom det utvivlsomt er lettere sagt end gjort. JS vil sikkert sige at det er præcist det han tilstræber, men jeg syntes der har været mange eksempler på at JS har valgt en konservativ og lidt forsigtig start 11'er. Jeg syntes også at spillere i den foretrukne start 11'er ofte får for lang snor når de er milevidt fra deres topform. Ohi, Divko, Vallys er nogle eksempler. Vi er en topklub og de skal altså mærke at andre trænger sig på og det gør de ikke hvis de først skiftes ud med 7-10 minutter igen. Jeg hører ikke til blandt de største Schwartau fans, personligt havde jeg gerne set mere til Bischoff i en offensiv rolle. Men jeg anerkender også trænerteamets vurdering af at han måske mangler noget for at kunne spille mere.
    2 enige

  • Uche
  • Uche   4. maj 2024   

  • Problemet er at js skifter taktik efter hvem vi skal møde. I stedet for at spillet fast system så Ingen I a truppen er i tvivl om og det er kun det vi spiller, så alle er fortrolige med systemet og alle føler sig komfortabel og sikker i det valgte system.
    Dette tror jeg er problemet man ikke er sikker og komfortabel med en opstilling og taktik der er indrettet efter den modstander vi skal møde.
    Prøv at kigge på de store klubber i europa de spiller alle deres eget system også er det lige meget om det hjemme, ude, egen liga eller Europa og det se det ud til de er rigtige komfortable med og har disse klubber skader, bruger man bare reserverne, og taler kun om de spillere man har til rådighed ingen undskyldninger for spillere man ikke har til rådighed, men det er jo kun fordi alle er fortrolige og sikre i det system man spiller.
    Det bringer mig tilbage til måde BIF spiller og har gjort det længe både under NF og JS. Jeg savner noget Menno træner artig putter på bænken og det kan godt være det ikke altid lykkes, men jeg er sikker på at de unge drenge er komfortable med den måde de spiller på og det er selvom man af og til hiver spillere fra a truppen ned og spille.
    Jeg tror generelt at CV skal kigge på hele teamet bag a truppen f.eks. den fysiske træner under Thode kunne holdet løbe 90 + og minimalt med muskel skader det er modsat i dag.
    Som sportdirektør bør det være dig der sætter kursen og ansætter derefter og det gælder både trænerteam og spillere.
    afsluttende er jeg fan.... træt af at høre på JS og og hans det er ikke meningen vi skal spille sådan, så det må vi hjem på træningsbanen og kigge på, vi skal ud og vise vi er BIF, og det har vi hørt mange gange nu, så hvad laver de egentligt på træningsbanen.

    Håber stadig at spillerne tager sagen i egen hånd og tager 9 point i de næste 3 kampe, så har de vist at de godt kan spille fodbold, og er bedst i DK 2023/24




Relaterede nyheder



Mest læste nyheder



Mest kommenterede nyheder