Philip Søndergaard
NYHED

U/18-landshold: Fuld tid til Philip Søndergaard i finale

På trods af defensiv fremgang måtte det danske U/18-landshold forlade banen efter tirsdagens finale mod Sverige med et nederlag på 1-0. Philip Søndergaard fra Brøndby IF fik igen fuld tid i det danske midterforsvar.

• Philip Søndergaard
    • Steen Sørensen
      11. september 2024 - Klokken 18:37

Tidligt lørdag aften spillede det danske U/18-landshold finale ved en miniturnering i Sverige. hvor modstander var værterne. I Danmarks startopstilling var der skiftet ud på hele ni pladser i forhold til lørdagens målrige semifinale mod Norge.

De eneste, som igen startede inde, var de to centrale forsvarere i den danskje 4-3-3 opstilling i form af FCK's Graham Ankamafio og Philip Søndergaard fra Brøndby IF og Brøndby Masterclass. Faktisk fik de to fuld spilletid i begge kampe.

Om denne udskiftning var årsagen skal være usagt, men under alle omstændigheder var det en langt bedre dansk defensiv i lørdagens finale, hvor svenskerne praktisk taget blev holdt væk fra chancer. Til gengæld var offensiven så noget tandløs.

Det var ikke fordi, der ikke blev skabt chancer - det gjorde der specielt før pausen  - men skarpheden manglede simpelthen, når det skete. Desuden virkede den svenske defensiv noget mere solid end den, man så hos Norge i lørdags.

I en ellers sikker og påpasselig defensiv præstation dækkede Søndergaard i en enkelt situation hen mod slutningen af første halvleg for meget zone i stedet for mand, hvilket var tæt på at give en stor svensk chance. Den danske målmand Tobias Breum-Harild fra FCK var hurtigt ude og forhindre det.

Breum-Harild blev imidlertid samtidig skadet og måtte lade sig udskifte med AGF's Viktor de Paoli i 43. minut. Dette samt et andet skadesophold - med svensk udskiftning som resultat - og en enkelt drikkepause gav ialt otte og et halvt minuts forlængelse af første halvleg.

I en yderst chancefattig anden halvleg så kampen ud at gå mod 0-0 og en afterfølgende afgørelse på straffe, da et indlæg fra den svenske højreside i 84. minut havnede hos en fri Åke Andersson, der mellem Ankamafio og højre back Victor Gustafsen fra FCN nemt kunne heade bolden i mål.

Det blev kampens eneste scoring på Sveriges eneste reelle målchance. Målscoreren fra IFK Norrköping måtte i øvrigt forlade banen i det første af 10 minutters tillægstid i anden halveg efter to gule kort.

Som tidligere nævnt var der fremgang at se på den danske defensiv i forhold til semifianlen mod Norge. Ikke mindst undgik man de opspilsfejl, som førte til alle tre norske scoringer i lørdags. Det gjaldt også Philip Søndergaard.

På trods af den fremgang må den samlede bedømmelse af Masterclass-stopperen være, at den var under vanlig standard. Det kan måske synes lidt hårdt, men det skyldes ganske enkelt, at Søndergaard har vænnet os til bedre - både på diverse ungdomslandshold og på Brøndbys hold i U/19-Ligaen.

Se højdepunkter fra finalen mellem Sverige og Danmark her. Belgien vandt 1-0 over Norge i kampen om tredjepladsen. Næste opgave for det danske U/18-landshold er under oktober måneds lansdkamptermin, hvor der venter to venskabskampe på udebane mod Marokko.

Du skal være logget ind, for at kunne kommentere.