NYHED

Future Cup: Kvistgaarden og Cappis sikrede Brøndby-sejr i Silkeborg

Mathias Kvistgaarden var banens bedste og Christian Cappis viste igen sin evne til at afgøre fodboldkampe, da Brøndby IF vandt med 2-1 i Future Cup i Silkeborg.

• Nanna Møller Karlsen
      29. november 2022 - Klokken 16:24

Tirsdag eftermiddag var Brøndby IF taget en tur til Silkeborg for at spille Future Cup-kamp. Martin Retov stillede med følgende mandskab fra start i en 4-2-3-1-opstilling:

Jonathan Ægidius
Jens Martin Gammelby - Henrik Heggheim - Frederik Alves - Alex Batista Lindstrøm (U/17)
Solomon Opoku (U/19) - Joe Bell
Marko Divkovic - Oscar Schwartau - Peter Bjur
Mathias Kvistgaarden

Brøndby kom virkelig godt ud til kampen og det var de blå/gule, der satte sig på begivenhederne fra første fløjt. Vi så et Brøndby-hold, som spillede med højt og aggressivt pres og som fik distribueret bolden godt og hurtigt rundt på banen.

Der var god bevægelse og masser af løb for boldholder hele tiden. Peter Bjur var meget iøjnefaldende i første del af første halvleg. Han fandt mange gode løsninger og tog mange sure løb både i dybden og på tværs af banen.

Mathias Kvistgaarden fik Brøndbys første reelle chance, da Bjur fik sendt et indlæg ind i panden på ham, men hovedstødet gik over mål. Kvistgaarden leverede generelt en rigtig flot første halvleg, hvor han arbejdede stenhårdt, erobrede mange bolde og var en evig kilde til uro for Silkeborgs defensiv.

På sidelinjen stod Martin Retov konstant og gennede sine spillere frem i et højt pres, og det gav virkelig hjemmeholdet problemer. Brøndby genvandt et hav af bolde på deres banehalvdel og det var et ensidigt udtryk i kampens første halve time cirka.

Brøndby kom også foran efter et flot angreb, hvor Bjur fik bolden i dybden i venstresiden og sendte et højt indlæg over til bagerste stolpe, hvor Marko Divkovic klogt headede på tværs til Kvistgaarden, der med hovedet bragte Brøndby fortjent på 1-0.

Joe Bell kom også til et par gode afslutningsmuligheder, men manglede lige det sidste i dem. New zealænderen spillede godt, og det klæder ham at ligge på den defensive midtbane med en ved sin side, for det maskerer lidt hans svagheder, men giver ham bedre muligheder for at udfolde sine styrker.

Desværre for Brøndby måtte Jens Martin Gammelby humpe fra sin gamle hjemmebane med en skade og det gav lidt uro i Brøndby-defensiven, da Kevin Tshiembe blev skiftet ind i stedet, fordi det betød et par omrokeringer. Henrik Heggheim gik ud på højre back, Frederik Alves rykkede over som højre stopper og Tshiembe gik ind som venstre stopper.

Det udnyttede hjemmeholdet til at skabe et par store chancer. Først leverede Jonathan Ægidius, der ellers ikke havde haft meget at lave, en fremragende dobbeltredning, men et par minutter senere kunne han ikke stille noget op, da Søren Tengstedt sikkert scorede på et straffespark, som hjemmeholdet havde fået tilkendt.

Stillingen var derfor 1-1 ved pausen efter en halvleg, hvor Brøndby spillede rigtig godt særligt indtil Gammelbys skade.

Anden halvleg blev ikke en mindeværdig en af slagsen for Brøndby. Det skal også siges at hjemmeholdet var langt bedre spillende efter pausen og lignede mere og mere det Silkeborg, vi kender fra Superligaen. Mange hurtige pasninger og kombinationer.

Men Brøndby havde, ligesom Silkeborg, chancerne til at afgøre kampen, selvom spillet ikke flød helt så godt og hurtigt som inden pausen.

Kvistgaarden arbejdede dog fortsat som en hest og var også Brøndbys bedste mand i anden halvleg. Han ligner virkelig en mand, s​​om har sat sig for at se trænerskiftet som en ny start med mulighed for at snuppe en startplads i foråret.

Det var også Kvistgaarden, der satte indskiftede Jonathan Agyekum op til anden halvlegs største mulighed. Han spillede en perfekt bold på tværs til U/17-spilleren, der satte indersiden på, men desværre måtte se sit f​​orsøg reddet af Silkeborg-keeperen.

Silkeborg havde efter pausen to forsøg på træværket, men det fik Brøndby også i kampens sidste minutter. Heggheim fandt Kvistgaarden i feltet med en god bold og Kvistgaarden vendte hurtigt rundt og afsluttede resolut med venstrebenet, men målmanden reddede flot og vippede den ud på stolpen.

Bedst som det lignede en pointdeling i Future Cup, leverede Divkovic et fl​​ot gennembrud i højresiden, hvor han pludselig satte fart og satte sin oppasser. Fra baglinjen lagde han bolden ind i feltet, hvor indskiftede Cappis kom stormende og scorede med maven.

Det blev kampens sidste aktion og Brøndby IF kunne tage fra Silkeborg med en sejr på 2-1 i Future Cup.

Du skal være logget ind, for at kunne kommentere.

• Forhåbentligt er 4-3-3 eller 4-2-3-1 kommet for at blive.
    Langt flere spillere vil shine med kanter i systemet

• Godt nok også ved at være sidste chance for Bjur i Brøndby.

• Saesonkort
    Betalende bruger
    Top kommentator
    Top enige
      29. november 2022

• I er næsten for søde ved Alves, ved ikke at nævne, at det var ham som begik forseelse der førte til straffesparket.
    Hvordan klarede vores udskældte stoppere sig i øvrigt?