Yousef Salech
Foto: Teis Markfoged ©
NYHED

Tilbageblik: Slap Brøndby Salech for tidligt?

 
Analyse: Brøndby lod i sommeren 2023 Yousef Salech forlade klubben, først på udleje og siden permanent, og ind ad døren trådte Emmanuel Yeboah. 3point-dk stiller spørgsmålet - slap Brøndby Salech for tidligt?

  • Yousef Salech
  • Kasper Pedersbæk
   14. juni 2024 - Klokken 21:01
 • Kasper Pedersbæk
 • Kasper Pedersbæk
  14. juni 2024 - Klokken 21:01

Retroperspektiv er det nemmeste at evaluere en fodboldtransfer i. For i bagklogskabens lys er det nemt at sige det rigtige. Men ikke desto mindre, er det stadig relevant at se på casen Yousef Salech holdt op mod Emmanuel Yeboah.

Brøndby hentede den 19. august 2023 ghanesiske Emmanuel Yeboah (født februar 2003) i CFR Cluj for en pris i omegnen af 1,2 mio euro på en 4-årig kontrakt. 10 dage senere lod Brøndby den unge danske angriber Yousef Salech (født januar 2002), der var på en kontrakt frem til sommeren 2026, udleje til Beveren (Belgien).

I det efterfølgende transfervindue (januar / februar 2024) blev Yousef Salech solgt til svenske IK Sirius for en pris i omegnen af 500.000 euro.

På den korte bane kan der derfor spekuleres i et nettotab på 5-700.000 euro.

Forud for transferen

I den foregående sæson (2022/23) optrådte Yeboah for Cluj i den bedste rumænske række, hvor det blev til deltagelse i 26 ligakampe (14 starter / 12 indskiftninger), ligesom det blev til 7 startpladser i rumænernes Conference League gruppespil.

Samme sæson var Yousef Salech udlejet til HB Køge i den danske 1. division, hvor han nød godt med succes med 2034 minutters spilletid til følge.

Naturligvis er der forskel på niveauet i de respektive ligaer de to spillere optrådte i, men ikke desto mindre, så var det to markant forskellige præstationer der var blevet leveret.

Kasper Pedersbæk © All rights reserved

Noter til de to spilleres 2022/23 sæson:

 • Salech kom til flere chancer / scorede flere mål
 • Salech kom til 2,9 skud pr. 90 min (Yeboah under 2,0)
 • Yeboah modtog flere afleveringer / var mere aktiv i opspillet
 • Salech havde flere boldberøringer i feltet
 • Yeboah havde flest udfordringer 1 mod 1

Beslutningesgrundlaget og transferen af Salech

Brøndbys tilvalg af Emmanuel Yeboah betød at Yousef Salech blev udlejet til Beveren. Et halvt år senere blev den lejeaftale vekslet til en transfer til IK Sirius i Allsvenskan (Sverige).

Her har Yousef Salech i den grad vist sig flot frem i svenskernes 2024 sæson, hvor han har leveret stabilt som 9’er for Sirius.

Kasper Pedersbæk © All rights reserved

Han har reelt set flyttet det samme niveau af præstationer fra sæsonen i HB Køge  til Sveriges bedste række. Han leverer en stor volumen af skud og er en af de angribere i Allsvenskan, der producerer den højeste npXG pr. 90 min!

Kasper Pedersbæk © All rights reserved

I Brøndby har Emmanuel Yeboah været på bænken 4 gange i grundspillet (fravalgt de øvrige 18) uden et minut til følge. I slutspillets 10 kampe var Yeboah 5 gange fravalgt fra truppen og 5 gange på bænken (1 indhop på 4 minutter til følge).

I pokalturneringen blev det til 13 minutter som indskifter mod HIK.

Evaluering på transferen

Hvor mange minutter Yousef Salech eventuelt havde fået i Brøndby, hvis han var blevet efter udlejningen til Beveren blev afviklet, er et gæt alene. Men in mente succesen i Sirius og Salechs kompetencer, så virker det ikke usandsynligt han kunne have bragt sig i spil til minutter (efter Kvistgaardens og Omoijuanfos formdyk gennem sæsonen).

Især når vi holder det op mod det faktum, at Yeboah ikke blev skønnet god nok til at være andet end i den absolutte periferi af Brøndbyhold. Tæt på ingen minutter overhovedet, og end ikke i kamptrupperne gennem største dele af sæsonen.

I bagklogskabens lys virker det som en forhastet beslutning, at sende Salech afsted på en permanent transfer i februar 2024. Igen ikke fordi han nødvendigvis hverken i foråret 2024 eller i fremtiden ville blive stamspiller for Brøndby, men om ikke andet, når han var på en kontrakt frem til 2026, i de mindste at se hans udvikling an i 2024.

Der skal ske en gevaldig udvikling hos Emmanuel Yeboah i den nærmeste fremtid for at han skal flytte sig fra periferi- til stamspiller. Ellers virker transferen af Salech til IK SIrius forhastet.

Deltag i diskussionen


Du skal være logget ind, for at kunne kommentere.


 • Joblar
 • Joblar   1 måned(er) siden   

 • Tja syntes sådan set han viste nogle lovende takter, men fik vel aldrig en rigtig chance, byttet ud med Yeboah…. Dybt underligt.
  3 enige · 1 god kommentar
   
  • yeboah er i mine øjne et decideret fejl køb desværre
   
  • @Joblar sidste sæson spillede han 16 kampe for Beveren og scorede 1 mål. Så der var ikke noget som tydede på at han ville få succes i BIF.

  Se 1 flere kommentarer

 • Nogle gange går det stærkt, Salech har virkelig gjort det flot efter skiftet, men var han blevet i Brøndby tvivler jeg på JS havde givet ham chancen. Håber dog at se ham i Brøndby på et senere tidspunkt.

 • TRON
 • TRON   1 måned(er) siden   

 • Man kan ikke være andet end enig i analyse og konklusion mht. Salech. I hans nuværende form kunne han pynte i Brøndby.
  Men der er også spilleren selv og dennes udvikling at tage hensyn til. Salech havde brug for spilletid og modning, for netop at komme op på det nuværende niveau.
  Derudover kan man aldrig vide om CV har en tilbagekøbs klausul eller gentleman agreement omkring Salech i aftalen med Sirius.
  Ellers er der naturligvis risiko for at historien om Salech kan komme til at minde om Søren Larsen/Patrick Mortensen kapitlerne.

  Mht. Yeboah melder jeg pas.
  2 enige
   
  • @TRON helt enig ift den del der handler om hvad Salech selv ønskede det skulle ske i karrieren.
   
  • @TRON Jeg er ret sikker på, at vi sikrede os en god videresalgsklausul på Salech. Hvor meget præcist skal jeg ikke kunne sige.

---

 • Millar_
 • Millar_
  Betalende bruger
    1 måned(er) siden   

 • Og det kan også gå stærkt med yeboah.. js har i den grad hold de unge hen. Selvom NN og CL har fået minutter. OS har fået lidt.. Nu blev vi nr 2, 1 mål fra et dm, så det er svært at sige js tog fejl men jeg forventer vi ser mere til dem i næste sæson ellers skal de altså lejes ud så de ikke sidder og spilder tiden på bænken. Vi har også en kowalzcyk som vi mangler at se hvad kan..
  1 enig

 • Synes salget gav fin mening. Både Kvistgaarden og Ohi var foran ham. Så han havde nok ikke fået mange minutter. Og så havde hans udvikling bare gået i stå.

  Jeg tror også at CV ledte efter andre kompetencer. Man vil gerne have en, der også kunne tage dybdeløb. At Yeboah så ikke er slået igennem, det er en anden sag. Men isoleret set, så synes jeg at salget af Salech er det helt rigtige.
  2 enige

 • Han vil ikke være den første danske spiller der først har gjort det godt i 1. division for så at skifte til en svensk bund/midter klub og gjort det godt der, se på f.eks. Mileta Rajovic og Wessam Abou Ali.
  Jeg tror at det er det helt rigtige for Salech at komme et sted hen hvor at han ku få fast spilletid, noget at han ikke ville få i Brøndby.

  Det er så også derfor at jeg håber at vi kommer til at udleje nogle af vores unge spillere som er periferi spillere ud til en klub hvor at de kan få fast spilletid, for det udvikler dem altså bare meget mere end at løbe rundt på træningsbanerne.
  1 enig
   
  • @Bornholms_Granit af samme årsag afholder jeg mig også fra at skrive Salech ville være blevet en garanteret succes i Brøndby såfremt han var blevet.

   Men jeg synes dog man bliver nødt til at forholde sig til det at Yeboah har været SÅ langt væk fra spilletid.

  Se 3 flere kommentarer

---

 • JJOLSEN
 • JJOLSEN
  Betalende bruger
    1 måned(er) siden   

 • Hvis det er sandt, at man først skulle lære Yeboah at fodbold er et hold spil, så er han hentet til Klubben for sent, vi skulle have hentet ham da han var 15-16 år.

  Salech har lidt under at vi har og har haft trænere der ikke vil bruge ham.
  Først under Niels Frederiksen og siden Jesper Sørensen.

  Uanset hvor vi kom fra i Sørensen første halve år, må vi ikke have så store udsving i vores kampe, sætte så mange point til og spille så kedeligt fodbold.
  At vi har givet de unge så få minutter, er næsten utilgiveligt, Klubben er siden 1964 bygget på at give de unge chancen.
  Vi er nødt til at trykteste de unge og det er ikke nok at give dem indhop når vi er foran 3-0 og solen skinner.

  Jesper Sørensen giver ikke mig en tro på at vi vinder næste kamp.

   
  • @JJOLSEN nu er det ikke muligt at hente en spiller som Yeboah som 15 - 16 årig, de afrikanske spillere må først komme til Europa når at de er fyldt 18, det er bl.a. derfor at FCM ikke længere har en masse nigerianere løbende og alle de afrikanske spillere FCN henter fra deres akademi er alle fyldt 18 før at de kommer til DK.

   Angående unge spillere i Brøndby, så har dem vi har lige nu faktisk fået meget spilletid for deres alder (17/18 år), det der er problemet er at der ikke var nogle spillere fra 2003 og 2004 årgangene der slap igennem nåleøjet og er med på 1. holdet nu.
   1 enig

  Se 1 flere kommentarer
   
  • @JJOLSEN - jeg husker nogle af de kampe og indhop Salech havde dengang og han var altså helt håbløs. Hvis truppen dengang havde været ligeså stærk som i dag, havde Salech vel ikke en gang været i truppen. I sidste sæson blev det til 16 kampe og 1 mål. Men fedt at han har fundet formen, kan huske nogle af HB Køge kampene, der så han virkelig skarp ud.

 • Det er jo en helt anden liga, stop nu! Det er klogt tænkt at CV, da vi har tegnet en klausul på 15-20 procent ved videre salg.
  1 enig
   
  • @Fan_passion Hvis du læser passagen I bagklogskabens lys virker det som en forhastet beslutning, at sende Salech afsted på en permanent transfer i februar 2024. Igen ikke fordi han nødvendigvis hverken i foråret 2024 eller i fremtiden ville blive stamspiller for Brøndby, men om ikke andet, når han var på en kontrakt frem til 2026, i de mindste at se hans udvikling an i 2024 er min soleklare konklusion også, at det IKKE partout betød Salech var blevet en succes / havde fået i nærheden af den samme spilletid, men blot at jeg fandt en permanent transfer af ham lidt hurtigt eksekveret. Fremfor fx en udlejning sæsonen ud i Allsvenskan, hvilket havde givet mulighed for at se hans udvikling an og så enten vælge at beholde ham, eller lade ham gå på en transfer der (in mente kontrakten i Brøndby trods alt var til 2026)
   1 enig

  Se 2 flere kommentarer

 • Det helt rigtige skifte for Salech og Brøndby som ifølge BT skulle have en stor videresalgs klausul. Salech har spillet mange minutter for BIF og har aldrig slået til, så salg var en god løsning for alle parter.
   
  • @DoctorEnigma Det er også det jeg håber (og forventer) der er i den aftale. Så må jeg leve med det i mine øjne lidt hurtige salg i vinter.

---

 • Saesonkort
 • Saesonkort
  Betalende bruger
  Top kommentator
  Top enige
    1 måned(er) siden   

 • Isoleret set er Salech-casen god. Har CV på noget tidspunkt udtalt, at han var tiltænkt som andet end udviklingsspiller? Salech har ikke kostet Brøndby meget mere end en pose tomme flasker og er helt sikkert allerede en +EV case med en 25% upside i banken.

  Yeboah-transferen er derimod rablende! Og her har CV udtalt, at der er konkurrence til start-11 fra dag 1.

  Jeg håber inderligt, at Nanna får vredet CV for hans oprinderlige tanker og motivation, samt efterfølgende refleksioner og indrømmelser. Og samtidigt et par ord om hans syn på kommunikationsafdelingens vanvittige iscenesættelse og præsentation af Yeboah, som fik lov at gå full-blown Zlatan-style og 99 ideer mv.


 • Vainio74
 • Vainio74
  Betalende bruger
    1 måned(er) siden   

 • Ha skulle ha' fået en ordenligt chance, måske havde Ohi strammet sig mere an hvis der var konkurrence om pladsen
  1 enig
Relaterede nyhederMest læste nyhederMest kommenterede nyheder