Lars Friis og Niels Frederiksen
Foto: Teis Markfoged ©
NYHED

Lars Friis: Fortjent sejr til Brøndby

 
Sparta Prags danske cheftræner Lars Friis satte efter dagens træningskamp ord på opgøret set fra den tjekkiske lejr.

  • Lars Friis og Niels Frederiksen
  • Nanna Møller Karlsen
   10. juli 2024 - Klokken 23:27
 • Nanna Møller Karlsen
 • Nanna Møller Karlsen
  10. juli 2024 - Klokken 23:27

Onsdag eftermiddag var der lidt af et danskermøde i de østrigske alper. Brøndby IF pudsede formen af mod tjekkiske Sparta Prag, som har danske Lars Friis som cheftræner og Jens Bertel Askou i trænerstaben. I truppen er der to spillere med dansk pas i form af Peter Vindahl og Asger Sørensen.

Brøndby IF endte med at vinde træningskampen med 5-2 og det var en fuldt fortjent sejr til de blå/gule, lød det efter kampen fra Sparta Prags cheftræner Lars Friis, da 3point.dk fangede ham til en kommentar.

- Vi mødte et Brøndby-hold, som var bedst. Jeg synes, resultatet er lidt skævt, men specielt i første halvleg var det tydeligt at se, at det var et Brøndby-hold, som var godt sammenspillet. Det er det bedst spillende hold i Danmark, det så vi også i sidste sæson. Det bedste fodbold i Superligaen kommer fra Brøndby, synes jeg. Samtidig ramte vi ikke dagen. Vi lavede rigtig mange fejl. Er det så fordi vi var dårlige eller var det fordi Brøndby var gode, det er så skismaet. Men fuldt fortjent sejr, siger Lars Friis til 3point.dk.

- Det er ikke fordi, vi ikke arbejder hårdt. Men vores niveau på bolden var virkelig dårligt. Måske det dårligste jeg har set i min tid i Sparta. Selvfølgelig er det godt, at vi får sluttet godt af. Resultatmæssigt ser det bedre ud, siger han om Spartas to mål efter pausen, som pyntede for tjekkerne.

Af de to danskere var det kun Vindahl, der kom i aktion. Asger Sørensen er skadet og var ikke i betragtning, ligesom Sparta fortsat mangler en del spillere, som har været til EM-slutrunden og derfor har fået ferie på bagkant.

- Fra det hold der blev mestre i sidste sæson, stillede vi fra start med tre spillere, som spillede hovedparten af kampene. Vi har haft mange til slutrunden og vi har et par skader, men det er sådan det er. Vi starter i samme weekend som Brøndby, så vi skal også se at blive klar.

Lars Friis, der har en fortid som cheftræner i Viborg og AaB, har denne sommer taget skridtet fra assistenttræner til cheftræner i Sparta. Brian Priske blev solgt til Feyenoord, og så pegede klubben på Friis som hans afløser.

- Det har været helt vildt spændende og det er en kæmpe ære. Men jeg forbliver den samme både som træner og som menneske. Om jeg har været cheftræner i Viborg, AaB eller nu Sparta, så er det vigtigt at have sin identitet med sig. Sparta er en kæmpe klub og det er den største klub i Tjekkiet. Jeg glæder mig til at komme rigtigt i gang, slutter han.

Træningskampen mellem Brøndby og Sparta blev afsluttet efter 83 minutter, da skyerne trak heftigt sammen i bjergene, regnen piskede ned og man frygtede lyn og torden.

Deltag i diskussionen


Du skal være logget ind, for at kunne kommentere.

Relaterede nyhederMest læste nyhederMest kommenterede nyheder