Fodbold live resultater
Carsten V. Jensen CV
Foto: Teis Markfoged ©
NYHED

Transferanalyse: Kom CV i mål indenfor tidsgrænsen?

 
Transferanalyse: CV stod med monumentale udfordringer foran sig, da sommerens transfervindue blev sparket på vid gab. Truppen manglede desperat kvalitet på enkelte pladser. Men (transfer)vinduet stod i lang tid på vid gab før nogle gik igennem det - og truppen blev forstærket. 3point.dk tager et blik i bakspejlet, og analyserer her på det sommeren 2022 på transferfronten. Kom de rette forstærkninger til? Hvem blev sendt videre i karrieren? Læs mere her.

  • Carsten V. Jensen CV
  • Kasper Pedersbæk
   13. september 2022 - Klokken 10:50
 • Kasper Pedersbæk
 • Kasper Pedersbæk
  13. september 2022 - Klokken 10:50

Undertegnede brugte frasen om det forsømte forår i slut maj i et tilbageblik på foråret før et blik fremad mod sommerens transfervindue - og de mangler i truppen der skulle addresseres. Foråret var en endt med en bitter smag, hvor kampe oftere blev spillet til nederlag, og holdet manglede afgørende aktører på særligt den sidste tredjedel af banen.

Man kan med fordel kigge tilbage på den analyse ved at trykke her

Hver gruppe - keepere, backer, stoppere, midtbanespillere og angribere bliver evalueret på en skala fra A+ som den højeste rating til F som den laveste.

Keepere

Igennem de seneste transferanalyser har en ting stået fast. Brøndby har en nummer 1, og det er Mads Hermansen. Stående bagved som en stærk backup er Thomas Mikkelsen. Det har hverken vinterens eller sommerens transfervindue ændret på.

Undertegnede listede Ziegler eller Ægidius som mulige udlejningsspillere. Det endte også med at blive sandt, da Ægidius teamede op med HIK på en lejekontrakt der skulle give den unge keeper hår på brystet. Det blev dog ikke til mange minutter for Hellerup-klubben før end Ægidius igen stod på banerne i Brøndby qua en skade til Mads Hermansen, og behovet for en backup til den midlertidige førstekeeper Thomas Mikkelsen.

Sammenfatning: CV havde ikke de store udfordringer i denne spillergruppe. Foretog en retmæssig udlejning, og kaldt den retur da Hermansen blev skadet. Fodbolddirektøren gjorde det der skulle til og ikke mere. Ikke kategorien med de største udfordringer.

Vurdering: B+

Thomas Mikkelsen
Teis Markfoged © All rights reserved

Stoppere

Det skulle (igen) have været vinduet kaptajn Maxsø blev solgt. Men en skade satte (endnu) en stopper for en ny tur til udlandet for Brøndbys nummer 5. Det efterlod truppen med for mange stoppere, især efter det mere eller mindre defacto skifte fra et system med 3 stoppere til et med 2 stoppere.

Stolelegen blev ikke mindre af Maxsø qua skaden blev i truppen. Wikström havde undertegnede sat som et mål for CV om at få udlejet med henblik på rutinering. Det skete, da svenskeren blev sendt på et sæsonlangt udlån i Sønderjyske.

Det efterlader dog stadig truppen med for mange stoppere. Ingen europæiske kampe og et udgangspunkt med blot 2 pladser i startopstillingen giver (for) mange stoppere med splinter i rumpen henover efteråret. Rosted, Maxsø, Alves, Heggheim og Tshiembe.

Rasmus Wikström blev fornuftigt nok udlejet. Men det efterlader stadig 5 stoppere til 2 pladser som en voldsom overdimension af spillere til det centralt forsvar. Maxsø er stadig i truppen, Tshiembe er stærkt spillende, Alves er der nyligt investeret transfer- og lønkroner i, mens de to nordmænd Heggheim og Rosted er presset. Heggheim er faldet helt ud af kamptruppen på det seneste, og Rosted står med kontraktudløb om 10 måneder med de svageste kort på hånden, og et bud er, at den ældste af nordmændene snart kan forlade Brøndby. Om muligt allerede til vinter.

Sammenfatning: CV kom ikke i mål på stopperfronten. For mange spillere i denne gruppe til for få pladser. Heggheim står i en svær tid, ligesom Rosted også kunne forventes at få sine kortsigtede udfordringer med spilletid. Positivfronten tæller udlejningen af Wikström, men antallet af stoppere trækker ned.

Vurdering: B -

Kevin Tshiembe
Teis Markfoged © All rights reserved

Backer

Pretransfervindueanalysen endte med på godt og ondt med at holde stik for denne kategori. På ud-fronten blev Bruus solgt. Og der blev hentet en ny højreback ind i form af Sebastian Sebulonsen. Men da Kevin Mensah er ude med en skade, og Riveros også endte på lazarettet, så blev venstreback pludselig et smertensbarn. Bjur er åbenlyst ikke i spil hos Niels Frederiksen til pladsen, det efterlod Cappis med en omskoling og en ny plads som venstreback i Riveros fravær.

Overraskende for mange blev Gammelby hentet retur til at dække af på backpladserne - især for undertegnede, der ikke spåede de store muligheder for JMG på Vestegnen. Men hans genkomst giver i det store billede god mening for nu. Det forsyner Niels Frederiksen med cover til begge sider. Sebulonsen / Gammelby til højre og Riveros / Cappis til venstre med Mensah lurende i kulissen som en mulighed i begge sider, når først viceanføren er klar efter skade.

Unge Christian Friedrich kom sent i vinduet på udleje til Fremad Amager (så sent så jeg i første omgang havde glemt det). For han er langt fra minutter i Brøndby at dømme ud fra trupudtagelser igennem 2022/23 sæsonen indtil nu - klart dømt ikke god nok på nuværende tidspunkt til at spille en reel rolle på holdet, så nu vil efteråret give ham hår på brystet i form af minutter på banen for Fremad Amager - og klubben en mulighed for at evaluere på hans udvikling og om han stadig har en fremtid på længere sigt i Brøndby.

Sammenfatning: Bruus blev sendt afsted i et flot salg, en ung talentfuld erstatning hentet ind, der er cover på begge sider (omend lidt sårbart i venstre indtil Mensah er retur). Svært at sætte en finger på noget for alvor negativt.

Vurdering: A

Christian Cappis
Teis Markfoged © All rights reserved

Midtbanespillere

Sent i vinduet blev Vallys hentet til Vestegnen. Forinden var Wass også blevet en mulighed på holdkortet. Om end lidt sent i vinduet så fik CV hentet den fornødne kvalitet ind til midtbanen. Vallys og Wass bringer egenskaber med sig som Brøndby har manglet, ligesom især Vallys måske kunne være katalysatoren til at sparke gang i Greve. To markante forstærkninger til midtbanen, og to særdeles tiltrængte af slagsen. For i transferanalysen fra slut maj efterlyste undertegnede kvalitet ind i denne gruppe.

Pyndt blev som forventet skippet afsted på en lejeaftale, spilletiden forbliver på Vestegnen, bare i Hvidovre fremfor i Brøndby. Logisk handling fra CVs side af - Pyndt var uden udsigt til spilletid i gult og blåt. For meget kvalitet foran ham i køen og med udsigt til hurtigt at blive overhalet af yngre talenter nedefra.

Radosevic forbliver på Vestegnen. Bestemt ikke nogen fejl af CV, indtil videre giver det NF mulighed for at flexe mellem to forskellige typer til den dybe rolle på midtbanen (Bell / Radosevic). Kroaten bringer rutine og lederskab i sin slipstrøm, og må bestemt stadig antages som en af truppens ledende skikkelser.

Fallenius var udlejet - men endte med at returnere Brøndby grundet en skade.

Bredden er solid og tiltrængt qua Cappis nu også må agere på venstrebacken. Der er unge spillere i kulissen der suger erfaring (og spilletid for især Schwartaus vedkommende). Det helt store bud på Slimane har ikke været der. Bjur kunne godt være sendt afsted. Men måske de relativt sene tilgange af Wass og især Vallys har gjort det svært at få sendt Bjur den yngre afsted?

Der synes også lidt langt til spilletid for Bertram Kvist og Marinus Larsen, men de kan endnu spille nedad, ligesom de med deres daglige gang og træning omkring førsteholdet stadig kan udvikle sig internt i klubben. Endnu for tidligt at overveje udlån af disse.

Sammenfatning. En mild trimning kunne have været fint. En enkelt yderligere ud udover Pyndt havde været fint (læs: Bjur). Men for nu er bemandingen på midtbanen fornuftig. Svært at trække karakteren ned på mindre end A, når der er tilføjet Wass og Vallys til en nu særdeles potent midtbane. Ligesom et salg af Slimane efter VM kunne lure i horisonten?

Vurdering: A+

Vallys til tryk
Teis Markfoged © All rights reserved

Angribere

Av for en kategori. Efter afgangen af Uhre var det i sandhed en udfordring for Brøndby, at finde spilleren der producerede de nødvendige skud i kampene. Kvistgaarden tog teten i foråret, men har også haft sine udfordringer, ligesom det er en tung vægt at skulle lægge på skuldrene af en trods alt endnu uerfaren angriber.

Divkovic blev kastet rundt på banen i foråret, og kroaten har endnu til gode at vise kontinuerlig kvalitet på banen.

Carl Björk har vi ikke set noget til grundet skade, hvorfor der et godt stykke hen i transfervindue blot var tilgang af unge Oscar Schwartau til den sidste tredjedel af banen. Han fik en flot intro på førsteholdet, og, skal jeg være helt ærlig at sige, oversteg totalt mine forventninger til en 16-årig ung mand.

På udfronten ramte forrige analyse spot on med et kraftigt forventet farvel til Pavlovic, ligesom også Jagvir Singh blev vejet og fundet for let - og nu spiller sin fodbold i det østjyske. Salech kom også på et tiltrængt udleje hos HB Køge, hvor han kan kombinere førsteholdsminutter i Nordic Bet Ligaen med træning hos en gammel Brøndbydreng i form af Daniel Agger som cheftræner.

Den store gevinst kom med Ohi Omoijuanfos ankomst. Nordmandens ankomst, og mindre end 90 minutter i den gule trøje, har givet forhåbninger om mere. 2 mål og nogle markante kompetencer. Har forudsætningerne for at blive et voldsomt hit på Vestegnen, og en genistreg af CV på fodbolddirektørkontoret. Tålmodigheden blev belønnet på det yderste mandat, og ja, i dette vindue lå der en god handel til sidst og ventede.

Sammenfatning: En optimal oprydning på angriberværelset. Dødvægten blev sendt ud af klubben, tiltrængt kvalitativ forstærkning. Måske en enkel udleje af en ydermandats angriber, omend med Björks skade giver den nuværende besætning i angrebet mening.

Vurdering: A

ohi
Teis Markfoged © All rights reserved

Giv din mening tilkende i kommentarfeltet. Hvad synes DU at CV skal have i karakter i hver kategori. Fra A+ som det bedste til F som det værste.

Deltag i diskussionen


Du skal være logget ind, for at kunne kommentere.


 • Gummer
 • Gummer
  Betalende bruger
    13. september 2022   

 • Jeg syntes klart at CV kom i mål - har faktisk svært ved at forstå folk som ikke mener han gjorde det når man kigger på ren kvalitet som blev tilføjet truppen.

  Det store problem var tidspunktet - han kom alt for sent i mål! Havde været et perfekt vindue hvis de samme spillere var hentet ind, inden vores europa kval startede.
  6 enige · 2 god kommentar
   
  • @Gummer hvis vi ser isoleret på dette vindue, så er det absolut godkendt af CV.

   Udfordringen, set med mine briller, skal findes i sommeren 2021 samt vinteren 22, hvor CV lidt har forsømt at optimere / vedligeholde truppen med tilstrækkelig kvalitet, så den ikke var klar til sæsonåbning 22/23.
   10 enige · 2 god kommentar

  Se 2 flere kommentarer

 • Der er for mange angribere. En opgradering på backs ville kunne gøre en stor forskel. Ellers rigtig flotte indkøb.
  1 enig

 • mp80
 • mp80   13. september 2022   

 • CV har dumpet, truppen var alt for længe om at blive forstærket. Vallys er en rigtig god spiller og har allerede vist tegn på dette, men kigger man på hvilke økonomiske midler Cv har haft til rådighed og de priser han endte med at give for spillerne er det klart dumpet.

  Ohi er et godt køb, men er igen en man kunne have hentet tidligere til den pris, det samme gælder med Wass.

  Ser man på truppen er den pt alt alt for stor og flere burde være sendt videre, samt det faktum at man ikke hentede en backup til vb. Riveros er en rigtig dygtig spiller, men tror han alt for ofte bliver skadet fremover, så der skal være en stærk backup til at tage over evt. dele spilletid med Riveros.

  Det er ikke godt for holdet at så mange er alt for langt væk fra spilletid.

  Så er der trænerteamet, her har man længe være skidt kørende, NF famler i blinde og skifter igen og igen system og rotere alt for meget mellem de enkelte spillere, det giver uro i truppen og man finder ikke ind i en rytme. CV burde have fundet en afløser for NF eller i det mindste styrket træner teamet med bedre assistenter.
  1 enig
   
  • @mp80 jeg er lidt nysgerrig. Hvornår har BIF tidligere haft mulighed for at hente Wass og Ohi?
   Ikke tidsmæssigt, men hvor spillerne har været interesseret i at skifte?
   3 enige · 3 god kommentar

  Se 2 flere kommentarer
   
  • Ruddi
  • Ruddi   13. september 2022   

  • @mp80
   hvis du så inslaget med cv ville du vide bedre,hvis han skulle havde handlet tidligere,var det ikke blevet de 3 ,bif står ikke forerst i køen på den hylde,den her gruppe bliver vanvitig næste år måske 2 og så passer det med ca hver 4 år kan vi overraske-,. a+++ cv

 • 19Magic64
 • 19Magic64
  Betalende bruger
    13. september 2022   

 • Synes det er mere end godkendt dette vindue!

  Wass har vi ventet længe på, og Ohi og Vallys ligner to kommende profiler for os.

  Jeg er lidt bekymret omkring nogle spillere, som jeg synes er for gode til at side på bænken, og ville være ked af at de forlader os pga. manglende spilletid, her tænker jeg på: Bell, Alves, Heggheim og til dels Kvistgaarden som nok skal få spilletid..

  Ellers ligner det et hold i balance, i forhold til antal spillere og den konkurrence der skal være om hver plads..

  Men det er også et vindue, hvor indkøbs strategi er lagt lidt om som jeg ser det, med transfer af Ohi -alder- og Vallys -20 mio.- men ser det også som et sundhedstegn!
  3 enige · 2 god kommentar


 • preben
 • preben
  Betalende bruger
    13. september 2022   

 • Flot opsummering !!
  jeg er dog lidt mere afventende mht Ohi, det bedste ved hans to mål var at han var der og det kan vise sig at være netop det, men første mål med halv skulder og hjælp af modstander, 2. mål tror jeg ikke bevidst blev sendt mellem benene på målmanden, og er han så noget sart, kunne ikke spille videre pga skrub men kunne godt suse op fra bænk som en af de første ved Villys super mål , men altså pt bedre end det der var

 • Wass, Vallys og Ohi er fantastiske køb. Sebulonsen er en katastrofe. Vi har kastet lidt over 10 millioner kroner ud af vinduet, og for en sjælden gangs skyld ser vi en tydelig indrømmelse af det: Tilbagekaldelsen af Gammelby som er gået direkte i start-elleveren.

 • Det her det er min mening

  Jeg synes at Heggheim ikke for særlig meget spilletid når jeg og mange andre synes han fortjener det, der er mange forsvarsspiller man kan vælge imellem og det kunne være fedt at alle nordmændene på banen samtidig

  Der er mange angribere og det er svært at vælge imellem dem det kan jeg godt forstå

  Der er så mange Brøndby spiller der bare sidder på bænken som slet ikke for lov til at spille i noget tid.

  Jeg er lidt bekymret omkring nogle spillere, som jeg synes er for gode til at side på bænken, og ville være ked af at de forlader os pga. manglende spilletid, her tænker jeg på: Bell, Alves, Heggheim og til dels Kvistgaarden som nok skal få spilletid… det ville være ærgeligt at miste dem!


 • Jeg mener ikke man kan stille spørgsmålstegn ved den kvalitet der er hentet. Wass, Vallys og Omoijuanfo ligner alle spillere, som har stor kvalitet. Sebulonsen's virker måske lidt mere tvivlsomme.
  Man kan til gengæld stille spørgsmålstegn til omkostningerne ved de pågældende transfers. Ét er selve købsprisen og lønnen, men jeg synes mere det faktum at man sælger sæsonen er problematisk. Kan 3 gode indkøb retfærdiggøre, at man smider en sæson væk? Jeg synes det ikke, så derfor mener jeg stadig dette transfervindue er dumpet!
Relaterede nyhederMest læste nyhederMest kommenterede nyheder

KØB VORES KOPPER, BØGER OG PLAKATER